ΜΑΘΗΤΕΣ

Υπ. Παιδείας: Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια 1η Φεβρουαρίου- Συνεχίζουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία τα ΣΔΕ, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια ,Φροντιστήρια και ΚΞΓ

Ελεύθερες οι μετακινήσεις φοιτητών που θέλουν να ξενοικάσουν το διαμέρισμά τους
Δημοσίευση: 22/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την  επαναλειτουργία δια ζώσης των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε  σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε επίσης :

Στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές, τα Λύκεια θα λειτουργούν για την ώρα εξ αποστάσεως, με τηλεκπαίδευση, και όχι δια ζώσης. Τα Λύκεια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και στις περιοχές αυτές.

Όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές (όπως Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) παραμένουν για την ώρα σε εξ αποστάσεως λειτουργία.

Επιπλέον, η υπουργός ανακοίνωσε ότι

Θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, όπως και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Για παράδειγμα μόλις αυτήν την εβδομάδα έγιναν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον Ασπρόπυργο, περιοχή με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, και δεν είχαμε ούτε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Επίσης έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί η ειδική πλατφόρμα edu.testing.gov.gr, μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να αιτηθούν δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό. Ενημερώνονται για το ραντεβού τους μέσω SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Είναι μέτρο καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία.

Φοιτητές

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ακόμη  ότι   , φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν για να αποδεσμεύσουν κάποιο μισθωμένο ακίνητο, θα μπορούν να το κάνουν στο πλαίσιο μετακίνησης συνολικής διάρκειας έως 3 ημερών με απαραίτητο δικαιολογητικό τη λήξη του σχετικού μισθωτηρίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

Ανακοινώνουμε σήμερα την επαναλειτουργία δια ζώσης των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν της θετικής εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, τους οποίους ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την πολύτιμη καθοδήγηση.

Μετά λοιπόν, από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά μας που λειτουργούν από τις 11 Ιανουάριου, και τα ειδικά μας σχολεία όλων των βαθμίδων που λειτουργούν αδιάλειπτα όλο αυτό το διάστημα, επιστρέφουν στις τάξεις και οι μαθητές Γυμνασίων και όλων των τύπων Λυκείων, με την εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης που περιλαμβάνονται στις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου όπως:

- η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,

- τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,

- οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,

- η χρήση αντισηπτικών,

- οι σχολαστικοί καθαρισμοί,

- οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,

- τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

- οι σχολικοί εορτασμοί με μέτρα,

- οι επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα, κ.α.

Επιπλέον, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, όπως και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Για παράδειγμα μόλις αυτήν την εβδομάδα έγιναν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον Ασπρόπυργο, περιοχή με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, και δεν είχαμε ούτε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Επίσης έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί η ειδική πλατφόρμα edu.testing.gov.gr, μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να αιτηθούν δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό. Ενημερώνονται για το ραντεβού τους μέσω SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Είναι μέτρο καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν ανταποκριθεί στη δυνατότητα αυτή, και καλούμε και τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και τους μαθητές άνω των 16 ετών, να την αξιοποιήσουν για δωρεάν εξέταση.

Διευκρινίζεται:

Στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές, τα Λύκεια θα λειτουργούν για την ώρα εξ αποστάσεως, με τηλεκπαίδευση, και όχι δια ζώσης. Τα Λύκεια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και στις περιοχές αυτές.

Όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές (όπως Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) παραμένουν για την ώρα σε εξ αποστάσεως λειτουργία.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η διαδικασία είναι δυναμική, τα δεδομένα της πανδημίας εξετάζονται διαρκώς και προσαρμόζονται αναλόγως και οι αποφάσεις μας για τα επόμενα βήματα.

Μία επιπλέον επισήμανση: ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες που έχουν προκύψει στη φοιτητική κοινότητα, φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν για να αποδεσμεύσουν κάποιο μισθωμένο ακίνητο, θα μπορούν να το κάνουν στο πλαίσιο μετακίνησης συνολικής διάρκειας έως 3 ημερών με απαραίτητο δικαιολογητικό τη λήξη του σχετικού μισθωτηρίου.

Κυρίες και κύριοι,

Η πανδημία δεν σταματά την Παιδεία. Σήμερα, προχωρούμε στο επόμενο βήμα, στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων. Ένα βήμα που αναμένουν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, στελέχη εκπαίδευσης. Όλοι ανυπομονούν να επανέλθουν στην σχολική καθημερινότητα και υπογραμμίζουν τη σημασία της επιστροφής στις τάξεις. Και για την Κυβέρνηση η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, στελέχη εκπαίδευσης,

Θα ήθελα για ακόμη μία φορά να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλατε όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία μέσω τηλεκπαίδευσης, παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του εγχειρήματος.

Σήμερα γυρίζουμε μαζί ακόμη μία σελίδα.

Γυρίζουμε στα θρανία τηρώντας τα μέτρα, μαθαίνουμε ασφαλείς.

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (40)

 
ΕΛΕΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
05 Μάιος 2021 13:53

Καλησπέ τα ΣΔΕ θα ανοίξουνε ή όχι 10 Μαΐου

 
Άννα
25 Ιαν 2021 19:52

Με τα ΙΕΚ τι γίνεται;;;
Τα σχολεία και ΙΕΚ έχουν πάνω κάνω ίδιο αριθμό μαθητευόμενων,πολύ λιγότεροι σε σχέση με τα πανεπιστήμια...Τα ΙΕΚ μάλιστα ανήκουν στην ΜΕΤΕΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ εκπαίδευση και ξαφνικά θα υπολογίζεται μαζί με την 3βαθμια (πανεπιστήμια) .Έχετε στο νου σας όμως ότι τα ΙΕΚ είναι δύο χρόνια σπουδών συν πρακτικής.Αν δηλαδή είναι κάποιος στο 2ο έτος με αρκετά εργαστήρια στην ειδικότητα του όπως στον τομέα της υγείας τι θα γίνει;; Έχει χαθεί ολόκληρο εξάμηνο και δεν λέτε να ανοίξει .... ενθαρρύνετε τα ΙΕΚ από την μια αλλά από την άλλη καρφακι δε σας καίγεται να σώσετε αυτήν την "φουρνιά " που θα πάνε να κάνουν εξετάσεις σε εργαστήρια και δεν θα αναγνωρίζουν ούτε τον χώρο και τα εργαλεία ..... Μια φουρνιά παιδιών δηλαδή θα πάει για πρακτική (οοοοοταν γίνει ) γνωρίζοντας ελάχιστα πράγματα ...και όχι μόνο για της υγείας ,και μαγειρικής αντίστοιχα κτλ..... Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει και μια ακόμη απόδειξη ότι αυτή η χώρα είναι χαμένη και ας αλλάξει 23473 φορές κυβέρνηση.
Pathetic.

 
Δασκαλος
24 Ιαν 2021 23:19

Μοιάζει άσχετο εδώ, όπου το θέμα είναι η δευτεροβάθμια. Αλλά από πού κόλλησε τον ιό ο γιος του Τσίπρα, αν όχι στο σχολείο?
Θα περάσουμε όλοι θαυμάσια! Ευτυχώς που τα παιδιά δεν κολλάνε και δεν μεταδίδουν. Γι αυτό δεν τα αφήσανε να πούνε και τα κάλαντα!

 
Ανοιχτά πανεπιστήμια και σχολεία για μάθημα
24 Ιαν 2021 20:23

Τα πανεπιστήμια και τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν κανονικά την άνοιξη, είναι απαράδεκτο να συνεχιστεί η υπονόμευση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Όσοι μιλούν για φοιτητική ζωή απλώς παραβλέπουν το γεγονός ότι οι φοιτητές έχουν απομακρυνθεί από τις αίθουσες διδασκαλίας από τον προηγούμενο Μάρτιο, χωρίς πρόσβαση σε βιβλιοθήκες ή εργαστήρια, χωρίς σεμιναριακά και φροντιστηριακά μαθήματα.

Το ίδιο και τα παιδιά στο σχολείο, που από τον Νοέμβριο έχουν κλείσει - καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν κράτησε για τόσο διάστημα τους μαθητές εκτός τάξεων.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θέλουν να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον, ας σταματήσει η τρομολαγνεία και ο πανικός και ας προασπίσουμε όλοι ενωμένοι το ΔΙΚΑΙΩΜΑ των νέων ανθρώπων στη μόρφωση - ισοδυναμεί με τη ΖΩΗ για όσους δεν καταλαβαίνουν την αξία της στον 21ο αιώνα.

 
foros1
24 Ιαν 2021 19:11

Η δευτεροβάθμια μπορεί να ανοίξει, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνεται καλύτερο μάθημα από την τηλεκπαίδευση.
Με τους μεσήλικες εκπαιδευτικούς φοβισμένους, να μην μπορούν να ακουστούν πίσω από τις διπλές μάσκες και τον θόρυβο από τα ανοικτά παράθυρα, απλά θα είναι "ωσεί παρόντες" μέσα στην τάξη.
Απλά, έγινε το "πείσμα" του υπουργείου, που μήνες τώρα έχει "κινήσει" τους πάντες για να πιέσει να γίνει το δικό του.
Και φυσικά, ας βγάλει ο ΕΟΔΥ και μια σύσταση για μάσκες μέσα στην οικογένεια που φιλοξενεί μαθητή, θα είναι απαραίτητη!

 
Βιβή
24 Ιαν 2021 18:11

Όταν επιστρέφουμε απ' έξω, εκτός από το πλύσιμο των χεριών απολυμαίνουμε και τα αντικείμενα που χρησιμοποιήσαμε πχ κινητό κλπ. Τώρα που θα γυρίζουν τα παιδιά από το σχολείο, τι θα πρωτοαπολυμαίνουμε? Βιβλία, τετράδια, τσάντες? Τι? Και να θέλουμε να προσέξουμε, δεν μπορούμε. Μας λένε ότι η δια ζώσης εκπαίδευση θα κάνει καλό στον ψυχισμό των παιδιών. Ποιο καλό κάνει η μάσκα επτά ώρες την ημέρα? Τι κανονικότητα είναι αυτή? Που την κατεβάζουν για να αναπνεύσουν, για να φάνε, για να γυμναστούν. Στην τάξη του παιδιού μου υπάρχει παιδί που δεν φοράει καθόλου μάσκα. Οι εκπαιδευτικοί στην αρχή το έβγαζαν έξω, μετά όμως κουράστηκαν κι αυτοί κι έκαναν τα στραβά μάτια. Το ότι είναι στιβαγμένα 25 άτομα δεν είναι πρόβλημα? Το να βγάζουν την μάσκα στην γυμναστική ή για να φάνε δεν είναι πρόβλημα? Μόνο τα Χριστούγεννα ήταν πρόβλημα? Το να υποχρεώνουν εμάς που προσέχουμε κι έχουμε κι ευπάθεια απέναντι στον ιό, να ανακατευόμαστε με κάθε καρυδιάς καρύδι , μέσω των παιδιών μέσα σε μια τάξη, δεν είναι πρόβλημα? Το δήθεν μέτρο των προαιρετικών τεστ στους εκπαιδευτικούς είναι τουλάχιστον υποκριτικό. Αφού τα παιδιά που η φυσική τάση της ηλικίας τους είναι να συνευρίσκονται, δεν τα πιάνει το μέτρο. Όταν έχεις τόσα παιδιά μέσα σε μια τάξη, ΚΑΝΕΝΑ μέτρο δεν μπορεί να τηρηθεί.
Κακή η τηλεκπαίδευση, αλλά η δια δώσης ακόμη χειρότερη, με τόσα προβλήματα. Να είμαστε ειλικρινείς. Τα παιδιά δεν επιστρέφουν σε κανενός είδους κανονικότητα, αντίθετα θα εκτεθούν σε πολύ χειρότερους κινδύνους με ανυπολόγιστες συνέπειες. Εκπαίδευση (έστω και με προβλήματα) ΕΙΧΑΝ. Τώρα τα προβλήματα όχι μόνο δεν θα σταματήσουν, αλλά θα φέρουν και συμφορές. Η καραμέλα των άσχετων ότι "καλύτερα στο σχολείο με μέτρα παρά στην πλατεία χωρίς" είναι παντελώς ΑΒΑΣΙΜΗ, διότι τα παιδιά ΕΙΧΑΝ μαθήματα και βρίσκονταν στο σπίτι τους τις ώρες αυτές. Το τι έκαναν μετά αφορά τα ίδια και τις οικογένειές τους. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ είναι ότι υποχρεώνουν τα παιδιά που πρόσεχαν και τηρούσαν τα μέτρα, να ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΟΥΝ με τα πρώτα. Θα πληρώσουν οι αθώοι τις εμμονές της ηγεμώνος του υπουργείου?

 
ΑΣΗΜΕΝΙΑ
24 Ιαν 2021 13:40

Τα δικά σας παιδιά σπουδάζουν στα καλύτερα κολέγια.... Κάνουν ιδιαίτερα αυτό τον καιρό δια ζώσης με τους καλύτερους καθηγητές... Ανοίξτε το σχολείο....... Αλλά τι λέω αυτό θέλετε όλοι αμόρφωτοι και μόνο εσείς να προοδευετε και να πλουτιζετε.. Αίσχος στην Ελλάδα του παραλόγου.. Της δήθεν δημοκρατίας της δήθεν προάσπισης των δικαιωμάτων...της δήθεν... Της δήθεν.... Αίσχος...

 
Ποιος Κιμ!
24 Ιαν 2021 10:49

Η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΜΜΕ ανακοίνωσε για την 1/2 το άνοιγμα γυμνασίων- λυκείων. Οι τυχεροί εκπαιδευτικοί, που θα τους λάχει ο κλήρος να επισκεφτεί το σχολείο τους η ηγεμών του υπουργείου για την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, να προβούν στις σχετικές προετοιμασίες. Να φροντίσουν την στοματική τους υγεία για αστραφτερά χαμόγελα, να κάνουν πρόβες ενθουσιώδους χειροκροτήματος και να μεριμνήσουν αυτοβούλως για την επίδειξη της ευτυχίας τους προς πάσα κατεύθυνση.

 
μην ανησυχείτε!
24 Ιαν 2021 10:22

Η κυβέρνηση τα ανοίγει για 2 μόνο βδομάδες, ίσα ίσα για να πάρουν την δεύτερη δόση τους οι σχολάρχες, δεδομένου ότι οι γονείς θα είναι αναγκασμένοι να τα στείλουν στο σχολείο για να μην μείνουν τα παιδιά τους από (πραγματικές) απουσίες (γιατί εννοείται ότι απουσίες τηλεκπαίδευσης είναι αντισυνταγματικό να μετρήσουν).

Μετά από δύο βδομάδες, και αφού πάρουν την δεύτερη δόση τους, οι πολιτικοί θα κλείσουν τα σχολεία ξανά.

Αλίμονο βέβαια σε όσους κολλήσουν αυτές τις δυο βδομάδες, εύχομαι να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι.

 
ΠΕ70
23 Ιαν 2021 20:37

@ΘΑΝΑΣΗΣ
Όπως τα λέτε είναι. Στην πρωτοβάθμια που λειτουργεί εδώ και 2 εβδομάδες τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες και η ανησυχία τεράστια καθώς οι περισσότεροι συνάδελφοι είναι 50+. Με τα ανοιχτά παράθυρα, το διαρκές κρύο, την υποχρεωτική μάσκα που σε κάνει να μην ακούγεσαι, δε λέγεται μάθημα αυτό που κάνουμε . Τα παιδιά φυσικά χαίρονται, γιατί βρήκανε τους φίλους τους κι επιτέλους μπορούν να παίξουν στο διάλειμμα, αλλά θεωρώ πως οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγαλύτεροι από το όποιο όφελος της δια ζώσης. Κρίμα που όσοι μπαίνουν στο Υπουργείο Παιδείας δεν έχουν ιδέα από μάθημα και από σχολική τάξη και από τις συνθήκες που πρέπει να υπάρχουν για να γίνει αυτό.

 
@Νεοδημοκράτης αντικειμενικός πολίτης
23 Ιαν 2021 20:24

Φίλε μου αυτά ούτε εγώ δεν τα λέω (ΝΔ ) ...και επειδή έχουν χαθεί τόσες ψυχές και επειδή στη βόρεια Ελλάδα τα πράγματα είναι δύσκολα και επειδή δεν εμβολιαστήκαμε και επειδή ο χειμώνας είναι μπροστά μας τα σχολεία ας μείνουν κλειστά μήπως και φτάσουμε κι εμείς στο καλοκαίρι...αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο δύσκολα ίσως και να γελούσα με αυτά που γράφεις.

 
Δωρεάν εκπαίδευση
23 Ιαν 2021 17:16

Αφού όλα "πάνε τέλεια" με τα διαδικτυακά μαθήματα και το πείραμα πέτυχε κα Κεραμεως γιατί να ανοίξετε γυμνάσια και λύκεια; Ρίχνετε λάδι στη φωτιά.

 
Ανοικτή Εκπαίδευση με φυσική παρουσία
23 Ιαν 2021 17:10

Ανοιχτά τα Σχολεία και τα Πανεπιστήμια το εαρινό εξάμηνο είναι το ελάχιστο που πρέπει να αποφασιστεί άμεσα για την προάσπιση της Δημόσιας Παιδείας. Όσοι δε βλέπουν την υποβάθμιση που συντελείται από το φθινόπωρο σε όλες τις βαθμίδες απλώς εθελοτυφλούν - η κλειστή εκπαίδευση, με το ασθενές υποκατάστατο των τηλεδιαλέξεων, δεν έχει υγειονομικό όφελος ενώ αντιθέτως κληροδοτεί με πολλαπλά προβλήματα την επόμενη γενιά.

 
Σωτηρης
23 Ιαν 2021 16:27

τα εσπερινα σχολεια πρεπει να εξαιρεθουν οπως τα ΣΔΕ

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
23 Ιαν 2021 16:20

Τα "μέτρα", τα οποία διαρκώς επικαλείται με περισσή χαρά η υπουργός είναι για γέλια και ελπίζω να μη μας οδηγήσουν σε θρήνο...Η ίδια αλλά και οι"ειδικοί" που τη συμβουλεύονται γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα στα σχολεία και αρνούνται να ακούσουν την καμπάνα που ηχεί ύστερα από τα συνεχόμενα κρούσματα στα δημοτικά. Αντίθετα, εάν μειωνόταν ο αριθμός των παιδιών στις τάξεις, εάν υποβάλλονταν σε τεστ ανά πέντε ημέρες οι καθηγητές και οι μαθητές σε κάθε σχολείο και το κυριότερο, εάν εμβολιάζονταν κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί άνω των πενήντα, θα υπήρχε κάποια αίσθηση ασφάλειας. Τώρα μας εμπαίζουν, αναγκάζοντάς μας να κάνουμε μάθημα με ανοιχτά παράθυρα μέσα στο καταχείμωνο...Μας θεωρούν ανόητους, λέγοντάς μας να δηλώσουμε πρόθεση για ενδεχόμενο τεστ και μας δίνουν προτεραιότητα για εμβολιασμό κατά τον Απρίλιο, όταν το κακό θα έχει ήδη γίνει. Και εμείς τους κοιτάμε και εναποθεπτουμε την υγεία και τη ζωή μας στην τύχη...

 
Κώστας
23 Ιαν 2021 15:20

Φαγωθηκατε με τα πανεπιστήμια οι φοιτητές που σας έπιασε καημός να είστε στα φοιτητικά σας σπίτια. Στο πανεπιστήμιο πως θα πάτε 120 άτομα συν τους αιώνιους φοιτητές στο κάθε έτος;
Θέλετε να τρέχετε στις ΜΕΘ δεν σας κόβει καθόλου;
Καλά δεν είστε στην οικογένεια σας ;
Μάλλον θέλετε να κάνετε φοιτητική ζωή ;
Μπράβο στον υφυπουργό που τόλμησε και βοηθάει τις οικογένειες που έχουν άνεργους γονείς και δεν μπορούν να πληρώσουν τα νοίκια και τα λειτουργικά έξοδα.

 
foros1
23 Ιαν 2021 13:43

Οι μετρημένοι στα δάκτυλα, εμβολιασμενοι πολιτικοί και ειδικοί, μέσα από τα αποστηρωμενα γραφεία τους, αποφάσισαν να στείλουν μεσήλικες , ανεμβολιαστους εκπαιδευτικούς μέσα σε συγχρωτισμό 30 ατόμων.
Και οι έφηβοι μαθητές, το μεσημέρι, θα τρώνε στο ίδιο τραπέζι με τους πιθανόν μεσήλικες γονείς τους, χωρίς να ξέρουν αν έφεραν τον ιό από το σχολείο τους.
Θαυμάστε τους!

 
Περαστικός
23 Ιαν 2021 11:49

Ν'ανοίξουν όλα, να πιάσουμε πάλι τους 100 νεκρούς τη μέρα... άντε γιατί πολλοί γίναμε εδώ πέρα. Τα δημοτικά λειτουργούν ουσιαστικά χωρίς καμία προστασία πέρα από τη μάσκα, κι αυτήν λάθος φορεμένη από τα παιδιά ή και καθόλου, στα mall η νεολαία μαζεύεται έτσι κι αλλιώς, οπότε γιατί να μην πάνε και σχολείο!? ... αλλά είπαμε πρέπει να δουλέψει η Οικονομία. Αλλά αυτά που φταίγανε κατά τη κυβέρνησή ήταν τα μικρομάγαζα και τα κομμωτήρια, όπου οι πελάτες μπαίνουν ένας ένας. Α, ρε κοροϊδία που πέφτει!!! Κι όταν σ'έναν μήνα από τώρα θα γεμίσουν και πάλι οι ΜΕΘ θα φταίει το λιανεμπόριο και το κομμωτήριο της γειτονιάς.

 
Μαθήτρια Γ λυκείου
23 Ιαν 2021 10:28

Πέρασαν 3 μήνες για να καταλάβετε πως πρέπει να γυρίσει πίσω η γ λυκείου...
Σας πείραξε να γυρίσουν μόνο οι μαθητές της γ λυκείου και όχι το άνοιγμα όλων των τάξεων του δημοτικού ....
Χιλιάδες μαθητές που δίνουν πανελλήνιες είχανε το άγχος τον πανελληνίων και τους φορτώσατε το άγχος για το αν θα μπορέσουν να συνδεθούν στο μάθημα... Τώρα δέχεστε να ανοίξουν τα σχολεία με 30 μαθητές το ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ και σας ενόχλησαν τα 7 παιδιά που έχει το κάθε τμήμα στο φροντιστήριο....
ΝΤΡΟΠΗ
Ανοίξτε τα φροντιστήρια

 
Καθηγητής
23 Ιαν 2021 10:06

"Αν ανοίξουν τα σχολεία, θα μας πάρει ο χάρος", είπε μια κυρία στο ραδιόφωνο. Άντε, καλό κουράγιο...

 
ΝΟΤΗΣ
23 Ιαν 2021 07:14

Όλα τα σχολεία ανοιχτά αφού άνοιξαν και τα κομμωτήρια και τα χιονοδρομικά. Δεν υπαρχει λόγος για τα φροντιστήρια ας συνεχίσουν διαδικτυακά. Δε χρειάζεται όλη μέρα στους δρόμους.

 
Άρης
23 Ιαν 2021 01:54

Κανά εμβόλιο και για μένα ρε παιδιά που είμαι πάνω από 60 με υποκείμενο νόσημα. Πώς με στέλνετε σε 25 μαθητές άοπλο; Εσείς δε μιλήσατε για εμβολιασμό εκπαιδευτικών; Πού είναι; Και πού είναι η ΟΛΜΕ να το διεκδικήσει; Τι να το κάνω το τεστ; Πρόληψη θέλω και όχι πρόβλεψη θανάτου.

 
Τ.Γ.Κ.
23 Ιαν 2021 01:24

Όποιος κατάλαβε γιατί παραμένουν κλειστά τα Σ.Δ.Ε. αλλά ανοίγουν τα Εσπερινά, κερδίζει παγουρίνο και δώρο μάσκα-αερόστατο.

 
ΠΕ70
23 Ιαν 2021 00:39

@Πτολεμαΐδα
Μη νομίζετε πως και στην Αθήνα οι 0 βαθμοί με ανοιχτά παράθυρα δεν είναι αισθητοί. Αυτή την εβδομάδα αρρωστησαν σχεδόν τα μισά παιδιά. Φυσικά και στα μέρη σας το κρύο είναι πολύ πιο τσουχτερό, αλλά ούτε κι εδώ έχουμε από Μάρτη καλοκαίρι, όπως θέλουν να λένε οι δήθεν "ειδικοί" μέσα από τα ωραία ζεστά τους γραφεία, μακριά από κάθε συγχρωτισμο. Μας κοροϊδεύουν στα μούτρα υποστηριζοντας τσ εκάστοτε συμφέροντα της πολιτικής. Αυτό κάνουν κάτω από τη μάσκα του ειδικού.

 
Καιτη
22 Ιαν 2021 23:47

Εδω κλεινουν δημοτικα λογω κρουσματων και εσεις ανοιγετε γυμνασια και λυκεια..ευγε για το σχεδιο σας...ανοιξε κλεισε μας εχετε κουρασει....ηδη απο την αγορα που ανοιξε ανεβηκαν τα κρουσματα...επιτελους κρατηστε μας κλειστα μεχρι να ειστε σιγουροι....σχεδιο δεν υπαρχει????

 
ΒΙΚΥ γονέας παιδιού Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
22 Ιαν 2021 23:34

Εφ'οσον ανοιξατε την δευτεροβάθμια, Ανοίξτε ΑΜΕΣΑ τα Φροντιστήρια για την Γ ΛΥΚΕΙΟΥ. Επι 3 μήνες αυτά τα παιδιά παρακολουθουν 11 ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ μεσω WEBEX ( 7 σχολειο + 4 φροντιστήριο). ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ! ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ!!! Μπορει ΚΑΠΟΙΟΣ να μας διαβεβαιωσει ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΒΛΑΒΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΑ ΤΟΥΣ??? ΣΩΜΑΤΙΚΗ και ΨΥΧΙΚΗ???

 
Αντώνης
22 Ιαν 2021 23:32

Τι θα γίνει με τους τους φοιτητες που έχουν ακομα 10 μερες πρακτική για να πάρουν πτυχίο κ δεν μπορουν να αποδεσμεύσουν τα σπιτια μέχρι να τελειώσουν αυτήν την πρακτική που έπρεπε να είχε τελειώσει τον Σεπτέμβριο κ από τότε πληρώνουμε ενοίκια αέρα πατέρα;
Δώστε ένα τέλος ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!

 
Μαρία
22 Ιαν 2021 22:46

Ακόμη δεν μπορούν να καταλάβουν ότι όλα γίνονται από τα σχολεία;;Τι δεν καταλαβαίνουν να δώσουν το δικαίωμα στα παιδιά που έχουν γονείς με προβλήματα υγείας να κάνουν μάθημα από το σπίτι. Με την απόφαση που πήρανε φοβάμαι ότι θα την πληρώσουν αθώοι. Μεγάλο λαθος με το άνοιγμα των σχολείων να αναλάβουν τις ευθύνες παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων ντροπή τους.

 
Αναστασία
22 Ιαν 2021 22:12

Με τα σχολικά λεωφορεία τι θα γίνει; Θα έρχονται τα παιδιά το ένα πάνω στο άλλο και μετά θα λέμε ότι θα μας σώσουν τα ανοιχτά παράθυρα;

 
Νεοδημοκράτης αντικειμενικός πολίτης
22 Ιαν 2021 21:32

Επιτέλους μία υπουργός με ενδιαφέρον για τα παιδιά,τους εκπαιδευτικούς,την κοινωνία!
Μία υπουργός που το δείχνει αυτό με κάθε της πράξη,με κάθε της νομοσχέδιο!
Μακάρι να μακροημερεύσει στο υπουργείο να δούμε όλοι προκοπή και χαΐρι!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ