Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Έχουμε μεγάλη αγωνία για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων

"Το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας είναι ένα εμβληματικό νομοσχέδιο γιατί φέρνει κάποιες αλλαγές που θα έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν στα Πανεπιστήμια της χώρας μας"
Δημοσίευση: 21/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Έχουμε μεγάλη αγωνία για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων. Όσο καλά και να πηγαίνει η Τηλεκπαίδευση, που πηγαίνει καλά, δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία. Θα έχουμε την εισήγηση της επιτροπής και θα αποφασίσουμε”.  

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης,  , στη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και σημείωσε: “Προτεραιότητα της Κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα -όπως τόνισε χθες στη Βουλή ο Πρωθυπουργός- είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις αντιδράσεις Πρυτάνεων για το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Παιδείας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε:

"Το   νομοσχέδιο είναι ένα εμβληματικό νομοσχέδιο γιατί φέρνει κάποιες αλλαγές που θα έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν στα Πανεπιστήμια της χώρας μας. Είναι ένα αίτημα της κοινωνίας. Επίσης είναι μια πολύ βασική προεκλογική δέσμευση την οποία και υλοποιούμε,. Δεν αιφνιδιάσαμε κανέναν, απλά υλοποιούμε αυτά που έχουμε πει προεκλογικά. Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφισθεί και να υλοποιηθεί. Το νομοσχέδιο αυτό εκφράζει ότι θα θέλαμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας, στην οικογένειά μας. Ένα ασφαλές ακαδημαϊκό περιβάλλον,, συνειδητές επιλογές για το Τμήμα ή τη Σχολή επιλογής των παιδιών, τη διαμόρφωση πλαισίου ολοκλήρωσης επιτυχημένα των σπουδών. Το νομοσχέδιο πρέπει να προχωρήσει".

Δημοσιογράφος: Πώς κρίνετε την απόφαση των Πρυτάνεων, που ουσιαστικά δεν δέχονται να γίνει καμία αλλαγή στα Πανεπιστήμια.

Δημοσιογράφος: Η Κυβέρνηση θα βάλει «νερό στο κρασί της»;

Χρ. Ταραντίλης: Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι ένα εμβληματικό νομοσχέδιο, γιατί φέρνει κάποιες αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν πολλά χρόνια πριν στα Πανεπιστήμια της χώρας μας. Είναι ένα αίτημα της κοινωνίας. Επίσης, είναι μια πολύ βασική προεκλογική δέσμευσή μας, την οποία πάμε να υλοποιήσουμε. Δεν αιφνιδιάσαμε κανέναν. Απλά υλοποιούμε αυτά που έχουμε πει προεκλογικά. Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί και να υλοποιηθεί. Πραγματικά -αν θέλετε την άποψή μου, επειδή είμαι και πανεπιστημιακός δάσκαλος και έχω ζήσει το ελληνικό Πανεπιστήμιο- αυτό το νομοσχέδιο εκφράζει ακριβώς ό,τι θα θέλαμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας, ό,τι θα θέλαμε να προσφέρουμε στην οικογένειά μας. Τι; Ένα ασφαλές ακαδημαϊκό περιβάλλον. Να τα βοηθήσουμε να κάνουν συνειδητές επιλογές για το πανεπιστημιακό τμήμα και την πανεπιστημιακή σχολή που θέλουν να ακολουθήσουν. Και επίσης, να διαμορφώσουμε το πλαίσιο των προϋποθέσεων, έτσι ώστε να ολοκληρώσουν πετυχημένα τις σπουδές τους. Πρέπει να προχωρήσει.

Δημοσιογράφος:: Με τα έως τώρα δεδομένα, είναι πιθανό να δοθεί το «πράσινο» φως για την επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων από τη Δευτέρα;
Δημοσιογράφος: Τα Πανεπιστήμια πότε θα ανοίξουν;

Χρ. Ταραντίλης: Όπως είπα και πριν, υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία, που την τηρούμε πιστά. Συλλέγουμε τα δεδομένα, εισηγείται η Επιτροπή και αποφασίζει η Κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν να πω ότι σίγουρα θα ανοίξει το ένα ή το άλλο, ανεξάρτητα αν για μας είναι προτεραιότητα τα γυμνάσια και τα λύκεια

Σχόλια (7)

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
24 Ιαν 2021 19:02

Μόνοι τους τα λένε και μόνοι τους τα ακούνε και αυτοϊκανοποιούνται! Κανείς πλέον δεν τους πιστεύει. Κανείς δεν πιστεύει ότι νοιάζονται στ' αλήθεια για τα σχολεία και την υγειονομική προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας. Επιλεκτικές επισημάνσεις στα όρια της παραφροσύνης. Η αίθουσα με 25-28 άτομα (μαθητές κι εκπαιδευτικός μεγάλης ηλικίας) θεωρείται ασφαλές περιβάλλον, αρκεί να έχουν ορθάνοιχτα τα παράθυρα μέσα στο καταχείμωνο, λες και όλη η Ελλάδα είναι Μαρούσι! Αντιθέτως, μόλις οι μαθητές βγουν από τον ...ασφαλή χώρο του σχολείου, θα βρίσκονται υπό διωγμό μην τυχόν και συναντηθούν σε καμιά πλατεία που αερίζεται με φυσικό τρόπο κι έχει έκταση 100 φορές μεγαλύτερη από τη σχολική αίθουσα! Τζάμπα τα λέμε, οι άνθρωποι εφαρμόζουν τις μαγικές λύσεις που διδάχθηκαν στα Χάρβαρντ και στις Οξφόρδες! Το μαρτύριο αυτό δεν έχει τελειωμό...

 
Συνεργασία
22 Ιαν 2021 11:05

Συνεργασία,κατανόηση,αλληλοενημέρωση. Όχι αντίδραση,όχι αντιπολίτευση,όχι ετσιθελισμός.Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά.

 
Δασκαλος
22 Ιαν 2021 00:10

Εμάς μας ανοιξαν με μόνο μέτρο προστασιας τα ανοιχτα παράθυρα και τη μάσκα, που από πολλά παιδιά φοριέται εντελώς διακοσμητικά.
Κανείς δε θέλει την τηλεκπαιδευση αν η δια ζώσης γίνεται με ασφαλεια και με συνθήκες ανθρώπινες. Αλλά αυτές οι προϋποθέσεις απουσιάζουν και ουσιαστικά ρισκάρουμε καθημερινά την υγεία και τη ζωή μας επειδή η κυβέρνηση έτσι θέλει. Οι καθαριστριες τα έχουν παίξει και αρρωσταινουν διαρκώς, το σχολείο έχει παγωσει κι έχει γίνει εντελώς αφιλόξενο, τα παιδιά έχουν αρχισει να αρρωσταινουν ομαδικά επειδή κρυολογουν ... κατά τ'αλλα δια ζώσης με κάθε θυσία.

 
Δημήτρης
21 Ιαν 2021 20:40

Καλά κάνετε και έχετε αγωνία .... Έτσι φέρονταν και άλλοι με επιλεκτική αγωνία και πήγαν σπίτι τους ...Ανοίξατε τα δημοτικά χωρίς σχέδιο ανοίξτε τα όλα .. Θα φανεί σε 3 εβδομάδες το αποτέλεσμα ...

 
ευτέλισαν πρωτο/δευτεροβάθμια
21 Ιαν 2021 16:45

μια χαρά ευτελίζουν και τριτοβάθμιους : αλήθεια , μας είπε ότι έχει αγωνία ως πανεπιστημιακός για τη δευτεροβάθμια, για την τριτοβάθμια τίποτα, δεν αγωνιά;

 
Εκπαιδευτικος
21 Ιαν 2021 15:41

Εμείς να δεις τι αγωνία έχουμε όταν θα είμαστε στοιβαγμένοι 27_28 άτομα για τόσες ώρες μέσα σε μια μικρή αίθουσα ο ένας δίπλα στον άλλον με εφήβους που μεταδίδουν όπως και οι ενήλικες όταν γνωρίζουμε( όπως λέει συνέχεια η τηλεόραση) ότι ο ιός μεταδιδεται και όταν αναπνέει ο ένας δίπλα στον άλλον!!Ο Θεός μαζί μας!!!

 
Χ.Λ.
21 Ιαν 2021 15:21

Ο κύριος Ταραντιλης αυτοαναιρειται με τις δηλώσεις για τα σχολεία μέσα σε μια βδομάδα. Πριν ακριβώς μια βδομάδα έλεγε ότι η κυβέρνηση δεν μπαίνει ποτέ στο δίλημμα αν θα ανοίξει οικονομία ή σχολεία και τώρα έχει αγωνία για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων. Εφόσον όλα πάνε τόσο καλά κύριε Ταραντιλη γιατί δεν ελέγχετε την πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για τα κλειστά τμήματα και σχολεία στην Επικράτεια; Φαίνεται να έχει σταματήσει η ενημέρωση από προχθές το βράδυ μιας και σχολική μονάδα που έχει κλείσει από χθες το πρωί την εμφανίζει ακόμα ανοικτή.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ