Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Δευτέρα (8:45π.μ.): Νέα αύξηση αριθμού σχολείων ή τμημάτων που κλείνουν λόγω κρουσμάτων Κορωνοϊού - (Συνεχής Ενημέρωση από το esos)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Η ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ COVID-1
Δημοσίευση: 25/01/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέα αύξηση του αριθμού των  σχολείων ή  τμημάτων  που έκλεισαν    λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Κορωνοϊού,ανακοίνωσε  το υπουργείο Παιδείας, σήμερα Δευτέρα στις 8: 45 το πρωί.

Το ποσοστό των   σχολικών μονάδων  που τέθηκε    σε πλήρη  αναστολή   από    0,2265%  που ήταν    την   Παρασκευή σήμερα αυξήθηκε στο 0,2359%,, και σε επίπεδο τμημάτων    στο 0,1781% σε 0,1927%.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη "λίστα" με όλα τα σχολεία

Με σκοπό την αποφυγή διασποράς του ιού SARS-CoV-2, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας,  θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για τον συχνό και συστηματικό αερισμό των αιθουσών διδασκαλίας, ως ακολούθως:

1. Οι αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται πλήρως για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξη της λειτουργίας τους.

2. Τα παράθυρα θα πρέπει να παραμένουν πλήρως ανοικτά για τουλάχιστον 15 λεπτά κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και των σχολικών γευμάτων καθώς και μετά την αποχώρηση των μαθητών.

3. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, τα παράθυρα των αιθουσών θα πρέπει να ανοίγουν πλήρως τουλάχιστον για 5 λεπτά ανά 20λεπτο, ή μία φορά κατά τη διάρκεια της 45λεπτης ώρας διδασκαλίας, ώστε να ανανεώνεται πλήρως ο εσωτερικός αέρας. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, τόσο πιο γρήγορα επιτυγχάνεται η ανανέωση του αέρα. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, τα 5 λεπτά θεωρούνται επαρκής χρόνος για την πλήρη ανανέωση του αέρα, υπό την προϋπόθεση της ανανέωσης του εσωτερικού αέρα κάθε 20 λεπτά.

4. Οι κοινόχρηστοι χώροι (βιβλιοθήκες, τουαλέτες, σχολικά γυμναστήρια) θα πρέπει να αερίζονται συνεχώς και πλήρως, δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται από διαφορετικές ομάδες ατόμων.

5. Θα πρέπει να εξασφαλίζεται η πρόσβαση για το άνοιγμα των παραθύρων (ειδικά σε περιπτώσεις, που βρίσκονται σε ψηλότερα σημεία για λόγους ασφαλείας) και επίσης ότι τα ανοίγματα των συστημάτων εξαερισμού δεν παρεμποδίζονται με κανέναν τρόπο, πχ κρεμασμένες αφίσες κ.λπ.

6. Σε ψυχρότερες καιρικές συνθήκες η επίδραση των χαμηλών θερμοκρασιών μπορεί να μετριαστεί ανοίγοντας τα παράθυρα, που βρίσκονται άνωθεν των θερμαντικών σωμάτων.

7. Σε περίπτωση λειτουργίας κλιματισμού όλα τα υφιστάμενα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού θα πρέπει να ρυθμιστούν στο μέγιστο ποσοστό εισαγωγής νωπού αέρα. Το άνοιγμα των παραθύρων συνιστάται για τη βέλτιστη ανανέωση του εσωτερικού αέρα. Για τη χρήση συστημάτων κλιματισμού υπενθυμίζονται και οι συστάσεις των (α) και (β) σχετ. εγκυκλίων.

8. Εάν υφίστανται πόρτες πυρασφάλειας, αυτές θα πρέπει να παραμένουν κλειστές, να μην αξιοποιούνται ως ανοίγματα για τον αερισμό του κτιρίου και να χρησιμοποιούνται όπως προβλέπεται από το σχέδιο πυρασφάλειας του κτιρίου.

9. Για λόγους αποφυγής της διασποράς του ιού τονίζονται τα ακόλουθα:

 • Το άνοιγμα αποκλειστικά των εσωτερικών θυρών των αιθουσών θα πρέπει να αποφεύγεται καθώς υπάρχει κίνδυνος μεταφοράς αερολυμάτων από τη μία αίθουσα στην άλλη μέσω των διαδρόμων. Για το λόγο αυτό απαιτείται και το παράλληλο άνοιγμα των παραθύρων και της εσωτερικής πόρτας της αίθουσας.
 • Το άνοιγμα των παραθύρων αποκλειστικά σε θέση ανάκλισης δεν εξασφαλίζει τον επαρκή αερισμό της αίθουσας, ακόμη κι αν διατηρούνται σε αυτή τη θέση καθ’
 • όλη τη διάρκεια της ημέρας.
 • Σε κάθε περίπτωση, και για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, οι συστάσεις της παρούσας θα πρέπει να εφαρμόζονται σε συνδυασμό με το σύνολο των συστάσεων για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού SARS CoV-2 (. υγιεινή των χεριών, χρήση μάσκας κλπ).

Επίσης συνιστάται  η μεταφορά και η παραλαβή παιδιών από / προς το σχολείο να γίνεται κατά το δυνατόν από ένα σταθερό πρόσωπο αναφοράς ή ένα άτομο της κατοικίας του παιδιού.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ  Η  ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ COVID-19

Η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας Τμημάτων Σχολικής Μονάδας ή ολόκληρης της Σχολικής Μονάδας λαμβάνεται από τον Διευθυντή Α ́βάθμιας ή Β ́βάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από γνώμη του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή του αντικαταστάτη του (Παράρτημα 2).

Για τη σχετική γνώμη και απόφαση λαμβάνονται υπόψη οι παραπάνω οδηγίες, καθώς και τα τοπικά επιδημιολογικά και κοινωνικά δεδομένα.

Εφόσον καταγράφεται τουλάχιστον ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 είτε σε μαθητή είτε σε μέλος του εκπαιδευτικού ή άλλου προσωπικού, ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας έχει την ευθύνη για την ενημέρωση α/ του Διευθυντή της οικείας Α ́βάθμιας ή Β ́βάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, β/ του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή του αντικαταστάτη του.

Εφόσον αποφασιστεί η αναστολή της λειτουργίας Τμήματος ή Τμημάτων του σχολείου ή όλης της Σχολικής Μονάδας, ενημερώνεται ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας και με ευθύνη του οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς/κηδεμόνες.

Επίσης, με ευθύνη του Διευθυντή Εκπαίδευσης, καταχωρείται στη βάση δεδομένων του Πληροφοριακού Συστήματος myschool η πληροφορία για την αναστολή αυτή.

Συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19

Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 στα παιδιά είναι:

 •     πυρετός
 •     βήχας

Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι:

 •     δυσκολία στην αναπνοή, δύσπνοια
 •     μυαλγίες
 •     ρίγος
 •     πονοκέφαλος
 •     καταβολή δυνάμεων
 •     δυσκαταποσία
 •     απώλεια γεύσης ή/και οσμής
 •     ναυτία / έμετος
 •     κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις

Κλινικά κριτήρια χαρακτηρισμού παιδιού ως ύποπτου κρούσματος COVID-19

Ένα τουλάχιστον από τα παρακάτω συμπτώματα:

Περίοδος μεταδοτικότητας

Ένα άτομο θεωρείται μεταδοτικό  48 ώρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του έως και τη λήξη της περιόδου απομόνωσής του, δηλ. 10 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ τουλάχιστον 24 ώρες από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων (σε περίπτωση ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο ή ανοσοκαταστολή μπορεί το διάστημα των 10 ημερών να είναι μεγαλύτερο, σύμφωνα με την γνώμη του θεράποντος ιατρού).

Ασυμπτωματικό άτομο με θετικό μοριακό τεστ θεωρείται μεταδοτικό, 48 ώρες πριν έως και 10 ημέρες μετά την ημερομηνία διενέργειας του τεστ.

Ορισμός στενής επαφής στη σχολική μονάδα

Στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης COVID-19 θεωρούνται:

 •     Οι μαθητές που ανήκουν στο ίδιο τμήμα με μαθητή που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 και συνυπήρξαν μαζί του στη σχολική τάξη κατά το 48ωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν).
 •     Οι μαθητές που στο τμήμα τους δίδαξε συστηματικά εκπαιδευτικός που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 κατά το 48ωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν).
 •     [«δίδαξε συστηματικά»: δίδαξε τουλάχιστον 2 διδακτικές ώρες μέσα στο διάστημα του 48ωρου πριν την έναρξη των συμπτωμάτων (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν)]
 •     Άτομο (μαθητής ή ενήλικας) που είχε επαφή πρόσωπο-με-πρόσωπο με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 κατά το 48ωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν) σε απόσταση < 1.5 μέτρο, για χρονικό διάστημα ≥ 15 λεπτά και χωρίς σωστή χρήση μάσκας εκ μέρους ενός από τους δυο (ή εκ μέρους και των δύο).
 •     Άτομο που είχε άμεση σωματική επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 (με ή χωρίς συμπτώματα) κατά την περίοδο μεταδοτικότητας.
 •     Άτομο που είχε επαφή με αναπνευστικές ή άλλες σωματικές εκκρίσεις επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 (με ή χωρίς συμπτώματα) κατά την περίοδο μεταδοτικότητας χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.
 •     Στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος (μαθητή ή μέλους του προσωπικού) που χρησιμοποιεί σχολικό λεωφορείο: α/ εάν το κρούσμα έκανε σωστή χρήση μάσκας στις διαδρομές που μετείχε και έγιναν κατά τις 48 ώρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν), στενή επαφή –υπό τυπικές συνθήκες– θεωρείται κάθε άτομο που σε κάποια διαδρομή εντός αυτού του χρονικού διαστήματος καθόταν σε διπλανή θέση ή στην αντίστοιχη θέση της μπροστινής ή πίσω σειράς από τη θέση του επιβεβαιωμένου κρούσματος, β/ εάν το κρούσμα δεν έκανε σωστή χρήση μάσκας στις διαδρομές που μετείχε και έγιναν κατά τις 48 ώρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν), θα πρέπει να γίνει ειδική εκτίμηση κινδύνου για να οριστούν οι στενές επαφές.

Σχόλια (36)

 
Τρίτεκνη μητέρα
25 Ιαν 2021 12:44

Ας επικρατήσει η λογική, να μείνουν κλειστά τα σχολεία. Η απώλεια της ζωής δεν αναπληρώνεται ενώ τα μαθήματα μπορούν.

 
@Χρηστος
25 Ιαν 2021 12:19

ΚΑτσε να ανοίξουν πρώτα!χλωμο το βλέπω!αν ήταν θα τα άνοιγαν από σημερα

 
Αλλαγή απόφασης
25 Ιαν 2021 11:38

Στοχευμένη δημοσίευση στοιχείων ώστε να είναι πιο εύκολη η αλλαγή της απόφασης ανοίγματος αυτή την Παρασκευή.
Είναι πραγματικά κρίμα να σύρουν εκπαιδευτικούς και παιδιά στον κεαδα βάζοντας τους μέσα στις σχολικές αίθουσες αυτή την περίοδο.

 
Τ.Γ.Κ.
25 Ιαν 2021 11:35

Την άλλη βδομάδα που θα ανοίξει κι η Β΄βάθμια με 25 έφηβους σε τάξεις 40 τ.μ. να δείτε αυξήσεις.

 
Χρήστος
25 Ιαν 2021 10:58

@Ελεανα.. Ποτέ να μην είστε σίγουροι ότι δεν θα κλείσουν ξανά. Και το γεγονός ότι υπήρξε νέα αύξηση στον αριθμό των σχολείων με προβλήματα από κρούσματα Κορονοιου ενώ ήδη άνοιξαν κάποια από τα σχολεία γιατί έληξε η 14ημερη περίοδος που είχαν κλείσει λόγω κρουσμάτων Κορονοιου σημαίνει ότι δεν πάνε και τόσο καλά τα πράγματα όπως θεωρεί η υφυπουργός Παιδείας με βάση χθεσινές δηλώσεις της.

 
Ελεανα
25 Ιαν 2021 10:17

Γιατί περίμενε κανείς μείωση των κρουσμάτων;αυτονόητα θα αυξάνονται καθημερινά.Αυτο δεν συνεπάγεται πως υα πρέπει και να κλείσουν ξανα

 
Κωνσταντίνος
23 Ιαν 2021 15:38

Έτσι και αλλιώς για κλάματα είναι όλοι τους...ο ένας αγαπάει, όπως δηλώνει τη γυναίκα του ακόμα, η άλλη δηλώνει ότι έχουν παρθεί, όπως την προηγούμενη φορά όλα τα μέτρα για τα σχολεία, που όμως έκλεισαν τελικά...... μήπως μας δουλεύουν κανονικά ... κάνοντας τη δουλειά τους με τους παχυλούς μισθούς που εισπράττουν εμάς τους.... μεροκαματιάρηδες, τους συμβασιούχους, τους άνεργους, τους απολυμενους, τους μαγαζαγορες, τους καταχρεωμενους και γενικότερα τους μη έχοντες εργασία;;; μήπως και εμείς παίζουμε τελικά το παιχνίδι τους;;;

 
Χαρά
22 Ιαν 2021 19:51

Ας αναφερθεί μια δημόσια υπηρεσία που να παρευρισκονται στον ίδιο χώρο 28 με 30 άτομα επί 90 λεπτά και μάλιστα παιδιά που ανεβοκατεβαζουν τη μάσκα για να ακουστούν και τη βγάζουν για να φταρνιστουν.
Καμία μέριμνα για τους εκπαιδευτικούς. Δυστυχώς!

 
Πως έγινε αυτό;
22 Ιαν 2021 16:36

"Αυξήθηκαν κατά 80%, μέσα σε δυο ημέρες τα σχολεία και τμήματα που έκλεισαν λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Κορωνοϊού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας ."
Αφού τα παιδιά δεν μεταδίδουν (έλεγαν)!!!

 
Ματίνα Συρ.
21 Ιαν 2021 22:21

Στο νηπιαγωγείο που εργάζομαι πάντως μετά την αλλαγή του ωραρίου σε 13:10 ,ο συνωστισμός που παρατηρείται από γονείς στην είσοδο του σχολείου είναι απίστευτος. Μέσα σε αυτούς πολλοί παππούδες και γιαγιάδες οι οποίοι αν και τους εξηγήσαμε το νέο ωράριο έρχονται από τις 13:00 και περιμένουν. Πραγματικά εγκληματικό αυτό που έγινε από το υπουργείο.

 
Γονιός
21 Ιαν 2021 20:59

Το υπουργείο πρέπει να προστατεύσει όλους εμάς, γονείς και εκπαιδευτικούς, που βρεθήκαμε ευάλωτοι απέναντι στον ιό. Τα παιδιά ΕΧΟΥΝ εκπαίδευση, έστω και εξ αποστάσεως. Τους ανθρώπους όμως ποιος θα τους αντικαταστήσει; ΚΑΝΕΙΣ.

 
Χ.Λ.
21 Ιαν 2021 19:43

Επιτέλους το υπουργείο Παιδείας επικαιροποιησε τη πλατφόρμα με τα σχολεία με κρούσματα Κορονοιου, 99 τον αριθμό που δεν είναι και λίγα. Απορώ όμως γιατί τόση καθυστέρηση γιατί επικαιροποιηση των στοιχείων είχε να γίνει 2 ημέρες από προχθές το βράδυ.

 
Sam@
21 Ιαν 2021 13:35

Έχει κλείσει και το δημοτικό που πήγαινα μικρός λόγο κρούσματος αλλά δε το αναφέρατε (9ο δημοτικό σχολείο Αιγίου)

 
Χ.Λ.
21 Ιαν 2021 11:24

Το υπουργείο Παιδείας δεν ενημερώνει καθόλου τη πλατφόρμα. Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας είναι κλειστό από χθες το πρωί και το ανέφεραν όλα τα κανάλια ενώ στη πλατφόρμα το εμφανίζει να λειτουργεί και να υπάρχουν 2 κλειστά τμήματα
.

 
Δάσκαλος
20 Ιαν 2021 17:19

Γιατι δεν ενημερώνει το esos την κατάσταση με τα σχολεία που κλείνουν λόγω κοροναϊού , είτε ολόκληρα ή τμήματα αυτών; Μήπως να αρχίσουμε να τα προσθέτουμε οι εκπαιδευτικοί για να αποκτήσουμε την πλήρη εικόνα;
Αν συνάδελφοι γνωρίζετε εσείς πού μπορεί να βρει κανείς τα πλήρη στοιχεία, ενημερώστε παρακαλώ. Πάντως σε άλλη εκπαιδευτική σελίδα τα βρήκα ελλιπή.

 
Μαίρη
20 Ιαν 2021 16:57

Και βέβαια η κυβέρνηση έχει όριο ασφαλείας 4 άτομα ανά 100 τμ . Ας μας εξηγήσουν λοιπόν γιατί είναι θεμιτό και νόμιμο να είναι 25-27 παιδιά σε 30τμ. εν μέσω πανδημίας με ανεμβολίαστα σχεδόν όλο τον πληθυσμό; Πως νομιμοποιούνται όλοι αυτοί να παίρνουν τέτοιες εγκληματικές αποφάσεις εναντίον της υγείας και της ζωής μας;

 
Καλά πάμε
20 Ιαν 2021 14:07

Είναι μικρός ο αριθμός συγκριτικά με τα σχολεία της επικράτειας κάτω του 0.50% θα έλεγα. Γενικά αν συγκρίνω από το σχολείο μου και της περιοχής μου πάμε εξαιρετικα. Τα παιδιά το χαίρονται κι όλοι είμαστε ευχαριστημένοι.

 
@ερωτηματα
19 Ιαν 2021 20:18

Να σας τις δείξουμε τις έρευνες ευχαριστως αφού δεν τις γνωρίζετε.Το τι κάνει ο καθένας στην οικογένεια του δεν σας επιτρέπει ούτε να το υποθέτετε εντελώς λανθασμένα φυσικά ούτε να το κρίνετε με τα δικά σα επιχειρήματα καφενείου.Κοιταξτε τα του οίκου σας και μην υπεκφευγετε εκτός αν προφανως κάνετε ακριβώς τα αντίθετα από ίσα γραφετε.Αν λοιπον θέλετε να μην στέλνετε τα παιδιά σας σχολείο η πουθενά και να κάθονται δέκα ώρες σε μια οθόνη είναι δικαίωμα σας αλλά κσι πρόβλημα σας ταυτόχρονα.

 
Σοφία
19 Ιαν 2021 20:18

Χτες και σήμερα λείπανε από την τάξη μου 8 παιδιά από τα 23, υποθέτω λόγω κρυολογήματος. Ίσως και επειδή οι αιθουσες έχουν γίνει ακατάλληλες για μάθημα με την καταπληκτική ιδέα των ανοιχτών παραθύρων.Μήπως τελικά η δια ζώσης είναι καλύτερη μόνο όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν; Τουλάχιστον στην τηλεκπαίδευση δε θα είχα τόσες απουσίες.
Αλλά τι λέω; Τα δημοτικά άνοιξαν για να γυρίσουν οι μαμάδες στη δουλειά τους και να δουλέψει η αγορά!
Η οποία αγορά μπορεί να πάρει πολύ περισσότερα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας απ'ότι εμείς στα σχολεία και δε θα έπρεπε να κλείσει καν. Τον συνωστισμό στα μαγαζιά μπορείς να τον αποφύγεις. Στα σχολεία όμως όχι. Κι ούτε γίνεται μάθημα με 5 βαθμούς. Ο Θεός να μας φυλάει γιατί η κυβέρνηση μας έχει για πέταμα!

 
Ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια
19 Ιαν 2021 19:08

Η εκπαίδευση πρέπει να επανέλθει σε φυσική διδασκαλία σε όλες τις βαθμίδες, δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τον Μάρτιο του 2021 για να μειωθούν οι φορείς και να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί - μέχρι τότε θα έχουν χαθεί τα 3/4 του έτους.

Άμεσα πρέπει να οργανωθούν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ώστε από τον Φεβρουάριο να επανέλθουν οι μαθητές και οι φοιτητές κατά ομάδες, λιγότερες των 10 και 30 αντίστοιχα, στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα. Οι νέοι έχουν υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα, δεν μπορούν να στερούνται την κανονική ροή μάθησης.

 
Εκ περιτροπής διδασκαλία σε ομάδες των 10 μαθητών
19 Ιαν 2021 15:57

Πέρα από την επιδημιολογία και την ειδησεογραφία υπάρχει η πραγματικότητα της εκπαίδευσης και αυτή ορίζει πως οι μαθητές δεν μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως.

Μόνη λύση η φροντιστηριακή εκπαίδευση εκ περιτροπής, με τον κατάλληλο διαχωρισμό των τάξεων σε ολιγομελή τμήματα.

 
Χρηστος
19 Ιαν 2021 11:45

61 ήδη σχολεία με προβλήματα λόγω κρουσμάτων. Κατά τα άλλα κατά τους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας και Υγείας πάνε όλα καλά στα σχολεία και δεν υπάρχει σχεδόν καθολου ιικο φορτίο και ελάχιστη μεταδοτικότητα κατά έρευνες.

 
Εκ περιτροπής
19 Ιαν 2021 09:26

Γιατί δεν εφαρμόζεται η εκ περιτροπής διδασκαλία; Θα είναι λιγότερα παιδιά στην αίθουσα, στο προαύλιο, στην προσέλευση, στην αποχώρηση. Αφού δεν μπόρεσε η κυβέρνηση να βρει περισσότερες αίθουσες, δεν θέλει να εφαρμόσει τους δύο κύκλους (πρωί - απόγευμα) λόγω κόστους, ας εφαρμόσει την εκ περιτροπής που δεν έχει οικονομικό κόστος, αφήνει τα παιδιά να έχουν επαφή με το δια ζώσης σχολείο, μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού και μειώνει τις ώρες που κάθονται τα παιδιά στον υπολογιστή. Γιατί πρέπει να υπάρχει το όλα ή τίποτα; Υπάρχουν και οι ενδιάμεσες λύσεις

 
Ερωτήματα
19 Ιαν 2021 09:21

@ΣΙΑ ΜΑΜΑ
Είναι από τις λίγες φορές που απαντώ προσωπικά. Θα μας δείξετε τις έρευνες; Επίσης , εσείς έχετε περιορίσει την έκθεση του παιδιού σας; Φαντάζομαι ότι βλέπετε TV μία ώρα την ημέρα , τα παιδιά σας χρησιμοποιούν κινητό σπάνια και δεν έχετε σπίτι σας Η/Υ με τις τελευταίες εφαρμογές διαδικτυακών παιχνιδιών. Και βέβαια κάνοντας χρήση του 6, κάθε μέρα ασκείστε με το παιδί σας τουλάχιστον 1&1/2 ώρες. Ή μάλλον είστε από αυτούς/ές που προσκαλείτε στο σπίτι σας 6-7 παιδιά για να συνεβρεθούν ή είστε με τους/τις φίλους/ες σας στα πάρκα ή τα σπίτια 10 άτομα μαζί γιατί δεν υπάρχει κορονοίός;

 
foros1
19 Ιαν 2021 08:57

Δια ζώσης εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας και πριν να έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, σημαίνει έκθεση σε κίνδυνο ζωής 150 χιλιάδων οικογενειών εκπαιδευτικών και 2 εκατομμυρίων γονέων!
Κανείς ειδικός δεν πήρε ποτέ την ευθύνη για την ασφάλεια των σχολείων, όλοι βάζουν τις λέξεις ΠΙΘΑΝΌΝ, ΦΑΊΝΕΤΑΙ κλπ.
Δεν μας λένε όμως για τα δράματα, όπου ένα μέλος της οικογένειας, μετέδωσε τον ιό σε όλη την οικογένεια και σε μερικές περιπτώσεις χάθηκαν και οι δύο γονείς.
Και όλα αυτά για να μην συνεχιστεί άλλους 2-3 μήνες η τηλεκπαίδευση.

 
στα σχολεία με κρούσματα
18 Ιαν 2021 12:19

εκπαιδευτικούς ελέγχονται οι μαθητές; (που σίγουρα αυμπτωματικοί θα είναι όποιοι θετικοί), έτσι για να μας φύγει η ιδέα.

 
Χρήστος
18 Ιαν 2021 09:04

Με βάση σημερινό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 στο ίδιο σχολείο στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης που είχε εμφανιστεί κρούσμα Κορονοιου σε εκπαιδευτικό πριν 5 ημέρες στο ίδιο σχολείο εμφανίστηκε νέο κρούσμα πάλι σε εκπαιδευτικό. Με βάση δηλώσεις αρμόδιου από το σχολείο τηρήθηκαν όλα τα Πρωτόκολλα που καθορίζει το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Υγείας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σχολεία και πρέπει να είμαστε άκρως επιφυλακτικοί όσον αφορά το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων που είναι να γίνει τις επόμενες ημέρες. Νομίζω ακόμα ότι πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη οι δηλώσεις του κυρίου Θωμαιδη στις ειδήσεις του ΑΝΤ1 χθες ειδικού ερευνητή που μελετά μαζί με την ομάδα του το ιικο φορτίο στα λύματα της Αττικής. Με βάση αυτές τις δηλώσεις την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκε αύξηση του ιικου φορτίου κατά 22% και την εβδομάδα που έληξε χθες νέα αύξηση κατά 24%. Αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε νέα αύξηση των κρουσμάτων.

 
Χρήστος
16 Ιαν 2021 22:55

Για ΣΙΑ ΜΑΜΑ. Όλοι γνωρίζουμε τις συνέπειες της τηλεκπαίδευσης και το τι πρόβλημα υπάρχει όταν ένα παιδί κάθεται στην οθόνη επί ώρες. Ποιο θα ήταν η γνώμη σου όμως όταν ένα παιδί που πάει στο σχολείο είναι ασυμπτωματικο και κολλήσει όλη η οικογένεια με συνέπεια να πεθανει λόγω Κορονοιου μέλος της οικογένειας σου; Έχω χαρακτηριστικά παραδείγματα στη περιοχή μου με παρόμοια συμβάντα και τα παιδιά δεν κόλλησαν Κορονοιο μέσα από την οικογένεια αλλά μέσα από τις συναναστροφές τους στο σχολείο η στην ομάδα που παίζουν μπάσκετ η ποδόσφαιρο. Επίσης οι συνθήκες υγιεινής στα σχολεία δεν είναι και οι καλύτερες μιας και σε πολλά από αυτά υπάρχουν 10 τουαλέτες όλες και ολες για 200 παιδιά των οποίων ο καθαρισμός γίνεται μια φορά την μέρα και όχι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αλλά μετά τη λήξη των μαθημάτων στα σχολεία.

 
Χρήστος
16 Ιαν 2021 05:01

@ΡΟΗ Σ.. Μόνο μια χαρά δεν πάνε τα σχολεία, 34 δεν είναι και λίγα με κρούσματα Κορονοιου μέσα σε 4 στην ουσία ημέρες. Επίσης σε πολλά από τα σχολεία δεν υπάρχει σταδιακή προσέλευση μαθητών το πρωί αλλά όλοι πηγαίνουν στο σχολείο από 8:00 ως 8:15 και πολλά από τα σχολεία έχουν μόνο μια εξωτερική πόρτα εισόδου.

 
ΣΙΑ μαμα
15 Ιαν 2021 22:22

Η κόντρα ανοιχτά κλειστά σχολεία συνεχίζεται.Θεωρω ότι τα πράγματα είναι παρά πολύ σοβαρά ξαι εξηγώ: Ρωτγστε οποιονδήποτε γιατρό κσι θα σας πει ότι τα παιδιά θα πρέπει καθημερινά το πολύ δυο ώρες να βρίσκονται μπροστά σε μια οθόνη ξαι όχι εφτά και δέκα ώρες καθημερινά σε μια μικρή θονιτσα να λύνουν μαθηματικά και να μαθαίνουν αγγλικά.Αυτο θα πρέπει να τι συνήδητιποιησουμε όλοι και να αναγνωρίσουμε τις συνέπειες οι οποίες καθόλου αθώες δεν είναι.Επισης ο φόβος κυριαρχεί έντονα.Κοιταξτε τα ποσοστά.Δυστυχως ναι ο κορονοϊού αφήνει θύματα των οποίων η διάθεση ηλικία είναι τα 80 ετη και η πιθανότητα κάτω από 0,0007 τοις εκατό.Τα παιδιά είναι εγκλωβισμένα χωρίς δραστηριότητες και μάθηση.Θελετε να μην τα στείλουμε σχολείο;Εντάξει αλλά να γνωρίζουμε τις συνέπειες ομως.Η πανδημία θα κρατήσει για πολύ καιρό ακόμα κσι οι ρυθμοί εμβολιασμού είναι παρά πολύ αργοί και τα αποτελέσματα μη βέβαια.Υοαρχουν λύσεις για κατά το μέτρο του εφικτού ασφαλές άνοιγμα αλλά προτιμήθηκε το άνοιγμα οικονομικών δραστηριοτήτων έναντι της εκπαίδευσης.Τα αποτελέσματα δεν υα αργήσουν να φανούν.Μηοως πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την κατάσταση και να απαιτήσουμε με δυναμικό ψήφισμα το υπό ασφαλείς προϋποθέσεις άνοιγμα;Μηοως ήρθε η ώρα;Και μη μου πειτε τι κάνει τώρα γ Γερμανία πιυ ομως οριν τα είχε ανοιχτά.Δεν είναι ούτε η Γερμανία ούτε η Κίνα το μέτρο και το αντίμετρο σύγκρισης κσι ο νοών νοητω

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ