Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Παραιτήθηκε από το ΚΥΣΠΕ ο Β. Παληγιάννης

Πιστεύω ότι η Δ.Ο.Ε. θα πρέπει να προβληματιστεί και να αναλογιστεί τις δικές της τυχόν ευθύνες για την εξέλιξη του θεσμού και να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα, θάρρος και ρεαλισμό τη δημιουργηθείσα κατάσταση
Δημοσίευση: 22/01/2021
Παληγιάννης
Alt Text: 
Παληγιάννης
Title Text: 
Παληγιάννης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ευχαριστήρια Επιστολή του Βασίλη  Παληγιάννη

Σας ενημερώνω ότι χθες Πέμπτη 21-1-2021 κατέθεσα όπως άλλωστε είχα δηλώσει και δεσμευτεί, την παραίτησή μου από τη θέση του αιρετού Κ.Υ.Σ.Π.Ε., ανταποκρινόμενος στην απόφαση της παράταξής μου (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) και της Δ.Ο.Ε..

Αναμφισβήτητα την κύρια ευθύνη για τη διαμορφωθείσα κατάσταση έχει η πολιτική ηγεσία η οποία παρά την αντίθετη άποψη των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών προχώρησε εν μέσω πανδημίας στη διεξαγωγή των εκλογών για ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια. Αγνόησε ακόμη και την απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων όλων των παρατάξεων. Το 5% συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις εκλογές δεν άφησε κανένα περιθώριο νομιμοποίησης της διαδικασίας.

Πιστεύω ότι η Δ.Ο.Ε. θα πρέπει να προβληματιστεί και να αναλογιστεί τις δικές της τυχόν ευθύνες για την εξέλιξη του θεσμού και να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα, θάρρος και ρεαλισμό τη δημιουργηθείσα κατάσταση.

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών Π.Ε. με ομοψυχία και ομοθυμία στηρίζει το θεσμό και δεν θα μας συγχωρήσει αν δε δοθεί λύση στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε. Η προστασία του θεσμού του αιρετού είναι επιβεβλημένη.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Με αφορμή την παραίτησή μου από τη θέση του αιρετού του Κ.Υ.Σ.Π.Ε., έπειτα από 14 χρόνια συνεχούς παρουσίας θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω όλους τους εκπαιδευτικούς Π.Ε.  και ιδιαίτερα την παράταξή μου Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. για τη δυνατότητα που μου έδωσαν να υπηρετήσω τον κλάδο ως εκπρόσωπός τους στο υπηρεσιακό συμβούλιο.

Όλα αυτά τα χρόνια με αίσθημα ευθύνης αποφασιστικότητας και συνέπειας αγωνίστηκα για ισονομία, ισοπολιτεία, αξιοκρατία και διαφάνεια στη λήψη όλων των αποφάσεων.

Πιστεύω, στη μακρόχρονη πορεία μου, ο λόγος μου, η στάση μου, οι ενέργειές μου και η συμπεριφορά μου, πιστοποιούν ότι λειτούργησα ως αιρετός όλου του κλάδου.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας και θα συνεχίσω να παλεύω μαζί σας ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα να χαράξει μια νέα πορεία, να αποκτήσει κύρος, αξιοπιστία, ζωντάνια και αποτελεσματικότητα.

Πρέπει όλοι μαζί να προασπίσουμε την παιδεία ως ύψιστο κοινωνικό αγαθό και ταυτόχρονα να διεκδικήσουμε την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της αποστολής μας ως λειτουργών της εκπαίδευσης.

Από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεργασία μας και ιδιαίτερα για την τιμή που μου κάνατε να σας εκπροσωπήσω επί σειρά ετών στα κορυφαία όργανα του κλάδου ως μέλος Δ.Σ. Συλλόγου, ως αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε., ως Γενικός Γραμματέας Γ.Σ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ως μέλος και Πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. ως αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε..

Κρατώ ως μεγαλύτερο δώρο σας, την αγάπη σας και τη στήριξή σας.

Συνεχίζουμε …

Πάντα στη διάθεσή σας          

Σας ευχαριστώ.

Σχόλια (9)

 
Κάνει τζιζ...
24 Ιαν 2021 10:58

@Πάντα στη διάθεσή σας...
Η "πολιτεία" (δηλαδή η τωρινή κυβέρνηση), πολλά βγάζει από την "πρίζα" κάθε μέρα και μας έχει αφήσει με τα κεριά. Φοβάται τις ηλεκτροπληξίες άραγε?
Η πραγματική πολιτεία (δηλαδή ο λαός), θα της πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ... στην κάλπη.
Η δε κα Υπουργός, μετά το 95% - 5%, πράγματι σαν να την έχει χτυπήσει λίγο η τάση φαίνεται. Όταν παίζουμε με τις πρίζες όμως, έχει και ρίσκα πρέπει να ξέρει.

 
Πάντα στη διάθεσή σας...
24 Ιαν 2021 08:24

Δεν θα χρειαστούν μελλοντικά οι υπηρεσίες σου -και όχι μόνο οι δικές σου- εφόσον η πολιτεία βγάλει από την 'πρίζα' την δυνατότητα συμμετοχής των συνδικαλιστών σε αποφάσεις μεταθέσεων και αποσπάσεων.

 
Μπράβο
23 Ιαν 2021 19:30

Ο Παληγιάννης «εκλέχτηκε» και με την ηλεκτρονική «ψηφοφορία». Για να είναι εκεί που είναι τόσα χρόνια, κάτι θα έχει προσφέρει.
Κάποιος που έχει τιμηθεί από τον κλάδο μέχρι και με την προεδρία της ΔΟΕ θα έπρεπε να σέβεται τις όποιες συλλογικές αποφάσεις και αυτό έκανε... Δύο χρόνια είχε εξασφαλισμένη θέση αλλά παραιτήθηκε... Μόνο και μόνο για αυτό ΜΠΡΑΒΟ του....

 
Γελιότητες
23 Ιαν 2021 11:59

Οι Γερμανοί έβγαλαν με ηλεκτρονικοί ψηφοφορία τον διάδοχο της Μέρκελ.Η Μέρκελ μέσα στην δεκάδα των ισχυρών ανθρώπων της γής. Ο Παλληγίάννης είναι μέσα στην ....20χιλιάδα της Ελλάδας.Ο Παληγιάννης και ο κάθε Παληγιάννης δεν μπορούν να εκλεγούν με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Καημένη ΔΑΚΕ κόλησες "αριστερίλα" και εσύ.Θα απαξιωθείς γιατί δεν αντιστάθηκες .

 
Να μας ενημερώσεις
22 Ιαν 2021 22:48

σε ποιο σχολείο θα διδάξεις, Να δούμε μήπως όλα αυτά που λες είναι σαν¨τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα"

 
Γιώργος
22 Ιαν 2021 21:07

Προσυπογράφω όσα λέει ο George πιο πάνω.
Άραγε υπάρχει κανείς στη ΔΟΕ που σκέφτεται ότι δεν αντέδρασε καλά το συνδικάτο;

 
George
22 Ιαν 2021 15:48

Μπράβο που έχει το θάρρος να επισημάνει εύστοχα τις ευθύνες της ΔΟΕ για την κατάσταση που έχουμε φτάσει. Εκεί στη ΔΟΕ δεν παραιτείται κανείς?

 
Δον Κιχώτης
22 Ιαν 2021 14:17

Άξιος!
Οι ευθύνες είναι συλλογικές, δεν έχουμε σαφείς και καλά τεκμηριωμένες θέσεις ούτε γι΄αυτόν τον θεσμό ούτε για την Αξιολόγηση ούτε για την Επιμόρφωση!...
Υγεία σου εύχομαι Βασίλη.

 
Μπράβο
22 Ιαν 2021 14:02

Όλοι είμαστε μαζί ενωμένοι. Μπόρα είναι θα περάσει και οι {εφιάλτες} θα μπουν στην θέση που τους αξίζει. Συγχαρητήρια κ Παληγιαννη. Άξιος.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.