Placeholder

ΤΡ/ΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

Η απάντηση του υπ. Παιδείας για την Τράπεζα Θεμάτων στους γονείς Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Δημοσίευση: 22/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε έγγραφο το οποίο λάβαμε (Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων)  από την Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δ/μιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με ημερομηνία 20-01-2021 και  θέμα: Απάντηση  εγγράφου, διαβάζουμε:

«Απαντώντας στο από 23-12-2020 έγγραφό σας και στα θέματα που αφορούν στις αρμοδιότητες της υπηρεσίας μας σας γνωρίζουμε ότι σχετικά με την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας ισχύουν τα εξής:

•    Το άρθρο 9 του ν. 4692/19 (Α ́ 111).

•    Η με αριθμ. 173678/ΓΔ4/22-12-2020 Υ.Α. (Β ́ 5787) με θέμα: «Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (Τ.Θ.Δ.Δ.)».

•    Η με αριθμ. 125708/Δ2/21-09-2020 Υ.Α. (Β ́ 4177) με θέμα: «Ομάδες και κλάδοι μαθημάτων, τρόπος και χρόνος εξέτασης και βαθμολόγησης, ορισμός και υποχρεώσεις επιτηρητών, υποχρεώσεις μαθητών κατά τη διάρκεια της εξέτασης, τρόπος διατύπωσης των θεμάτων, βαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων, αναβαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων του Γενικού Λυκείου, τρόπος φύλαξης των γραπτών και κάθε άλλο σχετικό θέμα».

•    Η με αριθμ. 125735/Δ2/21-09-2020 Υ.Α. (Β ́ 4178) με θέμα: «Καθορισμός εξεταστέας ύλης για τα μαθήματα που εξετάζονται γραπτώς στις προαγωγικές εξετάσεις για το έτος σχολικό έτος 2020-21», διόρθωση σφάλματος στο ΦΕΚ Β ́ 4255/30-09-2020.»

Με λίγα λόγια κι όπως ο κοινός μας νους καταλαβαίνει, η απάντηση του υπουργείου στο υπόμνημά μας για την καθυστέρηση στην πρόσληψη εκπαιδευτικών, τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών για το πρώτο τετράμηνο και την τελική γραπτή εξέτασή τους στην λήξη του σχολικού έτους με θέματα τα οποία θα αντλούνται από την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας - σε περίοδο πανδημίας και με τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παραμένουν κλειστά - είναι:

«Έτσι είναι ο νόμος. Τί να κάνουμε; Πρέπει να τον εφαρμόσουμε.»

Μόνο που οι γονείς ζητάμε πολιτικές αποφάσεις και ανάλογες απαντήσεις από τους πολιτικούς προϊστάμενους του υπουργείου και όχι υπηρεσιακά ενημερωτικά έγγραφα.

Η δημόσια απάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων είναι η ακόλουθη:

Νόμος για μας είναι το δίκιο των παιδιών μας.

Κι επειδή οι γονείς έχουμε μάθει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, δηλώνουμε πως θα αγωνιστούμε να μην εφαρμοστούν οι άδικοι νόμοι και να μην επιβληθούν νέοι!
Νόμος είναι το δικαίωμα στην δωρεάν, αποκλειστικά δημόσια, ισότιμα παρεχόμενη εκπαίδευση χωρίς φραγμούς!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σχόλια (4)

 
Μ
24 Ιαν 2021 10:06

Αδικαιολόγητη είναι η μανία σας κατά της τράπεζας. Είναι προς το συμφέρον των παιδιών (εκείνων βέβαια που νοιάζονται για τη μόρφωσή τους) η ύπαρξη ενός τρόπου μερικής έστω διασφάλισης ολοκλήρωσης της ύλης με ρυθμό. Το λύκειο δεν είναι υποχρεωτικό. Τα παιδιά έχουν επιλέξει τον τύπο σχολείου τους γιατί έχουν συγκεκριμένους στόχους. Επιβοηθούνται αυτοί από την ύπαρξη τράπεζας θεμάτων. Μην πανικοβάλεστε και μην τρομοκρατήστε από τους πολιτικάντηδες που βρήκαν έναν εύκολο τρόπο παίζοντας με τις τύχες των παιδιών να αντιπολιτευτούν, μην έχοντας ουσιαστικές προτάσεις για τίποτα! Οι καθηγητές οφείλουν να παραδίσουν την ύλη οι μαθητές να μελετούν, τα θέματα κατά 50% προέρχονται από την τράπεζα και θα φανερώσει την επιτυχή ή μη απορρόφηση βασικών γνώσεων σε μια έκταση ύλης. Δεν κινδυνεύει καμιά γενιά με αφανισμό από αυτήν! Λογικευτείτε! Μαθητής και καθηγητής όταν συνεργάζονται για τον κοινό σκοπό δεν φοβούνται τίποτα. Τα παιδιά που δεν ανοίγουν βιβλίο δεν περίμεναν την τράπεζα για να γράψουν ένα 2 χαριστικά. Ψυχραιμία και στοχοπροσήλωση! Υπάρχει μέριμνα για τα μαθήματα που δεν διδάχτηκαν επαρκώς λόγω ελλειψης καθηγητή. Αυτό είναι το πρόβλημα: υπάρχει καθηγητής σε κάθε σχολείο για κάθε αντικείμενο πρώτης γραμμής; Οι προσλήψεις αναπληρωτών ήταν πάρα πολλές. Αλλά αρκετοί με άδειες άνευ λόγου αφού τα σχολεία έμειναν κλειστά 3 μήνες δεν προσέφεραν υπηρεσίες. Η παιδεία τέλος δεν είναι δωρεάν, έχει κόστος στις πλάτες όλων μας. Για αυτό ο καθένας που την απολαμβάνει πρέπει να τη σέβεται! Αυτιά και μάτια ανοιχτά!!

 
Μητέρα μαθητή Α' Λυκείου
22 Ιαν 2021 22:44

Συμφωνώ ότι οι γονείς πρέπει να κινηθούμε νομικά πλέον. Το ημιτελές της τηλεκπαιδευσης το ζήσαμε, με κάποιους εκπαιδευτικούς να παραδίδουν μάθημα με τρελούς ρυθμούς, παρουσίες, τηλεδιαγωνισματα. Χτες στην τηλεταξη του γιου μου η καθηγήτρια ιστοριας διαπραγματευόταν τον βαθμό για το τηλεδιαγωνισμα που τους έβαλε...αν δεν το θεωρούσε αντιπροσωπευτικό να μην το έβαζε..από την άλλη τελείωσε το τετράμηνο και στα μαθηματικά δεν έχουν μπει στις εξισώσεις, φυσική στις δυνάμεις..όχι μόνο να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων αλλά να περικοπεί η ύλη στα μαθήματα, όπως έγινε για τις πανελλαδικές. Επίσης να ανοίξουν εκ περιτροπής, με καθαριότητα, τεστ και όταν ξανακλεισουν, να μειωθούν οι ώρες παρακολούθησης στα εξεταστέα μαθήματα και στα υπόλοιπα να στέλνουν εργασίες στο eclass. Δεν θα αντέξουν τα παιδιά μας, είναι ήδη απογοητευμένα, ζαλισμένα με όλα αυτά. Μόνο από εμάς, τους γονείς τους περιμένουν να τα βοηθήσουμε.

 
Μητέρα μαθήτριας Α Γενικού Λυκείου
22 Ιαν 2021 17:07

Όλοι μαζί πρέπει να διαμαρτυρηθούμε!!!!
Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο επικοινωνίας!!!!
Αυτους δεν τους ενδιαφέρει αν θα καταστρέψουν μια ολόκληρη γενιά !!!
Εμείς πρέπει να προστατέψουμε το μέλλον των παιδιών μας!!!
Οι ενεργοί σύλλογοι γονέων να απευθυνθούν σε κάποιο δικηγορικό γραφείο να μας κατευθύνει και να είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι μόλις ανοίξουν τα σχολεία !!!!!
Στο δικό μας σχολείο δεν έχουν γίνει εκλογές (αναβληθηκαν λόγω covid).
Μόλις συσταθεί ο νέος σύλλογος θα απαιτήσουμε ανάλογες κινητοποιήσεις!!!!

 
Ντροπή !!!
22 Ιαν 2021 14:55

Αδικαιολόγητη η εμμονή με την Τράπεζα Θεμάτων του υπουργείου , ειδικά φέτος.
Πρωταρχική υποχρέωση του κράτους είναι να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης και μετά έρχονται οι εξετάσεις και η αξιολόγηση.
Όταν δεν διορίζει εγκαίρως καθηγητές πως έχει την απαίτηση να εξεταστούν οι μαθητές στην ύλη που δεν διδάχθηκαν !!!
Αυτό είναι απαράδεκτο. Υπάρχουν κενά σε αρκετά σχολεία ακόμη στην Ελλάδα και η τηλεκπαίδευση δεν καλύπτει επαρκώς την ύλη.
Δεν δικαιολογείται η μείωση την ύλης των Πανελλαδικών και ταυτόχρονα η εμμονή στην Τράπεζα Θεμάτων.
Οι γονείς πρέπει να απαντήσουμε με ομαδικές καταγγελίες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ