Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Η εποχική γρίπη και ο Κορωνοϊός “σπρώχνουν” προς τα πίσω το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Το πιο πιθανό σενάριο της επαναλειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων θεωρείται μετά την 1η Φεβρουαρίου και εφόσον έως τότε δεν αλλάξουν τα δεδομένα της πανδημίας προς το χειρότερο σε σχέση με σήμερα
Δημοσίευση: 19/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πέρσι το μήνα Ιανουάριο τα σχολεία “έβραζαν” από την εποχική γρίπη.  Επειδή η αίθουσες των σχολείων ήταν μισογεμάτες το υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε στις 27 Ιανουαρίου να εκδώσει εγκύκλιο η οποία όριζε τα εξής:

Α. Με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, από τον Ιανουάριο 2020 έως και τον Μάρτιο 2020.

Β. Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Αυτή η εποχική γρίπη και παράλληλα ο Κορωνοϊός είναι η αιτία που στην Κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός για το ποια χρονική στιγμή θα επαναλειτουργήσουν τα Γυμνάσια και Λύκεια.

Σήμερα Τρίτη  δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν στην τακτική συνεδρίαση των  Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, την Παρασκευή, θα τεθεί ως  θέμα το άνοιγμα των σχολείων.

Το πιο πιθανό σενάριο της επαναλειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων θεωρείται μετά την 1η  Φεβρουαρίου και εφόσον έως τότε δεν αλλάξουν τα δεδομένα της πανδημίας προς το χειρότερο σε σχέση με σήμερα.

“Θολή” η εικόνα

Το γεγονός ότι ακόμη είναι “θολή” η εικόνα για το πότε θα επαναλειτουργήσουν τα Γυμνάσια και Λύκεια φάνηκε και από την απάντηση που έδωσε χθες ο  Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρ. Ταραντίλης στην ερώτηση “εάν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων; Υπάρχει η σκέψη ν’ ανοίξει νωρίτερα η Γ’ Λυκείου;”

Η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

“Όπως έχουμε εξηγήσει, η λογική είναι να συλλέγουμε δεδομένα, να τα δίνουμε στην Επιτροπή, να εισηγείται η Επιτροπή και ν’ αποφασίζουμε. Ας δούμε τι έχουμε  μέχρι στιγμής: Έχουν ανοίξει τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία κ.λπ., από την προηγούμενη εβδομάδα και μόλις κάναμε ένα γενναίο άνοιγμα του λιανεμπορίου. Όπως καταλαβαίνετε, όσον αφορά, τουλάχιστον, το άνοιγμα του λιανεμπορίου και σε συσχετισμό με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα, να συλλέξουμε στοιχεία και να δούμε ποια είναι η επίδραση του ανοίγματος του λιανεμπορίου σε σχέση με το άνοιγμα των δημοτικών. Θέλουμε ν’ ανοίγουμε με ασφάλεια, λαμβάνοντας αποφάσεις εβδομάδα-εβδομάδα, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών. Θα χρειαστεί μία περίοδος να συλλέξουμε τα δεδομένα, με τις νέες συνθήκες που έχουν προκύψει με το άνοιγμα λιανεμπορίου και των δημοτικών σχολείων και στη συνέχεια, αφού πάρουμε τις εισηγήσεις των ειδικών, να πάρουμε και τις ανάλογες αποφάσεις”.

Σχόλια (33)

 
Ανοιχτά Σχολεία είναι προτεραιότητα για όλη την κοινωνία
21 Ιαν 2021 14:56

Παγκοσμίως, ο κοροναϊός αναμένεται να οδηγήσει σε ακραία φτώχεια έως και 150 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τα τέλη του 2021.

Με πάνω από το 50% των φτωχών νοικοκυριών να εκφράζει δυσκολία στην έγκαιρη πληρωμή πάγιων λογαριασμών και το 1/3 να στερείται διατροφή υψηλής θρεπτικής αξίας και να αδυνατεί να ζεστάνει επαρκώς το σπίτι του το χειμώνα, ο κορονωϊός αποδεικνύεται μια ασφυκτική συνθήκη για τα παιδιά, τόσο σε επίπεδο καθημερινής διαβίωσης, όσο και ψυχολογικά, αφού τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν για τις επιπτώσεις του εγκλεισμού και στην ψυχική υγεία των νέων, μεταξύ των οποίων αυξημένο άγχος και κατάθλιψη.

Στην Ελλάδα, όπου η δεκαετής οικονομική ύφεση είχε ήδη φέρει τον πληθυσμό σε δυσμενή θέση, υπολογίζεται ότι 500.000 παιδιά ζουν στο όριο της φτώχειας.

(στοιχεία από Πρώτα το Παιδί)

Ας σκεφτούν τις παραπάνω επιπτώσεις για εκατομμύρια ανθρώπους, όχι μόνο στην Ελλάδα, όσοι διαρκώς μιλούν για παράταση των περιορισμών και κλειστά σχολεία. Η καταστροφολογία και η τρομολαγνεία φέρνουν την πραγματική δυστυχία σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Είναι απαράδεκτη η αδιαφορία ορισμένων για το κοινωνικό σύνολο σε βάθος χρόνου. Η ζωή δεν σταματάει εξαιτίας μιας ασθένειας - να απαιτήσουμε όλοι μαζί ΛΥΣΕΙΣ όχι να θυσιάζουμε χιλιάδες αδύναμους συνανθρώπους μας με ανερμάτιστα μέτρα.

 
Σκεπτόμενος
21 Ιαν 2021 00:28

Υπάρχει κάποιος νοήμων άνθρωπος που πιστεύει ότι αν υπάρχει ΕΝΑ κρούσμα σε ένα σχολείο δεν θα κολλήσει ΟΛΟ το σχολείο τη δεύτερη μέρα; Από εκεί και πέρα ετοιμαστείτε να είστε ανάσκελα στις εντατικές (όσοι βρείτε κρεβάτια).

 
Το μέλλον των μαθητών και των φοιτητών
21 Ιαν 2021 00:16

Τα σχολεία δεν αποτελούν την κύρια εστία μετάδοσης σε καμία από τις χώρες που έχουν πληγεί από την ίωση, γι'αυτό ΟΛΟΙ οι επιστήμονες προτείνουν να παραμείνουν ανοικτά.

Στη Δανία τα σχολεία λειτουργούν κανονικά, το ίδιο και στη Γαλλία, δεν αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την εξέλιξη της νόσου. Στην Αγγλία και τη Γερμανία έκλεισαν μόλις για λίγες εβδομάδες (Ιανουάριο-Φεβρουάριο). Οι χιλιάδες νεκροί στη Σουηδία, για παράδειγμα, εντοπίζονται στην κακή επιτήρηση που έγινε στα γηροκομεία στο πρώτο μισό του 2020 και ΟΧΙ στα ανοικτά σχολεία.

Τα πανεπιστήμια επίσης παραμένουν ανοικτά, οι εστίες, οι βιβλιοθήκες, οι υπηρεσίες μέριμνας και οργανώνονται σεμινάρια, φροντιστήρια και κλινικές ασκήσεις. Καμία σύγκριση στο επίπεδο εκπαιδευτικής υποστήριξης - εδώ οι φοιτητές έχουν αφεθεί στην μοίρα τους.

Επιτέλους, ας σταματήσει να διακινείται μια ασυνάρτητη αντικοινωνική προπαγάνδα που θίγει ευθέως το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας: Ανήκουστο να συζητάμε παράταση του κλεισίματος των Σχολικών Μονάδων και τις επόμενες εβδομάδες, πρέπει να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε οι μαθητές όλων των τάξεων να επιστρέψουν σε αυτές.

Μετά τον Φεβρουάριο, ας ανοίξουν και οι σχολές των ΑΕΙ. Δεν μπορεί να καταστραφεί όλη η κοινωνία για την επόμενη διετία από οριζόντια μέτρα που ΔΕΝ ωφελούν αλλά αντιθέτως πολλαπλασιάζουν τις επιπτώσεις. Η κοινωνία αποτελείται από ανθρώπους από 1 έως 99 ετών και όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή: Σκεφτείτε σε τι κατάσταση θα είναι η εκπαίδευση τον Ιανουάριο του 2023 αν επι ένα έτος βασιζόμαστε στην "ανάπηρη" τηλεκπαίδευση και τα προβλήματα απλώς συσσωρεύονται και μεταφέρονται στις επόμενες τάξεις.

Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να βρεθεί το σχέδιο και τα κονδύλια για να γινουν σωστά και με ασφάλεια τα μαθήματα - αυτά έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί από το περασμένο καλοκαίρι.

@ Υγειονομικός
20 Ιαν 2021 23:35

Όσοι μιλάτε για άνοιγμα σχολείων δεν έχετε συναίσθηση τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

 
Βαρεθηκα
21 Ιαν 2021 00:09

Των τριων ιεραρχων αμα ανοιξουν θα εχουμε μαθημα η ειναι γιορτη να ξεκουραστουμε λιγακι

 
@Ελενη
20 Ιαν 2021 23:51

Εγώ πάλι άκουσα ότι Τρίτη 26 Φανου(α)ρίου ανοίγουν. Γλώσσα λανθάνουσα....

 
Υγειονομικός
20 Ιαν 2021 23:35

Όσοι μιλάτε για άνοιγμα σχολείων δεν έχετε συναίσθηση τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κόσμο.
Οι χώρες που θαυμάζετε έχουν:
Σουηδία: 11.000 νεκρούς!!
Γερμανία 50.000 νεκρούς!!!
Αγγλία: 93.000 νεκρούς

Αλλά δεν πειράζει μωρέ ας ανοίξουμε τα σχολεία!!

 
Ελενη
20 Ιαν 2021 22:26

Τρίτη 26 Θανουαριου ανοίγουν και ο κάθε κατεργάρης επιτέλους στον πάγκο του!

 
Αδικαιολόγητη αδιαφορία για την εκπαίδευση
20 Ιαν 2021 21:20

Η Σουηδία ποτέ δεν έκλεισε τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία και μόνο τώρα μετακίνησε σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση τους μαθητές άνω των 16 ετών μέχρι τον Φεβρουάριο.

Είναι ξεκάθαρα θέμα προτεραιοτήτων: Στην Ελλάδα επικρατεί ο πανικός και η αδιαφορία για το μέλλον της χώρας το 2022, το 2023, το 2024 και μετά. Δεν αποτελεί μία μοναδική ασθένεια το μόνο κρίσιμο ζήτημα ούτε οι αποφάσεις για μέτρα μπορούν να λαμβάνονται χωρίς να συνυπολογίζεται η ευρύτερη επιβάρυνση σε εκπαίδευση και κοινωνία.

 
Ανοιχτά πανεπιστήμια και σχολεία
20 Ιαν 2021 21:17

Απαράδεκτο ορισμένοι να επιμένουν να υποβαθμίσουν το μέλλον των νέων παιδιών από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένα όφελος για την υγειονομική διαχείριση. Στη Δανία τα σχολεία είναι ανοιχτά από τον Αύγουστο: Δεν αποτελούν τα σχολεία το πρόβλημα, σε αυτό συνηγορούν όλοι οι επιστήμονες.

Στη Γερμανία εκλεισαν για 6 ημέρες πριν τις διακοπές και μάλιστα η ίδια η καγκελάριος απολογήθηκε για την απόφαση. Καμία σύγκριση με Ελλάδα.

Στη Γαλλία, παρά τους περιορισμούς, τα σχολεία παρέμειναν ανοικτά, το ίδιο και στην Ισπανία, την Ελβετία και την Πορτογαλία.

Λύσεις υπάρχουν και έχουν αναφερθεί πολλάκις: Ας προσληφθούν ωρομίσθιοι αναπληρωτές για λειτουργία πρωϊ και απόγευμα ή ας γίνει εκ περιτροπής διδασκαλία.

Διαβάστε και την επιστολή των φοιτητών Ιατρικής με τα πολύ λογικά αιτήματα που καταθέτουν:

https://www.esos.gr/arthra/71229/epistoli-foititon-ton-epta-iatrikon-sholon

Αδιανόητο να μην υπάρχει σχέδιο για την Παιδεία όταν έχουν περάσει τόσοι μήνες από την έναρξη της κρίσης.

Επιτέλους, ας διαφυλάξουμε το μέλλον της χώρας και να μην το καταστρέφουμε. Δικαιώματα στη ζωή έχουν ΟΛΟΙ, και οι νέοι και τα παιδιά, δεν μπορεί να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα η εκπαίδευση και η ευημερία τους, αυτά θα καθορίσουν τη ζωή που θα έχουν τα επόμενα χρόνια

 
Σχολεία
20 Ιαν 2021 19:34

Λέτε "Όσο για τη Γερμανία που ανέφερε κάποιος, πράγματι πολύ λίγο έκλεισαν τα σχολεία".
Τα σχολεία έκλεισαν τον Δεκέμβριο (μέρες πριν τις διακοπές) και θα παραμείνουν τουλάχιστον κλειστά ως τις 14 Φεβρουαρίου..
Λέτε να μη μπορούν οι Έλληνες μαθητές να συγκριθούν με τους Γερμανούς;
Λέτε "Σε Ιταλία τα σχολεία έμειναν ανοιχτά όλο το φθινόπωρο".
Φυσικά, αφού δεν άνοιξαν καθόλου τον Μάϊο και έμειναν κλειστά για ένα εξάμηνο! Και ανοίξανε με τους μισούς μαθητές.
Λέτε πάλι να μη μπορούν οι Έλληνες μαθητές να συγκριθούν με τους Ιταλούς;
Και θα συγκριθούν κα πολύ καλύτεροί τους θα μπορούν να είναι..
Ο Έλληνας δεν τιμάει τον τόπο του, αυτό του χρεώνεται και θα του χρεώνεται..

 
Διακοπές???
20 Ιαν 2021 17:48

Η τηλεργασία είναι νόμιμη παγκοσμίως και είναι ΕΡΓΑΣΙΑ, και μόνο στα σχολεία δεν είναι; Να απαιτήσουν να καταργηθούν οι συγκεκριμένοι νόμοι αν δεν αρέσουν σε κάποιους.. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι περί μένους πρόκειται..
Το βάρος, τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εκπαιδευτικών, τις απλήρωτες ώρες εργασίας (τη μέρα -νύχτα κάνανε..), αυτή την τιτάνια προσπάθεια, που το υπουργείο την εκθειάζει και έχει εκφράσει δημόσια όπως και προσωπικά τα συγχαρητήριά του και τις ευχαριστίες του από καρδιάς, θα τη λοιδωρήσουν κάποιοι και θα μιλήσουν για διακοπές;;;

Αλλά τι περιμένουμε στον τόπο αυτό; Ο ένας εποφθαλμιά τον άλλον.. Μέχρι να έρθει και η δική του σειρά και να τον κατασπαράξουν τα "'θηρία"..

 
Ζωή- Οικονομία
20 Ιαν 2021 16:32

"Σε Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία και Γαλλία, ακόμα και Ηνωμένο Βασίλειο, τα σχολεία έμειναν ανοιχτά όλο το φθινόπωρο παρά τους περιορισμούς".
Κάποιες από αυτές τις χώρες-πρότυπο(!) στη διαχείριση της πανδημίας, είδαμε που φθάσανε και πόσους θανάτους έχουν.
Οι άλλες δεν έχουν τις ίδιες συνθήκες μ΄εμάς (μισά παιδιά στις τάξεις).
Η προστασία της ζωής αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για μια οργανωμένη κοινωνία.
Και η προστασία της οικονομίας επίσης, όπως και η υποχρέωση του κράτους να φροντίσει να επιβιώσουν οι πολίτες του -φθάσαμε να μιλάμε και γι'αυτό!!-.
"Είναι τραγικό οι Έλληνες μαθητές να υποβαθμίζονται σε σχέση με τους συνομηλίκους τους".
Αρκεί να μην πάτε κάποιοι (προφανώς είναι προστατευμένοι), αλλά να πάνε άλλοι να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.. Και οι υπόλοιποι να λένε τη γνώμη τους παίρνοντας το ρίσκο του καναπέ!
" Σοβαρά λένε κάποιοι ότι τα παιδιά θα κολλήσουν στην τάξη επειδή είναι πολλά, η επειδή είναι κολλητά με τους κολλητούς τους κάθε φορά που βγαίνουν έξω από την τάξη;"
Μια πληροφορία: Δεν Θα κολλήσουν τα παιδιά, αλλά έχουν ήδη κολλήσει πολλά παιδιά -έχουμε φίλους και γνωστούς- και κολλήσανε και τις οικογένειες.. Οι ασυμπτωματικοί υπερμεταδότες του ιού. Ρωτήστε σε νοσοκομεία για να ενημερωθείτε. Εκτός αυτού το έλεγε και στην πρώτη καραντίνα ο πολιτικός κόσμος.
Εξηγήστε λοιπόν Σοβαρά γιατί έγινε λοκντάουν και έκλεισε η οικονομία αφού όταν είναι πολλοί και δίπλα-δίπλα δεν κολλάει κανείς!! Καμμιά χώρα τότε δεν θα έπρεπε να κλείσει. Ακόμα και η Σουηδία έκλεισε σχολεία στο 1ο και 2ο κύμα, παρ'ολο που δεν έκλεισε την οικονομία και δεν καταστράφηκε κόσμος όπως εδώ... Λάθος λοιπόν..

 
Πάνος
20 Ιαν 2021 15:21

Με μένα που είμαι φοιτητής κ εφτυσα αίμα με διάβασμα φροντιστήρια κτλ δεν ασχολείται κανείς δλδ.

 
ΕΞΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ
20 Ιαν 2021 14:38

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέχρι να μηδενιστούν τα κρούσματα πανελλαδικά. Αν είχαν τηρηθεί τα μέτρα τώρα θα είμασταν μηδενικοί είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει να συντηρείται ο κορωνοϊός για συμφέροντα. Κανένας μαθητής εθελοντής μελλοθάνατος και φορέας διασκορπισμού του ιού στο οικογενειακό του περιβάλλον, μέσα από τον συγχρωτισμό στα σχολεία υγειονομικές βόμβες .Θα επανέλθουμε στα 5000 απευθείας με το που ανοίξουν. Μεγάλη προσοχή μήν παίζουμε παιχνίδια με τις ζωές τις κοινωνίας .

 
Πυλώνας της κοινωνίας είναι η Δημόσια Εκπαίδευση
20 Ιαν 2021 00:50

Δεν είναι ίδιες οι συνθήκες σε ανοιχτούς χώρους σε σχέση με κλειστούς χώρους όπως είναι μια αίθουσα διδασκαλίας ή ένα γραφείο. Γι'αυτό επιβάλλονται ειδικοί περιορισμοί για την παραμονή μειωμένου αριθμού ατόμων στα δημόσια κτήρια και τις επιχειρήσεις.

Λύσεις μπορούν να βρεθούν και αυτές φυσικά δεν μπορεί να είναι ακραίες, όπως να ακυρωθούν όλες οι εξετάσεις ή να ανοίξουν τα σχολεία μετά τον Μάρτιο. Αρκετά υποβαθμίστηκε η Δημόσια Εκπαίδευση. Προφανώς, πρέπει οι μαθητές να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς φοίτησης το συντομότερο δυνατόν και πρέπει ενωμένη η κοινωνία να προασπίσει το μέλλον της, δηλαδή αυτό των παιδιών της.

@ Νίκος
19 Ιαν 2021 22:38

Προφανώς η εκ περιτροπής διδασκαλία θα εξομάλυνε την κατάσταση χωρίς να επιβαρύνει δυσανάλογα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Είναι απαράδεκτο να αγνοούμε τα χρόνια προβλήματα και απλώς να παρακολουθούμε την κάκιστη κρατική διαχείριση της εκπαίδευσης.

@Χρυσούλα γονέας
19 Ιαν 2021 21:30

Προτεραιότητα είναι η εκπαίδευση των παιδιών σε μια κοινωνία. Η ασθένεια σε λίγα χρόναι θα είναι παρελθόν, το στοίχημα είναι να μην επιβαρυνθούν δυσανάλογα οι νέες γενιές τα επόμενα 3-4 χρόνια επειδή δεν υπήρχε κανένα σχέδιο ώστε να προφυλαχθούν και τα δικά τους δικαιώματα στην ζωή και την ευημερία.

Παραλογισμός να είναι κλειστά τα σχολεία από τις 7 Νοεμβρίου, δε συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ.

 
Μαργαρίτα
20 Ιαν 2021 00:32

Η μόνη λύση, για να ξαναλειτουργήσουν τα σχολεία είναι η μείωση μαθητών στα τμήματα. Διαφορετικά η έλλειψη αποστάσεων θα κάνει τα σχολεία υγειονομικές βόμβες για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους.

 
Νίκος
19 Ιαν 2021 22:38

Έχει ενδιαφέρον αυτή η καραμέλα με τη μείωση του αριθμού των μαθητών. Να είναι 15; Να είναι 12; Γιατί να μην είναι 5; Σοβαρά λένε κάποιοι ότι τα παιδιά θα κολλήσουν στην τάξη επειδή είναι πολλά, η επειδή είναι κολλητά με τους κολλητούς τους κάθε φορά που βγαίνουν έξω από την τάξη; Μόνο για πολιτικούς λόγους υποστηρίζεται αυτό το αίτημα, το οποίο βέβαια είναι και ανέφικτο.
Όσο για τη Γερμανία που ανέφερε κάποιος, πράγματι πολύ λίγο έκλεισαν τα σχολεία, ενώ έχουν 30 παιδιά στην τάξη, πολλές αίθουσες είναι μικρότερες από τις δικές μας, αφήνουν ανοικτά παράθυρα με κλίμα ... Γερμανίας

 
Μαθητης
19 Ιαν 2021 21:30

Εγώ μπορώ να πω ως μαθητής Α λυκειου ότι η τηλεκπαίδευση δεν είναι και η ποιο ευχάριστη διαδικασία και οι συνθήκες κάτο από τις οποίες διεξάγεται είναι αρκετά επίπονες.Ωστόσο η διαφύλαξη της υγείας μας είναι κάτι πολύτιμο και ασύγκριτα σημαντικότερο.Κατά την ταπεινή μου άποψη λόγω του συνδυασμού εποχικής γρίπης και Κορωνοιου που μας καθιστά ευαλωτους στο κίνδυνο να κολλήσουμε άλλα και να διασπερουμε τον Κορωνοιο η οποιονδηποτε μάλλον ίο πρέπει να υπάρξει άμεση παράταση του ανοίγματος των σχολείων έως το τέλος Φλεβάρη και μετά.ΚΑθώς και άμεση ακύρωση των φετινών εξετάσεων λόγω των συνθηκών αυτών που δεν μας επιτρέπουν να αποκτησουμε τις απαραίτητες γνώσεις για ευνόητους λόγους.

 
Χρυσούλα γονέας
19 Ιαν 2021 21:30

Δεν μπορώ να πιστεψω ότι κάποιοι λένε για παράταση του σχολικού έτους. Ο γιος μου είναι μαθητής γυμνασίου από την ώρα που έκλεισαν τα σχολεία είναι από της 8:30 μέχρι της 1:30 κάποιες φορές παει και 2:10 πανω απο τον υπολογιστη. Έχουν εργασίες κανονικά προχωρούν στα μαθήματα εξετάζονται. Τα παιδιά που ήταν συνεπής στο σχολείο είναι και τώρα. Εάν δεν κάνανε τίποτα και εγώ μαζί ναι στην παραταση αλλά τώρα όχι. Να μην μιλήσω για την πιεση των καθηγητών που συνέχεια τους λένε ότι όταν γυρίσουν στο σχολείο θα πεφτουν βροχή τα διαγώνισματσ. Δεν άκουσα κάποιος να λέει παιδια να γυρίσουμε όλοι να είμαστε καλά. Τα σκέφτηκε άραγε κανένας; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

 
Νεοδημοκράτης ενεργός πολίτης και αντικειμενικός
19 Ιαν 2021 21:06

Eίμαι αναφανδόν υπέρ της υπουργού! Καλά κάνει και δεν τα ανοίγει, επειδή θέλει να προστατέψει τις ζωές μας!

 
Γιώργος Κ.
19 Ιαν 2021 20:40

Εγώ πιστεύω θα τα ανοίξουν σύντομα γιατί πιέζονται να προχωρήσει η αξιολόγηση στελεχών και τοποθετήσεις νέων διευθυντών. Αν πάει Μάρτιο δεν θα προλάβουνε και θα υπάρχει πρόβλημα με νέες παρατάσεις θητείας.

 
ΠΕ19
19 Ιαν 2021 18:06

Και ένα ή 2 νομοσχέδια !!!

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
19 Ιαν 2021 17:55

Τωρα είναι που πρέπει να μεινουν κλειστα τα σχολεία,αφου η γριππη εχει αρχισει να χτυπά μαθητές κ εκπαιδευτικούς,εαν ανοιξουμε με τέτοιο κρύο,σε τέτοιες συνθήκες,ο κορονοιος θα επελασει δριμύτερος!Το καλύτερο μεσα με τελη Φεβρουαρίου,ειναι να γίνει το άνοιγμα των σχολείων! Αφήστε που τα περισσότερα ειναι κρύα,κ τα χρήματα δεν επαρκούν για τη σωστη θέρμανση των αιθουσών!

 
ζορρο
19 Ιαν 2021 17:31

Αφηστε ρε καλα ειμαστε δωδεκα μηνες διαξοπες και βαλε δεν εχει πουθενα ελλαδα και παλι ελλαδα απο σεπτεμβρη ξανα μην τρελαινεστε

 
Αννα
19 Ιαν 2021 16:51

Ευτυχώς που διαβάζουν όλοι τις έρευνες που εδώ και χρόνια με σθένος υποστηρίζουν πως τα παιδιά πάνω από δυο ώρες την ημέρα απογοητεύεται αυστηρά να βρίσκονται μπροστά σε οποιαδήποτε οθόνη!

 
Αναστασία
19 Ιαν 2021 15:03

Όοοοταν ανοίξουμε, φροντίστε να μην είναι στοιβαγμένα τα παιδιά στα σχολικά λεωφορεία, γιατί τότε τα πρωτόκολλα λειτουργίας δεν θα έχουν κανένα νόημα. Ούτε τα συνεχόμενα δίωρα θα έχουν. Ο χώρος πώς θα αερίζεται; Γιατί Φλεβάρη μήνα πόσο θα έχουμε ανοικτά τα παράθυρα;

 
Γιώργος Νταφλος
19 Ιαν 2021 14:56

Άλλωστε τα σχολεία θα κλείσουν τελευταία και θα ανοίξουν πρώτα, όπως εχουν πει και οι άριστοι!!!

 
Εκ περιτροπής διδασκαλία σε τμήματα των 10 μαθητών
19 Ιαν 2021 14:53

Πρέπει τα μαθήματα του Γυμνασίου και του Λυκείου να συνεχιστούν δια ζώσης, με εκ περιτροπής εβδομαδιαία διδασκαλία μέχρι 12 παιδιών σε κάθε αίθουσα, έστω και για ένα πεντάωρο φροντιστήριο στα βασικά μαθήματα (Μαθηματικά, Νεοελληνική Γλώσσα, Φυσική, Ιστορία, Βιολογία, Ξένες Γλώσσες κ.α.) και με μηνιαίες εργασίες για τα υπόλοιπα (πχ. Καλλιτεχνικά).

Άμεσα να παραταθεί το σχολικό έτος μέχρι τα τέλη Ιουνίου και να ληφθούν μέτρα για την ομαλή κάλυψη της ύλης σε ΟΛΕΣ τις τάξεις. Έχουν χαθεί δεκάδες ώρες από τον περασμένο Μάρτιο άρα τα προβλήματα θα λειτουργήσουν σωρευτικά τα επόμενα χρόνια, ειδικά για όσους μαθητές δεν έχουν πρόσβαση σε επιπλέον ενισχυτική διδασκαλία.

Δεν μπορεί τα παιδιά να απέχουν από τα σχολεία από τις 7 Νοεμβρίου και να στηριζόμαστε σε διαλέξεις μέσω Διαδικτύου - ανάπηρη τηλεκπαίδευση, πολύ σωστός χαρακτηρισμός. Επιτέλους, να λάβουν θέση όλες οι ενώσεις εκπαιδευτικών και να πάψουν οι δικαιολογίες: η Παιδεία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για μια οργανωμένη κοινωνία.

Σε Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία και Γαλλία, ακόμα και Ηνωμένο Βασίλειο, τα σχολεία έμειναν ανοιχτά όλο το φθινόπωρο παρά τους περιορισμούς και απλώς έγιναν αλλαγές στις τελικές εξετάσεις. Είναι τραγικό οι Έλληνες μαθητές να υποβαθμίζονται σε σχέση με τους συνομηλίκους τους.

https://www.esos.gr/arthra/71133/eme-anisyhies-gia-tin-poiotita-tis-math...

 
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
19 Ιαν 2021 13:56

Ας αφήσουμε τους ειδικούς να αποφασίσουν ποτέ θα ανοίξουν τα σχολεία. Καλυτέρα να ανοίξουν με εβδομάδα αργότερα παρά να χρειαστεί να ξανακλείσουν πάλι. Όταν βλέπουμε ότι μονό χθες υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των σχολείων ή τμημάτων στα οποία τέθηκε απαγόρευση λειτουργίας λόγω κρουσμάτων Κορωνοϊού και εκπαιδευτικούς καθημερινά να χάνουν την μάχη με την ζωή.
Άλλωστε και οι συνειδητοποιημένοι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές επιτελούν έργο τους μέσω της τηλεκπαιδευσης.

 
ΜΑΡΙΑ
19 Ιαν 2021 13:41

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ....ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ ΣΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ;;;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.