Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Υφ. Παιδείας: Πρόστιμα στους μαθητές που θα κάθονται στις πλατείες και δεν θα επιστρέφουν στο σπίτι μετά τη λήξη των μαθημάτων

Στις βεβαιώσεις μετακίνησης των μαθητών που χορηγούν τα σχολεία στους γονείς και κηδεμόνες αναγράφεται το χρονικό περιθώριο που έχει ο μαθητής τόσο για την προσέλευση όσο και για την αποχώρηση
Δημοσίευση: 24/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πρόστιμα για τους μαθητές οι οποίοι μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου δεν θα  πηγαίνουν στα σπίτια τους, αλλά θα κάθονται στις πλατείες, προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας σήμερα στο Mega.

Η υφυπουργός δεν διευκρίνισε ποιο χρονικό περιθώριο έχουν οι μαθητές για να επιστρέψουν από το σχολείο στο σπίτι τους, σημειώνοντας: “Πάντως δεν είναι  απεριόριστος ο χρόνος”

Δημοσιογράφος: Φεύγει το παιδί πάει στο σχολείο, έχοντας τη βεβαίωση μετακίνησης από το σχολείο του . Τελειώνει το μάθημα  και παραμένει με τη παρέα του στην πλατεία. Ποιος θα επιβάλει το πρόστιμο; θα υπάρχει πρόστιμο  στους μαθητές;

 Υφ. Παιδείας: Θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν  τους κανόνες οι οποίοι είναι κανόνες για όλον τον πληθυσμό.

Δημοσιογράφος: Θα υπάρχει το δίωρο μετά τη λήξη των μαθημάτων; Πόσο χρόνο θα έχει ο μαθητής για να επιστρέψει στο σπίτι του  από  τη χρονική στιγμή  που τελειώνει το μάθημα;

Υφ. Παιδείας: Δεν ξέρω εάν  είναι δίωρο . Δεν μπορώ να το πω αυτό. Πάντως δεν είναι  απεριόριστος ο χρόνος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ESOS: Στις βεβαιώσεις μετακίνησης των μαθητών  που χορηγούν τα σχολεία  στους γονείς και κηδεμόνες αναγράφεται το χρονικό περιθώριο που έχει ο μαθητής   τόσο για την προσέλευση όσο και για την αποχώρηση.  

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ (σ.σ. Δίνεται στα Δημοτικά κια κάτι ανάλογο θα δοθεί και στα Γυμνάσια και Λύκεια από 1η Φεβρουαρίου)

Η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια, παρέχεται από τον Διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας περιέχει δε το ονοματεπώνυμο του μαθητή/ της μαθήτριας, τον τόπο κατοικίας και τη διεύθυνση του σχολείου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης του μαθητή/της μαθήτριας .

Υφ. Παιδείας:  Γιατί ανοίγουν τα Γυμνάσια και Λύκεια

«Τα σχολεία ανοίγουν επειδή το επέτρεψε η επιτροπή των ειδικών. Η δια ζώσης διδασκαλία είναι καλύτερη από την εξ’ αποστάσεως. Αλλά δεν μπορούσαμε να την υλοποιήσουμε όσο δεν είχαμε το πράσινο φως των εκπαιδευτικών. Έτοιμο το υπουργείο, αλλά θα δοθούν και πρόσφατες οδηγίες. Θέλαμε να ανοίξουν τα σχολεία. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε τους ειδικούς. Οι ειδικοί το επέτρεψαν και τα σχολεία άνοιξαν» τόνισε η υφ. Παιδείας στην ίδια συνέντευξη .

«Δεν επεμβαίνουμε, δεν τροποποιούμε, δεν επηρεάζουμε τις αποφάσεις των ειδικών» πρόσθεσε σχετικά.

Τεστ κορωνοϊού

Παράλληλα, έκανε λόγο ότι οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν τεστ κορωνοϊού μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείο, ενώ θα γίνονται, όπως είπε, εθελοντικά τεστ στους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

«Ο ΕΟΔΥ θα κάνει επιτόπια τεστ που θα διευκολύνουν στην ασφάλεια που θέλουν να νιώθουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές» σημείωσε.

Τεστ μόνο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου

Στο ερώτημα γιατί θα κάνουν εθελοντικά τεστ μόνο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, απάντησε ότι η επιτροπή των ειδικών εκτιμά πως οι υπόλοιπες τάξεις δεν έχουν βεβαρημένο ιικό φορτίο. «Όμως, όποια παιδιά θέλουν, με συναίνεση γονέα, και από άλλες τάξεις, μπορούν να κάνουν τεστ».

Αναφορικά με το άνοιγμα των φροντιστηρίων, υπογράμμισε, ότι ανησυχεί τους ειδικούς η ανάμειξη παιδιών «από διαφορετικές σχολικές μονάδες».

Τα Δημοτικά  Σχολεία

Τέλος η Ζέττα Μακρή  εκτίμησε ότι η επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων «πηγαίνει μια χαρά».

Σχόλια (56)

 
@αστυνομευση
25 Ιαν 2021 10:39

Έχεις απόλυτο δίκιο!βρηκαν την ευκαιρία τα κανάλια και ταΐζουν τον κόσμο τηλεπαιχνίδια τύπου big brother survivor gntm βάζουν τον κόσμο να ψηφίσει και ακυρώνουν επιδεικτικά την ψηφοφορία (βλέπε survivor) βγάζουν νικητές οποίους θέλουν,χορεύουν και σπάνε πιάτα κάθε Σάββατο σε εκπομπές εκατό άτομα μαζί χωρίς μέτρα προφύλαξης περνάνε ότι μήνυμα θέλουν και δεν μιλάει κανείς.Τα παιδιά τα έχουν κλείσει τρεις μήνες μέσα μπροστά σε οθόνες μικρές και μεγάλες κινητού υπολογιστή ταμπλέτας τηλεόρασης κλπ και όλα αυτά μας φαίνονται φυσιολογικά.Μηπως τελική φταίμε και εμείς κάπου;;

 
Μαρία ΠΕ70
24 Ιαν 2021 21:06

Δε θα κολλάνε μέσα στην τάξη και θα κολλάνε στην πλατεία.!!!!!
Αφού τους ανεχόμαστε ακόμη και δεν τα κλείνουμε με δική μας ευθύνη τα σχολεία, αφού δεν υπάρχει κανένα μέτρο προστασίας τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά, καλά να πάθουμε.
Μας δουλεύουν ασύστολα, και αδιαφορούν εντελώς για τα θύματα των αποφάσεων τους. Ξυπνήστε συνάδελφοι! Η υγεία μας και η ζωή μας δεν πρέπει να θεωρούνται αξίες διαπραγματεύσιμες. Στα δημοτικά παίζουμε ήδη την ζωή μας κάθε μέρα κορώνα - γράμματα. Σου'ρχεται το 10χρονο και το 7χρόνο και σου μιλάει από απόσταση 20 εκατοστών από τη μούρη σου με κατεβασμένη τη μάσκα....Τι να του πεις? Αυτό παιδί είναι! Δεν καταλαβαίνει. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την πολιτική μας ηγεσία. Έχω ήδη αρκετούς γνωστούς που νόσησαν από τα παιδιά τους στα σχολεία. Εκπαιδευτικοί και μη.

 
Μαζιταφαγαμε!
24 Ιαν 2021 21:02

- Πουτ δε μπαγκ ντάουν!
- .....
- Εσένα κάπου σε ξέρω!
- Εμένα;...
- Ποιανού είσαι γιος;
- Εγώ;
- Ναίαι, εσύ!
- Εγώ είμαι γιος τουου αυτού!
- Ποιανού αυτού;
- Του αυτού μαθές, του.... του...
Μάναααα!

 
Μιλάτε για θράσος εσείς που μ'αυτό ζήτε;
24 Ιαν 2021 19:56

Μετά απο τόσους μήνες χωρίς να βλέπονται καθόλου δυο φίλοι συναντιούνται να τα πούνε από κοντά για ένα τέταρτο με όλα τα μέτρα αλλά αυτό πρέπει να κοστίσει απο 300$ ο καθένας. Δεν έχετε λίγη ανθρωπιά;

 
Alex
24 Ιαν 2021 19:53

Η εκπαιδευτική κοινότητα έπρεπε να αντιδράσει προ πολλού (μάσκες, διαχωρισμός τμημάτων, διαγωνίσματα κ.λπ.). Δυστυχώς, όμως. Κι οι γονείς απόντες... Στην πλειοψηφία τους. Ούτε τα στοιχειώδη παράπονα στις Διευθύνσεις των σχολείων ή ακόμη και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Όταν αρχίσεις να μαστιγώνεσαι, δεν καταλαβαίνεις τον πόνο. Άξιοι όλοι μας!

 
Δημητρης
24 Ιαν 2021 19:47

Άμα τους πιάσουν γράψε μου.

 
2021
24 Ιαν 2021 18:47

Η ηγεσία του το υπουργείου υπόσχεται πρόστιμα προς τους έφηβους μαθητές που αναπόφευκτα θα αναζητήσουν στους δημόσιους χώρους μια ανάσα από την πίεση της περιόδου του εγκλεισμού τους. Έτσι αποκαλύπτει πανηγυρικά την παιδαγωγική της αντίληψη ή καλύτερα την (ηθελημένη;) άγνοιά της για την εφηβική ηλικία.
Ποιος μπορεί να αγνοεί τη σημασία που έχει για τους εφήβους η φυσική κοινωνικότητα, η αλληλεπίδραση, η ένταξη στην ομάδα μιας παρέας, η προσέγγιση των σημαντικών "άλλων", ή η διαμόρφωση των κοινωνικών ρόλων;
Πρόκειται για διαδικασίες που ο έφηβος τις κατακτά στο εν λειτουργία σχολείο, το πανεπιστήμιο αλλά και τους δημόσιους χώρους! Η στέρησή τους έχει σοβαρές συνέπειες στην υγιή διαμόρφωση της προσωπικότητας και της ψυχοσύνθεσή του !
Η λατρεία αυτή της αστυνόμευσης καταλήγει ανεπιθύμητη και για την ίδια την αστυνομία. Γενικά οι πολίτες αναρωτιούνται, πού αποβλέπει αυτή η τακτική ..

 
Ανωνυμος κύριος
24 Ιαν 2021 18:37

Ούτε η χούντα δεν έκανε τέτοιες δηλώσεις! Να πληρώσουν αυτοί πρόστιμο που σπούδασαν στο Χάρβαρντ και δεν έχουν ιδέα από δημόσιο σχολείο! Ούτε από έξω δεν έχουν περάσει! Ούτε ζουν με 500 ευρώ που ζούνε πολλοί άνθρωποι. Σιγά μην δώσουν σε αυτούς που " αποφασίζομεν και διατασομεν" πρόστιμα μιας και δεν γνωρίζουν τι θα πει μεροκάματο!!

 
Μητέρα
24 Ιαν 2021 18:01

Τελείωσε..ακατάλληλοι άνθρωποι σε υψηλές θέσεις. Παιδαγωγική μηδέν! Εμείς οι γονείς πρέπει να κινηθούμε ομαδικά..φοβάμαι να στείλω τον 16χρονο γιο μου χωρίς τα μέτρα του ΠΟΥ. Είμαστε σε πολυπληθής πόλη και ο κίνδυνος είναι μεγάλος, ο σύζυγος είναι υπερτασικος. Από την άλλη αν δεν πάει θα μείνει από απουσίες, θα χάσει τα μαθήματα και στο τέλος δεν θα τα καταφέρει. Στέκει από πάνω και η τράπεζα θεμάτων τους. Για σκεφτείτε λίγο πόσα πολλά μπαίνουν στην εξίσωση..από το ένα μέρος προσπάθεια για να έχουμε την υγεία μας και από το άλλο όλα αυτά που αποφασίζουν και διατάζουν! Αν δεν κάνουμε κάτι ως γονείς τα παιδιά μας με τις απαιτήσεις αυτές δεν θα τα καταφέρουν.

 
Αν θέλουν ανοιχτά σχολεία
24 Ιαν 2021 17:54

Να πάρουν σοβαρά μέτρα. Τα παιδιά κάνουν γυμναστική όταν έχει κρύο ή βρέχει μέσα στον κοινόχρηστο χώρο του σχολείου χωρίς μάσκες. Εκεί δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης? Αλλά αφού η εκπαιδευτική κοινότητα με την υποστήριξη των γονέων δε διαμαρτύρεται... Απεργία διαρκείας έπρεπε να προκηρύξουν. Και εμείς οι γονείς μαζί τους!

 
ert
24 Ιαν 2021 17:28

Το εξηγήσαμε, το ξαναεξηγήσαμε, το ματαξαναεξηγήσαμε και μερικοί εκεί, να συγκρίνουν τους ΙΔΙΟΥΣ 20 στην ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ με τους 20 τυχαίους στο δρόμο. Αξιολόγηση τώρα.

 
Μ.Π
24 Ιαν 2021 16:59

Επιεική την βρίσκω την υφυπουργό μας. Μόνο πρόστιμα? Μπορούμε να τα κουρευουμε με την ψιλή...Να τα διαπομπευουμε με ταμπέλες ,"Τέντι μπόι" στο στήθος... Να τα μαστιγωνουμε δημόσια ίσως? Τι? Επειδή είναι παιδιά θα τα λυπηθούμε? Ποια ανεμελιά της ηλικίας κύριε? Ποια νομίζουν πως είναι! Ο πρωθυπουργός??

 
@ Μαζιταφαγαμε! @ υιοθετήστε ένα ζωάκι
24 Ιαν 2021 16:44

ή απλά βγάλτε το ζώο που κρύβεται μέσα σας....μια βόλτα...ίσως και μέχρι Ντουμπάϊ

 
Δικαστής
24 Ιαν 2021 16:42

Έως 20 άτομα σε γάμους, βαφτίσεις, κηδείες σε κλειστούς κι ανοιχτούς χώρους
Στο σχολείο όμως από 25 έως 30 και σε κλειστό χώρο!
Στην πλατεία 2-3 μαθητές (με μάσκα) τρώνε πρόστιμο!!!
Άρα, λέμε ψέματα... με κωδικό 6 κι όλα καλά....
Αυτή είναι η ελληνική "παιδεία" και "νοοτροπία" που προωθεί η κυβέρνηση να υιοθετήσουν κατά συνέπεια οι μαθητές.

 
Βαγγέλης Ράγκος
24 Ιαν 2021 16:29

Τα παιδιά μου ήδη πάνε με τίς παρέες τους, βόλτα και στα μαγαζιά που άνοιξαν. Είναι από πολλές διαφορετικές σχολικές μονάδες. Θα μας έρθει και από αυτό πρόστιμο? Τα φροντιστήρια που τηρούν κανόνες ασφαλείας σας πείραξαν? Τα ιδιωτικά σχολεία τους τηρούν ή σας πιέζουν να τα ανοίξετε? Το παιχνίδι πλέον ξεκαθάρισε. Σας αρέσει η παρανομία. Για να μην πω άλλα...

 
τα παραπονα στον δημαρχο (οικονομου)
24 Ιαν 2021 15:53

JJ@ Δικτακτορία δεν έχουμε αλλά η νόμιμα εκλεγμενη κυβέρνηση ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΗΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ...

 
Μαζιταφαγαμε!
24 Ιαν 2021 15:51

@ υιοθετήστε ένα ζωάκι 24 Ιαν 2021 14:46
Και η πασχαλίτσα μπελάς είναι, να τους λες ότι έχεις ψείρες και ότι απλώς τις έβγαλες βόλτα!...

 
JJ
24 Ιαν 2021 15:33

Ποιός την έβαλε εκεί να λέει μπαρουφες;;;; Να πληρώσει αυτή πρόστιμο για αυτά που λέει!!! Ή νομίζει ότι έχουμε δικτατορία κ αποφασίζει ότι γουστάρει... εκτός αν έχουμε βέβαια....

 
JJ
24 Ιαν 2021 15:29

Πρόστιμο θα πρέπει να πληρώσει η ίδια για τις αηδίες που λέει

 
Αστυνομευση
24 Ιαν 2021 15:23

Όπου τους παίρνει τα κάνουν.εδω γίνεται κόλαση κάθε Σαββατόβραδο σε μεγάλα κανάλια όπου στις εκπομπές μαζεύονται πάνω από εξήντα άτομα χορεύουν αγκαλιάζονται φιλιούνται σπάνε πιάτα πετάνε λουλούδια δεν τηρούν κανένα απολύτως μέτρο αλλά φυσικά έχουν ασυλία.Κανενα πρόστιμο καμία σύσταση.Αν κάνουν μάζωξη πέντε φοιτητές αυτό είναι Κορινό πάρτη και πάνε τα πρόστιμα βροχή.Αυτη η κοινωνία μας αξιζει

 
Louisa
24 Ιαν 2021 15:12

Πρόστιμα στα παιδιά που πάνε στις πλατείες αλλά όχι στους 20 μαθητές που μαζεύονται στην τάξη. Τεστ μόνο στους μαθητές Γ Λυκείου.
Μέχρι πρόσφατα έλεγαν ότι προτεραιότητά
τους ήταν οι μαθητές Γ λυκειου. Τώρα στις κόκκινες περιοχές θα ανοίξουν μόνο τα γυμνάσια. Μπράβο τους. Καθόλου πρόχειρα τα μέτρα!!!

 
ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ
24 Ιαν 2021 14:48

ΤΙ ΦΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ

 
υιοθετήστε ένα ζωάκι
24 Ιαν 2021 14:46

για να έχετε απεριόριστες μονάδες μετακινήσεων στην καθημερινότητα σας...πρωί, μεσημέρι, όσο αργά το βράδυ θέλετε, αρκεί να δείξετε στον αστυνομικό το κατοικίδιο που συνοδεύεται και μπορείτε να κινηθείτε άφοβα.
Εγώ έχω μια πασχαλίτσα που την βγάζω βόλτα, εσείς???

 
Αγανακτισμενος
24 Ιαν 2021 14:31

Αντί να ασχολούνται με τα πρόστιμα στα παιδιά α ς ασχοληθούν με την επισπευση των εβολιασμων.στους εκπαιδ υετικούς για να γυρίσουν με ασφάλεια στο σχολείο.Ποια είναι η προστασία που παρέχεται; Τα σχολεία ανοίγουν με χε ιροτερες συνθήκες από ότι το Φθινοπωρο λογω και των καιρικών συνθηκων.Στο Ισραήλ εμβολιαστηκαν οι εκπαιδευτικοί και τώρα εμβολιάζονται και οι έφηβοι για να γυρίσουν με ασφάλεια στα σχολεία.Εδω τι;

 
PE19
24 Ιαν 2021 14:21

Εμ της θες και συ τις καταλήψεις σου !!!!

 
ουκανλαβεις
24 Ιαν 2021 14:13

Υπομονή κάποια στιγμή θα γίνουν εκλογές να τους ξεφορτωθούμε

 
Χαχαχαχαχαχα
24 Ιαν 2021 14:05

Αστείρευτη φαντασία...θα ρίξουμε πολύ γέλιο... επιχείρηση "συλλάβετε τους μαθητές"...

 
Καίτη Αγγελοπούλου
24 Ιαν 2021 14:01

Τα παιδιά τα καθοδηγούμε ,τα νουθετούμε και τα διδάσκουμε ,δεν τα απειλούμε,
στοιχειώδης παιδαγωγική αρχή ,δεν ξέρω τι έμαθαν στη Νομική αλλά εμείς
στα Παιδαγωγικά αυτά μάθαμε.

 
Βίκυ
24 Ιαν 2021 14:00

Απάντηση στο σχόλιο του
"Ανήσυχος εκπαιδευτικός"
24 Ιανουαρίου 2021 12:53
και
στο σχόλιο του "Χρήστος"
24 Ιανουαρίου 2021 10:53

Το σχόλιό σας τα λέει όλα!!
Είναι τραγικό να ανοίγουν τα σχολεία χωρίς να έχουν φροντίσει πρώτα για τις κατάλληλες υγειονομικές συνθήκες!
24 παιδάκια μέσα στην τάξη της κόρης μου (Β' Δημοτικού)!!
Εφόσον δεν υπάρχουν αίθουσες και εκπαιδευτικοι γιατί δεν εφαρμόζουν τόσο καιρό την εκ περιτροπής διδασκαλία (μέρα παρά μέρα);;;!!
Δεν έχουν χρήματα για τις άδειες ειδικού σκοπού (για τους γονείς των παιδιών Δημοτικού);;;!!
Ή μήπως νοιάζονται τόσο πολύ ότι δεν θα βγει η ύλη με αυτόν τον τρόπο;;;!!
Έλεος με την υποκρισία τους!!

 
Όλα καλά και όλα ανθηρά
24 Ιαν 2021 13:53

"Πηγαίνει μια χαρά" δήλωσε η επαναλειτουργία των Δημοτικών σχολείων και μόνο μια χαρά δεν πηγαίνει. 20 - 25 παιδιά μέσα στην ίδια αίθουσα, προφανώς και η διασπορά γίνεται πιο εύκολη. Η μάσκα δεν είναι τοποθετημένη σωστά σε κάποια παιδιά και δικαιολογημένα δεν είναι, κανείς δεν μπορεί να καθορίσει το ποσό κοντά έρχονται το ένα με το άλλο στα διαλείμματα και δυστυχώς από τα παραπάνω πολλά τμήματα έκλεισαν και αρκετά παιδάκια στερούνται τώρα την υποχρεωτική και την αναγκαία εκπαίδευση τους. Πού "Πηγαίνει καλά" ήθελα να ήξερα. Είναι λυπηρό που τέτοια άτομα γίνονται υπουργοί και υφυπουργοί, άτομα που δεν έχουν ιδέα τί γίνονται στα δημόσια σχολεία και ποιές είναι οι υποδομές σε αυτά. Μόνο λυπηρά θα είναι τα αποτελέσματα στην εκπαιδευτική κοινότητα και κυρίως στα παιδιά ως η νέα γενιά αυτής της χώρας.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ