Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Δικαίωμα συλλήψεων θα έχει η πανεπιστημιακή αστυνομία

“Οι αστυνομικοί που θα περιφρουρούν δεν θα φέρουν όπλα, δεν θα έχουν την ιδία στολή με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, θα επιτηρούν και θα έχουν προληπτικό, αποτρεπτικό ρόλο”
Δημοσίευση: 18/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το αστυνομικό σώμα που θα περιφρουρεί στα πανεπιστήμια θα έχει δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, να συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα, δήλωσε  υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σήμερα  στον ΣΚΑΪ 100,3 και στον Άρη Πορτοσάλτε.

Ανέφερε ότι οι αστυνομικοί που θα περιφρουρούν δεν θα φέρουν όπλα, δεν θα έχουν την ιδία στολή με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, θα επιτηρούν και θα έχουν προληπτικό, αποτρεπτικό ρόλο.

Αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν στο σχέδιο νόμου τόνισε ότι εκείνοι "δεν λένε τι προτείνουν", σημειώνοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συμβεί 20 περιστατικά βίας με τελευταίο, την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη.

"Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα πανεπιστήμια. Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση" τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Πέμπτη μαζί με το επιτελείο του υπουργείου θα ανακοινώσει το νέο δόγμα για τις συναθροίσεις που θα έχει ως κεντρικό στόχο και να στηριχτεί το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, αλλά και να μην καταλύεται η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.

Σχόλια (24)

 
Υπερβολές και υποκρισία
19 Ιαν 2021 15:54

Ας μη φέρνουν την καταστροφή ορισμένοι δεν αποτελούν τα δεκάδες τμήματα και σχολές των ΑΕΙ εμπόλεμη ζώνη. Σε ορισμένα πανεπιστήμια υπάρχει οξυμένο πρόβλημα διότι η εγκληματικότητα είναι διάχυτη στους γύρω δρόμους.

https://www.esos.gr/arthra/71179/sygklitos-pan-patron-na-aposyrthei-shed...

Στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης γιατί δεν επεμβαίνει άμεσα η αστυνομία και οι κρατικές υπηρεσίες;
Όλοι οι χρήστες ουσιών στα πάρκα και τις πλατείες, οι δεκάδες άστεγοι σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, είναι "φοιτητές" και επωφελούνται από το ακαδημαϊκό άσυλο;...

Ας ασχοληθεί το υπουργείο Παιδείας με τα ουσιαστικά προβλήματα σε σχολεία και πανεπιστήμια, η αστυνόμευση των σχολών είναι πολύ χαμηλά στη λίστα και στα περισσότερα πανεπιστήμια τα φαινόμενα παραβατικότητας είναι μεμονωμένα. Η αναβάθμιση της ασφάλειας θα έρθει με την συνολική αναβάθμιση και αναδιοργάνωση των ΑΕΙ όχι με ειδικούς φρουρούς σε παρατημένες και υποστελεχωμένες υποδομές.

 
Στις φυσιολογικές χώρες....
19 Ιαν 2021 13:42

@Νίκος
Σε μια φυσιολογική χώρα, όπου το κράτος θα σέβονταν τους πολίτες του ("για τα Πανεπιστήμια, που τα πληρώνει ο απλός λαός" όπως λέτε )..... και θα τους παρείχε ποιοτική και πραγματικά δωρεάν παιδεία, τότε πράγματι "δεν θα χρειαζόταν αστυνομία μέσα στο Πανεπιστήμιο".

 
Νίκος
19 Ιαν 2021 11:32

Σε μια φυσιολογική χώρα, όπου οι πολίτες σέβονται τους χώρους στους οποίους ζουν, δεν θα χρειαζόταν αστυνομία μέσα στο Πανεπιστήμιο. Τα χρόνια αυτά όμως βλέπουμε μια απερίγραπτη ασυδοσία από πολλούς που αναγκάζει την χώρα να λάβει αυτά τα μέτρα. Μου έχουν διαρρήξει το γραφείο μέσα στο Πανεπιστήμιο, έχω αναγκαστεί να φύγω μέσα από την δουλειά μου στο Πανεπιστήμιο ανάμεσα σε καπνούς από δακρυγόνα και μασκοφόρους κ.α. Δεν είναι αυτό που θέλουμε για τα Πανεπιστήμια, που τα πληρώνει ο απλός λαός.

 
@ Από τα σχόλια βλέπουμε
19 Ιαν 2021 09:48

Να μη μιλάτε στο όνομά μου με γενικεύσεις. Είμαι ένας απλός, λαϊκός φοιτητής από την επαρχία στην Αθήνα και έχω βαρεθεί να με βρίζουν στις συνελεύσεις φοιτητών όταν λέω να μη γίνεται κατάληψη για ψύλλου πήδημα και όταν κλείνουν τη σχολή κάθε εβδομάδα και δεν με αφήνουν να σπουδάσω. Το απίστευτο ήταν όταν το φθινόπωρο του '19 έκλεισαν τη σχολή για ... "συμπαράσταση στην αγωνίστρια Ηριάννα". Έχω βαρεθεί να βλέπω τα ΕΑΑΚ και κάθε είδους "αριστερούς" που έρχονταν στην κατάληψη για καφέ με αυτοκίνητα 20 χιλιάδων ευρώ, πριν τον κορωνοϊό και μας κάνανε μάθημα γι' αυτά που θέλει και πρέπει να απαιτεί "ο λαός από τα αφεντικά".

 
Από τα σχόλια βλέπουμε
19 Ιαν 2021 07:08

ότι τα μέτρα της κυβέρνησης ήταν αίτημα των μεγαλοεπιχειρηματιών και της αστυνομίας , όχι του λαού

 
Έπαθα και πρασινο-virus τώρα
18 Ιαν 2021 22:52

Προς αγαπητούς, οξυδερκείς, πνευματώδεις συναδέλφους και συνοδοιπόρους
@ΗΡΑ*
Και Σημίτη και Πάγκαλο και Χρυσοχοίδη!? Μου τα είπατε λίγο απότομα κι έπαθα και πρασινο-virus τώρα! Εάν βάζατε και τον Ευάγγελο, δεν τη γλύτωνα τη ΜΕΘ.
@Δον Κιχώτης
Ποιός είναι πάλι αυτός ο Ματαίω? Είχε και μεταγραφές το κόμμα? Κυρία Φώφη, εσείς τον ξέρατε?

 
@Αγγελική Καλλή
18 Ιαν 2021 22:40

Δηλαδή είναι "νομοταγείς και θρησκευόμενος" όποιος δεν αντιγράφει; Βοήθειά μας.

 
Δον Κιχώτης
18 Ιαν 2021 21:55

Επιτέλους, έρχονται καλύτερες μέρες!

 
Ερτ
18 Ιαν 2021 19:43

Κακώς, θα πρέπει να οπλοφορούν. Ίσως σε μερικά σημεία θέλουμε και ελεύθερους σκοπευτές γύρω γύρω...

 
Έχουμε μείνει στο 80....
18 Ιαν 2021 19:39

Ψηφιστεί το!

 
Δον Κιχώτης
18 Ιαν 2021 19:13

@ Έπαθα μπερδε-away τώρα
Παρακαλώ πολύ κύριε να μην πιάνετε στο στόμα σας το όνομα του ΠΑΣΟΚ επί ματαίω!

 
Ριρίκος
18 Ιαν 2021 18:34

Αναρωτιέμαι γιατί, σύμφωνα με τα περισσότερα σχόλια, μόνο στην Ελλάδα όταν γίνεται το αυτονόητο, "έχουμε χωροφύλακες" και επιβάλουμε το "νόμο και την τάξη" ενώ σε όλες τις δυτικές χώρες του κόσμου που ισχύει παρόμοιο καθεστώς αστυνόμευσης πανεπιστημίων έχουν απλά "προστασία"... Γιατί μόνο στην Ελλάδα;

 
HΡΑ*
18 Ιαν 2021 18:23

@ Έπαθα μπερδε-away τώρα

Γιατί σου φαίνεται περίεργο; Ό,τι θες είχε μέσα το Πασοκ. Ειδικά μετά το 1977 που άρχισαν να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Για να΄ρθει μετά η εποχή Σημίτη και να αρχίσει το μεγάλο " μαζί τα φάγαμε" του κ. Πάγκαλου... Την ίδια εποχή ο κ. Χρυσοχοίδης διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας στο Πασοκ...

 
Ολόσωστο μέτρο!
18 Ιαν 2021 17:43

Το γεγονός ότι από χτες τσιρίζουν σε κάθε μέσο οι μπαχαλακηδες,
μαρτυρα περίτρανα ότι προκειται για ΟΛΟΣΩΣΤΟ μέτρο!
ΕΥΓΕ Κε Υπουργέ!

 
Γιάννης Κ.
18 Ιαν 2021 17:40

Στην ελληνική πραγματικότητα των πανεπιστημίων είναι αυτονόητο ότι πρέπει να οπλοφορούν, διαφορετικά θα θρηνήσουμε νεκρόν, αστυνομικό εννοείται, με τα κάθε λογής θρασίμια που θα αποπειραθούν να αντιδράσουν βίαια.
Βέβαια, δεν διατηρώ μεγάλες προσδοκίες για το εγχείρημα. Η κοινωνία μας έχει εθιστεί πλέον στην ακαλαισθησία των δημοσίων χώρων - και όχι μόνο στα πανεπιστήμια - στην παραβατικότητα, στην αποθράσυνση των νέων. Όλα αυτά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, οφείλονται στην απουσία αστυνόμευσης. Είναι ανεξήγητο. Λες και γίνεται επίτηδες. Αυτό που συνέβη στο μετρό, σε έναν χώρο που εύκολα μπορεί να ελεγχθεί αλλά απεδείχθη ότι δεν ελέγχεται, πράγμα πρωτοφανές για σημείο μεγάλης κυκλοφορίας, μπορεί να συμβεί οπουδήποτε. Έχει χαθεί το αίσθημα ασφαλείας. Ή θα υπάρχει ισχυρή αστυνόμευση παντού ή σε ελάχιστα χρόνια από σήμερα, αν η πολιτεία δεν αλλάξει τακτική, θα οπλοφορούμε κατά τις μετακινήσεις μας, κοινώς θα βιώσουμε καταστάσεις τριτοκοσμικές.

 
Αρθούρος
18 Ιαν 2021 17:21

Μάλλον κάποιοι ζούν στο 1961 κι έχουν μείνει εκεί. Η στολή του χωροφύλακα άλλαξε από το 1984, όμως εκείνοι επιμένουν να ζούν στο 1961. Η ΕΛΑΣ είναι 4ετής παραγωγική σχολή στην οποία έκαναν και κάνουν μάθημα πολλοί πανεπιστημιακοί, γιατί αντιμετωπίζεται ως ξένο σώμα από κάποιους πανεπιστημιακούς; Γιατί ΕΚΕΙΝΟΙ δεν κάνουν κάτι μαζί με το "ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα" να προστατέψουν τα τού οίκου τους και τους ίδιους; Μήπως οι νόμοι του κράτους δεν πρέπει να ισχύουν το ίδιο παντού και γιά όλους τους πολίτες;

 
ΔΕΠ
18 Ιαν 2021 16:36

Όχι στην επιστροφή της εποχής του χωροφύλακα!
Είμαστε στο 2021 όχι στο 1961...
Ο κ. Μητσοτάκης το 2013 απέλυσε τους φύλακες από τα Πανεπιστήμια,
και σήμερα βάζει χωροφύλακες στα ΑΕΙ....

 
Εκπαιδευτικός
18 Ιαν 2021 15:27

κυριε Χρυσοχοιδη μου μαλλον παραγουμε περισσοτερους αστυνομικους απο οσους χρειαζομαστε...αλλα αν ειναι να ερθει ετσι η αναπτυξη....ας γινει

 
ΝΔ δε θέλατε;
18 Ιαν 2021 15:18

Νύχτα θα φύγετε. Είστε ότι χειρότερο πέρασε από τη χώρα. Αίσχος.

 
Αγγελική Καλλή
18 Ιαν 2021 14:08

Ειναι καλό να επιτηρούν και στις εξετάσεις των φοιτητών. Οποίος αντιγράφει να συλλαμβάνεται και να οδηγείται στην Ασφάλεια. Έτσι θα τελειώνουν το πανεπιστημιο μόνον οι νομοταγείς και θρησκευόμενοι πολίτες. Οι υπόλοιποι να κουρεύονται και να διαπομπεύονται

 
Σωτήρης
18 Ιαν 2021 12:39

Τα Πανεπιστήμια χρειάζονται καθηγητές και προσωπικό για να λειτουργήσουν και να επιτελέσουν το σκοπό τους.

Αυτό είναι βόλεμα γαλάζιων παιδιών όπως έγινε στην αρχή της θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους ειδικούς φρουρούς.

Ρουσφέτια, παλαιοκομματισμός και επιστροφή στο σπουδαστικό της ασφάλειας. Η απόλυτη κατάντια! Οι πρακτικές που μας χρεοκόπησαν συνεχίζονται...

 
Έπαθα μπερδε-away τώρα
18 Ιαν 2021 12:15

Μόνο εγώ τα βρίσκω λίγο μπερδρε-away, αυτά που λέει?
"το νέο δόγμα για τις συναθροίσεις"??? Αλήθεια τώρα...., ήταν σίγουρα ΠΑΣΟΚ???

 
δικαίωμα σύλληψης χωρίς όπλα =
18 Ιαν 2021 11:36

στην εντατική από το ξύλο θα καταλήξουν. αλλά θα τους σώσει κάπως το σπρέι πιπεριού... για γέλια οι ιδέες της κεραμέως σε όλα. αστυνομία κανονική να κάνει περιπολία . απλά...

 
Επιτέλους
18 Ιαν 2021 11:24

Απολυτως σωστό αν κ λάιτ το σχέδιο υπουργέ!
Δώσε απόλυτα δικαιώματα στην πανεπιστημιακη αστυνομία και θα δουμε μετά αν τολμήσουν οι άναρχομπαχαλακηδες να κουνηθούν!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ