Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

132 σχολεία με κρούσματα Κορωνοϊού- (Συνεχής Ενημέρωση από το esos)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Η ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ COVID-1
Δημοσίευση: 08/03/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συνολικά 132 σχολεία   θα είναι σήμερα, Δευτέρα , σε ολική ή μερική αναστολή λειτουργίας   λόγω κρουσμάτων Κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του υπουργείου Παιδείας

 •     σε πλήρη αναστολή  θα βρίσκονται 46 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , και
 •     σε  μερική αναστολή (σε επίπεδο ενός ή περισσότερων τμημάτων)   βρίσκονται 132  σχολεία  .

Σχολικές μονάδες (πλήρης αναστολή): 0,8780%, Τμήματα (μερική αναστολή): 0,2822%. Δεν περιλαμβάνονται σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown

Πατήστε εδώ για να δείτε τη "λίστα" με όλα τα σχολεία

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ

Στο μεταξύ συνεχίζεται από  αύριο Δευτέρα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλα τα Λύκεια της χώρας, λόγω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Επίσης από αύριο Δευτέρα και μέχρι 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 η διδασκαλία θα γίνεται εξ αποστάσεως  για τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων ,  για τις ακόλουθες  περιοχές που   βρίσκονται  στο  επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου:  

αα) η Περιφέρεια Αττικής,

αβ) οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,

αγ) οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εξαιρουμένου του Δήμου Σκύρου,

αδ) οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου,

αε) η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

αστ) οι Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου,

αζ) η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης,

αη) η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,

αθ) η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εξαιρουμένου του Δήμου Μεγανησίου,

αι) ο Δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου και ο Δήμος Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,

αια) ο Δήμος Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και

αιβ) ο Δήμος Ανωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου της Περιφέρειας Κρήτης.

Σημειώνεται ότι  τα σχολεία ειδικής αγωγής λειτουργούν κανονικά δια ζώσης και σε όλες της “κόκκινες” περιοχές.

Όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές (όπως Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) παραμένουν   σε εξ αποστάσεως λειτουργία.

Με σκοπό την αποφυγή διασποράς του ιού SARS-CoV-2, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας,  θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για τον συχνό και συστηματικό αερισμό των αιθουσών διδασκαλίας, ως ακολούθως:

1. Οι αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται πλήρως για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξη της λειτουργίας τους.

2. Τα παράθυρα θα πρέπει να παραμένουν πλήρως ανοικτά για τουλάχιστον 15 λεπτά κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και των σχολικών γευμάτων καθώς και μετά την αποχώρηση των μαθητών.

3. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, τα παράθυρα των αιθουσών θα πρέπει να ανοίγουν πλήρως τουλάχιστον για 5 λεπτά ανά 20λεπτο, ή μία φορά κατά τη διάρκεια της 45λεπτης ώρας διδασκαλίας, ώστε να ανανεώνεται πλήρως ο εσωτερικός αέρας. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, τόσο πιο γρήγορα επιτυγχάνεται η ανανέωση του αέρα. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, τα 5 λεπτά θεωρούνται επαρκής χρόνος για την πλήρη ανανέωση του αέρα, υπό την προϋπόθεση της ανανέωσης του εσωτερικού αέρα κάθε 20 λεπτά.

4. Οι κοινόχρηστοι χώροι (βιβλιοθήκες, τουαλέτες, σχολικά γυμναστήρια) θα πρέπει να αερίζονται συνεχώς και πλήρως, δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται από διαφορετικές ομάδες ατόμων.

5. Θα πρέπει να εξασφαλίζεται η πρόσβαση για το άνοιγμα των παραθύρων (ειδικά σε περιπτώσεις, που βρίσκονται σε ψηλότερα σημεία για λόγους ασφαλείας) και επίσης ότι τα ανοίγματα των συστημάτων εξαερισμού δεν παρεμποδίζονται με κανέναν τρόπο, πχ κρεμασμένες αφίσες κ.λπ.

6. Σε ψυχρότερες καιρικές συνθήκες η επίδραση των χαμηλών θερμοκρασιών μπορεί να μετριαστεί ανοίγοντας τα παράθυρα, που βρίσκονται άνωθεν των θερμαντικών σωμάτων.

7. Σε περίπτωση λειτουργίας κλιματισμού όλα τα υφιστάμενα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού θα πρέπει να ρυθμιστούν στο μέγιστο ποσοστό εισαγωγής νωπού αέρα. Το άνοιγμα των παραθύρων συνιστάται για τη βέλτιστη ανανέωση του εσωτερικού αέρα. Για τη χρήση συστημάτων κλιματισμού υπενθυμίζονται και οι συστάσεις των (α) και (β) σχετ. εγκυκλίων.

8. Εάν υφίστανται πόρτες πυρασφάλειας, αυτές θα πρέπει να παραμένουν κλειστές, να μην αξιοποιούνται ως ανοίγματα για τον αερισμό του κτιρίου και να χρησιμοποιούνται όπως προβλέπεται από το σχέδιο πυρασφάλειας του κτιρίου.

9. Για λόγους αποφυγής της διασποράς του ιού τονίζονται τα ακόλουθα:

 • Το άνοιγμα αποκλειστικά των εσωτερικών θυρών των αιθουσών θα πρέπει να αποφεύγεται καθώς υπάρχει κίνδυνος μεταφοράς αερολυμάτων από τη μία αίθουσα στην άλλη μέσω των διαδρόμων. Για το λόγο αυτό απαιτείται και το παράλληλο άνοιγμα των παραθύρων και της εσωτερικής πόρτας της αίθουσας.
 • Το άνοιγμα των παραθύρων αποκλειστικά σε θέση ανάκλισης δεν εξασφαλίζει τον επαρκή αερισμό της αίθουσας, ακόμη κι αν διατηρούνται σε αυτή τη θέση καθ’
 • όλη τη διάρκεια της ημέρας.
 • Σε κάθε περίπτωση, και για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, οι συστάσεις της παρούσας θα πρέπει να εφαρμόζονται σε συνδυασμό με το σύνολο των συστάσεων για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού SARS CoV-2 (. υγιεινή των χεριών, χρήση μάσκας κλπ).

Επίσης συνιστάται  η μεταφορά και η παραλαβή παιδιών από / προς το σχολείο να γίνεται κατά το δυνατόν από ένα σταθερό πρόσωπο αναφοράς ή ένα άτομο της κατοικίας του παιδιού.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ  Η  ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ COVID-19

Η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας Τμημάτων Σχολικής Μονάδας ή ολόκληρης της Σχολικής Μονάδας λαμβάνεται από τον Διευθυντή Α ́βάθμιας ή Β ́βάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από γνώμη του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή του αντικαταστάτη του (Παράρτημα 2).

Για τη σχετική γνώμη και απόφαση λαμβάνονται υπόψη οι παραπάνω οδηγίες, καθώς και τα τοπικά επιδημιολογικά και κοινωνικά δεδομένα.

Εφόσον καταγράφεται τουλάχιστον ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 είτε σε μαθητή είτε σε μέλος του εκπαιδευτικού ή άλλου προσωπικού, ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας έχει την ευθύνη για την ενημέρωση α/ του Διευθυντή της οικείας Α ́βάθμιας ή Β ́βάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, β/ του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή του αντικαταστάτη του.

Εφόσον αποφασιστεί η αναστολή της λειτουργίας Τμήματος ή Τμημάτων του σχολείου ή όλης της Σχολικής Μονάδας, ενημερώνεται ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας και με ευθύνη του οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς/κηδεμόνες.

Επίσης, με ευθύνη του Διευθυντή Εκπαίδευσης, καταχωρείται στη βάση δεδομένων του Πληροφοριακού Συστήματος myschool η πληροφορία για την αναστολή αυτή.

Συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19

Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 στα παιδιά είναι:

 •     πυρετός
 •     βήχας

Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι:

 •     δυσκολία στην αναπνοή, δύσπνοια
 •     μυαλγίες
 •     ρίγος
 •     πονοκέφαλος
 •     καταβολή δυνάμεων
 •     δυσκαταποσία
 •     απώλεια γεύσης ή/και οσμής
 •     ναυτία / έμετος
 •     κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις

Κλινικά κριτήρια χαρακτηρισμού παιδιού ως ύποπτου κρούσματος COVID-19

Ένα τουλάχιστον από τα παρακάτω συμπτώματα:

Περίοδος μεταδοτικότητας

Ένα άτομο θεωρείται μεταδοτικό  48 ώρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του έως και τη λήξη της περιόδου απομόνωσής του, δηλ. 10 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ τουλάχιστον 24 ώρες από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων (σε περίπτωση ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο ή ανοσοκαταστολή μπορεί το διάστημα των 10 ημερών να είναι μεγαλύτερο, σύμφωνα με την γνώμη του θεράποντος ιατρού).

Ασυμπτωματικό άτομο με θετικό μοριακό τεστ θεωρείται μεταδοτικό, 48 ώρες πριν έως και 10 ημέρες μετά την ημερομηνία διενέργειας του τεστ.

Ορισμός στενής επαφής στη σχολική μονάδα

Στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης COVID-19 θεωρούνται:

 •     Οι μαθητές που ανήκουν στο ίδιο τμήμα με μαθητή που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 και συνυπήρξαν μαζί του στη σχολική τάξη κατά το 48ωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν).
 •     Οι μαθητές που στο τμήμα τους δίδαξε συστηματικά εκπαιδευτικός που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 κατά το 48ωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν).
 •     [«δίδαξε συστηματικά»: δίδαξε τουλάχιστον 2 διδακτικές ώρες μέσα στο διάστημα του 48ωρου πριν την έναρξη των συμπτωμάτων (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν)]
 •     Άτομο (μαθητής ή ενήλικας) που είχε επαφή πρόσωπο-με-πρόσωπο με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 κατά το 48ωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν) σε απόσταση < 1.5 μέτρο, για χρονικό διάστημα ≥ 15 λεπτά και χωρίς σωστή χρήση μάσκας εκ μέρους ενός από τους δυο (ή εκ μέρους και των δύο).
 •     Άτομο που είχε άμεση σωματική επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 (με ή χωρίς συμπτώματα) κατά την περίοδο μεταδοτικότητας.
 •     Άτομο που είχε επαφή με αναπνευστικές ή άλλες σωματικές εκκρίσεις επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 (με ή χωρίς συμπτώματα) κατά την περίοδο μεταδοτικότητας χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.
 •     Στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος (μαθητή ή μέλους του προσωπικού) που χρησιμοποιεί σχολικό λεωφορείο: α/ εάν το κρούσμα έκανε σωστή χρήση μάσκας στις διαδρομές που μετείχε και έγιναν κατά τις 48 ώρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν), στενή επαφή –υπό τυπικές συνθήκες– θεωρείται κάθε άτομο που σε κάποια διαδρομή εντός αυτού του χρονικού διαστήματος καθόταν σε διπλανή θέση ή στην αντίστοιχη θέση της μπροστινής ή πίσω σειράς από τη θέση του επιβεβαιωμένου κρούσματος, β/ εάν το κρούσμα δεν έκανε σωστή χρήση μάσκας στις διαδρομές που μετείχε και έγιναν κατά τις 48 ώρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν), θα πρέπει να γίνει ειδική εκτίμηση κινδύνου για να οριστούν οι στενές επαφές.

Σχόλια (185)

 
Άνοιγμα αγοράς τον Ιανουάριο
08 Μαρ 2021 13:20

Η ανοικτή οικονομία και οι μετακινήσεις είναι που οδηγεί την αύξηση των φορεών και των θανάτων, όχι τα σχολεία. Ακόμα και σήμερα δεν έχει δοθεί αυστηρή σύσταση ώστε οι άνω των 70 ετών να περιορίσουν τις τυχαίες επαφές με αγνώστους και τις μετακινήσεις τους σε κλειστούς χώρους.

Μην ξεχνάμε ότι την περίοδο των εορτών δε γίνονταν τακτικοί έλεγχοι, έτσι υποεκτιμήθηκε το μέγεθος της διασποράς του ιού. Επίσης, εξακολουθούμε να βλέπουμε συνωστισμό σε Μέσα Μεταφοράς, εργασιακούς χώρους, καταστήματα τροφίμων και μετακινήσεις σε σπίτια - είναι εντελώς αναποτελεσματικό να επιβάλλεται περιορισμός κυκλοφορίας των πολιτών το απόγευμα.

Φτάσαμε πάλι 2000 κρούσματα/ημέρα και 40 θανάτους, με πάνω από 300 διασωληνωμένους.

@ Μ.Χ.
08 Μαρ 2021 09:39

Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης τα σχολεία είναι ΑΝΟΙΚΤΑ χωρίς να επικρατεί η αντικοινωνική και αντιεκπαιδευτική προπαγάνδα. Επιτέλους, ας θέσουμε και στην Ελλάδα σωστές προτεραιότητες: οι ζωές των ανηλίκων, των νέων και όσων είναι κάτω των 60 ετών ΔΕΝ πρέπει να υποβαθμίζονται, ειδικά αναφορικά με την εκπαίδευση και την εργασία.

Αδιανόητο το αδιέξοδο που έχουμε φτάσει έναν ολόκληρο χρόνο μετά την έναρξη της κρίσης: Μάλιστα, το πρώτο μισό του 2020 δεν είχαμε πυρήνες διάδοσης στην Ελλάδα. Πέρυσι τέτοια εποχή ο κόσμος δε φορούσε καν μάσκα στους κλειστούς χώρους - άρα σταθήκαμε τυχεροί και είχαμε τον χρόνο να προετοιμαστούμε επαρκώς.

Το 2021 έχουμε με κλειστά πανεπιστήμια/σχολεία και την οικονομία σε κύκλο διετούς ύφεσης - είναι αυτό επιτυχία; Τα δήθεν "αυστηρά" λουκέτα εύκολα αποφασίζονται, δεν είναι όμως πανάκεια. Ποια μέτρα έλαβαν οι αρμόδιοι της τοπικής και κεντρικής διοίκησης και ποια ενίσχυση δόθηκε ώστε να προστατευτούν οι πολίτες χωρίς να καταστραφούν τα πάντα για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες;

 
Μ.Χ.
08 Μαρ 2021 09:39

Τα σχολεία είναι ο πιο βασικός παράγοντας μετάδοσης του ιού. Από 11 Ιανουαρίου που άνοιξαν και τα κρουσματα αυξήθηκαν και οι διασωληνωμενοι και οι θάνατοι.

 
Συσχέτιση σχολείων και φορέων
07 Μαρ 2021 20:01

Έχει διαπιστωθεί πως τα παιδιά απλώς αντανακλούν τις οικογένειες στην κοινότητα (Minimal transmission of SARS-CoV-2 from paediatric COVID-19 cases in primary schools, ECDC 2021).

mike
07 Μαρ 2021 19:15

Η αύξηση των φορέων οφείλεται στην ανοιχτή οικονομία και τις μετακινήσεις, όχι στα σχολεία. Ο μέσος χρόνος επώασης είναι 7-10 ημέρες (όχι 14) και στους ηλικιωμένους άνω των 70 ετών η νοσηλεία διαρκεί πέντε ημέρες κατά μέσο όρο (όχι ένα μήνα) (αναλύσεις λοιμωξιολόγων και μελέτες πληθυσμού)

Η αύξηση των θανάτων σε αυτές ακριβώς τις ηλικίες (70-80 ετών) δείχνει ότι τα παιδιά Δημοτικού δε φέρνουν την ασθένεια στους γονείς τους, που συνήθως είναι νεότεροι των 60 ετών. Η διάδοση γίνεται μέσω άλλων δραστηριοτήτων, όπως συγκεντρώσεις σε σπίτια και σουπερμαρκετ, αφού έχουν επιβληθεί εντελώς παράλογες απαγορεύσεις στις δραστηριότητες σε ανοιχτούς εξωτερικούς χώρους και περιορισμός μετακινήσεων μετά τις 6 που δεν ισχύει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα πλέον.

Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ κρατούν ανοιχτά τα σχολεία ακριβώς επειδή δεν αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο και επιπλέον επειδή είναι αναντικατάστατη υπηρεσία για όλη την κοινότητα.

 
mike
07 Μαρ 2021 19:15

Tο ιϊκό φορτίο των παιδίων είναι εξίσου μεγάλο (βλ. Drosten, Facano, Wagner κ.α), απλά είναι κυρίως ασυμπτωματικά. Τα σχολεία είναι από του κύριους μεταδότες του ιού, όπως δείχνουν πια μελέτες οργανισμών και όπως μπορεί να δει κανείς και στη χώρα μας που το σημείο αύξησης των θανάτων (μόνο αδιάψευστο στοιχείο) βρίσκεται σε χρονική απόσταση 25-45 ημερών μετά το άνοιγμα (όλων) των σχολείων τόσο στις 11 Σεπτεμβρίου όσο και στις 1 Φεβρουαρίου (3-14 ημέρες η εμφάνιση συμπτωμάτων + 21-28 ημέρες ο θάνατος μετά από νοσηλεία).

 
@Ανοιχτα σχολεία σε όλη την Ελλάδα
03 Μαρ 2021 22:57

Δεν αποτελεί προπαγάνδα η μη τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας που προτείνει για τα παιδιά και τους μαθητές ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από το υπουργείο Παιδείας. Βασικό είναι να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία είτε να ανοίξουν με ακέραια εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων τα οποία με προφάσεις του αρμόδιου υπουργείου δεν εφαρμόζονται. Όσον αφορά τη σύγκριση με ξένες χώρες δεν είναι ορθό να γίνεται γιατί στο εξωτερικό οι συνθήκες φοίτησης που επικρατούν είναι πολύ καλύτερες σε σύγκριση με την Ελλάδα. Στην Ελλάδα υπάρχουν σχολικές μονάδες που φιλοξενούνται σε κτίρια κτισμένα τον περασμένο αιώνα με απαρχαιωμένες συνθήκες από άποψη φωτισμού, αερισμού και ασφάλειας. Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά παραδείγματα με σχολεία που πέφτουν οι οροφές λόγω των βροχοπτώσεων με άμεσο κίνδυνο για την υγεία των μαθητών.

 
2000 κρούσματα και κλειστά σχολεία
02 Μαρ 2021 23:02

Αντί να κατηγορούν τις σχολικές μονάδες για τα κρούσματα ας αυξήσουν τα δρομολόγια σε ΜΜΜ και το ποσοστό της τηλεργασίας, επίσης αν ενδιαφέρονται ας δώσουν τρίμηνο επίδομα σε όλους όσους αναγκαστικά βρίσκονται εκτός εργασίας. Φτάνει η καταστροφή της κοινωνίας.

Με αυτά τα αστεία μέτρα κερδίζουμε τίποτα, και ο ιος διαδίδεται και οι μαθητές έχουν χάσει δεκάδες μέρες μαθημάτων. Η δε οικονομία έχει φτάσει στα τάρταρα και ο τουρισμός προβλέπεται να μην επανέλθει πριν το 2022.

Σε άλλες χώρες θα είχαν πάρει με τις ντομάτες όλους τους ανεύθυνους .

https://www.esos.gr/arthra/71823/se-poies-periohes-einai-kleista-apo-sim...

 
Άνοιχτά σχολεία και στην Ελλάδα
02 Μαρ 2021 22:57

«Είναι σαφές ότι ο βασικός λόγος που κλείσαμε τα σχολεία *ΔΕΝ είναι η μετάδοση μέσα στα σχολεία*, ιδιαίτερα για την Πρωτοβάθμια, αλλά το μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο που είχαμε στις αρχές Νοεμβρίου. Αυτό ήταν που μας ανάγκασε να εισηγηθούμε στην Πολιτεία το κλείσιμο των σχολείων.

Νομίζω ότι πολλές φορές έχει ειπωθεί ότι το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί άμεση προτεραιότητα γιατί τα παιδιά έχουν μείνει πολύ καιρό εκτός του φυσικού τους περιβάλλοντος, που δεν είναι άλλο από τα θρανία τους».

«Ιδιαίτερη προσοχή» συνέστησε η κ. Παπαευαγγέλου για «την τήρηση των μέτρων σε όλους τους εργασιακούς χώρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και βέβαια και στην τήρηση του μέτρου της εξ αποστάσεως εργασίας».

( Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Β. Παπαευαγγέλου - Διευθύντρια Γ' Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, ενημέρωση Φεβρουαρίου )

Τα παιδιά γίνονται φορείς από μέλη της οικογένειας:

Γεγονός είναι ότι τα καταγεγραμμένα περιστατικά σε παιδιά ηλικίας 16-18 ετών ακολουθούν τις τάσεις των ενηλίκων ηλικίας 19-39 ετών (Why schoolsaren’t COVID hotspots,Nature).

Οι περισσότεροι επιστήμονες άλλωστε συναινούν ότι οι μαθητές δεν «οδηγούν» την επιδημία, απλώς ακολουθούν τις τάσεις στην κοινότητα. Εν ολίγοις, αν σε μία περιοχή υπάρχει επιδημική έξαρση, το ίδιο θα συμβεί και στα σχολεία.

Επιτέλους, καιρός να σταματήσει η ανεξέλεγχτη αντιεπιστημονική, αντιεκπαιδευτική, και αντικοινωνική προπαγάνδα. Τα σχολεία ΔΕΝ είναι οι κύριες εστίες μετάδοσης της ασθένειας και επιπλέον είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ως πυλώνας της κοινωνίας. Εννοείται να εφαρμοστούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασείας, αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης αντί να επιλέγει την -παντελώς αναποτελεσματική- εύκολη λύση των κλειστών μονάδων..

@Αδικαιολογητος πανικός
02 Μαρ 2021 15:11

Συγκριτικά με τις άλλες χώρες της ΕΕ, τα ελληνικά σχολεία έχουν μείνει περισσότερες εβδομάδες κλειστά.

Ο μέσος όρος στην Ελλάδα είναι 23 εβδομάδες (21-30 ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης), όσες ακριβώς και στην Ιταλία που χτυπήθηκε δριμύτατα από τα επιδημικά κύματα την περασμένη άνοιξη.

Στην Ισπανία τα σχολεία έμειναν κλειστά μόνο 15 εβδομάδες, στην Πορτογαλία 14 και στη Γαλλία μόλις 10. Στην Ολλανδία και το Βέλγιο τα σχολεία έμεινα κλειστά για 13 και 15 εβδομάδες, αντίστοιχα.

Ιταλία: Τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από το φθινόπωρο, τουλάχιστον για τους μαθητές κάτω των 16 ετών.

Πορτογαλία: Τα σχολεία έκλεισα για μόλις δύο εβδομάδες στο τέλος Ιανουαρίου.

Γαλλία: Η κυβέρνηση ήδη από τον Οκτώβριο, όταν ανακοίνωσε το δεύτερο λόκνταουν, είχε αποφασίσει να κρατήσει ανοιχτά τα σχολεία. Και τα κατάφερε, έστω με μικρούς συμβιβασμούς, όπως η παράταση των χειμερινών διακοπών.

Γερμανία: Σε 10 γερμανικά κρατίδια από αυτή τη Δευτέρα επαναλειτουργούν. Πλέον, μόνο τέσσερα κρατίδια δεν έχουν συναινέσει στη δια ζώσης λειτουργία, έστω των δημοτικών.

Όλα τα σχολεία είναι ανοιχτά στο Βέλγιο, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λευκορωσία, την Κροατία, την Αλβανία κ.ά. Σχεδόν όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες κρατούν ανοιχτά τα δημοτικά. Μοναδική εξαίρεση αυτήν την περίοδο η Λιθουανία.

 
@Αδικαιολογητος πανικός
02 Μαρ 2021 15:11

Τα σχολεία, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί αποτελούν εστίες μετάδοσης του ιού. Αυτό προκύπτει από επίσημες δηλώσεις τόσο εκπροσώπου του ΕΟΔΥ στη Βουλή όσο και από τα στοιχεία με τους αριθμούς κρουσμάτων που έχουν εμφανιστεί σε παιδιά ηλικίας από 0-18 ετών όπου παρατηρείται μεγάλη αύξηση ακόμα και με ανοιχτα σχολεία. Όσον αφορά την επιστροφή των εργαζομένων στις εργασίες τους αυτή σε πολλές περιπτώσεις δεν πρόκειται να είναι εφικτή γιατί πολλοί κλάδοι της Ελληνικής Οικονομίας είτε καταστράφηκαν είτε βρίσκονται στα πρόθυρα καταστροφής όπως η εστίαση καθώς και κλάδοι της οικονομίας που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με αυτή. Όσον αφορά τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν μόνο με απόλυτη και όχι με επιλεκτική εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και επίσης με αυστηροποιηση των μέτρων ώστε να μην υπάρχει καθόλου συγχρωτισμός έξω από τα σχολεία καθώς και να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός στα Μέσα μαζικής μεταφοράς που χρησιμοποιούν πολλοί μαθητές ιδίως των Γυμνασίων και των Λυκείων. Ιδίως στα σχολεία εφαρμόστηκε σε μικρό βαθμό το μέτρο της σταδιακής προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών όπου μέσα σε χρονικό διάστημα 10λεπτου προσέρχονται και αποχωρούν πάνω από 200 μαθητές ιδίως στα αστικά κέντρα και σε μεγάλους πληθυσμιακά δήμους. Καιρός είναι επιτέλους να εφαρμόζονται σωστά και όχι με προχειρότητα τα μέτρα που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

 
Εγώ με ότι βλέπω θεωρω τα σχολεία "Δούρειους 'Ιππους"
02 Μαρ 2021 11:27

"Ο πανικός είναι που κρατάει κλειστά τα σχολεία χωρίς λόγο όταν προφανώς δεν αποτελούν εστίες διάδοσης της ίωσης. " Έντελώς λάθος συμπερασμα λόγω λάθος στατιστικών στοιχείων....

Πολύ μικρό ποσοστό κάνει τεστ. Για να το κάνει πρέπει να έχει σοβαρό λόγο. Πχ 5 περιπτώσεις εκλεισε το τμήμα γιατί έκανε ο δάσκαλος τεστ και βγήκε θετικός. Μετα που έκλεισε το τμήμα όσοι μαθητές εκαναν τεστ βγήκαν ΘΕΤΙΚΟΙ (οι υπόλοιποι ΔΕΝ καναν τέστ). Το τμήμα κατέγραψε ελάχιστα (πχ από 15 θετικούς εβαλέ 4) από αυτά τα κρούσματα γιατί δεν έκλεισε λόγω μαθητή αλλά λόγω δασκάλου.

Έχει δηλαδή το υπουργείο ότι στατιστικά έχουμε 5 δάσκαλους (που προφανώς από μαθητή την πάτησαν) και 2-5 παιδία καταγεγραμμενα σαν θετικά.
Το σωστό ήταν με το που βρίσκεται κρουσμα σε σχολείο να μεταβαίνει το βανάκι του ΕΟΔΥ να κάνει δωρεαν τεστ σε μαθητές. Αν γινόταν αυτό τοτε θα είχε νόημα να μιλάμε για μεταδοτικότητα στα σχολεία.
Εγώ με ότι βλέπω θεωρω τα σχολεία "Δούρειους 'Ιππους" και ας μου παρουσίάσει στοίχεια ότι δεν μεταδίδεται η νόσος από τους μαθητές

Να σημειώσω ότι τα δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούν ήταν λόγια αέρα. Δεν ξέρω κανέναν στην πόλη μου που να τον καλέσαν (και εγώ πάνω από μήνα είμαι στην πλατφόρμα)

 
Έρευνα για την τηλεκπαίδευση
26 Φεβ 2021 18:52

Σε κάθε περίπτωση παραμένει βέβαιο ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δε δύναται να αντικαταστήσει την εκπαίδευση που παρέχεται στη φυσική σχολική τάξη και η χρήση της θα πρέπει να περιοριστεί μόνο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

https://www.esos.gr/arthra/71756/ti-edeixe-ereyna-toy-kesy-naxoy-gia-tin...

 
Μόνη λύση τα ανοιχτά σχολεία
26 Φεβ 2021 18:35

Άμεσα προβλέπεται να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία σε όλη την Ευρώπη αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ. Ας επανέλθει στον δρόμο της λογικής και η Ελλάδα.

 
Αδικαιολόγητος πανικός
26 Φεβ 2021 18:33

Ο πανικός είναι που κρατάει κλειστά τα σχολεία χωρίς λόγο όταν προφανώς δεν αποτελούν εστίες διάδοσης της ίωσης. Με το κλείνουμε τα Γυμνάσια ή τα Πανεπιστήμια τόσους μήνες δε μειώθηκαν οι φορείς - ας εξετάσουν τα ΜΜΜ και ας αυξηθούν τα μέτρα προφύλαξης για τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα.

Επίσης, είναι κοινό μυστικό πως η τηλεργασία δεν εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις.

@Παιδεια για το μέλλον της χώρας
26 Φεβ 2021 15:12

Οι οικογένειες και οι εργαζόμενοι επίσης να επιστρέψουν στις θέσεις παραγωγής, αυτό μπορεί να γίνει παράλληλα με τη λειτουργία των σχολείων. Κανένα νόημα επίσης δεν έχει η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις εξι το βράδυ, ούτε το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων που έχουν λιγότερους από 20 πελάτες ημερησίως.

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν πρέπει να είναι στοχευμένα ώστε να προφυλαχθούν οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες από συναντήσεις σε κλειστούς χώρους με τυχαίους ανθρώπους, όχι να καταστρέφεται αναίτια η παιδεία και η παραγωγική δραστηριότητα.

Οι απώλειες σε συντριπτικό ποσοστό (85%) εντοπίζονται σε ηλικίες άνω των 70 ετών. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πάνω από 150.000 επιβεβαιωμένους φορείς κάτω των 65 ετών (πολλαπλάσιοι οι πραγματικοί) έχουν σημειωθεί λιγότερες από χίλιες απώλειες από το 2020 μέχρι σήμερα.

Τα οριζόντια μέτρα για μήνες στη σειρά είναι επιζήμιος για όλους μακροπρόθεσμα δίχως να συνεισφέρει σε τίποτα στην προστασία της δημόσιας υγείας.

 
Συνεχής αύξηση..
26 Φεβ 2021 15:35

Τις τελευταίες 2 ημέρες αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των σχολείων με κρουσματα και ιδίως στην επαρχία. Τελευταία ενημέρωση στις 15:30 26/2/2021 έχουμε περισσότερα από 285 σχολεία με κρουσματα Κορονοιου από τα οποία πολλά είναι σε αναστολή λειτουργίας (κόκκινη ένδειξη στον επίσημο πίνακα του υπουργείου Παιδείας).

 
@Παιδεια για το μέλλον της χώρας
26 Φεβ 2021 15:12

Αν δεν ανοίξουν τα σχολεία και Πανεπιστήμια δεν θα υπάρχει τίποτα για τα επόμενα δύο χρόνια...Η αποθέωση του πανικού. Και δεν αποτελεί πανικό όταν πολλές οικογένειες ιδίως αυτή την περίοδο δεν έχουν ούτε καν να φάνε και να προσφέρουν τα άκρως απαραίτητα στις οικογένειες τους. Αποτελεί τη ζοφερη πραγματικότητα. Εκτός αν κάποιοι ειδήμονες σχολιαστές ζουν εκτός της Ελληνικής πραγματικότητας.

 
Παιδεία για το μέλλον της χώρας
25 Φεβ 2021 17:54

Αν δεν ανοίξουν Σχολεία και Πανεπιστήμια δεν θα υπάρχει τίποτα για τα επόμενα δύο χρόνια, η εκπαίδευση είναι απαραίτητη σε μια κοινωνία.

Η Ελλάδα θα έχει χάσει χωρίς λόγο μήνες από την ανάκαμψη επειδή κάποιοι εμμένουν σε αντιεπιστημονική και αντικοινωνική ιδεοληψία και διασπείρουν πανικό.

@ Περί ειδημόνων σχολιαστών και μη.
22 Φεβ 2021 15:47

Αν δεν υπάρχει φαγητό στο τραπέζι και στο σπίτι ούτε υγεία υπάρχει ούτε και Παιδεία

 
MIK
25 Φεβ 2021 08:03

"Μείωση" όπως αυτή στα σχολεία της Τρίπολης;

 
Δάσκαλος.
24 Φεβ 2021 18:30

Αυτό το υπουργείο ότι θέλει λέει. Πού την βλέπει την μείωση κρουσμάτων στα σχολεία απορώ; Όλα καλά όλα τέλεια. Πάμε παρακάτω.

 
Μια επισήμανση...
24 Φεβ 2021 13:15

Η σύγκριση όσον αφορά τους αριθμούς και τα ποσοστά το ορθό είναι να γίνεται μετά το μεσημέρι όπου τότε εμφανίζονται από το υπουργείο Παιδείας σε μεγάλο ποσοστό τα νέα σχολεία με κρουσματα Κορονοιου. Ήδη τα ποσοστά και τα σχολεία έχουν αυξηθεί.

 
Περί ειδημόνων σχολιαστών και μη.
22 Φεβ 2021 15:47

Αν δεν υπάρχει φαγητό στο τραπέζι και στο σπίτι ούτε υγεία υπάρχει ούτε και Παιδεία!!!!!

 
Ανοιχτή Δημόσια Εκπαίδευση την άνοιξη
20 Φεβ 2021 01:27

Όλοι οι επιστήμονες στην Ελλάδα και διεθνώς μιλούν για την αναγκαιότητα να επιτραπεί στην κοινωνία να ανακάμψει από τους διαρκείς εγκλεισμούς. Βασικός πυλώνας η Δημόσια Εκπαίδευση, που πρέπει να μείνει ανοικτή.

Ας δοθούν κονδύλια ώστε προσληφθούν νέοι ωρομίσθιοι για ένα εξάμηνο, εξάλλου είναι δεκάδες οι εκπαιδευτικοί στις λίστες αναμονής. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες λανθασμένες αποφάσεις υπό το κράτος του πανικού.

Άνθρωποι κάτω των 65 ετών ΔΕΝ αποτελούν ομάδα κινδύνου: Στην Ελλάδα σημειώθηκαν σε ένα χρόνο λιγότερες από εξακόσιες απώλειες όλο το προηγούμενο διάστημα σε πάνω από 1.5 εκατομμύριο πραγματικούς φορείς. Τον περασμένο Φεβρουάριο κανείς δε φορούσε μάσκα στους δρόμους ούτε είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία.

Προφανές ότι ούτε οι μαθητές ούτε οι φοιτητές ούτε καν οι εκπαιδευτικοί δεν κινδυνεύουν από τα ανοιχτά σχολεία, αντιθέτως η ζημιά θα είναι τεράστια αν δε σωθεί εγκαίρως η φετινή χρονιά.

 
Διασπορά σε βιομηχανία και ΜΜΜ
20 Φεβ 2021 01:06

«Όσο δεν μειώνεται η διασπορά στους εργασιακούς χώρους, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος μεταξύ δουλειάς και σπιτιού», σημείωσε η κυρία Παπαευαγγέλου. Έτσι, ο ιός μεταδίδεται από τον εργασιακό στον οικογενειακό χώρο και τίθενται σε κίνδυνο άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ευπαθείς ομάδες.

Το lockdown δεν λειτουργεί χωρίς εφαρμογή ενός αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου σε εστίες συνωστισμού, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οι εργασιακοί χώροι. Αυτό υπογραμμίζει ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείο «Παπανικολάου», Ν. Καπραβέλος, τονίζοντας ότι η Αθήνα βρίσκεται «σε πολύ ανησυχητικό επίπεδο», καθώς «το Σύστημα Υγείας πιέζεται πολύ».

Να ανοίξουν τα Σχολεία και τα Πανεπιστήμια το συντομότερο δυνατόν ώστε να σταματήσει η κατατρακύλα στην εκπαίδευση. Είναι ντροπή να φορτώσουμε τη νέα γενιά με αχρείαστα προβλήματα λόγω έλλειψης ψυχραιμίας αλλά και προετοιμασίας.

 
Δάσκαλος.
15 Φεβ 2021 12:51

Πάρτε το χαμπάρι δεν παίρνουν από λόγια. Έχουν κλείσει τα αυτιά τους και δεν ακούν τίποτα. Έχουν χάσει την μπάλα ούτε ξέρουν τι τους γίνεται. Ότι τους έρθει στο μυαλό εκείνη την στιγμή το κάνουν. Αλαλούμ μαύρα χάλια και που είμαστε ακόμη.

 
Ίδιες ευκαιρίες με ανοιχτά σχολεία
14 Φεβ 2021 21:28

Ίδιες ευκαιρίες σημαίνει ανοιχτά σχολεία για όλους, είναι μεγαλύτερη η ψυχολογική επιβάρυνση όταν παιδιά και έφηβοι είναι καθηλωμένοι επί ώρες να παρακολουθούν μαθήματα σε μια οθόνη.

Τι είδους μάθημα είναι αυτό; Ας είμαστε επιτέλους λογικοί και ας φερθούμε με ψυχραιμία. Κανείς εκπαιδευτικός δε θα κινδυνεύσει, να πιέσουν όλοι.

Τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά από τον Μάρτιο και όλο το επόμενο διάστημα ώστε να επανέλθουν οι μαθητές και να ολοκληρώσουν τη χρονιά τους. Κάθε άλλη απόφαση στρέφεται ενάντια σε παιδιά και οικογένειες.

 
Ορεινός
14 Φεβ 2021 18:30

Καλησπέρα!!! Υπάρχουν σχολεία τα οποία είναι κλειστά .......εδώ και μια εβδομάδα λόγω κρουσμάτων και ο χάρτης παραμένει ο ίδιος !!! Δεν γίνεται καμμία αναφορά!! Ποιός δουλεύει ποιόν σε αυτόν τον τόπο ? Σε μια περιοχή με 250 κατοίκους ,,,,.... βεβαιωμένα τουλάχιστον 7 ....κρούσματα σε μία εβδομάδα.... και όλες οι υπηρεσίες ΕΟΔΥ-Δήμος κλπ σφυρίζουν αδιάφορα!! Ούτε καν μπαίνουν στον κόπο να κάνουν κάποια τεστ!!! ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ ????

 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
14 Φεβ 2021 17:40

Δεν είναι δυνατό μέσα στην πανδημία οι μαθητές της Γ Λυκείου να αντιμετωπιζονται διαφορετικά ανάλογα δήθεν με το επιδημιολογικο φορτίο της περιοχής που κατοικούν. Είναι κατάφερα άδικο κάποιοι μαθητές να δικινδυνευουν καθημερινά να μολύνθουν σε αίθουσες λίγων τετραγωνικών μέσα σε αντίξοες συνθήκες και να υφίστανται τεράστια ψυχολογική πίεση όταν στη σχολική μονάδα που φοιτούν ανακοινωνονται κρούσματα και κάποιοι άλλοι αντίστοιχα να είναι προστατευμενοι και φυσικά πιο ξεκούραστοι σωματικά και ψυχικά. Πρέπει άμεσα τουλάχιστον για τους υποψηφίους της Γ Λυκείου να υπάρξει κοινή αντιμετώπιση. Να σταματήσει το υπουργείο να εκθέτει τα παιδιά μας μέσα στο χειμώνα σε αυτόν τον κίνδυνο. Έχουν αναλογιστεί ότι και μαθητές Γ Λυκείου συνοικουν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες οπότε σηκώνουν ένα επιπλέον βάρος αυτή την εποχή; Το υπουργείο είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία ανισοτήτων μεταξύ των μαθητών και ιδιαίτερα ανάμεσα σε αυτούς που προετοιμαζομται για τις Πανελλήνιες.

 
Νηπιαγωγός
11 Φεβ 2021 01:27

Δευτέρα πρωί στο νηπιαγωγείο που υπηρετώ. Τα παιδιά έχουν προσέλθει και το πρόγραμμα εξελίσσεται κανονικά. Κατά τις έντεκα μαθαίνουμε ότι τμήμα στο δημοτικό σχολείο με το οποίο συστεγαζόμαστε, έχει αναστείλει την λειτουργία του λόγω κρούσματος κορονοιού. Αρχικά νόσησε η μητέρα του παιδιού κι έπειτα το παιδί. Το μικρό αδερφάκι του παιδιού που νοσεί, φοιτά κανονικά στο νηπιαγωγείο, χωρίς καμία ενημέρωση από την οικογένεια. Αναστάτωση. Καλούμε τον ΕΟΔΥ για οδηγίες. Απάντηση από τους αρμόδιους: "Καλώς προσήλθε το νήπιο στο σχολείο". Στην παρατήρησή μας ότι η μητέρα και το μεγαλύτερο αδερφάκι του νοσούν, η απάντηση του ΕΟΔΥ είναι:"Εάν ήταν τα αδέρφια των παιδιών που νοσούν, να μην προσέρχονται στο σχολείο, τότε όλα τα σχολεία θα είχαν κλείσει!!!!!!!!".
Συμπέρασμα: 1. Οι γονείς δεν προστάτευσαν τους υπόλοιπους.
2. Ο ΕΟΔΥ δεν προστάτευσε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
3. Το σχολείο αναστατώθηκε και διαταράχθηκε πλήρως η λειτουργία του.
4. Μεσήλικες νηπιαγωγοί, με όχι κι ευκαταφρόνητα προβλήματα υγείας, κινδύνευσαν κι ακόμη αγωνιούν.
Υπάρχει ακόμη καμια αμφιβολία για την σοβαρότητα και την αξιοπιστία των κυβερνώντων μας?

 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ
10 Φεβ 2021 22:47

Κλείστε τα κλείστε τα όσο είναι νωρίς!!!
Μετά θα είναι αργά !!!

 
Γ.Φ.
10 Φεβ 2021 09:38

Λόγια λόγια μεγάλα και έργα μηδέν. Θα δούμε πως θα πάει η πανδημία μόνο αυτό ακούμε συνέχεια και μετά θα αποφασίσουμε για το σχολεία. Ο καιρός περνάει τα πράγματα κάθε μέρα γίνονται και χειρότερα και πιπιλιζουμε την καραμέλα το φυσικό περιβάλλον και το φυσικό περιβάλλον για τα παιδιά. Έλεος πια. Πάρτε μια απόφαση. Κλείστε τα κλείστε τα όσο είναι νωρίς.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ