Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η Ν. Κεραμέως ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το άνοιγμα των σχολείων και το νέο Σχέδιο Νόμου

Ν. Κεραμέως: “Στόχος είναι να υπάρξει συνάντηση με τους ειδικούς για την επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων"
Δημοσίευση: 19/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχτηκε σήμερα την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η οποία την ενημέρωσε για το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Επίσης η υπουργός Παιδείας παρουσίασε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, όπως αυτές περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή.

Μετά τη συνάντηση η υπουργός Παιδείας δήλωσε:

Συνάντησα σήμερα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κυρία Σακελλαροπούλου, με σκοπό να την ενημερώσω για δύο θέματα.

Πρώτον, για το νομοσχέδιο που υποβάλαμε σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, το οποίο αφορά την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Δεύτερον, για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών εν μέσω πανδημίας και τις άοκνες προσπάθειες σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας για την όσο πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το διαρκές ενδιαφέρον της για την Παιδεία, η ποιότητα της οποίας καθορίζει εν πολλοίς το μέλλον της χώρας μας.

Στόχος είναι να υπάρξει συνάντηση με τους ειδικούς για την επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων. Αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης το άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η επιδίωξη είναι να γίνει συζήτηση αυτή την εβδομάδα

Σχόλια (7)

 
Μόρφωση των παιδιών και των νέων
20 Ιαν 2021 00:41

Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη μόρφωση των παιδιών, όπως κάνουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες όπου τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά όλα το φθινόπωρο (Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία). Δεν μπορεί να χαθούν τόσες εβδομάδες μαθήματος με μόνο υποκατάστατο διδασκαλίας τις εξ αποστάσεως παραδόσεις - πρέπει να δοθεί λύση ώστε να καλυφθούν τα κενά που συσσωρεύονται από πέρυσι.

Δεν ευθύνονται τα σχολεία, κύριος χώρος μετάδοσης είναι οι χώροι εργασίας, ειδικά σε πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, που έχουν παραμείνει ανοικτοί και χωρίς επιτήρηση.

@ PE19
19 Ιαν 2021 22:39

Οι καθηγητές μπορούν να προστατευτούν διδάσκοντας εκ περιτροπής στις τάξεις. Όλες οι πρόσφατες μελέτες συμφωνούν ότι τα σχολεία οφείλουν να παραμείνουν ανοιχτά διότι το όφελος από την ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων είναι μηδαμινό ενώ το εκπαιδευτικό και κοινωνικό κόστος υψηλότατο.

Όπως γράφει παρακάτω: Άρα προφανώς δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τα παιδιά και τους νέους και πρέπει να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας. Με τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης θα μετριαστεί ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε πιο ευάλωτες ομάδες.

 
PE19
19 Ιαν 2021 22:39

@Επιστροφή στα μαθήματα το 2021
Ποιος είναι από 25 μέχρι 40 ?
Οι μαθητές ? <=18 !!!
Οι καθηγητές ? μέσος όρος ηλικίας >50 αν φανταστούμε ότι οι τελευταίοι διορισμοί έγιναν το 10 με ΑΣΕΠΙΤΕΣ του 08 η μικρότερη ηλικία μόνιμου εκπαιδειτικού είναι περίπού 37 έτη (24 ΑΣΕΠ +13).
Δηλαδή για την ομάδα που αναφέρεστε και είναι ελάχιστου ρίσκου αφορά ΜΟΝΟ αναπληρωτές.
Να δούμε τι θα έχουμε την άλλη εβδομάδα από το άνοιγμα των Δημοτικών.

 
Επιστροφή στα μαθήματα το 2021
19 Ιαν 2021 19:58

Μέχρι σήμερα μόνο 43 απώλειες από την ίωση έχουν σημειωθεί σε ανθρώπους ηλικίας 25 έως 40 ετών παρά το γεγονός ότι οι καταγεγραμμένοι φορείς έχουν ξεπεράσει τις 60.000 και οι πραγματικοί είναι τουλάχιστον πενταπλάσιοι.

Άρα προφανώς δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τα παιδιά και τους νέους και πρέπει να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας. Με τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης θα μετριαστεί ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε πιο ευάλωτες ομάδες.

 
Εκπαιδευτικός
19 Ιαν 2021 18:38

Μια και πήρατε φόρα κυρία Κεραμέως, ποια μέριμνα έχετε λάβει για τα παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες; Δεν τα είδαμε πουθενά στον "σχεδιασμό"σας. Παιδιά που δίνουν έναν ΤΕΡΑΣΤΙΟ προσωπικό αγώνα, με κίνδυνο ο αγώνας αυτός να μην επιβραβευτεί ποτέ. Κι είναι τόσο άδικο, παιδιά με εξαιρετικές ικανότητες να "χάνονται", εξαιτίας ενός ρατσιστικού εκπαιδευτικού συστήματος που αγνοεί συστηματικά την διαφορετικότητα. Τι νόημα έχει το πολλαπλό βιβλίο κυρία Κεραμέως, όταν δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ σχολικό βιβλίο κατάλληλο για αυτά τα παιδιά. ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ αγωνίζονται, με τις οικογένειές τους. Η πολιτεία μια ζωή απούσα. Κούρασαν οι κορώνες σας περί αριστείας. Αριστεία είναι να δημιουργείς εκείνες τις εκπαιδευτικές συνθήκες που να αγκαλιάζουν ΟΛΑ τα παιδιά ΙΣΟΤΙΜΑ, χωρίς αποκλεισμούς και υποκρισία. Φτάνει πια.

 
Ζησιμος
19 Ιαν 2021 16:13

Αν είστε παλιός συνάδελφος, θα θυμάστε το κόκκινου χρώματος βουλοκερι που σφραγιζαμε τα πακέτα γραπτών στις πανελλαδικές. Το ίδιο ακριβώς έχετε στα αυτιά σας. Ξυπνήστε. Αλλάζουν προς το καλύτερο τα πράγματα. Για να μην στενοχωριεστε( βγάλτε μια στιγμή τη σφράγιση), το πανο για τον Κουφοντινα και τα καλοπαιδα που έδεσαν τον Πρυτανι στο ΟΠΑ, μπορείτε να τα πάρετε σπίτι σας.

 
ΣΤΕΛΙΟς
19 Ιαν 2021 14:59

επιτέλους ας προχωρήσει πιο γρήγορα τις αλλαγές και την εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ. κοντεύουμε 2 χρόνια και ακόμα ούτε το μισό πρόγραμμα δεν έχει εφαρμοστεί

 
Εκπαιδευτικός λυκείου
19 Ιαν 2021 12:44

Τα περίεργα νομοθετικά πειράματά της στον χώρο της εκπαίδευσης προσπαθεί να σκεπάσει η κ. Κεραμέως. Προβάλλοντας την επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως μια έμμεση έγκριση στις επικίνδυνες ακροβασίες της περί αστυνομικής φύλαξης των πανεπιστημίων της χώρας

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.