Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Απόφαση (ΦΕΚ): Εξ αποστάσεως και όχι πριν τις 27 Ιανουαρίου οι εξετάσεις χειμερινού εξαμήνου των φοιτητών

Υπό την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται το αδιάβλητο και η αξιοπιστία διενέργειας της εξέτασης και έναρξή τους όχι νωρίτερα της 27ης Ιανουαρίου.
Δημοσίευση: 18/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου η οποία ορίζει την διεξαγωγή των εξετάσεων του χειμερινού εξαμήνου  των φοιτητών, εξ αποστάσεως, και όχι πριν τις 27 Ιανουαρίου και η έναρξή τους όχι νωρίτερα της 27ης Ιανουαρίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Ειδικότερα η απόφαση προβλέπει τα εξής:

1. Η εξεταστική του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 κατά την περίοδο του χειμερινού εξαμήνου για τα προγράμματα σπουδών α’ και β’ κύκλου των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) διεξάγεται με γραπτή ή προφορική εξέταση με εξ αποστάσεως μεθόδους, υπό την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται το αδιάβλητο και η αξιοπιστία διενέργειας της εξέτασης.

2. Η διεξαγωγή της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2020- 2021, άρχεται όχι νωρίτερα της 27ης Ιανουαρίου 2021. Με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος και σύμφωνης γνώμης της Συγκλήτου του οικείου Ιδρύματος, δύναται η έναρξή της ως άνω εξεταστικής να εκκινεί νωρίτερα από την ημερομηνία του προηγούμενου εδαφίου.

3. Η γραπτή ή προφορική εξέταση μαθημάτων των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου των Α.Ε.Ι. με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως αξιολόγησης, παρέχεται ως τρόπος εξέτασης από τα Α.Ε.Ι., εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) εξασφαλίζεται το αδιάβλητο και η αξιοπιστία διενέργειας της προφορικής ή γραπτής εξέτασης με τη χρήση των εν λόγω μέσων, και

β) διασφαλίζεται η ορθή εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

4. Με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου Α.Ε.Ι., η οποία αναρτάται στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» καθορίζονται λεπτομερώς:

α) ο τρόπος και τα μέσα της εξ αποστάσεως αξιολόγησης των φοιτητών για τα μαθήματα των προγραμμάτων σπουδών α’ και β’ κύκλου,

β) η πολιτική που θα ακολουθηθεί για την τήρηση, συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων κατά τη διενέργεια των εξετάσεων με τη χρήση εξ αποστάσεως μεθόδων αξιολόγησης, κατόπιν σχετικής εισήγησης του υπεύθυνου προστασίας προσωπικών δεδομένων του οικείου Α.Ε.Ι. κατά το άρθρο 8 του ν. 4624/2019 (Α’ 137),

γ) οι ασφαλιστικές δικλίδες και τα μέσα που θα εφαρμοστούν ενιαία έτσι ώστε να εξασφαλίζεται το αδιάβλητο και η αξιοπιστία της διενέργειας της εξέτασης με μέσα εξ αποστάσεως αξιολόγησης,

δ) ο υπεύθυνος για την παρακολούθηση και απαρέγκλιτη εφαρμογή των εν λόγω μεθόδων αξιολόγησης των εξεταζόμενων φοιτητών. Ως υπεύθυνος δύναται να ορισθεί ο Πρύτανης του οικείου Α.Ε.Ι. ή ένας από τους Αντιπρυτάνεις του οικείου Α.Ε.Ι. για όλα τα προγράμματα σπουδών του οικείου Α.Ε.Ι. ή ο Κοσμήτορας της κάθε Σχολής, εφόσον ορισθεί ένας υπεύθυνος ανά Σχολή του Α.Ε.Ι.

5. Η απόφαση της Συγκλήτου του οικείου Α.Ε.Ι. με τα στοιχεία της προηγούμενης παραγράφου κοινοποιείται στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.) εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από τη λήψη της.
 

Σχόλια (8)

 
xyz
19 Ιαν 2021 21:23

@ANTONIOS
Φαντάζομαι είναι ερωνικό το σχόλιο.

Και το 25/1 θα έπρεπε να αναβληθεί σύμφωνα με το ΦΕΚ, αλλά υπάρχουν πολύ χειρότερα: στο Ηράκλειο οι εξετάσεις άρχισαν από 7/1 και στις 27/1 τελειώνουν!

Ελπίζουμε ο υφυπουργός να μην σκέπτεται ότι πανεπιστήμιο είναι ότι ξέρει για το Πάντειο και ότι άλλο συμβαδίζει στην Αθήνα.

Και τώρα αν έβγαζε ΦΕΚ για τα μαθήματα του Εαρινού εξαμήνου θα ήταν καθυστερημένο, πόσο μάλλον που έβγαλε ΦΕΚ για την Εξεταστική του Χειμερινού!

 
Γιωρα
19 Ιαν 2021 14:54

Ποιο αδιάβλητο? Δε ξέρουν τι γίνεται; Ο Γιος μου είναι στο Πανεπιστήμιο.. και κάνουν τεστ που θα μετρήσουν στο βαθμό... μόλις ανεβάσει θέματα στα επόμενα δέκα λεπτά μπαίνεις στην ομαδική και έχουν ανεβεί όλες οι απαντήσεις αποτέλεσμα βλέπεις τους βαθμούς μετά και τα δεκαριά βροχή. Αυτά.

 
ANTONIOS
19 Ιαν 2021 13:25

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ξεκινάμε 25/1. Για μία ακόμη φορά το υπουργείο έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και με τις οδηγίες του βοήθησε τους εμπλεκόμενους να ξεδιαλύνουν τις απορίες τους.

 
Γιαννης
19 Ιαν 2021 12:40

Κυριε υφυπουργε πρεπει να φροντίσετε για τα παιδια που πηραν μετεγγραφη.
Πρπει να δωσετε οδηγιες οπως καλη ωρα τωρα κανετε για την εξεταστικη. Πολλες σχολες καθυστερουν ( ευχομαι οχι σκοπιμα ) την εγγραφη τους χωρις πρόδηλη αιτια, με αποτελεσμα τα παιδια αυτα να χασουν την εξεταστικη του ιανουαριου.

 
Προφορικές εξετάσεις
19 Ιαν 2021 11:23

Μόνο αυτές εξασφαλίζουν το αδιάβλητο στην παρούσα φάση: Ημερησιο πρόγραμμα εξέτασης μαθήματος, σύνδεση ανά πεντάδες, μετά από λίγα λεπτά άλλη πεντάδα φοιτητών, κ.ο.κ. (το μέλος ΔΕΠ θα εξετάζει από το πρωί ως το βράδυ, δεν νομίζω να θέλει κάποιος μόνιμος δημόσιος υπάλληλος να δουλέψει)...

 
M
19 Ιαν 2021 11:01

Η εξεταστική σε Πανεπ. Κρήτης και Πολυτεχνείο Κρήτης έχει αρχίσει από 11/1/2021.

 
...
19 Ιαν 2021 10:24

Εμεις ξεκίνησαμε 18 Ιανουαρίου εξεταστική γατακια ...

 
Το αδιάβλητο
19 Ιαν 2021 08:08

"διεξάγεται με γραπτή ή προφορική εξέταση με εξ αποστάσεως μεθόδους, υπό την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται το αδιάβλητο και η αξιοπιστία διενέργειας της εξέτασης"
Παρακαλώ το Υπουργείο να μας προτείνει έναν τρόπο εξέτασης (πλην ίσως της προφορικής, που αφορά όμως ένα ελαχιστότατο ποσοστό εξεταζόμενων μαθημάτων), ο οποίος μπορεί να εφαρμοστεί και με τον οποίο εξασφαλίζεται το αδιάβλητο και η αξιοπιστία διενέργειας της εξέτασης. Αμέσως μετά εγώ θα σας πω τον τρόπο με τον οποίο η εξέταση αυτή μπορεί να είναι έως και πλήρως διαβλητή, δηλαδή στην πραγματικότητα να εξετάζεται άλλος αντί του φοιτητή..

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ