Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Τριπλασιάστηκαν από την Παρασκευή τα Λύκεια με κρούσματα Κορωνοϊού- (Συνεχής Ενημέρωση από το esos)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Η ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ COVID-1
Δημοσίευση: 19/04/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Τριπλασιάστηκαν  από την Παρασκευή τα Λύκεια στα οποία επιβεβαιώθηκαν κρούσματα Κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό των σχολείων , πραγματοποιούν υποχρεωτικά δύο self test την εβδομάδα, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του Κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα , ενώ την Παρασκευή τα Λύκεια με Κορωνοϊό ήταν 57 σήμερα Δευτέρα στις 8:45 το βράδυ στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας έχουν  δηλωθεί 159 Λύκεια.

Έτσι, από την περασμένη  Δευτέρα που επαναλειτούργησαν, δια ζώσης,τα Λύκεια,   μέχρι σήμερα Δευτέρα στις 8:45 το βράδυ στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας καταγράφηκαν  159 Λύκεια  με  κρούσματα  Κορωνοϊού , με αποτέλεσμα να έχει αποφασιστεί:

Α. Για τα 151 Λύκεια η μερική αναστολή (σε επίπεδο ενός ή περισσότερων τμημάτων) , και,

Β. Για   8  Λύκεια η  πλήρη αναστολή δια ζώσης λειτουργίας.

Οσον αφορά τα Ειδικά σχολεία ,  σε πλήρη αναστολή βρίσκονται 21 και 11 σε μερική αναστολή λειτουργίας

Σχολικές μονάδες (πλήρης αναστολή): 1,3389%, Τμήματα (μερική αναστολή): 0,7675%-Δεν περιλαμβάνονται σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown (Δημοτικά, Γυμνάσια και Νηπιαγωγεία)

Πατήστε εδώ για να δείτε τη "λίστα" με όλα τα σχολεία

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ

 Με σκοπό την αποφυγή διασποράς του ιού SARS-CoV-2, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας,  θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για τον συχνό και συστηματικό αερισμό των αιθουσών διδασκαλίας, ως ακολούθως:

1. Οι αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται πλήρως για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξη της λειτουργίας τους.

2. Τα παράθυρα θα πρέπει να παραμένουν πλήρως ανοικτά για τουλάχιστον 15 λεπτά κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και των σχολικών γευμάτων καθώς και μετά την αποχώρηση των μαθητών.

3. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, τα παράθυρα των αιθουσών θα πρέπει να ανοίγουν πλήρως τουλάχιστον για 5 λεπτά ανά 20λεπτο, ή μία φορά κατά τη διάρκεια της 45λεπτης ώρας διδασκαλίας, ώστε να ανανεώνεται πλήρως ο εσωτερικός αέρας. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, τόσο πιο γρήγορα επιτυγχάνεται η ανανέωση του αέρα. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, τα 5 λεπτά θεωρούνται επαρκής χρόνος για την πλήρη ανανέωση του αέρα, υπό την προϋπόθεση της ανανέωσης του εσωτερικού αέρα κάθε 20 λεπτά.

4. Οι κοινόχρηστοι χώροι (βιβλιοθήκες, τουαλέτες, σχολικά γυμναστήρια) θα πρέπει να αερίζονται συνεχώς και πλήρως, δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται από διαφορετικές ομάδες ατόμων.

5. Θα πρέπει να εξασφαλίζεται η πρόσβαση για το άνοιγμα των παραθύρων (ειδικά σε περιπτώσεις, που βρίσκονται σε ψηλότερα σημεία για λόγους ασφαλείας) και επίσης ότι τα ανοίγματα των συστημάτων εξαερισμού δεν παρεμποδίζονται με κανέναν τρόπο, πχ κρεμασμένες αφίσες κ.λπ.

6. Σε ψυχρότερες καιρικές συνθήκες η επίδραση των χαμηλών θερμοκρασιών μπορεί να μετριαστεί ανοίγοντας τα παράθυρα, που βρίσκονται άνωθεν των θερμαντικών σωμάτων.

7. Σε περίπτωση λειτουργίας κλιματισμού όλα τα υφιστάμενα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού θα πρέπει να ρυθμιστούν στο μέγιστο ποσοστό εισαγωγής νωπού αέρα. Το άνοιγμα των παραθύρων συνιστάται για τη βέλτιστη ανανέωση του εσωτερικού αέρα. Για τη χρήση συστημάτων κλιματισμού υπενθυμίζονται και οι συστάσεις των (α) και (β) σχετ. εγκυκλίων.

8. Εάν υφίστανται πόρτες πυρασφάλειας, αυτές θα πρέπει να παραμένουν κλειστές, να μην αξιοποιούνται ως ανοίγματα για τον αερισμό του κτιρίου και να χρησιμοποιούνται όπως προβλέπεται από το σχέδιο πυρασφάλειας του κτιρίου.

9. Για λόγους αποφυγής της διασποράς του ιού τονίζονται τα ακόλουθα:

 • Το άνοιγμα αποκλειστικά των εσωτερικών θυρών των αιθουσών θα πρέπει να αποφεύγεται καθώς υπάρχει κίνδυνος μεταφοράς αερολυμάτων από τη μία αίθουσα στην άλλη μέσω των διαδρόμων. Για το λόγο αυτό απαιτείται και το παράλληλο άνοιγμα των παραθύρων και της εσωτερικής πόρτας της αίθουσας.
 • Το άνοιγμα των παραθύρων αποκλειστικά σε θέση ανάκλισης δεν εξασφαλίζει τον επαρκή αερισμό της αίθουσας, ακόμη κι αν διατηρούνται σε αυτή τη θέση καθ’
 • όλη τη διάρκεια της ημέρας.
 • Σε κάθε περίπτωση, και για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, οι συστάσεις της παρούσας θα πρέπει να εφαρμόζονται σε συνδυασμό με το σύνολο των συστάσεων για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού SARS CoV-2 (. υγιεινή των χεριών, χρήση μάσκας κλπ).

Επίσης συνιστάται  η μεταφορά και η παραλαβή παιδιών από / προς το σχολείο να γίνεται κατά το δυνατόν από ένα σταθερό πρόσωπο αναφοράς ή ένα άτομο της κατοικίας του παιδιού.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ  Η  ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ COVID-19

Η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας Τμημάτων Σχολικής Μονάδας ή ολόκληρης της Σχολικής Μονάδας λαμβάνεται από τον Διευθυντή Α ́βάθμιας ή Β ́βάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από γνώμη του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή του αντικαταστάτη του (Παράρτημα 2).

Για τη σχετική γνώμη και απόφαση λαμβάνονται υπόψη οι παραπάνω οδηγίες, καθώς και τα τοπικά επιδημιολογικά και κοινωνικά δεδομένα.

Εφόσον καταγράφεται τουλάχιστον ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 είτε σε μαθητή είτε σε μέλος του εκπαιδευτικού ή άλλου προσωπικού, ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας έχει την ευθύνη για την ενημέρωση α/ του Διευθυντή της οικείας Α ́βάθμιας ή Β ́βάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, β/ του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή του αντικαταστάτη του.

Εφόσον αποφασιστεί η αναστολή της λειτουργίας Τμήματος ή Τμημάτων του σχολείου ή όλης της Σχολικής Μονάδας, ενημερώνεται ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας και με ευθύνη του οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς/κηδεμόνες.

Επίσης, με ευθύνη του Διευθυντή Εκπαίδευσης, καταχωρείται στη βάση δεδομένων του Πληροφοριακού Συστήματος myschool η πληροφορία για την αναστολή αυτή.

Συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19

Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 στα παιδιά είναι:

 •     πυρετός
 •     βήχας

Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι:

 •     δυσκολία στην αναπνοή, δύσπνοια
 •     μυαλγίες
 •     ρίγος
 •     πονοκέφαλος
 •     καταβολή δυνάμεων
 •     δυσκαταποσία
 •     απώλεια γεύσης ή/και οσμής
 •     ναυτία / έμετος
 •     κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις

Κλινικά κριτήρια χαρακτηρισμού παιδιού ως ύποπτου κρούσματος COVID-19

Ένα τουλάχιστον από τα παρακάτω συμπτώματα:

Περίοδος μεταδοτικότητας

Ένα άτομο θεωρείται μεταδοτικό  48 ώρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του έως και τη λήξη της περιόδου απομόνωσής του, δηλ. 10 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ τουλάχιστον 24 ώρες από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων (σε περίπτωση ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο ή ανοσοκαταστολή μπορεί το διάστημα των 10 ημερών να είναι μεγαλύτερο, σύμφωνα με την γνώμη του θεράποντος ιατρού).

Ασυμπτωματικό άτομο με θετικό μοριακό τεστ θεωρείται μεταδοτικό, 48 ώρες πριν έως και 10 ημέρες μετά την ημερομηνία διενέργειας του τεστ.

Ορισμός στενής επαφής στη σχολική μονάδα

Στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης COVID-19 θεωρούνται:

 •     Οι μαθητές που ανήκουν στο ίδιο τμήμα με μαθητή που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 και συνυπήρξαν μαζί του στη σχολική τάξη κατά το 48ωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν).
 •     Οι μαθητές που στο τμήμα τους δίδαξε συστηματικά εκπαιδευτικός που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 κατά το 48ωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν).
 •     [«δίδαξε συστηματικά»: δίδαξε τουλάχιστον 2 διδακτικές ώρες μέσα στο διάστημα του 48ωρου πριν την έναρξη των συμπτωμάτων (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν)]
 •     Άτομο (μαθητής ή ενήλικας) που είχε επαφή πρόσωπο-με-πρόσωπο με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 κατά το 48ωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν) σε απόσταση < 1.5 μέτρο, για χρονικό διάστημα ≥ 15 λεπτά και χωρίς σωστή χρήση μάσκας εκ μέρους ενός από τους δυο (ή εκ μέρους και των δύο).
 •     Άτομο που είχε άμεση σωματική επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 (με ή χωρίς συμπτώματα) κατά την περίοδο μεταδοτικότητας.
 •     Άτομο που είχε επαφή με αναπνευστικές ή άλλες σωματικές εκκρίσεις επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 (με ή χωρίς συμπτώματα) κατά την περίοδο μεταδοτικότητας χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.
 •     Στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος (μαθητή ή μέλους του προσωπικού) που χρησιμοποιεί σχολικό λεωφορείο: α/ εάν το κρούσμα έκανε σωστή χρήση μάσκας στις διαδρομές που μετείχε και έγιναν κατά τις 48 ώρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν), στενή επαφή –υπό τυπικές συνθήκες– θεωρείται κάθε άτομο που σε κάποια διαδρομή εντός αυτού του χρονικού διαστήματος καθόταν σε διπλανή θέση ή στην αντίστοιχη θέση της μπροστινής ή πίσω σειράς από τη θέση του επιβεβαιωμένου κρούσματος, β/ εάν το κρούσμα δεν έκανε σωστή χρήση μάσκας στις διαδρομές που μετείχε και έγιναν κατά τις 48 ώρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν), θα πρέπει να γίνει ειδική εκτίμηση κινδύνου για να οριστούν οι στενές επαφές.

Σχόλια (223)

 
Αληθώς
20 Απρ 2021 17:52

Ότι στα σχολεία κολλάει το φωνάζαμε από πέρσι τέτοιον καιρό (αλλά που να ακουσει τότε ο τσιόδρας-και τώρα που βρήκε την ακοή του δεν τον ακούει η υπουργός).

 
γιατί δεν έχω δει
20 Απρ 2021 07:35

ανακοίνωση άλλη πέραν της πρώτης Δεύτερας κάθε Δευτέρα και Πέμπτη πόσα θετικά δηλώνονται; ε; οεο;

 
Μελίνα
19 Απρ 2021 23:14

Όταν θα ανοίξουν και τα Γυμνάσια, Δημοτικά θα γίνει ο κακός χαμός. Αν με τόσα σελφ τεστ κλείνουν 160 τμήματα.... Ο Θεός να μας φυλάει.

 
pakis
19 Απρ 2021 22:44

Μπράβο συνεχίστε έτσι ! Να κολλήσουμε όλοι

 
Μελίτακας ο Α΄
19 Απρ 2021 11:44

Σχεδόν όλοι "τέως" είμαστε, αλλά πολλοί δεν το λέμε γιατί θυμίζει μερικές φορές τον "Φακή"!...
Και μετά αρχίζουν τα πειράγματα...

 
ΜΧ
19 Απρ 2021 11:13

Απορώ γιατί τα άνοιξαν. Αφού συνέχεια κλείνουν. Άντε τα δοκίμασαμε και τα σελφ τέστ. Τώρα σειρά έχουν τα δημοτικά γυμνάσια. Το μπάχαλο.

 
@Βικτωρία από φιλελεύθερο
19 Απρ 2021 09:39

Αναφέρω γεγονότα τα οποία συνέβησαν στο σχολείο μου. Φυσικά το ένα και μοναδικό θετικό self test επιβεβαιώθηκε με μοριακό. Αυτή η μοναδική περίπτωση οδήγησε πρακτικά στην αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας του σχολείου. Αυτό το διάστημα έχουμε ένα κοινό ωρολόγιο πρόγραμμα για τη δια ζώσης και την τηλεκπαίδευση. Οι περισσότεροι όμως συνάδελφοι είναι σε καραντίνα παρά το ότι έχουν αρνητικά τεστ. Η πιθανότητα ενός ψευδώς αρνητικού self test είναι μια στα χίλια. Η περίπτωση που αναφέρεις, είναι η αχίλλειος πτέρνα των τεστ αντισωμάτων και περιλαμβάνεται στη πιθανότητα 1 στα χίλια. Έκανα και εγώ μάθημα στο τμήμα που βγήκε καραντίνα. Δεν ζήτησα να μπω σε καραντίνα. Κάνω μάθημα δια ζώσης στα τμήματα που απέμειναν και τηλεκπαίδευση από το σχολείο στο τμήμα που είναι σε καραντίνα. Το γενικό λύκειο που εργάζομαι είναι ένα μικρό σχολείο. Περιγράφω την καθημερινότητα μου. Η πρόταση παραμένει. Η εμπάθεια που επιδεικνύεις με θλίβει. Σε ζωή μου δεν υπήρξα ποτέ εμπαθής.

εκπαιδευτικός τάξης ετών 65 τέως σχολικός σύμβουλος

 
Στοιχεία
19 Απρ 2021 06:40

Τα κλειστά τμήματα ειναι πολλά περισσότερα...στην περιοχη μου εχεις 2 μεγαλες σχολικες μοναδες με τμηματα σε αναστολή απο την Πέμπτη και δεν φαίνονται στην πλατφορμα....

 
Βικτωρία
18 Απρ 2021 23:31

@φιλελεύθερος

Δεν μας τα λέτε καλά αγαπητέ. Κανένα σχολείο δεν κλείνει μόνο με τα θετικά self test, απαιτείται επιβεβαίωση από rapid ή μοριακό. Και τα σχολεία δεν κλείνουν στο ένα κρούσμα αλλά στα 4 και αυτό με προϋποθέσεις (να μην είναι στο ίδιο τμήμα, να μην είναι αδέρφια κ.λ.π). Επιπρόσθετα το αρνητικό self test δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν είναι θετικός, μπορεί να είναι στις πρώτες μέρες της μόλυνσης, οπότε μην επαναπαύεστε. Αν "συμβουλεύατε" με αυτόν τον τρόπο σκέψης και αυτές τις γνώσεις ευτυχώς που είσαστε πρώην σύμβουλος!!

 
Τι γίνεται
18 Απρ 2021 22:57

Η Θεσσαλονίκη δεν έχει στείλει ακόμη στοιχεία;

 
Ό,τι να ΄ναι...
18 Απρ 2021 22:38

Τρία τμήματα σε αναστολή μέσα σε τρεις μέρες σε ΓΕΛ της Δυτ. Θεσσαλονίκης. Ακόμα ψάχνω να το βρω στη λίστα του Υπουργείου...

 
Legend
18 Απρ 2021 10:10

Στη Γαλλία επίσης είναι κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Με 90% κάλυψη των μεθ τους πήραν την απόφαση για αναγκαστικής παράταση των ανοιξιάτικών τους διακοπών. Γιατί εκεί έχουν έξι εβδ μάθημα και δυο διακοπές. Τώρα έκλεισαν και δεν ξέρουμε πότε θα ανοίξουν σε σιγουριά. Ας ελπίσουμε ότι όντως ο λαός μας νοιάζεται για τα ανοιχτά σχολεία! Να μείνουν σπίτια τους όλοι για να ανοίξουν τον Μάιο και να μην έχουμε προβλήματα. Το φέτος δεν είναι σαν το πέρσι. Τώρα είναι ο ιός εδώ!

 
φιλελεύθερος
17 Απρ 2021 11:01

Η δια ζώσης λειτουργία του γενικού λυκείου στο οποίο διδάσκω πρακτικά ανεστάλη από ένα θετικό self test ενός μαθητή. To τμήμα του μαθητή και οι διδάσκοντες του τμήματος τέθηκαν σε καραντίνα κλπ. Δεδομένου ότι η πιθανότητα να είναι ένα self test ψευδώς αρνητικό είναι 1 στα 1000 ενώ η πιθανότητα ενός ψευδώς θετικού self test είναι 300 στα 1000 ενδεχομένως θα έπρεπε να μη βγαίνουν σε καραντίνα όσοι έχουν αρνητικό self test. Στο βαθμό που εξαρτάται από μένα δεν θα επιδιώξω να τεθώ σε καραντίνα όσο το self test μου είναι αρνητικό.

εκπαιδευτικός τάξης τέως σχολικός σύμβουλος

 
Μελίνα
16 Απρ 2021 13:38

Φαντάσου να μην κάνανε και σελφ τεστ!

 
ΔΕΠ
16 Απρ 2021 12:13

Για κλάματα είμαστε... οι μισοί εδώ μεσα λενε κλείστε τα σχολεία οι άλλοι μισοί ανοιχτές σχολές... σύντροφοι το όποιο καράβι έχει 1 καπετάνιο τελικά και πρέπει να παρθεί μια απόφαση, ας καταλάβουμε ότι δε γίνεται να γίνεται "το δικό μας" σε όλα, αναγκαστικά.

 
Σωτήρης
16 Απρ 2021 11:42

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν όλα ! Αρκετά τα παιδιά μας με τις οθόνες για μήνες! Οποίος δε θέλει να εμβολιαστεί υπάρχει και η άδεια άνευ αποδοχών.

 
Θυμιος
16 Απρ 2021 11:32

Έχετε δίκιο τα σχολεία Είναι ανοιχτά στην πλειοψηφία πάρκο που τα κρούσματα είναι παρά πολλά. Τα σχολεία κλείνουν τελευταία. Εδώ σκέφτονται να ανοίξουν τα τραπεζοκαθίσματα δε θα ανοίξουν τα σχολεία;

 
Ανοιχτα σχολεία
16 Απρ 2021 11:29

Ναι είναι ανοιχτά τα σχολεία στην Ευρώπη. Όπου είναι κλειστά ας αναφερθεί ο έχων αντίθετη άποψη. Επικοινωνούμε με συναδέλφους από αλλά κράτη. Λογικό να υπάρχουν κρούσματα λογικό να κάνουμε Πάσχα στα σπίτια μας και όχι στα χωριά μας.

 
Ελενη
16 Απρ 2021 10:38

Τα αποτελέσματα τους!!!!!
Καλά μας κάνουν αφού δεν μιλάμε

 
Ευτυχώς που υπάρχει το SELF TEST
16 Απρ 2021 10:14

@Αναποτελεσματικό, μια χαρά είναι το τεστάκι και ευτυχώς που υπάρχει γιατί αλλιώς θα έκλειναν πολύ περισσότερα σχολεία, αλλά το κυριότερο σώθηκαν όσοι δεν ήξεραν ότι είχαν κολλήσει ή ήταν ασυμπτωματικοί! Βέβαια αν κάποιοι δεν το κάνουν και δηλώνουν ψευδώς ή το προβοκάρουν όπως εσύ, δυστυχώς υπάρχετε και εσείς!

 
Αναποτελεσματικό
16 Απρ 2021 09:58

Τι; Δεν βοήθησε το αυτο τεστάκι να μην κολλήσει κανένας; Τι κρίμα!!!
Αλλά όσοι δεν το κάνουν θα έχουν κυρώσεις! Αυτοί φταίνε για όλα!

 
@Εξαίρεση η Ελλάδα στην Ευρώπη
16 Απρ 2021 09:52

Παραπλανείς. Καθόλου δεν είναι οπως τα λες. Υπάρχουν χώρες π.χ. Αυστρία που όλο αυτόν τον καιρό εχουν κλειστά σχολεία και τα παιδιά στο σπίτι. Και χωρίς τηλε-μαθηματα. Τίποτα. Οπότε μη γράφουμε ότι νάναι.

 
@Ανοικτη εκπαίδευση
12 Μαρ 2021 22:27

Η κριτική για να είναι ορθή πρέπει να στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία. Δεν υπάρχουν στοιχεία στο επίσημο σάιτ του ΕΟΔΥ για ηλικίες από 0-49 ετών. Οι κατηγορίες ηλικιακά που εμφανίζονται είναι 0-17 ετών, 18-39 ετών και μετά από 40-64 ετών. Όσον αφορά τα πραγματικά στοιχεία στις 11 Ιανουαρίου υπήρχαν λίγο πάνω από 49000 κρουσματα Κορονοιου στην ηλικία 18-39 ετών, στις 11 Φεβρουαρίου λίγο πάνω από 57000 και στις 11 Μαρτίου λίγο πάνω από 72000 στην ίδια ηλικιακή ομάδα. Όσον αφορά τα ποσοστά αύξησης ενώ ο αριθμός των τεστ Κορονοιου αυξήθηκε σε ποσοστό περίπου 50%, ο αριθμός των εμφανιζομενων κρουσμάτων μεταξύ 11 Φεβρουαρίου και 11 Μαρτίου αυξήθηκε στην ηλικιακή αυτή ομάδα σε ποσοστό περίπου 100%. Όσον αφορά τους νοσηλευόμενους με Κορονοιο όσοι γιατρεύονται με βάση δημόσιες δηλώσεις ειδικών ιατρών και ιδίως πνευμονολογων μιας και κυρίως ο Κορονοιος χτυπάει τους πνεύμονες θα έχουν στη συνέχεια χρόνια προβλήματα πνευμονοπάθειας. Όσον αφορά τα σχολεία επανειλημμένα έχω υποβάλλει προτάσεις όσον αφορά το άνοιγμα τους με τα μέτρα που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και όχι με τα επιλεκτικά μέτρα που εφαρμόζει στην Ελλάδα το υπουργείο Παιδείας.

 
Εξαίρεση η Ελλάδα στην Ευρώπη
12 Μαρ 2021 15:57

Όλες οι χώρες κρατούν ανοιχτά τα σχολεία, μόνη εξαίρεση η Ελλάδα.

Δεν υπάρχει θέμα με την ασφάλεια μαθητών, όσο για τους εργαζομένους όσοι είναι κάτω των 60 ετών δεν κινδυνεύουν εφόσον δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Υπάρχουν λύσεις ώστε τα σχολεία να επαναλειτουργήσουν και να μη χαθεί η χρονιά, αρκεί να εφαρμοστούν άμεσα - οι επόμενοι τρεις μήνες θα καθορίσουν κατά πόσο τα κενά θα καλυφθούν.

 
Ανοικτή Εκπαίδευση
12 Μαρ 2021 13:06

Εδώ και 6 μήνες όλοι οι εκπαιδευτικοί ζητούν να παρθούν τα αναγκαία προληπτικά μέτρα ώστε να λειτουργήσουν *με ασφάλεια* τα Σχολεία. Το ελληνικό κράτος όμως προτίμησε την "εύκολη" λύση του λουκέτου για εβδομάδες στη σειρά, αδιαφορώντας για χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων και τα παιδιά τους.

Επίσης, πουθενά στην Δυτική Ευρώπη την άνοιξη του 2021 δεν είναι υποχρεωμένοι οι πολίτες να στέλνουν SMS προκειμένου να βγουν από την οικία τους για τις καθημερινές τους δραστηριότητες! Αυτό είναι παράλογο, αναποτελεσματικό και δείχνει ξεκάθαρα διαχειριστικό έλλειμμα.

@ Οχι στα οριζόντια μέτρα κλεισίματος
12 Μαρ 2021 04:26

Το ποσοστό στις ΜΕΘ που είναι ηλικίας κάτω των 50 ετών παραμένει λιγότερο από 10%, δηλαδή, λιγότεροι από 50 άνθρωποι ηλικίας 1 εώς 49 ετών νοσηλεύονται αυτόν τον μήνα παρά την αύξηση των φορεών σε αυτές τις ηλικίες.

Εξαιρετικά χαμηλές παραμένουν επίσης οι απώλειες σε νέους ανθρώπους κάτω των 50 ετών: λιγότεροι από εκατό από την έναρξη της κρίσης πέρυσι, και μάλιστα χωρίς να συνυπολογιστούν υποκείμενα νοσήματα.

Τέλος, η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη - εμφανέστατη η διαφορά στις ευπαθείς ομάδες των ηλικιωμένων, αφού πάνω από το 75% των θανάτων αφορά ανθρώπους ηλικίας άνω των 70 ετών.

( Στοιχεία ΕΟΔΥ, 11 Μαρτίου 2021: Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 506 και η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη )

 
Μ.Χ
12 Μαρ 2021 10:01

Για ποιο λοκνταουν μιλάνε. Υπάρχει λοκνταουν; Τι μέτρα πάλι θα ανακοινώσουν; Πώς θα περάσει το τριήμερο; Το άλλο. Μια φταίει η γύρη για την αύξηση του ιού. Μια φταίνε οι συγκεντρώσεις. Πέρυσι τέτοια εποχή δεν υπήρχε γύρη; Ότι να ναι λένε. Εχασαν την μπάλα όλοι τους. Ειδικοί επιτροπές πολιτικοί. Λένε όλη η Ελλάδα βαθύ κόκκινο και σε κάποιες περιοχές τα σχολεία είναι ανοιχτά βάζοντας σε κίνδυνο μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αλλά ούτε τους νοιάζει. Τον Νοέμβριο κάποιες περιοχές που είχαν συνέχεια ένα δύο κρούσματα τα σχολεία ήταν εκεί κλειστά. Το μόνο που ακούμε βράζει όλη η Ελλάδα. Καλά η κούραση όλων έφτασε στο απροχώρητο τι θα γίνει μαυτο το χάλι που επικρατεί. Κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια. Ας μην λένε τουλάχιστον τίποτα ας μην βγάζουν μέτρα ο Θεός να τα κάνει μέτρα. Ας αφήσουν τον κόσμο να πράξει μόνος του. Αφού στην ουσία μόνος του είναι.

 
@Οχι στα οριζόντια μέτρα κλεισίματος
12 Μαρ 2021 04:26

Εννοείται ότι και στην Ελλάδα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα η εκπαίδευση αλλά εφαρμόζοντας το υπουργείο Παιδείας κατά γράμμα και όχι επιλεκτικά όλα τα μέτρα που έχει προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τα παιδιά και τους μαθητές. Για την αποκατάσταση της αλήθειας όσον αφορά τις νοσηλείες σε άτομα ηλικίας κάτω των 40 ετών τις τελευταίες εβδομάδες εξετάζοντας τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ παρατηρείται αύξηση σε αρκετά σοβαρό ποσοστό και μάλιστα ιδίως σε νέους που εισάγονται στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ και στις ΜΑΦ χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Για αυτό άλλωστε έχει πέσει και ο Μέσος Όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων. Ειδικοί επιδημιολογοι συσχετίζουν την αύξηση αυτή με τις μεταλλάξεις του Κορονοιου που τείνουν να επικρατήσουν στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων.

 
Δάσκαλος.
11 Μαρ 2021 19:23

Γιατί δεν ανανεώνεται η λίστα; Γιατί δεν κλείνουν και οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες; Τι μπαχαλο είναι αυτό; Καλά αφού βλέπουν την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων τι περιμένουν και στις υπόλοιπες περιοχές να μην προλάβουν να γίνουν βαθύ κόκκινο να πάνε κατευθείαν στο μπορντω; Άλλο κιαυτο με τα χρώματα. Αχ καλέ μου Θεουλη βάλτους λίγο μυαλό.

 
Μ.Χ.
10 Μαρ 2021 22:15

Ας βάλουν σε βαθύ κόκκινο ολη την χώρα. Ας σταματήσουν το παιχνίδι σήμερα η μία αύριο η άλλη. Δεν γίνεται έτσι δουλειά. Και ας κλείσουν επιτέλους όλα τα σχολεία και να ανοίξουν μετά το Πάσχα. Κανένα παιδί δεν θα πάθει τίποτα. Ούτε η ψυχολογία του ούτε η κοινωνικοποίηση του. Δεν βλέπουν ότι γίναμε χειρότερα και από τον Νοέμβριο; Και που είστε ακόμη. Την Παρασκευή πάλι θα ακούσουμε τις ίδιες γνωστές χαζομάρες χωρίς ουσία και κανένα αποτέλεσμα.

 
Όχι στα οριζόντια μέτρα κλεισίματος
10 Μαρ 2021 20:25

Σε όλες τις χώρες δίνεται πρώτα προτεραιότητα στην εκπαίδευση, γι'αυτό ανοίγουν πρώτα τα σχολεία και μετά τα καταστήματα. Εδώ και εβδομάδες δεν παρατηρείται αύξηση στις νοσηλείες ανθρώπων κάτω των 40 ετών - η νόσος συνεχίζει να έχει θύματα σε ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν προστατεύονται με τα οριζόντια μέτρα.

@Προτεραιοτητα η παιδεία όχι ο τουρισμός
10 Μαρ 2021 13:47

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη όμως το 80% των θανόντων είναι άνω των 75 ετών, άρα δεν είναι οι ανήλικοι ομάδα υψηλού κινδύνου. Διασωληνωμένοι κάτω των 40 ετών είναι μόλις 5, παρά την αύξηση των κρουσμάτων σε αυτές τις ηλικίες.

Τα κλειστά σχολεία είναι περισσότερα βλαπτικά για την υγεία δεκάδων χιλιάδων παιδιών και εφήβων:

https://www.esos.gr/arthra/71927/ta-mikra-paidia-ehoyn-pia-idrymatopoiit...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.