Σε ποιες περιοχές είναι κλειστά σήμερα τα σχολεία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

20/01/2021

Ενημερώθηκε: 20/01/2021, 07:40

Άκουσε το άρθρο

Σε πολλές περιοχές της χώρας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και σήμερα  Τετάρτη, με αποφάσεις των Δημάρχων, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Οδηγία

Στις έκτακτες και απρόβλεπτες συνθήκες που προβλέπονται στην Υπουργική Απόφαση  131451/ΓΔ4 εντάσσονται και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Την οδηγία αυτή έδωσε προς τις σχολικές μονάδες η Γενική Γραμματέας του υπ. Παιδείας Σίσσυ Γκίκα, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας σχολείων,λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών .

Σύμφωνα με την οδηγία της Γενική Γραμματέως σε όσες περιοχές και όσες μέρες κλείνουν οι σχολικές μονάδες με απόφαση του Δήμου λόγω καιρικών συνθηκών θα παρέχεται τηλεκπαίδευση από τις σχολικές μονάδες με βάση το πρόγραμμα και τις ώρες που ήδη ισχύουν (2:10 μ.μ. – 4:30μ.μ. για τα νηπιαγωγεία και 2:10 μ.μ. – 5:20 μ.μ. για τα δημοτικά).

Νηπιαγωγεία

Στο μεταξύ  από σήμερα, με  τροποποιητική απόφαση που υπέγραψε η υφ. Παιδείας Ζωή Μακρή, η  ώρα αποχώρησης των μαθητών/ τριών που φοιτούν στο Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου  ορίστηκε από τις 13.00’ σε 13.10’.

Ειδικότερα:

Δήμος Φλώρινας

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (χαμηλές θερμοκρασίες), καθώς και λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (υποχρέωση λειτουργίας των σχολικών μονάδων με ανοιχτά παράθυρα).

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Αμυνταίου

Με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου  Άνθιμου Μπιτάκη,την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021,  τα σχολεία Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) του Δήμου Αμυνταίου, δεν θα λειτουργήσουν εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (πολύ χαμηλές θερμοκρασίες).

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Εορδαίας

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, του ολικού παγετού και για την ασφάλεια των μαθητών, αύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας, του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Πτολεμαΐδας, του Εργαστήριου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Πτολεμαΐδας, καθώς και των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Δήμος Κοζάνης

Με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί)  και Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) του Δήμου Κοζάνης, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Δήμος Βελβεντού

Λόγω των υπερβολικά χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού στην περιοχή μας και επειδή δεν είναι εφικτός ο τακτικός αερισμός των σχολείων τόσο για την αποφυγή του κορωνοϊού και των άλλων κρυολογημάτων ή λοιμώξεων ή και ατυχημάτων, το Δημοτικό Σχολείο, τα Νηπιαγωγεία και ο Παιδικός Σταθμός του Δήμου μας θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021.

Δήμος Σερβίων

Κλειστά θα παραμείνουν με απόφαση του Δημάρχου Σερβίων Χρήστο Ελευθερίου, τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Σερβίων, αύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Οι Παιδικοί Σταθμοί θα ανοίξουν στις 9:00 π. μ.

Δήμος Καστοριάς

Με Απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς όλες οι εκπαιδευτικές δομές του Δήμου Καστοριάς (Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί), την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστές λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που συνεχίζουν να υπάρχουν στην περιοχή, ειδικά κατά τις πρωινές ώρες, ενώ την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν κανονικά, χωρίς άλλη ενημέρωση.

Δήμος Γρεβενών

Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη, η έναρξη των μαθημάτων την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής) θα γίνει στις 10 το πρωί εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών.

Δήμος Βοΐου

Με απόφαση του Δημάρχου Βοϊου κ. Χρήστου Ζευκλή , αύριο Tετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, οι Σχολικές Μονάδες του Δήμου Βοϊου ( Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί), θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:00πμ λόγω παγετού.

Δήμος Πρεσπών

Αύριο Τετάρτη 20/1/2021, τα σχολεία στον δήμο Πρεσπών (δημοτικό και νηπιαγωγείο) θα ξεκινήσουν δύο ώρες αργότερα.

Ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.

Δήμος Θηβαίων

Λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες, δυσμενείς συνθήκες λόγω του ισχυρού παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών κατά τις πρωινές ώρες, καθώς και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, αποφάσισε για την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών στις 10.00 π.μ.

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά:

Α) Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων
Β) Τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θηβαίων
Γ) Το Ειδικό Σχολείο (ΕΕΕΕΚ) Λουτουφίου

Δήμος Σοφάδων

Με απόφαση του Δημάρχου Σοφάδων Αθ. Σκάρλου την Τετάρτη 20/1/2021, τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου  καθώς και τα Ειδικά Σχολεία της Δευτεροβάθμιας που λειτουργούν στην πόλη των Σοφάδων, θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους στις 10.00 π.μ. εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή μας ειδικά τις πρωινές ώρες.

Η πληροφόρηση προς τους Δημότες θα επικαιροποιείται ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών και πάντα με γνώμονα την ασφαλή μετάβαση μαθητών και εκπαιδευτικών.

Δήμος Μετεώρων

Με απόφαση του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων και αύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου θα ξεκινήσουν αργότερα.

Λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή μας το άνοιγμα όλων των σχολείων θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 π.μ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ