Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Αυξάνεται από φέτος ο αριθμός εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές

Δημοσίευση: 21/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την αύξηση του αριθμού των εισακτέων σπουδαστών στο σύνολο των Στρατιωτικών Σχολών Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, επανέλαβε με σημερινές δηλώσεις    ο  υπουργός Εθνικής Αμύνης  Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Ήδη  από το υπουργείο Οικονομικών εγκρίθηκε για το έτος 2021 η εισαγωγή 516 επιπλέον σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές .

Πέρσι ο αριθμός θέσεων για τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) ήταν 372  και για τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) 447.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

Σχόλια (5)

 
Ψηφοφόρος ΝΔ-ψηφοφόρος ΔΑΚΕ ΠΕ
23 Ιαν 2021 16:07

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος έπραξε το δέον.

 
@Πορεία της Ελλάδας και της Τουρκίας εντός της ΕΕ
22 Ιαν 2021 21:23

Πολύ ωραία έκθεση ιδεών, μου θύμισε κάτι κινήματα ειρήνης τη δεκαετία του 1980... Για να φτάσουμε πάντως αρτιμελείς στο 2050 θα πρέπει να έχουμε επιβιώσει ως κράτος (οικονομικά, στρατιωτικά, κοινωνικά) ως τότε.... Όσο για ειδική σχέση της Τουρκίας με την ΕΕ το 2050, να δούμε αν θα υπάρχει ΕΕ πρώτα, έτσι όπως πάει τα τελευταία χρόνια....

 
Πορεία της Ελλάδας και της Τουρκίας εντός της ΕΕ
22 Ιαν 2021 12:25

Η Ελλάδα είναι χώρα της ΕΟΚ από το 1981 και επίσης είναι μέλος του ΝΑΤΟ, όπως και η Τουρκία.

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι η Τουρκία είναι υποψήφια χώρα για προσχώρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πολύ πιθανό μέχρι το 2030 οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν δεν είναι αιώνιες. Σε αντίθεση με τις πολεμικές επιδιώξεις ορισμένων το πλέον ρεαλιστικό σενάριο από αντικειμενικούς αναλυτές είναι πως η Τουρκία θα έχει λάβει ειδικό καθεστώς συνεργασίας με την ΕΕ μέχρι το 2050, λόγω της τεράστιας αγοράς που προσφέρει για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

Συνεπώς, εδώ και χρόνια συντηρείται μια ακραία πολεμοκάπηλη ρητορική που δεν έχει ωφελήσει σε τίποτα την Ελλάδα ή τις γειτονικές της χώρες. Ο ελληνικός στρατός πρέπει να είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ και πλήρως ενταγμένος στην πολιτική της ΕΕ.

Το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με κοινές ευρωπαϊκές δράσεις. Δεν πρέπει να θυσιαστεί το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς νέων ανθρώπων σε τυχοδιωκτικές επιδιώξεις.

Οι λαοί των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου στον 21ο αιώνα θα ευημερήσουν και θα προοδεύσουν μέσα από τη συνεργασία και την αρμονική συνύπαρξη όχι αφήνοντας τα "γεράκια" και τους φανατικούς των πολεμικών εξοπλισμών να τους υπονομεύουν.

@Εξάμηνη πολιτική θητεία μέχρι το 2030
22 Ιαν 2021 11:49

Η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει, ειδάλλως οδεύει προς ακρωτηριασμό ανατολικά του 26ου μεσημβρινού (κέντρο του Αιγαίου), σε ξηρά και θάλασσα. Αυτό δεν είναι ζήτημα Ερντογάν, είναι στρατηγική αναθεωρητική επιλογή της Τουρκίας από το 1973-74 κεξ. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε και για χώρες όπως το Βέλγιο και η Δανία που δεν έχουν γείτονα όπως εμείς.

 
@Εξάμηνη πολιτική θητεία μέχρι το 2030
22 Ιαν 2021 11:49

Προφανώς, αγαπητέ, δεν διαβάζεις ειδήσεις τα (πολλά) τελευταία χρόνια. Καταρχάς, οι εισακτέοι ήταν μειωμένοι για 10 χρόνια λόγω μνημονίων και υπήρχε πλέον πρόβλημα στις μονάδες, τα πλοία, τα σμήνη. Μήπως σου διαφεύγει επίσης ότι η μοναδική γειτονική χώρα στην οποία δεν έχει επιτεθεί (ακόμη) η Τουρκία είναι η Ελλάδα; Είδες τι έπαθε η Αρμενία και δεν είπε κανείς τίποτε; Το Ιράκ, η Συρία, η Κύπρος, η Λιβύη; Θα μας σώσει ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ; Έχεις κάποια (μικρή) ιδέα για το μέγεθος των τουρκικών εξοπλισμών και τη γιγάντωση της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας τα τελευταία 20 χρόνια ; Η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει, ειδάλλως οδεύει προς ακρωτηριασμό ανατολικά του 26ου μεσημβρινού (κέντρο του Αιγαίου), σε ξηρά και θάλασσα. Αυτό δεν είναι ζήτημα Ερντογάν, είναι στρατηγική αναθεωρητική επιλογή της Τουρκίας από το 1973-74 κεξ. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε και για χώρες όπως το Βέλγιο και η Δανία που δεν έχουν γείτονα όπως εμείς.

 
Εξάμηνη πολιτική θητεία μέχρι το 2030
21 Ιαν 2021 21:16

Αύξηση θητείας σε 12 μήνες, αύξηση θέσεων στις στρατιωτικές σχολές κατά 63% (!), εύλογα αναρωτιούνται οι πολίτες ποιο το αναπτυξιακό πλάνο για την επόμενη δεκαετία. Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει διατηρήσει υποχρεωτική θητεία στον 21ο αιώνα.

Όπως και σε όλους τους τομείς του κράτους και τη δημόσιας διοίκησης πρέπει να γίνει εξορθολογισμός όχι απλώς αύξηση του αριθμού των ενστόλων. Με δεδομένο ότι η ΕΕ ήδη προωθεί την ανάπτυξη ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης, δεν έχει νόημα η Ελλάδα να επενδύει τεράστιους πόρους στην εκπαίδευση κληρωτών.

Πρέπει αντί της στρατιωτικής να καθιερωθεί εξάμηνη ΠΟΛΙΤΙΚΗ θητεία, με υποχρεωτική συμμετοχή ανδρών και γυναικών ηλικίας από 22 έως 50 ετών, κατά προτίμηση μετά την ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών ή επαγγελματικών σπουδών τους, ώστε να αξιοποιούνται πλήρως οι δυνατότητές τους.

Αυτό το διάστημα είναι αρκετό για μια βασική εκπαίδευση όλων των πολιτών και προσφορά ουσιαστικής βοήθειας (πχ. σε οργανισμούς κοινωνικής μέριμνας, οργανισμούς με εκπαιδευτικούς και περιβαλλοντικούς στόχους, υπηρεσίες έρευνας και καινοτομίας κ.α.), ενισχύοντας με καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό όλο το φάσμα των δημόσιων δραστηριοτήτων και με το επιπλέον όφελος της πρακτικής άσκησης για χιλιάδες νέους.

Όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να συνεχίζουν για 12 επιπλέον μήνες, με μετακίνηση σε τομείς σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές τους.

Τώρα, τι νόημα υπάρχει σε χιλιάδες κληρωτούς που απλώς θα στοιβάζονται σε στρατόπεδα σε όλη την επικράτεια για έναν χρόνο;...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ