Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

“Γρίφος” το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων- Είναι άγνωστο εάν το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: “Η Κυβέρνηση ποτέ δεν θα πει να ανοίξει πρώτα η οικονομία ή η παιδεία
Δημοσίευση: 15/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε “γρίφο” για κυβέρνηση και ειδικούς εξελίσσεται η ημερομηνία επαναλειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων με δια ζώσης διδασκαλία.

Στη σημερινή τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας δεν   συζητήθηκε η  επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων.

Στην Επιτροπή του υπ. Υγείας  συζητήθηκαν  μόνο θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση των φοιτητών και κυρίως αυτών που είναι τελειόφοιτοι και πρέπει να πάρουν τα πτυχία τους.

Επίσης είναι άγνωστο εάν το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής που έχει οριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.

Αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στο μεταξύ ενώ αρχικά η Κυβέρνηση υποστήριζε ότι "τα σχολεία  κλείνουν τελευταία και ανοίγουν πρώτα" , χθες ο  Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Τραντίλης που ρωτήθηκε  σχετικά με το “δίλημμα”     να ανοίξει “η οικονομία  ή η  παιδεία ;”, απάντησε: “Η Κυβέρνηση ποτέ δεν θα πει ή οικονομία ή παιδεία. Το ιδανικό για μας -και γι’ αυτό δουλεύουμε, αυτό προσπαθούμε- είναι να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερα, ιδανικά όλα”

Πάντως η ιδέα    να επαναλειτουργήσει μόνο η Γ΄ Λυκείου έχει εγκαταλειφθεί διότι    “προσκρούει” σε αντικειμενικά λειτουργικά προβλήματα.

Αποτελεί “ρίσκο” για την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως μια τέτοια απόφαση, δεδομένου ότι οι καθηγητές που διδάσκουν στη Γ’ Λυκείου ταυτόχρονα την ίδια ημέρα στις ώρες διδασκαλίας τους περιλαμβάνονται και οι άλλες δύο τάξεις του Λυκείου που ταυτόχρονα θα κάνουν τηλεκπαίδευση.

Επειδή οι καθηγητές θα βρίσκονται στο Λύκειο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου θα πρέπει το σχολείο να του διαθέτει Ίντερνετ, εδικό χώρο και εξοπλισμό για να κάνουν την τηλεκπαίδευση, κάτι που στις περισσότερες σχολικές μονάδες μάλλον θεωρείται αδύνατο.

Σχόλια (33)

 
ΠΕ86, πες τα!
18 Ιαν 2021 08:32

@ΠΕ86
Χαχαχα! Ξαναπέστα!!!
Α, επίσης αυτό που προβλέπεις στο τέλος πως θα γίνει, ήδη γίνεται σε διαβεβαιώνω ... σε ένα από τα σχολεία που διδάσκω ήδη κληθήκαμε Κυριακή απόγευμα για τηλεσυνάντηση...

 
Επάνοδος στα σχολεία
17 Ιαν 2021 18:54

Σωστά επισημαίνονται τα διάφορα διαδικαστικά ζητήματα όμως τα Σχολεία και τα Πανεπιστήμια εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να λειτουργούν με εξ αποστάσεως διδασκαλία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν μπορούμε να υποβαθμίζουμε άλλο την Δημόσια Εκπαίδευση: Ακόμα και με καλύτερους υλικούς πόρους ΔΕΝ είναι εφικτό να προσφερθεί η ίδια ποιότητα μάθησης χωρίς την φυσική παρουσία και διαδραστικότητα με τους διδάσκοντες για κάποιες ώρες μέσα στην εβδομάδα.

Στόχος πρέπει να είναι να επανέλθουν άμεσα όλοι οι μαθητές καθώς και οι φοιτητές στους εκπαιδευτικούς χώρους, έστω και σε ολιγομελείς ομάδες, ώστε να προχωρήσει το διδακτικό έργο απρόσκοπτα σε όλες τις βαθμίδες μέχρι το τέλος της χρονιάς.

 
ΠΕ86
17 Ιαν 2021 13:24

@Dario Moutso

Εδώ κάνετε ένα μεγάλο λάθος, θα μου επιτρέψετε να πω. Το σχολείο είναι μία μονάδα που παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες και το 2020 αυτές οι υπηρεσίες παρέχονται με τη χρήση Η/Υ, προτζέκτορα αλλά και διαδικτύου... Ναι, ακόμα και στην Ελλάδα που ξέρει να ξοδεύει χρήματα σε όλους τους άλλους τομείς εκτός από την παιδεία και την υγεία!

Η χρήση Η/Υ σε ένα σχολείο δεν είναι μόνο για το διοικητικό έργο. Η χρήση Η/Υ επιβάλλεται ουσιαστικά αφού η υπαγόρευση ή τα φωτοτυπημένα χειρόγραφα θέματα έχουν πάψει εδώ και πολλά χρόνια. Η αξιοποίηση των ΤΠΕ (Η/Υ, διαδικτύου κτλ) στη διδακτική πράξη δεν είναι κάτι καινούργιο και προς τα εκεί μας "σπρώχνει" το ίδιο το υπουργείο εδώ και 15+ χρόνια (επιμορφώσεις ΤΠΕ Α/Β1-Β2 επιπέδων). Σωστά;

Το εργαστήριο πληροφορικής έχει διαφορετική δομή και πολύ συγκεκριμένο σκοπό όταν το σχολείο λειτουργεί κανονικά. Τι κάνουν οι υπόλοιποι καθηγητές που θέλουν να δείξουν μία παρουσίαση ή ένα βίντεο στην τάξη; Πως υλοποιούνται όλες αυτές οι "καινοτομίες" του υπουργείου; Προφανώς χρειάζεται ένας Η/Υ, βιντεοπροβολέας και πρόσβαση στο internet από κάθε αίθουσα! Αυτά είναι ανάγκες άσχετες με την πανδημία και δεν προέκυψαν ξαφνικά χθες!

Σε συνθήκες πανδημίας (και παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης) δε ζητάμε το σχολείο να έχει 1 laptop για κάθε ένα από τους 20 ή 30 διδάσκοντες ΑΛΛΑ ένα σχολείο π.χ με 9 τμήματα δεν είναι υπερβολή να διαθέτει 9 laptops. Το ένα laptop για κάθε τμήμα (κανονικά και ένας βιντεοπροβολέας) δεν είναι extreme σενάριο.

Όμως τα (περισσότερα) σχολεία δεν διαθέτουν καν κατάλληλη δικτυακή υποδομή και οι συνδέσεις, σε πολλές περιπτώσεις, δε μπορούν να σηκώσουν όχι 9... ούτε 5 και σε περιπτώσεις, ούτε 3 ταυτόχρονες συνεδρίες!!!

Αν αυτά τα θέματα είχαν λυθεί σιγά σιγά, όταν προέκυπταν, τα σχολεία θα ήταν ικανά να υποστηρίξουν την τηλεκπαίδευση σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό σήμερα. Φυσικά αυτό δεν έγινε και γι' αυτό η τηλεκπαίδευση "βγήκε" με τα μέσα των ίδιων των εκπαιδευτικών και επειδή εμείς τρέξαμε να εξοπλιστούμε κατάλληλα, το υπουργείο την έβγαλε φθηνά και δεν πρόκειται να εξοπλίσει τα σχολεία ούτε και τώρα.

Εφόσον όμως η πολιτεία δεν με εξοπλίζει κατάλληλα για να κάνω τη δουλειά μου, γιατί είμαι εγώ υποχρεωμένος να παρέχω τον προσωπικό μου Η/Υ και την οικιακή μου σύνδεσή για την υπηρεσία; Όχι γραφίδες και web-cameras δεν θα πληρώσω από την τσέπη μου αλλά θα αρνηθώ να "παραχωρήσω" έστω και έναν από τους τρεις Η/Υ που έχω σπίτι μου για χάρη της τηλεκπαίδευσης.

Φτάνει πια αυτή η "ενοχική ψυχολογία" του Έλληνα εκπαιδευτικού που πρέπει να τρέξει να καλύψει τις ανεπάρκειες του κράτους. Σε αυτό το χαζό "ελληνικό φιλότιμο" βασίζεται το σύστημα εκπαίδευσης (και όχι μόνο) και δεν παρέχει ούτε τα απαραίτητα...

Στην αρχή διαθέσαμε τα αυτοκίνητά μας, μετά τους Η/Υ μας και τις συνδέσεις μας, πλέον παραχωρούμε και το ίδιο μας το σπίτι! Ε, μη σας κάνει εντύπωση αν αύριο η υπηρεσία απαιτεί τους συλλόγους να τους κάνουμε εξ αποστάσεως Κυριακή απόγευμα για να μη χάνεται χρόνος!!!

 
Ελλείψεις
17 Ιαν 2021 03:05

Η έλλειψη υλικής τροφής επιφέρει θάνατο (μη αναστρέψιμο), ενώ η ας πούμε ημιτελής τροφοδότηση πνευματικής τροφής "δεν βλάπτει σοβαράν την υγείαν" (και αναστρέφεται)..

 
Κανείς εκπαιδευτικός!!
17 Ιαν 2021 03:00

Κανένας δεν αρνήθηκε να δουλέψει από το σχολείο, αλλά οι υποδομές και ο εξοπλισμός δεν του το επιτρέπουν. Και φυσικά δεν έγινε καμμιά κρατική παροχή!
Όλοι δουλεύουν με προσωπικό εξοπλισμό (και δεν είναι υποχρεωμένοι). Απλά, αν δεν το κάνανε θα εκτιθόταν ανεπανόρθωτα το κράτος και δεν θα μπορούσε να γίνει τηλεκπαίδευση. Δηλαδή τα παιδιά θα καθόταν σπίτι χωρίς να διδάσκονται!
Η περίφημη τηλεδιδασκαλία έγινε γιατί την πήραν στους ώμους τους οι εκπαιδευτικοί.
Οσο για τα γυμνασια και λυκεια, οι καθηγητες του δημοσιου ΕΧΟΥΝ μαθει να κουραζονται, να εξουθενώνονται, όπως δεν έχει κάνει κανείς άλλος ως τώρα υπάλληλος.
Ατελείωτες ώρες εξαντλητικής δουλειάς, εκμάθησης νέου συστήματος, συγκέντρωσης υλικού, προσαρμογή της διδασκαλίας στα νέα δεδομένα, και κυρίως ΤΖΑΜΠΑ. Και δεν εκτιμάται από μερικούς. Τελικά όπως φαίνεται έπρεπε να μη δεχθούνε να κάνουν μάθημα από τα σπίτια τους, μόνο από το σχολείο, εκτός αν το κράτος τους αγόραζε εξοπλισμό και τους πλήρωνε και τη γραμμή.
Μια παροιμία λέει, "κανείς δεν άγιασε στον τόπο του".
Και μια άλλη «ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος». Έχει τέτοια τρανά παραδείγματα η χώρα μας και δη από ΗΡΩΕΣ..

 
Δημήτρης
16 Ιαν 2021 23:16

Η κυρία Κεραμεως μας κοροϊδεύουν ασυστολα σχετικά με το άνοιγμα γυμνασίων λυκείων.Γιατι δεν λέει ευθέως κύριοι δεν ξέρω πότε θα ανοίξουν .Περιμένει τους ειδικούς που δεν συμφωνούν σ τίποτε και διαφωνούν συνεχώς.Τα σχολεία θα τα ανοίξει τον Μάϊο.Κανεις δεν λαμβανει υπόψη την ψυχολογία εκπαιδευτικών και κυρίως παιδιών.Που είναι οι ψυχολόγοι που τους πληρώνει το κράτος να κάνουν σχετική εισήγηση.Γιατι σωπαίνουν?

 
mar ba
16 Ιαν 2021 17:12

Ένα είναι το σίγουρο, money talks. Οι εκπαιδευτικες δομές των μικρών παιδιών άνοιξαν για να απεμπλακουν οι γονείς τους από τη φύλαξη τους και να γυρίσουν στις (ιδιωτικές κυρίως) επιχειρήσεις, που δε βλέπουν με καλό μάτι την άδεια ειδικου σκοπού. Σε δεύτερο χρόνο, ανοίγει η αγορά γιατί χάνονται 3 δις το μήνα. Για τη δ/θμια έχει ο Θεός...
So simple...

 
Εκπαιδευτικός και γονιός
16 Ιαν 2021 16:51

Για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης αγόρασα με δικά μου έξοδα ένα PC κι ένα laptop επιλέον των μέσων που είχα. Αναβάθμισα και την ταχύτητα του Internet. Για να μην πω για τα αναλώσιμα. Πώς αλλιώς θα γινόταν η τηλεκπαίδευση με δυο παιδιά στην δευτεροβάθμια και στην τριτοβάθμια, κι εμένα εκπαιδευτικό; Κανένας δεν ρώτησε ούτε εμένα ούτε τα παιδιά μου αν έχουμε ανάγκη από εξοπλισμό. Αναρωτιέμαι πού πήγαν τα 90.000 laptop που διατυμπανίζει το υπουργείο ότι δόθηκαν. ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΞΟΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ. Τουλάχιστον μην παίρνετε θέση όσοι είστε άσχετοι με την εκπαιδευτική πραγματικότητα.

 
Δήμητρα
16 Ιαν 2021 15:30

Πού πήγε το "τα σχολεία κλείνουν τελευταία και ανοίγουν πρώτα"; Και οι υποσχέσεις στα παιδάκια ότι εργάζονται νυχθημερόν για την επιστροφή τους στο σχολείο; Όσο για το ποια ζημιά είναι πιο σοβαρή, του παιδιού εκτός σχολείου για 2 τώρα χρόνια ή του κλειστού μαγαζιού, η απάντηση είναι απλή. Και την ξέρουν όλοι, γι'αυτό και την αγνοούν. Όπως έλεγε έλεγε και ο αξέχαστος Καλογήρου, "τα λεφτά είναι πολλά Άρη ...".

 
Dario Moutso
16 Ιαν 2021 11:45

@Μπάμπης
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου. Αλλά, έχεις δύο επιλογές
1. Να αγωνιστείς να έχει η χώρα τους πολιτικούς και τους πολίτες που της αξίζει. Αυτό χρειάζεται πολύ χρόνο. Πενήντα; Εκατό; Διακόσια χρόνια; κανείς δεν ξέρει, ούτε μπορεί να προβλεφθεί. Μακροπρόθεσμο και πάντα με αβέβαια αποτελέσματα.
2. Να επιλέξεις την χώρα που κατά την άποψή σου έχει τους πολιτικούς και τους πολίτες που της αξίζουν και να μεταναστεύσεις. Άμεσα εφαρμόσιμο.

@ΠΕ86
Ο εξοπλισμός που υπάρχει σε κάθε σχολείο υπάρχει με γνώμονα να κάνεις πρώτα απ' όλα εσύ την δουλειά σου σαν καθηγητής πληροφορικής (και όχι σαν πληροφορικός ή πληροφορικάριος όπως γράφεται και λέγεται) και για να κάνουν οι συνάδελφοι κάποιες από τις "γραφειοκρατικές" τους εργασίες (πχ καταχώρηση απουσιών). Θα δεχθώ ότι μπορεί να είναι απαρχαιωμένος και πολλές φορές προβληματικός. Δεν εξοπλίστηκαν όμως τα σχολεία με το extreme σενάριο πανδημίας-lockdown που μπορεί να συμβαίνει κάθε 100 ή και περισσότερα χρόνια. Θα ήταν άσκοπο πέταμα χρημάτων.

@ΠΕ86, πες τα!
Πολύ σωστό αυτό που ζητάτε οι καθηγητές/τριες ξένων γλωσσών. Αλλά στο Ελληνικό σχολείο δεν προβλέπεται αίθουσα-εργαστήριο ξένων γλωσσών (κακώς κατά την γνώμη μου και όχι μόνο για τις ξένες γλώσσες αλλά και για την μουσική και τα καλλιτεχνικά μαθήματα) έτσι ώστε να εξοπλισθεί όπως πρέπει. Εκεί είναι το πρόβλημα και αυτό πρέπει να παλέψετε σαν κλάδος.
Όταν ξεκίνησε η εξ αποστάσεως είχα γράψει εδώ ότι μπορείς εύκολα να την τινάξεις στον αέρα. Παρουσιάζεσαι στο σχολείο και ζητάς εξοπλισμό και χώρο να κάνεις την δουλειά σου, και παραμένεις στο σχολείο όλο το ωράριο λειτουργίας του. Δεν έγινε. Το γιατί δεν έγινε λίγο με αφορά. Ο καθένας δεν το έκανε για τους δικούς του λόγους, οι οποίοι είναι απόλυτα σεβαστοί, τουλάχιστον από εμένα. Αλλά ας μην γκρινιάζουμε γι αυτό που δεν έγινε, το παρελθόν δεν αλλάζει.

@Κωνσταντίνος Κ
Με το που θα αρχίσουν οι καταλήψεις όπως γράφεις (το οποίο είναι πολύ πιθανό σενάριο) θα ξαναρχίσει η εξ' αποστάσεως. Το μόνο καλό της εξ' αποστάσεως είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο για να ξεριζωθεί μια και καλή το καρκίνωμα των καταλήψεων.

 
Αναστασία
16 Ιαν 2021 11:31

Τα σχολεία είναι κλειστά για τους παρακάτω λόγους.
1. Η Κυβέρνηση το Σεπτέμβριο ζούσε την ευδαιμονία του καλοκαιριού, ενώ μπορούσε να έχει καθιερώσει την καθολική χρήση μασκών και κάποιους περιορισμούς σε όλη την Ελλάδα.
2. Τον Οκτώβριο έβλεπε το παγόβουνο να έρχεται και έλεγε "έχουμε χρόνο".
3. Δεν φρόντισε να εξοπλιστούν τα σχολεία με γρήγορη σύνδεση διαδικτύου και υπολογιστές, ώστε να μπορούμε από κάθε αίθουσα να κάνουμε τηλεκπαίδευση, αντί να είμαστε στα σπίτια μας.
4. Δεν έσπασε τα τμήματα, όπως δεν έδωσε χρήματα για την Υγεία, γιατί δεν θέλει να δώσει χρήματα για τίποτε δημόσιο. Προτιμά να ππληρώνει τον ιδιωτικό τομέα και να τον έχει κλειστό.
5. Δεν έκανε μαζικά τεστ, γιατί θέλει να διαθέσει τα χρήματα αλλού.
6. Δεν επέλεξε την εκ περιτροπής διδασκαλία, με την δικαιολογία ότι δεν αποδίδει, λες και τώρα που ο μαθητής είναι μόνιμα στο κρεβάτι του, αποδίδει.
Θέλω να ανοίξουμε; Με τις συνθήκες που άνοιξαν τα Δημοτικά όχι. Όμως πρέπει να αναζητηθούν λύσεις κάλυψης της ύλης. Αν ανοίξουμε το Μάρτιο και κλείσουμε το Μάιο, η χρονιά θα έχει χαθεί και για πολλές χιλιάδες παιδιών δεν θα αναπληρωθεί ποτέ. Από συζητήσεις με συναδέλφους ανά την Ελλάδα μαθαίνουμε ότι η κατάσταση είναι τραγική! Γιατί δεν δίνει το Υπουργείο στη δημοσιότητα τη σύγκριση των απουσιών των μαθητών της Δευτεροβάθμιας για το 1ο τετράμηνο φέτος και πέρυσι όπως έκανε με τα ΙΕΚ;

 
Τσέλιου Ουρανία
16 Ιαν 2021 10:30

Η στάση της ΟΛΜΕ απέναντι στην τηλεκπαίδευση, νομίζω, πρέπει να μας απασχολήσει περισσότερο.

 
Εκπαιδευτικός σε ΕΠΑΛ
16 Ιαν 2021 10:06

Όλοι εσείς που γκρινιάζετε για τα κλειστά σχολεία, για δείτε πόσους νεκρούς μετράνε οι άλλες χώρες? Για δείτε πως κλείνουν όλα τα σχολεία στην Ευρώπη και πόση είναι η μεταδοτικότητα της νέας μετάλλαξης του ιού. Βγείτε από τον μικρόκοσμό σας και δείτε τι συμβαίνει στον κόσμο!

 
Πειραματικός
16 Ιαν 2021 09:52

Με τόση καθυστέρηση διαπιστώνουν το αυτονόητο αλλά πάλι λέγοντας την μισή μόνο αλήθεια... Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι υπόλοιπες τάξεις του λυκείου αλλά και των γυμνασίων, όπου απασχολούνται ταυτόχρονα χιλιάδες εκπαιδευτικοί! Και να μην ξεχνάμε τα γυμνάσια με λυκειακές τάξεις, στα οποία είναι ακόμα πιο δύσκολο να πραγματοποιείται τηλεκπαίδευση σε άλλες πέντε τάξεις!!!

 
Γιαννα
16 Ιαν 2021 09:26

Η τηλεκπαιδευση λειτουργεί μια χαρα από την πλευρά των καθηγητων.Το μάθημα τους είναι αξιόλογο ,οι προσπάθειες τους μεγάλες.Αυτο που είναι πρόβλημα είναι η ανταπόκριση των μαθητών. Βαριούνται μέχρι θανάτου αλλά δεν ξέρω αν κάποιοι από αυτούς έχουν την ίδια στάση και στην τάξη.Παντως προσωπικά νιώθω καλυτερα που ο γιος μου είναι στο σπίτι, κινδυνεύει λιγότερο και η σχολική του δουλειά γίνεται ίσως και καλύτερα από τη δια ζώσης.
Αν το υπουργείο είχε κάνει σεμινάρια στους εκπαιδευτικούς ώστε να χρησιμοποιούν όλα τα μέσα (για τεστ ,παρουσιάσεις κλπ)θα ήταν καλύτερα όπως επίσης αν υπήρχε ο καλός εξοπλισμός.
Αυτό που δεν θέλω είναι να εκτεθούν τα παιδιά σε κινδύνους για τις ζωές μας.Πρώτα η ζωή, ακολουθεί η μόρφωση.Επισης η κατάσταση κλείνει τα παιδια μέσα στο σπιτι ,μια μεγάλη ψυχολογική δυσκολία,Μετά δε θέλουν να βγαίνουν έξω αλλά πιστεύω ότι όταν περάσει το πρόβλημα θα βρούμε τρόπους να ξεπεραστεί.
Αν η κοινωνία έβαζε πρώτες τις ανθρωπιστικές αξίες δε θα είχαμε τώρα διλήμματα.Ομως καπιταλισμός είναι....το κέρδος....

 
Σαρα
16 Ιαν 2021 08:54

Ούτε εγώ θέλω να ανοίξουν ας ακουστεί ακόμη και τώρα η γνώμη η δική μας ας ρωτήσουμε κι εμάς όχι να μην τα ανοίξουν είναι μεγάλα παιδιά μπορούν και μέσω τηλεκπαίδευσης να κάνουν ας δουν και τη δική μας άποψη

 
Nanakwn
15 Ιαν 2021 23:02

Θα πρεπει να αναρωτηθουμε ολοι αν προεχει η γεματη κοιλια η η εκπαιδευση. Δεν μπορεις να διαβασεις κσι πολυ περισσοτερο νσ μαθεις οταν πεινας. Η αγορα επρεπε νσ ανοιξει. Δεν γινεται τα νοικυρια να ζουν με τις επιστρεπτεες. Οσο για τα γυμνασια και λυκεια, οι καθηγητες του δημοσιου που δεν εχουν μαθει να κουραζονται αλλα εχουν το βλεμμα στραμμενο στην πλειοψηφια τους στις καταληψεις, τις αδειες και τις εκλογες εινσι πολυ ευκολο να μπουν σε μια αδεια αιθουσα με υο λαπτοπ που εχουν ολοι και να κανουν μαθημα on line στις λοιπες ταξεις με την Γ λυκειου δια ζωσης. Ελεος. Ζουμε στο 2021. Η δε κυβερνηση ειναι πολυ ευκολο να διαθεσει το κονδυλιο για ιντερνετ στα σχολεια. Αλλα μαλλον κανεις δεν θελει και γινεται αυτο που γινεται παντα στην ελλαδα. Αλλαλουμ. Δεν ειμαι εμπορος και εχω τελειωσει δημοσιο σχολειο και πανεπιστημιο.

 
Από την πόλη έρχομαι...
15 Ιαν 2021 22:01

Επίσης, δεν υπάρχει κορονοιός.
Θα πεθάνουμε όλοι.
Να ανοίξουν όλα.
Να κλείσουν όλα.
Έρχεται δριμύτερο τρίτο κύμα.
Ο ιός μεταδίδεται έξω από τα σχολεία.
Μέσα όχι.
Η υγεία πάνω απ' όλα.
Η οικονομία πάνω απ'όλα.
Επιτρέπεται η βόλτα κοντά.
Επιτρέπεται η βόλτα και στο βουνό.
Πωρό πομ πομ, πωρο πωρό πομ πέρομ περόμ!!!!!!!!!!!

 
ΠΕ02
15 Ιαν 2021 21:45

Ανοίξτε επιτέλους τα σχολεία εκ περιτροπής όπως τον προηγούμενο Μάιο!δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση...περίπου μάθημα για να μην πω εντελώς τίποτα!κουράστηκαν και τα παιδιά και εμείς!

 
φιλελεύθερος
15 Ιαν 2021 21:29

Τελικά, σε αυτή τη φάση, η προτεραιότητα δόθηκε στην οικονομία. Στο Λύκειο η τηλεκπαίδευση πάει καλά. Η προετοιμασία των μαθητών της τρίτης τάξης προχωράει ικανοποιητικά. Δεν νομίζω ότι θα έκανα περισσότερα δια ζώσης για τους μαθητές της τρίτης τάξης. Καταλαβαίνω ότι ο θάνατος από οικονομική ασφυξία είναι οδυνηρός όπως και ο φυσικός θάνατος. Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω την πρεμούρα του υπουργείου με την τράπεζα θεμάτων.

 
Μπάμπης
15 Ιαν 2021 20:40

Αυτή η χώρα δεν έχει ούτε τους πολιτικούς ούτε τους πολίτες που τις αξίζει....

 
Κωνσταντίνος Κ
15 Ιαν 2021 20:24

Τα Λύκεια με το που ανοίξουν, θα κλείσουν λόγω καταλήψεων. Κοινό μυστικό..

 
ΠΕ04
15 Ιαν 2021 20:22

Καταστήματα, όπου συναντάς 1-2 άτομα, παραμένεις ελάχιστα λεπτά και πας αραιά και που, όριο 1 άτομο ανά 25 τ.μ.
Γυμνάσια και λύκεια (όταν ανοίξουν), όπου θα συναντάς δεκάδες ή και εκατοντάδες άτομα και θα παραμένεις τη μισή σου μέρα καθημερινά, όριο 1 άτομο ανά 2-3 τ.μ.
Περαστικά μας!

 
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ....
15 Ιαν 2021 19:43

ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΜΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ....

 
@ΠΕ86, πες τα!
15 Ιαν 2021 19:25

@ΠΕ86
Πες τα άνθρωπέ μου! Αυτά είναι τα "τεχνικά προβλήματα". Άν κάθε σχολική αίθουσα ήταν εξοπλισμένη με υπολογιστή (για να μην πω και με βιντεοπροβολέα και ηχεία που οι ξενόγλωσσοι ζητάμε εδώ και 2 δεκαετίες και μας κοιτάζουν σαν ενοχλητικούς εξωγήινους) και ικανό internet τότε θα μπορούσε μια χαρά να ανοίξει η Γ Λυκείου! Έχω μάθημα στο Γ2 την 1η ώρα; Μπαίνω στην αίθουσα με τα παιδιά. Έχω το Β1 τη 2η ώρα; Μπαίνω στην χωρίς μαθητές αλλά εξοπλισμένη αίθουσα του Β2 και κάνω τηλεκπαίδευση. Με άλλα λόγια θα μπαινοβγαίναμε κανονικά στις αίθουσες που θα είχαμε μάθημα, σε όποιο σχολείο και αν είχαμε μάθημα!!! Και για να μην ξεχνιόμαστε, μόλις επιστρέψουμε στα σχολεία μας με το καλό, πάλι έτσι θα τα βρούμε, όπως τα αφήσαμε, χωρίς εξοπλισμό. Και ποιος θα φταίει; Εμείς βεβαίως που τρέξαμε να κάνουμε την τηλεκπαίδευση με δικά μας μέσα. Αν μέναμε όλοι στα σχολεία και λέγαμε αυτό που έπρεπε να πούμε, δηλαδή "παρακαλώ όπως μου υποδείξετε τον χώρο και τον εξοπλισμό με τον οποίο θα εργαστώ" θα αναγκάζονταν να μας εξοπλίσουν για να μην ξεφτιλιστούν, όπως γίνεται σε όλες τις άλλες υπηρεσίες του δημοσίου!!!
Στην υγειά μας συνάδελφοι!

 
Νεοδημοκράτης αντικειμενικός πολίτης
15 Ιαν 2021 17:01

Κάτι έχει στο μυαλό της η κ. Υπουργός της Παιδείας για τα σχολεία! Ας μην είμαστε απαιτητικοί! Θα μάθουμε οσονούπω!

 
Ντίνα
15 Ιαν 2021 16:59

"κάτι που στις περισσότερες σχολικές μονάδες μάλλον θεωρείται αδύνατο"
Γιατί να συμβαίνει αυτό; Γιατί με τόσα λεφτά που ήρθαν εξαιτίας του covid δεν έδωσαν τίποτε για τις υποδομές στην εκπαίδευση; Τα παγουρίνο οι μάσκες και τα λαπτοπ στους μαθητές ούτε βοηθήσανε στην αντιμετώπιση του covid, άρα πεταμένα λεφτά, ούτε θα "μείνουν". Η διαπίστωσή μου είναι ότι από τα λεφτά που ξοδεύτηκαν λόγω covid τίποτε δεν πήγε για τις υποδομές των συστημάτων Υγείας και Παιδείας. Γιατί;

 
Ελενη
15 Ιαν 2021 16:46

Ανοιγουν καταστηματα, ανοιγουν κομμωτηρια, ανοιγουν εμπορικα κεντρα...
Κ μονο τα σχολεια κραταμε κλειστα;
Γιατι κυρια Υπουργε; Γιατι κυριε Πρωθυπουργε;
Ενα λυκειο 200 μαθητων που βρισκονται κυριως κλεισμενοι μεσα σε ταξεις εχει περισσοτερο συνωστισμο απο τα μεγαλα εμπορικα κεντρα;

 
ΠΕ86
15 Ιαν 2021 16:08

Ένα, ίσως δευτερεύουσας σημασίας αυτή τη στιγμή, αλλά πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα είναι ο ουσιαστικός λόγος για τον οποίο εγκαταλείπεται το σενάριο να λειτουργήσει μόνο η Γ' λυκείου... Αν και αυτονόητο μέχρι και στον τελευταίο καθηγητή δ/θμιας είναι κάτι που πολλοί (μέχρι πρόσφατα ακόμη και μέσα στο υποργείο Παιδείας) αγνοούσαν!

ΑΝ οι καθηγητές που διδάσκουν στη Γ' λυκείου θα έπρεπε να παρέχουν τηλέκπαιδευση από το σχολείο τους θα διαπιστώναμε ότι ΔΕΝ υπάρχει επαρκής εξοπλισμός ΟΥΤΕ και ικανές ευζωνικές συνδέσεις στα περισσότερα δημόσια σχολεία.

Και πως υλοποιήθηκε η, κατά δήλωση της Υπουργού, "πολύ επιτυχημένη" τηλεκπαίδευση στα σχολεία;

Υλοποιήθηκε χάρη στον προσωπικό εξοπλισμό που αναγκαστικά αγοράζουν οι εκπ/κοί (αφού αυτός του σχολείου δεν επαρκεί ούτε για αστείο) και στις οικιακές συνδέσεις internet που πληρώνουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί (και σε πολλές περιπτώσεις είναι και καλύτερης ποιότητας και ταχύτητας από αυτές των σχολ. μονάδων).

Ας το έχουμε αυτό "στο πίσω μέρος του μυαλού μας" όλοι... Όχι μόνο το υπουργείο, που δεν κάνει τίποτα για αυτό τόσα χρόνια! Να τα ακούνε και οι γονείς που δεν πιέζουν ως πολίτες όσο θα έπρεπε. Να τα θυμόμαστε και εμείς που τρέχουμε να "σκάσουμε" 100-400€ από το μισθό μας προκειμένου να "μπαλώσουμε" την ανεπάρκεια του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

 
Ανοιχτά Γυμνάσια, Λύκεια και Πανεπιστήμια
15 Ιαν 2021 15:56

Όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια πρέπει να ανοίξουν από τον Φεβρουάριο, αν χρειάζεται με εκ περιτροπής διδασκαλία στα βασικά μαθήματα κάθε τάξης (10-12 μαθητές ανά αίθουσα) και εργασίες στα υπόλοιπα.

Με παρόμοιο τρόπο να οργανωθούν και τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια - όπως οι εργαζόμενοι πηγαίνουν στη δουλειά τους καθημερινά, έτσι και οι φοιτητές με τις αναγκαίες προφυλάξεις. Δεν μπορεί επί ένα χρόνο να κάνουν μαθήματα ΜΟΝΟ εξ αποστάσεως, πρέπει να οργανωθούν φροντιστηριακές τάξεις για επίλυση αποριών και εκτέλεση εργαστηριακών/κλινικών ασκήσεων.

Παράλληλα, να αποφασιστεί παράταση του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους μέχρι τον Ιούνιο.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.