Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Έκανε πίσω η υφ. Παιδείας για τα πρόστιμα σε μαθητές μετά τη γενική κατακραυγή

"Διευκρινίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές"
Δημοσίευση: 24/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μετά τη “θύελλα” αντιδράσεων η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή πήρε πίσω την πρωινή  δήλωση της,  περί επιβολής προστίμων στους μαθητές   που θα κάθονται στις πλατείες και δεν θα επιστρέφουν στο σπίτι μετά τη λήξη των μαθημάτων.

Η υφυπουργός Παιδείας προχώρησε απόψε στην ακόλουθη δήλωση-διευκρίνιση:

“Σε συνέχεια της σημερινής συζήτησης,διευκρινίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές.Με σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα,& ειδικά τους μαθητές μας έχουμε,συνεργαστεί άριστα μέχρι στιγμής,τηρούν τα μέτρα σχολαστικά & αναμένουμε το ίδιο για την συνέχεια”.

Τι δήλωσε το πρωί η υφυπουργός Παιδείας

Πρόστιμα για τους μαθητές οι οποίοι μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου δεν θα  πηγαίνουν στα σπίτια τους, αλλά θα κάθονται στις πλατείες, προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας σήμερα σε πρωινή εκπομπή  στο Mega.

Η υφυπουργός δεν διευκρίνισε ποιο χρονικό περιθώριο έχει ο μαθητης για να επιστρέψει από το σχολείο στο σπίτι του, σημειώνοντας: “Πάντως δεν είναι  απεριόριστος ο χρόνος”

Δημοσιογράφος: Φεύγει το παιδί πάει στο σχολείο, έχοντας τη βεβαίωση μετακίνησης από το σχολείο του . Τελειώνει το μάθημα  και παραμένει με τη παρέα του στην πλατεία. Ποιος θα επιβάλει το πρόστιμο; θα υπάρχει πρόστιμο  στους μαθητές;

Υφ. Παιδείας: Θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν  τους κανόνες οι οποίοι είναι κανόνες για όλον τον πληθυσμό.

Δημοσιογράφος: Θα υπάρχει το δίωρο μετά τη λήξη των μαθημάτων; Πόσο χρόνο θα έχει ο μαθητής για να επιστρέψει στο σπίτι του  από  τη χρονική στιγμή  που τελειώνει το μάθημα;

Υφ. Παιδείας: Δεν ξέρω εάν  είναι δίωρο . Δεν μπορώ να το πω αυτό. Πάντως δεν είναι  απεριόριστος ο χρόνος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ESOS: Στις βεβαιώσεις μετακίνησης των μαθητών  που χορηγούν τα σχολεία  στους γονείς και κηδεμόνες αναγράφεται το χρονικό περιθώριο που έχει ο μαθητής   τόσο για την προσέλευση όσο και για την αποχώρηση.  

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ (σ.σ. Δίνεται στα Δημοτικά και κάτι ανάλογο θα δοθεί και στα Γυμνάσια και Λύκεια από 1η Φεβρουαρίου)

Η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια, παρέχεται από τον Διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας περιέχει δε το ονοματεπώνυμο του μαθητή/ της μαθήτριας, τον τόπο κατοικίας και τη διεύθυνση του σχολείου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης του μαθητή/της μαθήτριας .

Σχόλια (23)

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
25 Ιαν 2021 19:24

Δε με εκπλήσσει πλέον τίποτε με δαύτους. Έχουν αποδείξει πειστικότατα πλέον ότι δεν είναι ικανοί ούτε δυο γαϊδάρων το άχυρο να μοιράσουν, πόσο μάλλον να διαχειριστούν εκπαιδευτικά θέματα και μάλιστα σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Όσο για τη βεβαίωση που θα χρειαστεί κάθε μαθητής για τη μετακίνησή του, δεν είδα μέχρι στιγμής να έχει σταλεί κάτι στα σχολεία επισήμως, ώστε να τις ετοιμάσουμε εγκαίρως. Δεν είναι δα και τόσο εύκολο, όταν έχεις καμιά 300αριά μαθητές. Και δεν αρκεί αυτό που λέει υπεροπτικά κάποιος για ηλεκτρονική μορφή, γιατί και πάλι θέλει δουλειά ξεχωριστά για κάθε μαθητή, αφού ο καθένας έχει τελείως διαφορετικά δεδομένα που πρέπει να συμπληρωθούν. Μια καλή λύση θα ήταν να φτιάξουν αμέσως μια εφαρμογή στο Myschool που έτσι θα μας δώσει τη δυνατότητα εύκολης αναπαραγωγής για τον καθένα μαθητή ξεχωριστά. Αλλά πολλά ζητάω μάλλον!

 
Εφαρμοστε το προγραμμα σας, παρτε αποφάσεις, ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙΤΕ!
25 Ιαν 2021 14:43

Η γενική κατακραυγή απο που ειδικά προήλθε, διότι οι πλατείες ειναι γεμάτες απο εφηβους που βγαινουν βόλτα και ουδείς κόβει προστιμα στους γονείς τους. Μας εχουν κλειδώσει σπίτια, μας εχουν αναγκάσει να φοράμε μασκες και οι εφηβοι γεμιζουν πλατείες ανενοχλητοι. Ετσι χανει η ΝΔ διαχρονικά, δεν εφαρμόζει το πρόγραμμα της. Με την επαγγελματική καταρτιση αναβαθμιση γιοκ, με τα ΑΕΙ και τις πανελλαδικές επι 2 χρόνια καμμια βαση του 10

 
ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ
25 Ιαν 2021 10:51

Απο το κακο στο χειρότερο πάμε με την ηγεσία αυτού τπυ ταλαίπωρου υπουργείου

 
Κώστας
25 Ιαν 2021 10:45

Δεν νομίζω να χρειάζεται να πάνε ή να μην πάνε στο σχολείο τα παιδιά για να βρίσκονται μετά στα πάρκα. Θέλω να πω, και όλο αυτό το διάστημα που ήταν στην εξ αποστάσεως, στα πάρκα ήταν (και μη με φάτε, δεν μιλάω για ώρες που είχαν μάθημα), μιλάω από μεσημέρι μέχρι βράδυ. Το θέμα είναι ότι πουθενά δεν υπάρχει έλεγχος. Και για τους μεγάλους. Στις γειτονιές τουλάχιστον. Δεν ξέρω τι γίνεται στα σύνορα των νομών ή σε ένα μόνο σημείο του κέντρου της πόλης.

 
Ευτυχώς
25 Ιαν 2021 10:17

@Σχόλιο25 Ιαν 2021 08:46
Και για τα ολοήμερα ήταν λάθος στη διατύπωση; Έχει ασχοληθεί καθόλου η κυρία με τα καθήκοντά της; Όλη μέρα τριγυρίζει τα ΜΜΕ για συνεντεύξεις. Μαζί με τον άλλο που παίζει με τα καραβάκια του φτιάχνουν το τέλειο συμπλήρωμα της τηλεπαρουσιάστριας υπουργού!

 
@ Α.Α.
25 Ιαν 2021 10:01

Να υποθέσω ότι είσαι στον προηγούμενο αιώνα σε ότι αφορά την ψηφιακή τεχνολογία…

 
Γιατί να παραιτηθεί;
25 Ιαν 2021 09:23

Αφού όπως δήλωσε όταν ανέλαβε: Θα εφαρμόσω την κυβερνητική πολιτική. Αυτό ακριβώς κάνει! Δεν της ξέφυγε η δήλωση. Το είπε, υπήρξε αντίδραση και η κυβέρνηση μέσω της Μακρή το παίρνει πίσω. Κλασική τακτική: ρίχνουμε κάτι και σφυγμομετρούμε αντίδραση. Ας θυμηθούμε όλα αυτά που γίνονται την επόμενη φορά που θα βρεθούμε στην κάλπη.

 
Σχόλιο
25 Ιαν 2021 08:46

Μια λάθος διατύπωση ήταν. Ηρεμήστε !!!!

 
Απορια
25 Ιαν 2021 08:42

Στα σοβαρά τώρα...είναι ακόμα στη θέση της;

 
Καλά κάνουν
25 Ιαν 2021 08:06

Απλά εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν μιλάει πλέον κανένας λογικός άνθρωπος στη χώρα μας... Λέμε ότι θελουμε, όποτε θελουμε, δημιουργούμε εντυπώσεις, αλλάζουμε αυτά που είπαμε ήδη με θράσος και έχουμε προβάδισμα 15%! Προφανώς και καλά κάνουμε!

 
Α. Α.
25 Ιαν 2021 02:56

Βρε γατάκια!
Βάλτε στους βολταδόρους μαθητές να γράψουν 100 φορές με το χέρι "Δεν θα μετακινούμαι άσκοπα μετά το σχολείο, κύριε Αστυνόμε μου!", και χωρίς ορθογραφικά λάθη παρακαλώ, να δείτε αν θα παραβιάσει κανείς το ωράριο!

Πιο σοβαρά, τώρα: Θα πρέπει οι Διευθυντές να ετοιμάσουν "Άδεια Μετακίνησης Μαθητή"? Πείτε λίγο υπεύθυνα, γιατί μια εβδομάδα δεν θα μας φτάσει να ετοιμάσουμε 300 Βεβαιώσεις!

 
Αριστεία, όχι αστεία
24 Ιαν 2021 22:57

Ζούμε μεγάλες στιγμές αριστείας. Keep going.

 
Λάκης
24 Ιαν 2021 22:31

Βρε το mega! Μα καλά κι ο δημοσιογράφος τέτοιες ερωτήσεις παγίδα? Ούτε στις Πανελλαδικές δεν βάζουν τόσο δύσκολα! Αφού την βλέπεις ότι δεν διάβασε..... ρώτα την γι' αυτά που ξέρει!

 
Αλέξανδρος
24 Ιαν 2021 21:54

Που σας βρίσκουν και σας κάνουν Υπουργούς;;;

 
Επιτελικό κράτος
24 Ιαν 2021 21:21

Λέει ο καθένας ό,τι του κατέβει, βγαίνει μετά από λίγες ώρες και ανακαλεί και τα ΜΜΕ αποθεώνουν τον ΠΘ. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΜΜΕ θα μείνει στην ιστορία!!!!

 
Επιτέλους?
24 Ιαν 2021 21:06

@επιτελους24 Ιαν 2021 20:02
Μήπως να πάει σπίτι της; Σου πέρασε αυτό απο το μυαλό;

 
At last
24 Ιαν 2021 21:06

Αυτή δεν καταλαβαίνει ότι είναι ιφιπουργώς....

 
Αμαν
24 Ιαν 2021 21:04

Μετά τη γενική κατακραυγή κάνει την κωλοτούμπα της και μένει γατζωμένη στην καρέκλα. Να χαρώ εγώ αρίστους και επιτελικό κράτος. Φυσικά ούτε λέξη για παραίτηση....

 
Απλά τα πράγματα
24 Ιαν 2021 20:59

Παραιτήσου είσαι τραγική.

 
επιτελους
24 Ιαν 2021 20:02

Αυτή η υφηπουργός κάτι καταλαβαίνει

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ