Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Παραιτήθηκε ο Ν. Φασφαλής ως αιρετός από το ΚΥΣΠΕ

Δημοσίευση: 21/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ολοκληρώνεται σήμερα, με την κατάθεση της παραίτησής μου, άλλη μια  θητεία μου στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μια θητεία στην οποία εσείς με εκλέξατε Αιρετό εκπρόσωπό σας στις εκλογές  του Νοεμβρίου του 2018 όπως και στις εκλογές του 2016. Εκλογές στις οποίες πήραν μέρος περισσότεροι από 80.000 εκπαιδευτικοί της ΠΕ και το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 95%.

Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα να είμαι αντάξιος της εμπιστοσύνης σας και λειτούργησα ως Αιρετός εκπρόσωπος όλων σας, χωρίς καμία απολύτως διάκριση!

Σήμερα προσήλθα στο Υπουργείο Παιδείας πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ για ένα και μόνο λόγο, για να υποβάλλω την παραίτησή μου από το ΚΥΣΠΕ, το οποίο συγκρότησε η Υπουργός Παιδείας για τη διετία 2021-22, μετά τις εκλογές της 7ης του Νοέμβρη 2020 στις οποίες συμμετείχε μόνο το 5% των συναδέλφων!

Παρά την απόσυρση των υποψηφιοτήτων μας, το Υπουργείο προχώρησε στη διενέργεια εκλογών, με αποτέλεσμα την αντίδραση των συναδέλφων και την αποχή τους που έφτασε στο 95%.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε έτσι, στην ολοκλήρωση του  Σχεδίου, το οποίο άρχισε από το καλοκαίρι με τις "επιλογές" προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης, όπως σας αποκάλυψα με ανακοίνωσή μου, έχοντας ως τελικό στόχο την κατάργηση των Αιρετών και την αντικατάστασή τους με διορισμένα μέλη, με δοτούς, κομματικούς φίλους.

Στην εκατόχρονη ιστορία του θεσμού δεν υπάρχουν άλλα τέτοια παραδείγματα παρά μόνο στις πιο ανώμαλες και πιο σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ιστορίας της πατρίδας μας. Το 1936 και το 1967, τότε μόνο είχαμε διορισμένους αιρετούς.

Υπέβαλα την παραίτησή μου αφενός μεν σεβόμενος τη βούλησή σας που σε ποσοστό 95% έστρεψε την πλάτη στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. και στην αδιαλλαξία της Υπουργού, αφετέρου δε σεβόμενος τους αξιακούς μου κώδικες και την προσωπική μου διαδρομή. Σε όποιες θέσεις υπηρέτησα, είτε ως Αιρετός του ΚΥΣΠΕ, είτε του ΠΥΣΠΕ, είτε ως Γ. Γραμματέας της ΔΟΕ, είτε ως Πρόεδρος του Συλλόγου, είχα πάντα την τιμή να έχω τη δική σας στήριξη μέσα από την καθολική ψηφοφορία.

Ποτέ δεν υπήρξα διορισμένος.

Η παραίτησή μου από τη σύνθεση του ΚΥΣΠΕ δεν σημαίνει, σε καμιά περίπτωση, ότι θα σταματήσω να αγωνίζομαι μέχρι τέλους για την αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης στα υπηρεσιακά συμβούλια με την επάνοδο των Αιρετών και θα ηγηθώ ενός ανυποχώρητου αγώνα για την αποκατάσταση του θεσμού του Αιρετού που πλήττεται από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Δύναμή μου η δική σας εμπιστοσύνη και στήριξη!

Θα είμαι μαζί σας, θα είμαι ο Αιρετός σας, θα σας ενημερώνω για όλα τα θέματα των υπηρεσιακών μεταβολών ξεσκεπάζοντας το αντιδημοκρατικό πέπλο αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας και αυταρχισμού που θέλει να επιβάλει η Κυβέρνηση αν προχωρήσει με τους δοτούς στη θέση των εκλεγμένων από σας!

Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς  χαιρετισμούς,

Νίκος Φασφαλής

Σχόλια (22)

 
@Γιαννης Πλαταρος
23 Ιαν 2021 17:08

Οι εκπαιδευτικοί που μέρες τώρα περιμένουμε συνάφειες μεταπτυχιακών , απόδοση ΜΚ, άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου κτλ να είστε σίγουρος ότι καταλογίζουμε την ευθύνη εκεί που πρέπει δηλαδή στην Υπουργό και όχι στους συναδέλφους μας αιρετους που δεν θέλουν να πάρουν μέρος σε αυτή την διαδικασία που έστησε η υπουργός. Κάθε μέρα προσωπικα δεν μπορώ να ασκήσω ιδιωτικό έργο και γ αυτό ευθύνεται η υπουργος και όχι οι αιρετοί που δεν δέχονται τις θέσεις με 5% συμμετοχή, ούτε και οι συνάδελφοι που δεν θέλουν να κάνουν αιτήσεις για διορισμένοι για να στηρίξουν τα συμβουλια της Υπουργού. Έχουν αξιοπρέπεια οι εκπαιδευτικοί. Ξέρουμε επίσης ότι στο ΚΥΣΔΙΠ η ίδια η υπουργός έδωσε παράταση στην θητεία των αιρετών κάτι που είναι τουλάχιστον προκλητικό από την στιγμή που επιλέγει να μην το κάνει και για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών.

 
Κωνσταντίνος
23 Ιαν 2021 00:39

Πολλοί συνάδελφοι μπορεί να μην θεωρούν αξιόπιστους τους συνδικαλιστές μας και καλώς κάνουν, όμως και μόνο η συντριπτική αποχή από τις εκλογές όλων των σκεπτόμενων και ανένταχτων εκπαιδευτικών μαρτυρά την αδιαλλαξία, την έλλειψη διαλόγου και διαπραγμάτευσης από την ηγεσία του Υπουργείου... Θεωρώ ότι έχει ηττηθεί κατά κράτος και σε άλλα θέματα (π.χ κατάργηση μαθημάτων, εξίσωση κολλεγίων) και η ηγεσία παραμένει στη θέση της κατόπιν κυβερνητικής και μόνο επιθυμίας.....Η πτώση όμως είναι μη αναστρέψιμη πια....

 
Μαρία
22 Ιαν 2021 22:42

@Γιαννης Πλαταρος

Το 95% αποχής δεν είναι παγίδα, είναι η μαζική καθολική απάντηση του κλάδου. Αν η Υπουργός καταργήσει τα υπηρεσιακά μετά την αδυναμία της να τα συγκροτήσει αυτό είναι κάτι που θα χρεωθεί η ίδια και η κυβέρνηση της.. και αυτό το ξέρει το 95% του κλάδου.

 
@Πλατάρος Γιάννης
22 Ιαν 2021 21:25

Δεν παραιτήθηκε μόνο ο Φασφαλης αλλά και ο Παληγιαννης (ΔΑΚΕ) όπως εκατοντάδες άλλοι και όλη την Ελλάδα. Η απάντηση ήταν από όλους, και από τους εκπαιδευτικούς, με 95% αποχή, και από όλες τις παρατάξεις ακόμα και από την κυβερνητική. Το ότι μπαίνουμε σε λίγο στο Γενάρη και δεν έχουν συγκροτηθεί συμβούλια ποιανού ήττα είναι; Της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ ή της Υπουργού; Ότι δεν βρίσκει άτομα όχι μόνο για να αντικαταστήσει τους αιρετους αλλά ούτε για τους διορισμένους ποιανού ήττα είναι; Σε πολλές διευθύνσεις εκπαίδευσης δεν βρίσκονται ούτε 4-5 άτομα για να την στηρίξουν σαν διορισμένοι. Αυτό ποιανού ήττα είναι; Έτσι όπως τα έκανε είτε θα κάνει αναδίπλωση είτε θα κάνει αυτό που δεν έκανε ούτε η Χούντα..θα καταργήσει τα υπηρεσιακά συμβούλια. Αυτό ποιανού ήττα θα είναι;

 
Dario Moutso
22 Ιαν 2021 11:43

Δεν παραιτούνται είναι ξένο σώμα στον κλάδο κλπ.
Παραιτούνται; Πάλι κατά κάποιον τρόπο ενοχλεί. Που θα πάει; τι θα κάνει; Δεν είναι κανενός δουλειά που θα πάει ή τι θα κάνει ο κ. Φασφαλής και ο κάθε κύριος Φασφαλής, ούτε κανείς είναι υποχρεωμένος να σας ενημερώσει.
Και επειδή πολλοί ρωτάν τι θα κάνουν οι άλλοι "εκλεγμένοι" , η απάντηση είναι απλή. Όσοι κατέβηκαν με το ψηφοδέλτιο κάποιας παράταξης θα παραιτηθούν όταν καλεστούν να αναλάβουν σαν μέλη. Για όσους κατέβηκαν μεμονωμένα δεν μπορώ να ξέρω.
Ας περιμένουμε να δούμε πριν κάνουμε την οποιαδήποτε κρίση. Τα πρώτα στοιχεία είναι θετικά

 
Πλατάρος Γιάννης
22 Ιαν 2021 11:33

Η Τελευταία παράγραφος του σημειωματος αποτελεί φοβερή αντίφαση!
Πως θα είναι κοντά στους εκπαιδευτικούς και θα τους ενημερώνει αν δεν είναι μέσα στο συμβούλιο, αφού παραιτείται;
Υπάρχει τρόπος να παρακολουθείς τα τεκταινόμενα στο συμβούλιο και να ελέγχεις τις αποφάσεις αν δεν έχεις στα χέρια σου τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των συναδέλφων;;;
Επισήμως σας πληροφορώ, είναι ΑΔΎΝΑΤΟΝ, θεσμικά, νομικά, πρακτικά.
Ο κ. Φασφαλης, παραιτείται, αφού πάτησε την παγίδα που ο ίδιος έφτιαξε, όπως και πολλοί άλλοι...
Το παραπάνω αποτέλεσμα και τα παρόμοια αποκαλώ "τεράστια συντριπτική ήττα της ΟΛΜΕ" στο θέμα των υπηρεσιακων Συμβουλίων.

 
@ert
22 Ιαν 2021 11:28

Παρατηρώ έναν εκνευρισμό. Το θέμα δεν είναι που θα κάνει μάθημα ο Φασφαλης ή ο Παληγιαννης. Να φανταστώ ότι θα πάνε εκεί που πρέπει για να μην δίνουν αφορμές σε άτομα σαν εσένα που προσπαθούν να υποβαθμίσουν τον αγώνα που δίνει σύσσωμος ο κλάδος. Το βασικό θέμα είναι ότι για πρώτη φορά ο κλάδος ενωμένος, αριστεροί δεξιοί και κεντρώοι, δίνουν απάντηση ενωμένοι απέναντι στις αντιδημοκρατικες μεθοδεύσεις του Υπουργείου και αυτό ανεξάρτητα με την έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον. Όλο αυτό που έγινε γύρισε μπούμερανγκ στην Υπουργό αφού κατάφερε και μας ένωσε όλους.

 
Ερτ
21 Ιαν 2021 23:10

Και αυτός στο σχολείο, εφημερία και μάθημα. Περιμένουμε ενημέρωση για το που θα πάει ΑΥΡΙΟ πρωί.

 
Όχι μόνο
21 Ιαν 2021 22:33

Παραιτήθηκε και ο Παληγιαννης από την ΔΑΚΕ! Όλοι μαζί απέναντι στον αυταρχισμό.

 
@Γιώργος
21 Ιαν 2021 21:53

Δεν υπάρχει καμία αποτυχημένη διαχείριση. Και η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ κατάφερναν και συσπείρωσαν όλο τον κλάδο και μπράβο τους. Στο ερώτημα της υπουργού "ή με την ΟΛΜΕ ή με το Υπουργειο" το 95% διάλεξε την ΟΛΜΕ. Το υπουργείο έχει υποστεί τέτοια ήττα που δεν έχει συγκροτήσει ακόμα ούτε ΠΥΣΔΕ ούτε ΠΥΣΠΕ ούτε ΑΠΥΣΔΕ , ούτε ΑΠΥΣΠΕ τέλη Γενάρη, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, και χρεώνεται την αδυναμία λειτουργίας των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Νόμιζε ότι θα βρεί διορισμένους αντικαταστάτες για τους αιρετους και τελικά δεν βρίσκει ούτε για τους δύο διορισμένους. Νόμιζε ότι θα βρει "πρόθυμους" αλλά ο κλάδος είναι ενωμένος όσο ποτέ. Η απόλυτη ήττα. Επί της ουσίας τώρα.. Η θα κάνει πίσω..ή θα συνεχίσει ακόμα πιο αυταρχικα. Ή θα δώσει παράταση στους κανονικούς αιρετούς όπως έκανε στο ΚΥΣΔΙΠ ή θα καταργήσει τα συμβούλια κάτι που ούτε η Χούντα δεν το τόλμησε.. και είναι βούτυρο στο ψωμί των συνδικαλιστικών να συσπειρώσουν ακόμα περισσότερο τον κλάδο εν όψει αξιολόγησης.

 
Γιώργος
21 Ιαν 2021 21:10

Μπράβο γιατί είπε θα παραιτηθεί και το έκανε.
Δεν είπε ότι θα επιστρέψει στην τάξη.
ΔΟΕ και ΟΛΜΕ πριονισαν το κλαδί στο οποίο καθόταν.
Περιμένω παραιτήσεις για την αποτυχημένη διαχείριση αυτού του θέματος.

 
ΠΕ01.....ΠΕ90
21 Ιαν 2021 21:03

@μελος ΔΕΠ
Θα πάει μην ανησυχείς.
Όταν γίνεις γγ ή σύμβουλος να τους στέλνεις και στα κάτεργα!!!

 
Γιώργος
21 Ιαν 2021 21:02

Με 95% αποχή η παραίτηση του, και όλων των υπολοίπων, είναι μονόδρομος. Αργά ή γρήγορα θα αποκατασταθεί ο θεσμός του αιρετού και τότε αυτοί που λειτούργησαν ενάντια στον κλάδο θα πάρουν την πολιτική απάντηση.

 
Εκπαιδευτικός
21 Ιαν 2021 20:21

Μπράβο του. Απάντηση στις φαιδρότητες της κ. Κεραμέως. Κάπου είναι καιρός να σταματήσει η ανεκδιήγητη υπουργός τους πειραματισμούς και και την χλεύη προς τον εκπαιδευτικό κόσμο.

 
Babis
21 Ιαν 2021 18:38

Η παραίτηση Φασφαλή δείχνει ότι, ακόμα και στις μέρες μας, κάποιοι σέβονται τον εκπαιδευτικό κόσμο και τις επιλογές του. Εύχομαι το ίδιο να πράξουν και οι υπόλοιποι "εκλεγμένοι", όχι γιατί δε θα βρεθεί κάποιος πρόθυμος να τους αντικαταστήσει, αλλά γιατί η αξιοπρέπεια είναι πιο σημαντική από τις καρέκλες. Και δε νομίζω κανένας συνδικαλιστής να τις έχει ανάγκη.

 
Ερωτώ
21 Ιαν 2021 18:32

Θα πάει στην οργανική του αύριο η κάπου άλλου;

 
οκ
21 Ιαν 2021 18:03

σειρά και οι υπόλοιποι και αυτοί της Ββάθμιας,ή μήπως όχι?

 
Εύγε
21 Ιαν 2021 17:12

Μπράβο! Όλοι μαζί ενωμένοι απέναντι στο αυταρχισμό. Διορισμένους είχε μόνο η Χούντα. Για να δούμε; Θα έχει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

 
George
21 Ιαν 2021 16:49

Αλήθεια οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ που παραιτήθηκαν σήμερα, αύριο θα γυρίσουν στην τάξη ή μήπως είναι σύμβουλοι π.χ. στην ΑΔΕΔΥ και πάλι είναι εκτός τάξης; Οι αναπληρωτές τους παραιτήθηκαν; Οι αιρετοί του ΚΥΣΔΕ παραιτήθηκαν; Μερικά μόνο ερωτήματα που δεν είναι τυχαία.....Μόλις τους δούμε στην τάξη τότε θα τους συγχαρούμε.

 
Ert
21 Ιαν 2021 16:40

Και φυσικά θα πάει σε σχολείο, ε;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ