ΜΑΘΗΤΕΣ

Σε ρύθμιση απουσιών Α’ τετραμήνου προχωρά η Ν. Κεραμέως

Πότε οι απουσίες των μαθητών δεν προσμετρώνται, λόγω Κορωνοϊού
Δημοσίευση: 24/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε ρύθμιση απουσιών του Α τετραμήνου των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, για τη χρονική περίοδο της εξ αποστάσεως διδασκαλία, θα προχωρήσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos όλες οι απουσίες των μαθητών/τριών θα καταγραφούν  στο Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο), αλλά  για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών δεν θα ληφθούν  υπόψη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η υπουργός Παιδείας έχει συζητήσει το θέμα με το επιτελείο της και έχει ζητήσει να της διατυπώσουν σχετική πρόταση.

Η ρύθμιση των απουσιών θα ανακοινωθεί προς το τέλος των μαθημάτων του 2ου τετραμήνου.

Την αρμοδιότητα της σχετικής ρύθμισης θα έχουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιο που είχε εκδώσει με το ξεκίνημα της εξ αποστάσεως διδασκαλία, , είχε καλέσει   τους  Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων   να αποτυπώνουν συστηματικά το σύνολο των μαθητών που απουσιάζουν καθ’ όλη τη διάρκειας της ημέρας, ανά τάξη.

 Τι ισχύει για τις απουσίες

Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητών/τριών εφόσον το σύνολο των απουσιών του/της δεν υπερβαίνει τις εκατόν δεκατέσσερις (114).

Ανεπαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή/τρι- ας που σημείωσε πάνω από εκατόν δεκατέσσερις (114) απουσίες. Οι μαθητές/τριες των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής είναι υποχρεωμένοι/ες να επαναλάβουν τη φοίτηση τους στην ίδια τάξη.

Στην περίπτωση των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Γυμνασίων και Λυκείων ισχύουν τα αριθμητικά όρια που προβλέπονται  προσαυξημένα κατά δεκαέξι (16) απουσίες.

Στην περίπτωση των Εσπερινών Γυμνασίων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων ή Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων ισχύουν τα αριθμητικά όρια που προβλέπονται  προσαυξημένα κατά δεκαέξι (16) απουσίες.

Στην περίπτωση των ιδιωτικών σχολείων τα οποία λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο ισχύουν τα αριθμητικά όρια που προβλέπονται  προσαυξημένα ανάλογα με τον αριθμό των επιπλέον ωρών.

Πότε οι απουσίες των μαθητών δεν προσμετρώνται, λόγω Κορωνοϊού

1. Οι απουσίες μαθητών σχετικά με τον κορωνοϊό COVID-19 καταγράφονται, αλλά δεν προσμετρώνται στις ακόλουθες περιπτώσεις :

α) Αν νοσεί από κορωνοϊό COVID-19 ο ίδιος ο μαθητής ή κάποιος που κατοικεί στο σπίτι του, με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

β) Αν ο μαθητής ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ, με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από τον θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας. Οι ομάδες μαθητών αυξημένου κινδύνου είναι οι ακόλουθες:

i. Μαθητές που λαμβάνουν χημειοθεραπεία για κακοήθεια ή μετά από ομόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, εάν έχουν παρέλθει λιγότερο από έξι (6) μήνες από την ολοκλήρωσή της.
ii. Μαθητές μετά από αλλογενή μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από δώδεκα (12) μήνες.
iii. Μαθητές μετά από μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου, εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από εικοσιτέσσερις (24) μήνες.
iv. Μαθητές με δρεπανοκυτταρική αναιμία.
v. Μαθητές με σοβαρή συγγενή ή επίκτητη ανοσοανεπάρκεια (HIV και CD4 <500).
vi. Μαθητές υπό χρόνια κορτιζονοθεραπεία (prednisolone >20mg/μέρα).
vii. Μαθητές με σοβαρή χρόνια νεφρική νόσο ή νε- φρική ανεπάρκεια.
viii. Μαθητές με αιμοδυναμικά σημαντική συγγενή καρδιοπάθεια ή γνωστή μυοκαρδιοπάθεια.
ix. Μαθητές με χρόνια, σοβαρή πνευμονοπάθεια, όπως κυστική ίνωση με αναπνευστική ανεπάρκεια ή μαθητές με σοβαρό και μη ελεγχόμενο άσθμα, σύμφωνα με τη γνωμάτευση εξειδικευμένου κέντρου.
x. Μαθητές με σύνθετα μεταβολικά ή νευρολογικά προβλήματα.

γ) Μαθητής που έχει υποβληθεί σε μοριακή διαγνωστική εξέταση για τον κορωνοϊό COVID-19 και για όσο χρόνο αναμένει την έκδοση του αποτελέσματος.

2. Για τους μαθητές που απουσιάζουν εντασσόμενοι σε ευπαθείς ομάδες, προβλέπεται η παρακολούθηση μαθημάτων μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

 

Σχόλια (30)

 
Fenia
29 Ιαν 2021 14:40

Εννοείται ότι δεν πρέπει να υπολογιστούν οι απουσίες,με τόσα προβλήματα που υπήρχαν.Αυτοι που μπόρεσαν να παρακολουθήσουν καλό για αυτούς δε θα βγουν χαμένοι.

 
Ανίκανη εντελώς......
25 Ιαν 2021 16:33

Ελπίζω οι ψηφορόροι του Βορείου Τομέα, να πράξουν τα δέοντα την ώρα της κάλπης κ ας σας ζαλίζει με τηλεφωνήματα η φίλη της Αναστασία. Ελπίζω να μην την ξαναδούμε ούτε ζωγραφιστή. Ελπίζω να μην μας την «φορέσει» στο Επικρατείας όπως ο μέντοράς της! Εχθές ανήρτησε στο fb ευχαριστίες επ ευκαιρίας της.......χθεσυνής ημέρας των Εκπαιδευτικών (δική της επινόηση. Ούτε την 5η Οκτωβρίου δεν γνωρίζει).

 
Epal
25 Ιαν 2021 15:07

Σύμφωνα με το άρθρο, αν επαληθευτεί, η ανακοίνωση θα γίνει προς το τέλος του Β τετραμήνου. Ας αναλογιστούμε όμως την περίπτωση των ΕΠΑΛ όπου σύμφωνα με τον νόμο, πρέπει να υπάρξει στην λήξη του Α τετραμήνου χαρακτηρισμός μαθητών ως Μη Παρακολουθούντες αν έχουν πάνω από 114 απουσίες (π.χ. 120). Πότε θα μάθει αυτός αν επαναλαμβάνει ή όχι; Κάτι δεν πάει καλά με αυυο που διαβάζω.

 
L
25 Ιαν 2021 14:56

..."σύμφωνα με πληροφορίες του esos όλες οι απουσίες των μαθητών/τριών θα καταγραφούν στο Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο), αλλά για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών δεν θα ληφθούν υπόψη". Αν τελικά γίνει αυτό, θα πρόκειται για την μέγιστη απαξίωση του σχολείου, ενώ φυσικά το Υπουργείο καταργεί την σχετική εγκύκλιο που είχε εκδώσει το ίδιο.

 
Χαχαχαχα
25 Ιαν 2021 14:32

@Το υπουργείο...25 Ιαν 2021 10:22
Ο ένας φτιάχνει καραβάκια και ονειρεύεται να γίνει αστροναύτης...η άλλη ονειρεύεται πρόστιμα σε μαθητές και αγνοεί ότι υπάρχουν ολοήμερα σχολεία...η υπουργάρα δεν έχει αφήσει εκπομπή για εκπομπή του ΣΚΑΪ...κι εσύ μας λές για τον Φίλη και τον Γαβρόγλου..Πω πω πίκρα...

 
xaxa
25 Ιαν 2021 13:07

Η άριστη Υπουργίνα μας!Τα πάντα εν σοφία ποιεί!έλεος ας μας λυπηθεί κάποιος να μας σώσει!μπέστε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε...

 
Λίγο ελεος
25 Ιαν 2021 11:29

Τόση προσπάθεια απο παιδιά και εκπαιδευτικους για να καταχωρηθούν οι απουσιες να γίνει κατι πιο οργανωμένο και οχι χύμα στο κύμα όποιος θέλει και να ειναι μεσα 3 κ ο κούκος, και η υπουργός ετοιμάζεται να δώσει συγχωροχάρτι σε όσους δεν παρακολούθησαν ούτε μια ώρα. Κυβέρνηση αρίστων.

 
ζπ
25 Ιαν 2021 11:21

ΑΡΑ δεν θα μεινει κανενας απο απουσιες αυτο ειναι το συμπερασμα αρα καποιοι αδιαφοροι μαθητες που χορτασαν υπνο σε σχεση με καποιους που ηταν επιμελεις και συνεπεις στα μαθηματα να βγαινουν μαγκες δυστυχως οπως ολα στην ελλαδα σχεδιαζονται και εξαγγελονται στο ποδι και καποιοι περνουν καλα σε βαρος των υπολοιπων

 
Το υπουργείο...
25 Ιαν 2021 10:22

...δεν διατύπωσε καμία άποψη μέχρι αυτή τη στιγμή και κάποιοι άρχισαν να γράφουν ό,τι τους κατέβει! Αν είχε χιούμορ η υπουργός θα έπρεπε να τους καλέσει και να αποφασίσουν αυτοί, πώς πρέπει να γίνει η διαχείριση απουσιών.
...Εγώ, περιμένω Φίλη, Γαβρόγλου και τον ...πώς τον έλεγαν.

 
Konstantinos
25 Ιαν 2021 10:17

Τυχαία διαρροή μετά την γκάφα της Υφυπουργού; Όποιος έχει διδάξει έστω μια ώρα γνωρίζει πως από την στιγμή που θα διαρρεύσει (ή ανακοινωθεί) κάτι τέτοιο ακόμα και οι "λογαριασμοί" φαντάσματα θα εξαφανιστούν από το webex

 
AKR
25 Ιαν 2021 10:09

Δηλαδή όταν η πλατφόρμα έχει πρόβλημα και δεν βάζει τα παιδιά μας τι γίνεται;θα περνούν απουσίες και θα μένουν στην ίδια τάξη γιατί το σύστημα είναι προβληματικό ;τι φταίνε τα παιδιά;

 
@ Ενισχύοντας την ελληνική νοοτροπία…
25 Ιαν 2021 09:56

Αγαπητέ έχεις δίκαιο για την παρατήρηση και συμφωνώ μαζί σου, αλλά εξήγησε μου για να καταλάβω, αν υπουργός ήταν ο Φίλης θα μετρούσαν οι απουσίες και θα κόβονταν οι μαθητές από απουσίες ή θα έκανε μια από τα ίδια, αν όχι χειρότερα;

 
.
25 Ιαν 2021 09:53

Για να πάρουμε δουλειά πρέπει να χαραμίσουμε τα καλύτερα μας χρόνια σε σπουδές και αυτή μπαίνει υπουργός χωρίς την παραμικρή ιδέα απο παιδεία και δημόσιο

 
κωστας
25 Ιαν 2021 09:34

δηλαδη περιμενετε τωρα η ανικανη υπουργος να κανει κατι σωστω;

 
Πανος
25 Ιαν 2021 09:02

Υπαρχουν και περπτωσεις μαθητων που στην τηλεκπαιδευση δεν συμμετειχαν καθολου γιατι λεει οτι δεν ειχαν ουτε σταθερο τηλεφωνο,ουτε κινητο ,ουτε τιποτα...ειναι δυνατον αυτο;και ουτε ηρθαν στα σχολεια να το δηλωσουν!αυτους παλι θα τους ξανασωσετε εις βαρος των (κορόιδων) που παρακολουθουσαν ανελλιπως;

 
The last hole of Zourna
25 Ιαν 2021 08:57

Απ' τα "θα" στο δια ταύτα...

 
Ζωή
25 Ιαν 2021 08:49

Άντε να παρακολουθήσουν αυτή τη βδομάδα μετά την εξαγγελία.

 
Επιτελικο κράτος του ΣΚΑΪ
25 Ιαν 2021 08:44

Χαρίζουμε απουσίες αλλά είμαστε υπερ της αξιολόγησης. Τι θίασος είναι αυτος;;;;

 
Σωστή ρύθμιση
25 Ιαν 2021 08:39

Πολλά παιδιά δεν είχαν τη δυνατότητα ή είχαν προβλήματα σύνδεσης και έπαιρναν απουσίες συχνά. Δίκαιη μεταχείριση.

 
Ενισχύοντας την ελληνική νοοτροπία...
25 Ιαν 2021 08:02

Αγαπητά παιδιά, δεν σας αρέσει το μάθημα ή ο καθηγητής;
Απλά μην το παρακολουθήσετε! Η αξία Υπουργός μας θα δώσει εντολή να μην μετρήσουν οι απουσίες...
Φαντάζει σενάριο κωμωδίας αλλά δυστυχώς είναι πραγματικότητα. Να τη χαίρεστε όσοι ακόμα πιστεύετε ότι είναι άξια (όπως προφανώς ο κ. Μητσοτάκης) πραγματικά σας αξίζει..

 
Α. Α.
25 Ιαν 2021 02:49

Δηλαδή, τώρα που θα δώσουμε τους τηλε-βαθμούς θα αναγράφονται για τον μαθητή Χ. Ψ. πχ 80 απουσίες, αλλά στον έλεγχο της Γενικής Επίδοσης θα μπορεί να έχουν μειωθεί πχ στις 40???
Πείτε μας λίγο τη λογική του πράγματος, διότι δεν το πιάνουμε το .... υπονοούμενο!

 
Gymnast
24 Ιαν 2021 23:38

Αξιολόγηση μαθητή όμως οπωσδήποτε από την τηλεκπαιδευση, έτσι;

 
Gymnast
24 Ιαν 2021 23:38

Αξιολόγηση μαθητή όμως οπωσδήποτε από την τηλεκπαιδευση, έτσι;

 
Κωνσταντίνος
24 Ιαν 2021 23:18

Περνάμε τις απουσίες στα βιβλία φοίτησης... αλλά δεν θα πιαστούν στο τέλος..... Μπράβο κ.πρωθυπουργε με τις επιλογές σας... Άξιος της ανικανότητας σας....

 
Katerina123
24 Ιαν 2021 23:13

Για τα παιδια που φν εχουν τη δυνατοτητα να εχουν ιντερνετ για τηλεκπαιδευση τη γινεται με απουσιες,κυρα μου??

 
Για γέλια...
24 Ιαν 2021 22:10

η μία βάζει πρόστιμα και η άλλη χαρίζει απουσίες.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
24 Ιαν 2021 21:51

Χμ, θα δούμε πολλά τέτοια χαριτωμένα! Έτσι κι αλλιώς το ξέρουν ότι η εγκυρότητα της κάλυψης της ύλης μέσω της προβληματικής τηλεκπαίδευσης είναι συζητήσιμη, ενώ δεν αποκλείονται ακόμη και προσφυγές στη δικαιοσύνη για τη νομιμότητα της προετοιμασίας των τελειοφοίτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις! Εξού και επείγεται το υπουργείο να ανοίξει τη γ' λυκείου συμπαρασύροντας με άκρως επιπόλαιο τρόπο και τις άλλες τάξεις γυμνασίου και λυκείου, ενώ δεν αποκλείω να δούμε σύντομα κάποια οδηγία για επαναδιδασκαλία της ύλης των προηγούμενων εβδομάδων! Φυσικά όλα αυτά το υπουργείο προσπαθεί να τα παραμερίσει βάζοντας σε πρώτο πλάνο πρωτοβουλίες εκτός λογικής μέσα στη συγκεκριμένη συγκυρία, δηλαδή τράπεζα θεμάτων, αξιολόγηση κλπ., μόνο που - ως συνήθως - θα αναγκαστεί να συρθεί για άλλη μια φορά πίσω από τις εξελίξεις...

 
??
24 Ιαν 2021 21:46

Τι ξεφτίλα είναι αυτή; ωραία σοβαρη εκπαίδευση...

 
κάπως θα βολευτούν όλα
24 Ιαν 2021 21:25

και στα γυμνάσια και στα λύκεια , για τα ΣΔΕ με μηδενική τηλεκπαίδευση και 220 απουσίες μην το συζητάμε, δωμ΄κι εμένα μπάρμπα. δώστε από τώρα απολυτήρια , ενδεικτικά με μέιλ και τα λέτε από σεπτέμβρη , αν δεν έχει εκλογές

 
κάπως θα βολευτούν όλα
24 Ιαν 2021 21:25

και στα γυμνάσια και στα λύκειαο , για τα ΣΔΕ με μηδενική τηλεκπαίδευση και 220 απουσίες μην το συζητάμε, δωμ΄κι εμένα μπάρμπα. δώστε απολυτήρια , ενδεικτικά με μέιλ και τα λέτε από σεπτέμβρη , αν δεν έχει εκλογές

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ