Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Πανελλαδικές: Ειδική μέριμνα για τους μαθητές Γ΄ Λυκείου “κόκκινων” περιοχών από την υφ. Παιδείας

"Το υπουργείο όπως ήδη έχει κάνει με τη μείωση της εξεταστέας ύλης για τη Γ Λυκείου θα λάβει όλα τα μέτρα και κάθε μέριμνα , ώστε κάποια παιδιά να μην αδικηθούν"
Δημοσίευση: 26/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Παράθυρο" για ειδική μέριμνα  για τους μαθητές της Γ' Λυκείου που θα διαγωνιστούν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, άνοιξε στη σημερινή Συνέντευξη της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή σε πρωινή εκπομπή του Mega.

“To υπουργείο Παιδείας θα λάβει όλα τα μέτρα και κάθε μέριμνα , ώστε  κάποια παιδιά να μην αδικηθούν . Δεν  μπορώ από τώρα να το πω. Με προσοχή και με φροντίδα θα  αποφασίσουμε τι θα γίνει όταν θα έχουμε όλα τα δεδομένα μπροστά μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά η υφ. Παιδείας, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ευνοϊκά μέτρα (σ.σ. υπενθυμίζεται ότι ανάλογες αποφάσεις το υπουργείο Παιδείας έχει λάβει για υποψηφίους περιοχών με θεομηνίες).  

Ωστόσο πηγές του υπουργείου Παιδείας  που επικοινώνησαν  με το esos το ξεκαθάρισαν  ότι  "είναι δεδομένη η ευαισθησία του υπ. Παιδείας  απέναντι στους υποψηφίους ,  αλλά δεν εξετάζεται αλλά ούτε και υπάρχει ενδεχόμενο να διαχωριστούν στις Πανελλαδικές οι υποψήφιοι" .

Ο διάλογος του δημοσιογράφου με την υφ. Παιδείας στο Mega

Δημοσιογράφος: Σε “κόκκινες” περιοχές που θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση οι μαθητές στις Πανελλαδικές θα είναι σε μειονεκτική θέση, σε σχέση με τους συμμαθητές τους άλλων περιοχών που θα συνεχιστεί η δια ζώσης εκπαίδευση.Τι θα κάνετε;

Υφ. Παιδείας: Η τηλεκπαίδευση λειτούργησε στη χώρα μας πολύ καλά . Παρόλα αυτά το υπουργείο όπως ήδη έχει κάνει με τη μείωση της εξεταστέας ύλης  για τη Γ Λυκείου θα λάβει όλα τα μέτρα και κάθε μέριμνα , ώστε  κάποια παιδιά να μην αδικηθούν . Δεν  μπορώ από τώρα να πω.

Δημοσιογράφος: Αν ένας μαθητής είναι σε “κόκκινη” περιοχή, από κάποιο σημείο και μετά  δεν θα έχει κάνει την ίδια διδασκαλία με κάποιον άλλο άλλης περιοχής που κάνει δια ζώσης. Δηλαδή τι θα γίνει θα παίρνουν μόρια , θα γίνει προφορική εξέταση;

Υφ. Παιδείας: Δεν μπορώ  να πω κάτι που δεν έχει αποφασιστεί , ούτε να προαποφασίσουμε κάτι , όταν δεν έχω όλα τα δεδομένα. Εκείνο το οποίο έχω να καταθέσω  και έχει αποδειχθεί είναι η ευαισθησία  και δεν επιλέγω τον όρο επιείκεια διότι θεωρείται διαφορετικό από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε  την μαθητική κοινότητα. Με ευαισθησία  με προσοχή και με φροντίδα θα  αποφασίσουμε τι θα γίνει όταν θα έχουμε όλα τα δεδομένα μπροστά μας.

Μετακινήσεις μαθητών

Σε ερώτηση  πόσο χρόνο έχουν οι μαθητές να μετακινηθούν από το σχολείο μέχρι το σπίτι η Ζ. Μακρή απάντησε “σε εύλογο χρονικό διάστημα”.

Χαριτολογώντας ο δημοσιογράφος για τα πρόστιμα σε μαθητές έκανε αναφορά στο Βόλο  τόπο καταγωγής της Ζ. Μακρή και συγκεκριμένα στα τσιπουραδικα,  και ρώτησε εάν μετά το σχολείο βρεθεί εκεί ο μαθητής ο αστυνομικός έχει δικαίωμα να κάνει παρατήρηση;

Η υφυπουργός απάντησε ότι ο  αστυνομικός έχει δικαίωμα να συμβουλεύσει τον μαθητή και οποιονδήποτε πολίτη.

Η Ζ. Μακρή το ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ειδικό  πρόστιμο για τους μαθητές και τόνισε ότι “Η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι οι μαθητές δεν έχουν παραβατική συμπεριφορά”

Αναφερόμενη στις απουσίες σημείωσε ότι «στο τέλος του τετραμήνου θα αποφασίζεται ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των παιδιών» και σημείωσε: "Στο τέλος του Β' τετραμήνου θα αξιολογήσει το υπουργείο Παιδείας τον χαρακτηρισμό της φοίτησης. Όλα Θα κριθούν με βάση τα δεδομένα που θα έχει το υπουργείο Παιδείας".

Το υπουργείο Παιδείας «με ευαισθησία και με γνώση των δεδομένων» εξετάζει όλα τα στοιχεία προκειμένου να μην αδικηθεί κανένας μαθητής, όπως τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, ενώ ειδική μέριμνα θα υπάρχει και για τη βαθμολογία των μαθητών, η οποία θα βασίζεται εν μέρει και στην εικόνα που έχει ο εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή.

Σχόλια (13)

 
Εύρεση εναλλακτικού τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια
16 Μαρ 2021 16:40

Οι πανελλήνιες είναι τουλάχιστον γελοίο να γίνουν κάτω από αυτές τις συνθήκες.Με αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζεται η δημόσια εκπαίδευση και καταστρέφεται το μέλλον των υποψηφίων.

 
ΠΑΠ
12 Φεβ 2021 19:32

Καλά μη τρελαίνεστε.... δε γίνεται και στο σχολείο κανένα τρελά ιδεατό μάθημα.... τουλάχιστο στην τηλεκπαίδευση αυτοί που δε θέλουν να ακούσουν δεν ενοχλούν τους άλλους που ενδιαφέρονται...γιατί μας αρέσει να "παρουσιάζουμε" μια εικόνα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ; Τα 6ωρα που διδάσκονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα εβδομαδιαίως είναι λίγα και δεν βγαίνει η ύλη; Ξεχνάμε πως η Γ' Λυκείου τα τελευταία 2 χρόνια έχει γίνει καθαρά φροντιστηριακή και οι ώρες προστίθενται στις ατελείωτες φροντιστηριακές ώρες που τα περισσότερα παιδιά από τη Β' Λυκείου κάνουν; Και όταν έδιναν 6 και 7 μαθήματα, πολύ πιο δύσκολα, με αρκετά απαιτητικά θέματα, με λιγότερες ώρες διδασκαλίας και και και...πώς έβγαινε η ύλη και έγραφε ο καθένας αυτό που του αναλογούσε ; ;;; τέλοσπάντων ... σε κάποιους αρέσει διαρκώς η γκρίνια και η μεμψιμοιρία.... καλή συνέχεια από έναν καθηγητή Γενικού Λυκείου...

 
Ευρυδικη Καββαδά
09 Φεβ 2021 10:56

Η όλη κατάσταση είναι γελοία αλλά τις επιπτώσεις θα τις νιώσουν οι μαθητές και οι γονείς της Γ΄ ΓΕΛ .

 
Κελλυ
01 Φεβ 2021 13:59

Πολύ σωστά ,εννοειται πως εχουν πληγεί όλοι αλλά είναι δεδομένο και απόλυτα κατανοητό πως δεν πηγαίνουν στις Πάνελλήνιες επί ίσοις όροις τα παιδιά που τους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν μαθήματα διαζώσης και τα παιδιά που,ειδικά στην Αττική που δεν θα ξεκοκκινήσει ποτε,θα τελειώσουν το λύκειο με τηλεμαθήματα.

 
Αριστεία, όχι αστεία
26 Ιαν 2021 20:34

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;
Εκλογές.

 
OTI NANAI
26 Ιαν 2021 17:37

Κοκκινες περιοχες πανε κ ερχονται τι εννοουν;;;;;;;;;

 
ΣΚ
26 Ιαν 2021 15:57

Ωχ παλι ντραβαλα θα χουμε...Περσι ειχαμε τα δυο συστηματα, φετος θα χουμε τους ευνοουμενους.
Μου λειπει η Ζαχαρακη...

 
Ανδρεας
26 Ιαν 2021 15:04

Είναι αδύνατο και άδικο να υπάρξει διαχωρισμός των υποψηφίων λόγω της πανδημίας. Δηλαδή εγώ μένω σε πράσινη περιοχή, αλλά ο πατέρας μου είναι ξενοδόχος. Εγώ δεν έχω πληγεί? Κάποιος άλλος μένει σε πράσινη περιοχή, αλλά έχει ταβέρνα κλειστή για ένα χρόνο. Αυτός δεν έχει πληγεί?
Όλα τα παιδιά με τους ίδιους όρους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

 
ηλίθιοι, πάλι παραθυράκι
26 Ιαν 2021 14:52

για εισαγωγή με προνομιακούς όρους, ενώ έπρεπε στι κόκκινες περιοχές να ανοίξουν τα λύκεια και όχι τα γυμνάσια - κακώς οι γονείς γυμνασίου μέχρι 15 ετώ έπαιρναν γονική! έλεος αν 12 ετών παιδιά δεν μπορούν να μείνουν λίγο μόνα τους, πώς τα μεγαλώνετε; κατά τα άλλα είναι έξω μεχρι αργά ελεύθερα !

 
Ντροπή
26 Ιαν 2021 14:29

Πανελλαδικές και Τράπεζα θεμάτων σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Κατά τα άλλα ....είναι δεδομένη η ευαισθησία του υπουργείου.
Δυστυχώς έχετε αποδειχθεί πολύ κατώτεροι των περιστάσεων......

 
Είναι δυνατόν;
26 Ιαν 2021 12:44

"Στο τέλος του Β τετραμήνου θα αξιολογήσει το υπουργείο Παιδείας τον χαρακτηρισμό της φοίτησης".
Το υπουργείο θα αποφασίσει;
Το Υπουργείο;
Ρε δεν τη βλέπουν οι δικοί της ;
Κάθε μέρα και άλλη κοτσάνα αμολάει.

 
Χρήστος
26 Ιαν 2021 11:37

Με βάση σημερινές δηλώσεις του κυρίου Αρκουμανεα υπάρχουν ενδείξεις για ύπαρξη κρουσμάτων της παραλλαξης του Κορονοιου και στη Βόρεια Ελλάδα και προς το παρόν πάμε με ανοιχτά τα σχολεία. Κύριοι της κυβέρνησης το γεγονός και μόνο της διασποράς της παραλλαξης του ιού σε περιοχές της Ελλάδας που με βάση και έρευνες που έγιναν στη Γερμανία και δημοσιεύθηκαν χθες είναι πολύ πιο μεταδοτικός πρέπει να οδηγήσει σε επανεξέταση του ανοίγματος των σχολείων.

 
ΨΈΜΑΤΑ
26 Ιαν 2021 11:33

ΞΕΡΟΥΜΕ οτι δεν ανακοινώνονται τα πραγματικά νούμερα, άρα ποιός είναι ο σκοπός να ωφεληθούν οι μαθητές της Γ ΛΥΚΕΙΟΥ σε συγκεκριμένες περιοχές????????? τι βλακεία που σας ψήφισα

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ