ΦΟΙΤΗΤΕΣ

«Με ένα κλικ» οι φοιτητές θα εξυπηρετούνται από τις Γραμματείες των Σχολών τους

Δημοσίευση: 25/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Με ένα κλικ» στον υπολογιστή τους οι φοιτητές θα εξυπηρετούνται για μια σειρά θεμάτων  από τις Γραμματείες των Σχολών τους, ανακοίνωσε ο  υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης διαδικτυακή ημερίδα της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δήλωσε   πως βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας για την εκπόνηση ενός σχεδίου για την αυτοματοποίηση της αλληλεπίδρασης φοιτητών και γραμματείας, μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας που θα επιτρέπει την απευθείας εξυπηρέτησή τους.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή συζήτηση είναι μια πολύ καλή αφορμή για να ανοίξουμε μια κουβέντα για το μέλλον. Ποιοτικά ακόμα τώρα ξεκινάμε να αλλάζουμε αιώνα σε κάποια πράγματα παρά το γεγονός ότι το ημερολόγιό μας δείχνει 2021. Κάποιοι βρίσκονται ακόμα και σήμερα σε σύγκρουση με τις εξελίξεις της εποχής. Πρέπει να σταματήσουμε να τοποθετούμαστε για τα «τοτέμ» του παρελθόντος αλλά για τις προκλήσεις του μέλλοντος. Η χώρα μας έχει ανθρώπους και υποδομές για να ξεχωρίσει και τώρα έχει και τη μέθοδο».

Βασικά θέματα της συζήτησης όπως προέκυψαν μέσα από τις ερωτήσεις των φοιτητών ήταν πώς θα διαφοροποιηθεί η μορφή της εκπαίδευσης και αν εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν εκτάκτως λόγω της πανδημίας θα παραμείνουν στη ζωή μας.

Ταυτόχρονα, έγινε λόγος για το πώς μπορεί το Πανεπιστήμιο να συνδεθεί αποτελεσματικά με την αγορά εργασίας, με τον κ. Πιερρακάκη να αναφέρει πως η ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης είναι κάτι που ήρθε για να μείνει και πως οι ιδέες που γεννιούνται μέσα στα πανεπιστήμια πρέπει να αξιοποιούνται από επιχειρήσεις ή να γίνονται οι ίδιες επιχειρήσεις.

Με τον τρόπο αυτό, η Ελλάδα θα εξελιχθεί σε μια χώρα που θα έχει κλείσει τις εκκρεμότητές της με το παρελθόν, αλλάζοντας το παραγωγικό της μοντέλο, τόνισε ο υπουργός.

Σχόλια (6)

 
Ηλεκτρονική Γραμματεία ΑΕΙ
25 Ιαν 2021 18:30

Από το 2019 έχει αναπτυχθεί ανοιχτό λογισμικό συνεργατικά από το ΑΠΘ και το ΔΠΘ, το Universis, το οποίο υποστηρίζει τις εγγραφές σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, την καταχώριση βαθμολογίας, την αξιολόγηση μαθημάτων, το πρόγραμμα Erasmus+

Όλα αυτά γίνονται ηλεκτρονικά ήδη την προηγούμενη πενταετία σε όλα τα Πανεπιστήμια, απλώς το κάθε ίδρυμα χρησιμοποιεί δικά του συστήματα.

 
πάλι ο τροχός
25 Ιαν 2021 17:44

πόσες φορές θα ανακαλύψουν τον τροχό??
Πληροφορώ και τους 2 υπουργούς και τον Πρωθυπουργό, ότι το έχουμε ήδη αυτό και πολύ καλύτερα αναπτυγμένο από ότι σκέφτεται.
Τώρα αν κάποιοι πάνε να του το πουλήσουν ξανά, ας πρόσεχε....γιατί γελάει ο κόσμος...

 
ANTONIOS
25 Ιαν 2021 15:27

Γιατί τώρα πως εξυπηρετούμαστε;
Ρε εσείς, σίγουρα αυτοί ζουν στην Ελλάδα;

 
Ωχ ωχ
25 Ιαν 2021 14:35

Οι άριστοι αγνοούν ότι οι εγγραφές γίνονται πλέον ηλεκτρονικά; Πως όλες οι βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, τίτλοι σπουδών δίνονται ηλεκτρονικά; Άθλιοι!!!

 
ANTONIOS
25 Ιαν 2021 13:33

Γιατί τώρα πως εξυπηρετούμαστε;
Ρε εσείς, σίγουρα αυτοί ζουν στην Ελλάδα;

 
e-univeristy
25 Ιαν 2021 12:50

Μα οι περισσότερες υπηρεσίες της γραμματείας διεκπεραιώνονται ήδη διαδικτυακά εδώ και χρόνια.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.