Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πρύτανης Παν. Θεσσαλίας: Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει

Δημοσίευση: 22/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Η παρουσία των αστυνομικών μέσα στα Πανεπιστήμια θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει», εκτίμησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων   Ζήσης Μαμούρης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο, σχετικά με την ίδρυση ειδικού σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας που θα αναφέρεται στην Ελληνική Αστυνομία.

Αναγνώρισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πρόβλημα με την ασφάλεια και την φύλαξη καθώς και η ανάγκη μίας γενικότερης προσπάθειας βελτίωσης της ασφάλειας, υπογραμμίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Συγκλήτων και των Πρυτάνεων των ελληνικών Πανεπιστημίων έχει αντίθετη άποψη ως προς τον τρόπο που θα μπορέσει να επιτευχθεί μια καλύτερη παροχή ασφάλειας και φύλαξης εντός των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

«Τα Πανεπιστήμια χρειάζονται εκτός από το νομοθετικό πλαίσιο, πολύ καλή φύλαξη, να προσληφθούν άτομα από τα Πανεπιστήμια τα οποία θα ανήκουν στη δικαιοδοσία της Συγκλήτου και του Πρύτανη και θα μπορούν να κάνουν πραγματικά τη συγκεκριμένη δουλειά. Αυτή τη στιγμή τα Πανεπιστήμια έχουν εργολαβίες φύλαξης, οι οποίες ανατίθενται με μειοδοτικούς διαγωνισμούς, γεγονός που σημαίνει ότι ο πιο φτηνός εργολάβος χρησιμοποιεί και το πιο φθηνό ανθρώπινο δυναμικό», σημείωσε.

Παράλληλα όνισε ότι το ζητούμενο είναι η σοβαρή ενίσχυση των Πανεπιστημίων με ένα αρκετά γενναίο ποσό, ώστε να μπορούν να προσληφθούν εξειδικευμένες κατηγορίες ανθρώπων που θα μπορούν να παρέχουν φύλαξη υψηλού επίπεδου και οι οποίες θα αναφέρονται στις Πανεπιστημιακές Αρχές.

«Αυτό που λέμε είναι ότι θα δημιουργηθεί δυσλειτουργία με την παρουσία αστυνομικών μέσα στα πανεπιστήμια και οι οποίοι θα λογοδοτούν μόνο στον αρχηγό τους, στις αστυνομικές αρχές όπως είναι και λογικό», πρόσθεσε.

Σχόλια (13)

 
@Να κενέ τα πράγματα με το όνομα τους
25 Ιαν 2021 17:54

Όταν λέμε μάστιγα να εννοούμε μάστιγα γιατί αν δεν καταλαβαίνουμε τι λέμε ή μιλάμε όπως τα δελτία ειδήσεων τότε όλα είναι μάστιγα.
Δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται μεμονωμένα επεισόδια ως μάστιγα, αποφεύγετε τις υπερβολές όταν υπερασπίζεστε τη γνώμη σας, παρακαλώ τον κύριο να μας παραθέσει γεγονότα σε εβδομαδιαία βάση και επί έτη σε πανεπιστήμιο τα οποία λαμβάνουν χώρα λόγω των φοιτητών και μόνο, αλλιώς εάν προκαλούνται από μη φοιτητές τότε το πρόβλημα είναι αλλού.

 
Να κενέ τα πράγματα με το όνομα τους
25 Ιαν 2021 06:24

Γιατί τότε δεν λύθηκε το ζήτημα τόσα χρονια; Μήπως περιμένετε τους διοικητικούς και τους φοιτητές να αναλάβουν δράση και να αντιμετωπίσουν τους βανδαλισμούς και τη βία που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα στα πανεπιστήμια; Ποιος πληρώνει τη συντήρηση των ιδρυμάτων; Σε όλο τον κόσμο υπάρχει αστυνόμευση των πανεπιστημίων εδώ γιατί όχι;

 
@ΞΑΝΘΟΣ
23 Ιαν 2021 18:48

Ας κάνει η αστυνομία την δουλειά της εκεί που πρέπει βλέπε εγκληματικότητα κλοπές, ένοπλες ληστείες, ναρκωτικά, πορνεία, αναρχία στους ελληνικούς δρόμους, οικονομικά εγκλήματα, παιδοφιλία και τόσα άλλα και βλέπουμε για τα πανεπιστήμια (που δεν έχουν τίποτα).
Είναι ίδια ακριβώς ιστορία με τα Εξάρχεια, ταυτίσανε όλη την Ελλάδα με τα Εξάρχεια, ναι στο χωριό και σε όλα τα διπλανά χωριά έχει το καθένα την πλατεία Εξαρχείων του, δουλευόμαστε ρε μεγάλε;

 
Δον Κιχώτης
23 Ιαν 2021 13:35

Κύριε Διευθυντά

Το σχόλιο
"Κύριε Διευθυντά,
Το σχόλιο « Δον Κιχώτης 23 Ιαν 2021 01:21» δεν είναι δικό μου.

Δον Κιχώτης, δάσκαλος "

δεν είναι δικό μου

 
@Λευτερης
23 Ιαν 2021 10:32

Πες τα Λευτέρη μου. Από το 74 και μετά όλο μπάχαλα, όχι όπως πριν που κοιμόμασταν με ανοικτά παράθυρα, ε;

 
Δον Κιχώτης
23 Ιαν 2021 09:30

Κύριε Διευθυντά,
Το σχόλιο « Δον Κιχώτης 23 Ιαν 2021 01:21» δεν είναι δικό μου.

Δον Κιχώτης, δάσκαλος

 
Δον Κιχώτης
23 Ιαν 2021 01:21

Ένα περίεργο συνονθύλευμα ιδεοληψιών είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Παρά την επιμονή και περί του αντιθέτου γνώμη κάποιων βουλευτών και υπουργών, μεγαλύτερο μπάχαλο υπάρχει στη συγκρότηση και τις αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης παρά οπουδήποτε αλλού. Ένα μπάχαλο ιδεών μεταξύ κεντροδεξιάς, ακροδεξιάς και κατάλοιπων του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ. Μύλος πραγματικός ο πολυσυλλεκτικός κ. Πρωθυπουργός.

 
ΞΑΝΘΟΣ
22 Ιαν 2021 23:44

Αγαπητέ πρύτανη, προτείνεις να υπάρχουν μόνιμοι υπάλληλοι για την ασφάλεια και προστασία των ΑΕΙ.....με αντικείμενο την παρατήρηση γεγονότων και την ενημέρωση του πρύτανη ....και μετά τι;....ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ; .....δουλευόμαστε.....
Και κάτι ακόμη.....Το άσυλο υπήρχε για να μην υπάρχουν παρεμβάσεις στη διακίνηση των ιδεών........για αυτό το θέμα δεν άκουσα κανένα ΑΕΙ να λέει κάτι από την παρουσία των ομάδων ασφάλειας. .....Τί έγινε ....καταλάβατε....ότι δεν πουλάει πλέον......μια και εδώ και 40 χρόνια .....ποτέ κανένας δεν παρεμβαίνει.....

 
δηλαδή..
22 Ιαν 2021 22:08

Eνώ τώρα χωρίς αστυνομία στα πανεπιστήμια, χωρίς έλεγχο στην είσοδο, όλα λειτουργούν ρολόι. Μερικοί κάνουν ότι δε αντιλαμβάνονται την όλη κατάσταση και συνεχίζουν τους δισταγμούς. Δηλαδή όταν παρατηρούνται επεισόδια σαν αυτά που βλέπουμε συνεχώς θα αναλαμβάνει ο υπάλληλος;

 
Λευτέρη Λευτέρη Λευτέρη
22 Ιαν 2021 20:36

Να είσαι σίγουρος ότι με το μπάχαλο της Δεξιάς θα τελειώσουμε οριστικά και σύντομα. Θα πάτε σπίτια σας και θα αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας.

 
φοιτητής
22 Ιαν 2021 18:14

@Λευτέρης
όταν λέμε κάτι αυτό θα πρέπει να είναι ο κανόνας και όχι κάποια μεμονομένα γεγονότα που μπορεί να συμβούν σε ένα οποιοδήποτε περιβάλλον, δεν υπάρχει μπάχαλο στα Πανεπιστήμια υπάρχουν μεμονωμένα γεγονότα.
Είμαι αρκετά μεγάλης ηλικίας και είμαι στο δεύτερο πτυχίο, δεν βλέπω κανένα στοιχείο παραβατικότητας στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο όπου φοιτώ, δεν υπάρχουν βανδαλισμοί και καταστροφές, δεν λέω ότι δεν υπάρχουν αφίσες και συνθήματα τα οποία είναι αντιαισθητικά αλλά σήμερα είναι και ένας τρόπος έκφρασης δεν το επικροτώ προσωπικά, αλλά αυτά είναι στους τοίχους δεν καταστρέφουν υλικό ακριβό το οποίο διατίθεται για την όλη εκπαιδευτική πορεία.
Το ίδιο είδα και στο Πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτά και ένα παιδί μου το ίδιο συνέβαινε και στην σχολή την οποία είχα τελειώσει και το ίδιο συνέβαινε όταν έτυχε να την ξαναεπισκεφτώ.
Ο στόχος είναι μάλλον να βολευτούνε δύο χιλιάδες "παιδιά μας".

 
Μιλάει όποιος θέλει και για όποιο θέμα θέλει
22 Ιαν 2021 16:52

@Λευτέρης
Γράφει ο Πρύτανης (αλλά και πολλοί άλλοι) ότι θα δημιουργήσει προβλήματα και είναι λάθος κίνηση.

Τι λέτε εσείς ως ειδικός; Ότι "θα συμβάλει αποφασιστικά στην εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων".

Μάλλον ο Πρύτανης είναι λάθος.

 
Λευτέρης
22 Ιαν 2021 14:10

Πρέπει να τελειώσει το μπάχαλο των τελευταίων δεκαετιώνε! Μπορεί άνετα το ειδικό αυτό σώμα με σωστό και διακριτικό τρόπο να συμβάλει αποφασιστικά στην εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ