Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Σύγκλητος ΟΠΑ: Ναι στο νέο νόμο για την ασφάλεια και την ελεγχόμενη πρόσβαση εντός των πανεπιστημιακών χώρων

Η αντιμετώπιση αξιοποίνων πράξεων που τελούνται εντός των πανεπιστημιακών χώρων αποτελεί αρμοδιότητα της πολιτείας, η οποία και φέρει θεσμικά την ευθύνη θέσπισης και εφαρμογής του νόμου
Δημοσίευση: 14/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συμφωνεί απόλυτα η Σύγκλητος του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών με την νομοθετική πρωτοβουλία των υπουργείων Παιδείας Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια  και την ελεγχόμενη πρόσβαση εντός των πανεπιστημιακών χώρων, σύμφωνα με απόφαση που  έλαβε στη σημερινή  συνεδρίαση.

Ειδικότερα η  Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, στην 8η/14.01.2021 συνεδρίασή της:

Επισημαίνει:

-    Τα πολλαπλά φαινόμενα ακραίας βίας και παραβατικότητας που εκδηλώνονται στον χώρο του Δημοσίου Πανεπιστημίου,

-    Την άκρως ανησυχητική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο πανεπιστήμιο, εξ αιτίας των φαινομένων αυτών, που ως αποτέλεσμα έχει να ακυρώνεται η δημοκρατική λειτουργία του και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, να εμπεδώνεται κλίμα ανασφάλειας και φόβου στη πανεπιστημιακή κοινότητα, να αποθαρρύνονται      φοιτητές-τριες και προσωπικό να αφιερωθούν στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο,

-    Το ψήφισμα της έκτακτης συνεδρίασης της Συγκλήτου (2 Νοεμβρίου 2020) με το οποίο το Σώμα κάλεσε την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στη νομοθέτηση συγκεκριμένων και αποτελεσματικών μέτρων για την προστασία της κοινότητας (φοιτητών-τριών, διδακτικού και διοικητικού προσωπικού) και της περιουσίας  του Ιδρύματος.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

-    κρίνει ότι η επικείμενη νομοθετική ρύθμιση, σχετικά με την ασφάλεια και την ελεγχόμενη πρόσβαση εντός των πανεπιστημιακών χώρων, έρχεται να καλύψει ένα αποδεδειγμένο κενό προστασίας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και της περιουσίας του Ιδρύματος και κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

Η αντιμετώπιση αξιοποίνων πράξεων που τελούνται εντός των πανεπιστημιακών χώρων αποτελεί αρμοδιότητα της πολιτείας, η οποία και φέρει θεσμικά την ευθύνη θέσπισης και εφαρμογής του νόμου.

Σχόλια (5)

 
οικονομου
15 Ιαν 2021 14:54

Επιτελους@ Ποιοι 40αρηδες...50 φευγα!!

 
ήταν δίκαιο έγινε πράξη
15 Ιαν 2021 08:12

Για να μη ξαναδούμε σκηνές βίας κι εξευτελισμού στα δημόσια πανεπιστήμια. Αρκετή ανοχή υπήρξε κι έπρεπε να λάβει ένα τέλος η ντροπή αυτή. Τι δουλειά έχει η κουκούλα στα πανεπιστήμια;

 
Επιτελους
15 Ιαν 2021 07:24

Έπρεπε να φτάσουν οι αναρχοάμπαλοι 40άρηδες "φοιτητές" στον εξεφτελισμό του Πρυτανη για να παρει θέση το ΟΠΑ;
Κάλλιο αργά παρά ποτέ βέβαια...

 
Σταύρος
14 Ιαν 2021 22:38

έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα. Κάτι θα μπορούσαμε να περισώσουμε. Καμία ανοχή στη βία και την κουκούλα στο όνομα του ασύλου.

 
Επιτέλους τέλος...
14 Ιαν 2021 21:42

..στην ανομία και στον εξευτελισμό του δημόσιου πανεπιστημίου. Ντρέπεσαι να περάσεις μέσα από αυτά, όχι να σπουδάσεις. Βεβαίως οι εύποροι μπαμπάδες των "επαναστατημένων" , θα τους στείλουν στα ακριβότερα του εξωτερικού, όπου εκεί απλά "δεν τους παίρνει" να κάνουν αυτές τις ασχήμιες. Να αποκτήσει το δημόσιο πανεπιστήμιο το κύρος και την αποστολή που του πρέπει. Αρκετά με την επανάσταση με τα λεφτά του μπαμπά.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ