Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι δυνατόν να συνεχίσει τη λειτουργία του με λιγότερους από δέκα (10) φοιτητές, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Λειτουργίας του. Για τη λήψη της σχετικής απόφασης αρμόδια είναι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου , κατόπιν εισήγησης της Συνέλευσης του Τμήματος.
Τη Γνωμοδότηση αυτή εξέδωσε το Γ τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (σ.σ. η οποία έγινε αποδεκτή) μετά από το ερώτημα Πανεπιστημίου εάν είναι δυνατή η λειτουργία Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, με λιγότερους από δέκα (10) φοιτητές και αν η σχετική απόφαση πρέπει να ληφθεί από τη Σύγκλητο.
Το ιστορικό
Στο συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2020-21 υπήρξαν περισσότερες από δέκα αιτήσεις υποψηφιότητας πλην όμως μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών οι εγγεγραμμένοι φοιτητές ήταν 9 φοιτητές Α εξαμήνου σπουδών, οι οποίοι έχουν ήδη καταβάλει (εν όλω ή εν μέρει) τα δίδακτρα και η διδασκαλία των μαθημάτων τους έχει ήδη ξεκινήσει.
Επίσης η Συνέλευση του τμήματος, έχει εγκρίνει τον πίνακα των εννέα εγγεγραμμένων φοιτητών και τον αναλυτικό προϋπολογισμό που αποδεικνύει τη βιωσιμότητα του προγράμματος
Από το 2022 που θα εφαρμοστεί το νέο ΑΣΕΠ, με το οποίο καταργείται οριστικά η μοριοδότηση για θέσεις τακτικού προσωπικού, όλα τα μεταπτυχιακά κάτω από 10 άτομα θα έχουν, γιατί κακά τα ψέματα τα περισσότερα άτομα για τα κριτήρια του ΑΣΕΠ και για επαγγελματική αποκατάσταση παρακολουθούσαν τα μεταπτυχιακά προγράμματα, είναι μια πραγματικότητα που θα το βρουν μπροστά τους τα πανεπιστήμια τα οποία θα χάσουν πολλά έσοδα από τα δίδακτρα που πλήρωναν όσοι τα παρακολουθούσαν, ήδη γνωρίζω άτομα που φέτος ακύρωσαν την εγγραφή τους σε μεταπτυχιακό λόγω μη αναγνώρισής του από το νέο νόμο του ΑΣΕΠ που θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2022.