ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Χείμαρρος ο υφ. Παιδείας:Φυγαδεύαμε τον π. υπουργό Παιδείας σε κρυφές αίθουσες για να κάνει μάθημα- Οι Πρυτάνεις απέτυχαν παταγωδώς

Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα θα μπει η αστυνομία στα Πανεπιστήμια
Δημοσίευση: 25/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Χείμαρρος ήταν ο υφυπουργός  Παιδείας Άγγελος Συρίγος  στην αποψινή διαδικτυακή συζήτηση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με συνομιλητές του τον Ξενοφ. Κοντιάδη , Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρο  του Ιδρύματος Τσάτσου και τον Κωνσταντίνο Τσιτσελίκη, Κοσμήτορα  στη Σχολή Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου  Μακεδονίας.

Ο υφυπουργός Παιδείας, είπε:

Α. Για τους Πρυτάνεις ότι

  • απέτυχαν παταγωδώς στη φύλαξη των Πανεπιστημίων και
  • φοβούνται να καλέσουν την αστυνομία.

Β. Για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία   

  • πρέπει υποχρεωτικώς να μπει για ένα σύντομο χρονικό διάστημα  στα Πανεπιστήμια.

Γ. Για τον ίδιο

  • το αίσθημα διαρκούς  φόβου   που είχε  όταν κυκλοφορούσε μέσα στο Πανεπιστήμιο δεν τον είχεόταν είναι έξω από αυτό.
  • όταν τον χτύπησαν το 2017 οι ροπαλοφόροι μέσα στο Πάντειο η αστυνομία πήγε στον τόπο του συμβάντος αλλά έφυγε και χρειάστηκε να τηλεφωνήσει  ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπυλος στην αστυνομία για σταλεί εκ νέου περιπολικό.

Δ. Για τον πρώην υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, καθηγητή του Παντείου

  • Τον φυγάδευαν  σε κρυφές αίθουσες για να κάνει μάθημα στους φοιτητές του.

Ειδικότερα ο υφυπουργός Παιδείας, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

Όταν με χτύπησαν χρειάστηκε να ειδοποιηθεί  ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για να έρθει η αστυνομία

Στην περίπτωσή μου όταν δέχθηκα την επίθεση , το έτος 2017,  δεν μπήκε η αστυνομία  στο Πάντειο.  Η  αστυνομία-τότε- πήρε εντολή να μην μπει μέσα.   Ήρθε περιπολικό της αστυνομίας , είδε τη γίνονταν  και  πήρε εντολή να φύγει.  Ηρθε η αστυνομία μετά από μ ία ώρα  και 10 λεπτά.  Όταν ένας εκ των συναδέλφων μου ο Θανάσης   Δ., ο οποίος βρίσκονταν δίπλα μου  τηλεφώνησε στον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο . Ακολούθως τηλεφώνησε ο Π. Παυλόπουλος στην αστυνομία . Έτσι  ήρθε η αστυνομία στο Πάντειο  .

Έτρεμε κάθε φορά το φυλλοκάρδι μου

Μετά την επίθεση που μου έγινε στο Πάντειο , το έτος 2017, παρότι δέχθηκα άλλες τέσσερις επισκέψεις από ροπαλοφόρους πλην μιας φοράς δεν κλείδωσα την πόρτα  της αίθουσας που έκανα μάθημα και έτρεμε κάθε φορά το φυλλοκάρδι μου όταν έβλεπα την πόρτα  να ανοίγει . Σκεφτόμουν μήπως  είναι κάποιος  φοιτητής που ήρθε καθυστερημένα ή  είναι η γνωστή επίσκεψη από το Κουκάκι που ήρθε να μου κάνει επαναστατική εκδρομή  πάνω στο κεφάλι μου.  Γιατί το έζησα επανειλημμένως αυτό .

Φυγάδευαν  τον Κ. Αρβανιτόπουλο σε κρυφές αίθουσες για να κάνει μάθημα στους φοιτητές του

Να φύγω από το προσωπικό μου θέμα και να πάω σε έναν  συνάδελφο  ο οποίος τώρα είναι στην Αμερική  τον πρώην υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.
Όταν ο Κ. Αρβανιτόπουλος επέστρεψε  στο Πανεπιστήμιο  έκανε μάθημα κανονικά  ή τον φυγαδεύαμε  σε κρυφές αίθουσες για να μην το βρουν (οι ροπαλοφόροι) επειδή είχε διατελέσει  υπουργός Παιδείας
Η απάντηση είναι ότι  δεν υπήρχε στο πρόγραμμα  σε ποια αίθουσα θα  έκανε μάθημα , δεν αναφέρονταν, και τον βάζαμε σε ένα  κτήριο στο οποίο για να περάσει  θα τον είχαν δει 200 μάτια . Για πιο λόγιο το κάναμε αυτό ; Αύριο που θα γυρίσω εγώ πίσω στο Παντειο  θα περιμένω να μου σπάσει ο άλλος την πόρτα να εισβάλει ο ροπαλοφόρος για να τηλεφωνήσω στην αστυνομία;  Για να τους πως γεια σας ελάτε  είναι κάποιοι που  απειλούν τη ζωή σας  ή   έχουν έρθει

Οι Πρυτάνεις απέτυχαν παταγωδώς

Θέλουμε κάποιον να επιτηρεί τα Πανεπιστήμια; Σαφώς θέλουμε κάποιον  να τα επιτηρεί. Μέχρι   τώρα είχαμε δώσει αυτή τη δυνατότητα στους Πρυτάνεις . Ολα αυτά τα χρόνια. Απέτυχαν  δυστυχώς οι Πρυτάνεις  παταγωδώς.
Έχει κανείς την όρεξη να είναι η αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια;  Όχι βέβαια .

Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα  η αστυνομία στα Πανεπιστήμια

Η αστυνομία πρέπει υποχρεωτικώς να μπει για ένα σύντομο χρονικό διάστημα  στα Πανεπιστήμια για να  επανέλθει η ακαδημαική ελευθερία. . Να τελειώσει αυτός ο φόβος .

Αστυνομικό τμήμα μέσα στα Πανεπιστήμια το 1969

Να θυμίσω ότι από το 1969  είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια  αστυνομικό τμήμα , τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις . Επομένως υπήρχε αστυνομικό τμήμα  μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις. Το σπουδαστικό της ασφάλειας  ήταν αστυνομικοί με πολιτικά για να   χαφιεδίζουν    τους φοιτητές.

Οι  Πρυτάνεις φοβούνται

Γιατί οι Πρυτάνεις δεν καλούν την αστυνομία; Είναι πολύ απλή η απάντηση . Γιατί φοβούνται.  Σε συγκεκριμένα ελληνικά Πανεπιστήμια υπάρχει ένας φόβος. Αυτός ο  φόβος είναι κατά της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Γιατί οι Πρυτάνεις αντιτίθενται στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Οι Πρυτάνεις αντιτίθενται στην πανεπιστημιακή αστυνομία διότι φοβούνται ότι η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα δημιουργήσει προβλήματα ,

Η αντιγραφή στις εξετάσεις εργασίες μαστίζει τους φοιτητές

Σε σχέση με το πειθαρχικό δίκαιο δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες . Να ρωτήσω μόνο εάν έχουν υπάρξει σοβαρές ποινές   για το μεγαλύτερο πρόβλημα που μαστίζει  τους φοιτητές ανεξαρτήτως  Πανεπιστημίων . Ποιο είναι αυτό; Η αντιγραφή στις εξετάσεις  και η αντιγραφή στις εργασίες

Σχόλια (28)

 
Legend
27 Ιαν 2021 13:09

Φίλος, τα είπες όλα!!! Ακριβώς έτσι είναι. Ο αλήτης μόνο δικαιώματα και ο πολίτης μόνο υποχρεώσεις και Ανασφάλεια!! Βέβαια, η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων που οφείλεται και στη διασπορά τους πρέπει να αντιμετωπιστεί σύντομα. Λίγα και καλά πανεπιστήμια ασφαλή για όλους. Οι ιδέες κινδυνεύουν από τους τραμπούκους που εκφοβίζουν στους χώρους των αει!

 
Θ. Α.
27 Ιαν 2021 13:00

@Α. Θ.
"Ρωτήστε την πλειονότητα των φοιτητών αν θέλουν ή όχι την αστυνομία"??? Εσείς τους ρωτήσατε δηλαδή? Εγώ σας λέω.... ότι με ροδοπέταλα θα τους υποδεχθούν.... Κοντός ψαλμός.

 
Α. Θ.
27 Ιαν 2021 10:32

Αλήθεια, γιατί να σε ενοχλεί ένας αστυνομικός που κάνει σωστά τη δουλειά του; Ρωτήστε την πλειονότητα των φοιτητών αν θέλουν ή όχι την αστυνομία ή αν τους ενοχλεί.Κατάλοιπα της χούντας είναι όσοι δεν θέλουν την αστυνομία και τη βρίσκουν δημιουργώντας εχθρούς, ώστε να επιτύχουν πόλωση των ακολούθων τους. Έξω τα φερέφωνα από τα πανεπιστήμια!!

 
Φίλος
26 Ιαν 2021 23:34

Α-παιδεία, Α-νομία, Α-τιμωρησία. Σε μια χώρα όπου ο αλήτης έχει περισσότερα δικαιώματα από τον πολίτη...

 
Κώστας
26 Ιαν 2021 23:01

Ο Υφυπουργός λέει:
"Αστυνομικό τμήμα μέσα στα Πανεπιστήμια το 1969

Να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα , τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις . Επομένως υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις. Το σπουδαστικό της ασφάλειας ήταν αστυνομικοί με πολιτικά για να χαφιεδίζουν τους φοιτητές."

Το 1969 είχαμε ΧΟΥΝΤΑ.
Και φέρνει ως παράδειγμα τη χούντα;

 
Τέλος στις υπερβολές
26 Ιαν 2021 18:18

Τα προβλήματα των Πανεπιστημίων είναι η ανυπαρξία δομής και οργάνωσης σπουδών, η υποχρηματοδότηση και η έλλειψη προσωπικού, η δυσκολία εύρεσης εργασίας που οδηγεί χιλιάδες καταρτισμένους πτυχιούχους σε μετανάστευση (άρα αποδυναμώνει τη σύνδεση των ΑΕΙ με την παραγωγή).

Ας σταματήσουν ορισμένες πλευρές να παρουσιάζουν τα Πανεπιστήμια σαν εμπόλεμες ζώνες - εκατοντάδες φοιτητές και καθηγητές έχουν προσωπική εμπειρία από το 2010 μέχρι σήμερα, σε προπτυχιακό μέχρι διδακτορικό επίπεδο, και μπορούν να καταθέσουν τη δική τους αξιολόγηση.

Ουτε τρομοκρατία ούτε απαξίωση επικρατεί σε δεκάδες πανεπιστημιουπόλεις (Ιλίσια, Πάτρα, Κρήτη, Θεσσαλία, Ιωάννινα, Θράκη κ.α.)

 
ΝΙΚΟΣ
26 Ιαν 2021 16:14

Μόνο εμένα μου φαίνεται λες και είναι το ίδιο πρόσωπο σε όλα τα παράθυρα?

 
ελεύθερα πανεπιστήμια
26 Ιαν 2021 15:36

Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν μερικοί επιμελώς στο όνομα του ασύλου προσπαθούν να κρύψουν. Φοβισμένοι καθηγητές και τσαμπουκαλήδες κουκουλοφόροι. Ολα αυτά στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Τέλοςο η βία και η ανομία.

 
Sagamore
26 Ιαν 2021 13:20

Επιτέλους κ. καθηγητά, πείτε τα... Η κατάσταση είναι δραματική και χρειάζεται πλέον χειρουργείο, όχι ασπιρίνες...

 
Γελαω
26 Ιαν 2021 13:13

Κυνήγησαν τον Αρβανιτοπουλο; Τι μας λέτε ρε παιδιά. Τον χειρότερο υπουργό παιδείας που πέρασε ποτέ; Έ Συμφωνώ κάτι πρέπει να γίνει. Μήπως κάτι όπως να μην δίνουν υπουργεία σαν εσένα και τον Αρβανιτοπουλο;

 
Ψευτοφιλελευθερισμος
26 Ιαν 2021 12:54

Το καλύτερο είναι ότι η ΝΔ δηλωνει φιλελεύθερο κομμα με κατάργηση ασύλου το οποιο ειναι μια μορφη ελευθερίας του λογου και με αστυνομία στα πανεπιστήμια. Προσωπικά εχω περάσει τόσα χρόνια από πολλά ελληνικά πανεπιστήμια και ποτε δεν ειδα αυτου του είδους τα προβλήματα που λέτε για δήθεν μπαχαλακιδες. Αυτο μπορεί να είναι αποκλειστικά πρόβλημα ενα δύο τμημάτων αλλά με πρόσχημα αυτο η ΝΔ περνάει νόμους για όλη την Ελλάδα. Οπότε οδηγούμε στο συμπέρασμα οτι τα νομοσχέδια τα ψηφιζει για άλλο λόγο με πρόσχημα τους μπαχαλακιδες

 
Σκεπτομενος
26 Ιαν 2021 12:50

Επιτελους. Πεστε τα. Φοβονται οι Πρυτανεις. Εδω και Πολλα Χρονια. Εχουν αποτυχει οι Πρυτανεις σε αυτο το θεμα. Επισης το θεμα αυτο δηλ να προσεχουν οι Πρυτανεις τις ανομιες που γινονται στο Πανεπιστημιο δεν ειναι δουλεια τους. Η δουλεια τους ειναι αλλη.

 
ΔΕΠ
26 Ιαν 2021 12:24

Μπράβο στον υφυπουργό που λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Παίρνουμε την αστυνομία για κακουργήματα στα πανεπιστήμια και η αστυνομία ΔΕΝ έρχεται. Ακόμη και όταν κινδύνευσε η ακεραιότητά του έπρεπε να επέμβει ο πρόεδρος της δημοκρατίας για να έρθει. Είναι μόνιμο φαινόμενο αυτό. Και όταν δεν ξέρεις το κινητό του προέδρου για να ζητήσεις βοήθεια, η αστυνομία δεν έρχεται ποτέ. Όσους αστυνομικούς και να προσλάβει, αν δεν κάνουν τη δουλειά τους που είναι να εμφανίζονται και να παρεμβαίνουν όταν τους φωνάζουν, δεν πρόκειται να λυθεί κανένα πρόβλημα. Κανένα ρουσφέτι γίνεται μόνο.

 
ΠΑΠΑΣ
26 Ιαν 2021 12:05

Παρακαλώ να τοποθετηθούν επίσημα....όπως τοποθετήθηκαν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, οι Σύγκλητοι των ΑΕΙ....!!!
Αυτά που λέει ο υπουργός είναι ψέματα , φαντασιώσεις, συκοφαντίες.....ή είναι κοντά στην πραγματικότητα σε αρκετά ΑΕΙ. ΑΜΑΝΕΝΟΥΜΕ.....

 
Manos
26 Ιαν 2021 11:50

Πολυ σωστα ολα αυτα. Οποιος πανεπιστημιακος διαφωνεί, μπορει να συνεχισει την καρριερα του στον ιδιωτικο τομέα. Η ουρα των Ελληνων επιστημονων που συμφωνουν ειναι μεγαλη και ισως ειναι καιρος να ανανεωθουν οι ΔΕΠ.

 
κώστας
26 Ιαν 2021 10:11

ναι έτσι είναι , γιαυτό τα ελληνικά πανεπιστήμια κατατάσωνται τελευταία παγκοσμίως......

 
φοιτητής
26 Ιαν 2021 10:05

Δεν καταλαβαίνω γιατί σε όλα τα πανεπιστήμια του πολιτισμένου κόσμου
υπάρχει φύλαξη απο αστυνομία ή security ενώ στην Ελλάδα όχι .

 
Νίκος
26 Ιαν 2021 10:01

Εδώ δεν τολμάνε να μιλήσουν οι καθηγητές στους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, θα μιλήσουν οι τριτοβάθμιοι στους ενήλικες φοιτητές;
Έχει χαθεί η μπάλα εδώ και χρόνια. Και γιατί δεν τα λέμε με το όνομά τους; Οι πρεσβευτές του "ένα σχολείο ευχάριστο για παιδιά" έχουν τεράστια ευθύνη για το δρόμο που ακολούθησε η εκπαίδευση. Ένα σχολείο όπου η ανευθυνότητα και η αδιαφορία θεωρούνται ισότιμα της επιμέλειας και της υπεθυνότητας δεν μπορεί να παράξει κάτι καλύτερο. Και οι εισηγητές αυτού του σχολείου ήταν τριτοβάθμιοι θεωρητικολόγοι κε Υφυπουργέ.

 
Πρυτάνεις
26 Ιαν 2021 09:25

Μία από τις αρετές που οφείλει να έχει όποιος διεκδικεί το αξίωμα του Πρύτανη, είναι η εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών, χωρίς φόβο. Αν κάποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει (για να έχει το κεφάλι του ήσυχο) να εφαρμόσει νόμους και κανονισμούς, να μην είναι καν υποψήφιος για Πρύτανης. Την κατάσταση και τις δυσκολίες τις γνωρίζουν, δεν τα ανακαλύπτουν μετά την εκλογή τους. Η ανικανότητα ή ή απροθυμία των Πρυτάνεων μαζί με αυτό που αναφέρει ο @Χρήστος για την απομάκρυνση του Προσωπικού Φύλαξης, μας έχουν οδηγήσει στην παρούσα κατάσταση.
Θα συμφωνήσω και με το πρώτο σκέλος της τοποθέτησης του @Μαζιταφαγαμε πως όλα ξεκινούν από το Δημοτικό. Ο Δάσκαλος έχει απαξιωθεί στην ελληνική οικογένεια και τα παιδιά μεγαλώνουν χωρίς να έχουν τον απαιτούμενο σεβασμό. Ο κάθε γονέας αν δεν του αρέσει ο βαθμός, η ποινή, ο τρόπος διδασκαλίας, παρεμβαίνει, φτάνει και στο σημείο να απειλεί τον εκπαιδευτικό. Καλή και επιθυμητή η συνεργασία με τους γονείς (προς όφελος των παιδιών, ειδικά όπου υπάρχουν προβλήματα μαθησιακά, συμπεριφοράς κλπ) αλλά τα όρια πρέπει να είναι ευδιάκριτα: ο γονέας είναι γονέας όχι εκπαιδευτικός. Αυτά τα όρια έχουν χαθεί και σε συνδυασμό με την βαθμοθηρία -η οποία αυξάνεται με την αριστεία και όλες τις αλλαγές που δρομολογούνται στην Παιδεία- οδηγούν στη παρεμβατική συμπεριφορά των γονέων την οποία βέβαια ακολουθούν και τα παιδιά. Ναι στη σωστή φύλαξη των Πανεπιστημίων, ναι στην κλήση της αστυνομίας όπου χρειάζεται, όχι στην μόνιμη παρουσία της αστυνομίας στο χώρο του Πανεπιστημίου.

 
Μαζιταφαγαμε!
26 Ιαν 2021 09:08

@ ΔΕΠ
Με μια περούκα, ένα μούσι, ένα μουστάκι, ένα αμπέχωνο κι ένα επαναστατικό έντυπο που θα το κρατάς επιδεικτικά στο χέρι, ποιος θα σε αναγνωρίσει σύντροφε;

 
τα ρόπαλα αναμένουν...
26 Ιαν 2021 08:52

θα σας ταράξουν στην νομιμότητα

 
ΔΕΠ
26 Ιαν 2021 08:44

πες τα χρυσόστομε. Στις εξετάσεις φοβάμαι να αλλάξω θέση φοιτητές που αντιγράφουν μην με βρουν μετά την εξέταση .

 
Μπράβο
26 Ιαν 2021 08:34

Ας ειπωθεί επιτέλους η αλήθεια,
έξω ο φασισμός της βίας των μπάχαλων από τα Πανεπιστήμια.
Η πλειοψηφία σας στηρίζει,
κάντε αυτά για τα οποία εκλεγήκατε.

 
Μαζιταφαγαμε!
26 Ιαν 2021 08:31

Όλα ξεκινούν από το Δημοτικό Υπουργέ μου! Με τη νομοθεσία που έχουμε, ζούμε καθημερινά ανάλογα περιστατικά όχι μόνο εμείς οι δάσκαλοι αλλά και οι καθηγητές. Από «ποιος είσαι εσύ ρε που θα μου πεις ότι...» μέχρι «άι στο δι@ολο, άντε γ@μ@θ@τε όλοι σας..., άντε μην τα κάνω λίμπα εδώ μέσα, που...». Με την ανοχή της Πολιτείας εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Κι όλα αυτά για τα ψηφαλάκια Υπουργέ μου. Εξίσου τραγικό βέβαια είναι ότι όποιος επιχειρήσει να αλλάξει την υπάρχουσα νομοθεσία, είναι πολύ πιθανό να κερδίσει το ουσιαστικό «φασίστας» μαζί με όλα παράγωγα, εν ονόματι της ... αλλά και της ... βεβαίως!
Γι΄αυτό κάντε τον σταυρό σας που γλιτώσατε, τάξτε κάτι και στον Αρχάγγελο Γαβριήλ αλλά και στον Μιχαήλ και Ραφαήλ - πού να τα προλάβει όλα ο πρώτος - και αφήστε τον Ήλιο τον Ηλιάτορα μήπως βρει κάποια λύση!...

 
λύση τώρα
26 Ιαν 2021 07:27

Aυτή είναι η αλήθεια. Φόβος. Να φοβάσαι να κάνεις μάθημα στους φοιτητές από ροπαλοφόρους και κουκουλοφόρους. Αυτό θέλουν να διατηρούσουν κάποιοι για να ελέγχουν τα πανεπιστήμια. Για να κάνουν ό,τι θέλουν. Για να ελέγχουν τα πάντα. Για ποια ακαδημαϊκή ελευθερία μιλάμε;

 
Χρήστος
26 Ιαν 2021 02:49

Ο κύριος υφυπουργός λέει όπως όλοι οι πολιτικοί τις μισές αλήθειες. Οι πρυτάνεις απέτυχαν στο έργο της φύλαξης των Πανεπιστημίων γιατί ο νυν πρωθυπουργός και τότε υπουργός το 2013 αποφάσισε να απομακρύνει από τη θέση του όλο το τότε Φυλακτικο Προσωπικό των Πανεπιστημίων που ήταν εργαζόμενοι επί χρόνια μέσα στα Πανεπιστήμια.

 
μέλος δεπ
26 Ιαν 2021 01:34

Πες τα να αγιάσει το στόμα σου!

 
επιτυχίες και αποτυχίες
26 Ιαν 2021 01:15

περιμένουμε το έργο του κου Υπουργού....έχουμε αποτύχει παταγωδώς να το δούμε για την ώρα.
Όσο για τους Πρυτάνεις, θα συμφωνήσω με τον Υπουργό, δυστυχώς έχουν αποτύχει να προσφέρουν προτάσεις στον χώρο της ανώτατης παιδείας, μόνο ασαφείς κατευθύνσεις.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ