Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

"Αντάρτικο" από τη ΔΑΚΕ Καθηγητών Κορινθίας: Αποφάσισε να μην παραιτηθούν οι αιρετοί από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Με διαγραφές απειλούν τους αιρετούς η Α΄Β΄ΕΛΜΕ Κορινθίας
Δημοσίευση: 26/01/2021
Εκλογές
Alt Text: 
Εκλογές
Title Text: 
Εκλογές
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Αντάρτικο" σήκωσαν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Καθηγητών Κορινθίας, οι οποίοι αποφάσισαν ομόφωνα να μην παραιτηθούν οι αιρετοί, πηγαίνοντας έτσι ευθεία "κόντρα" στην  κεντρική  ΔΑΚΕ η οποία προέτρεψε τους    εκλεγμένους  αιρετούς να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

"Η Δ.Α.Κ.Ε. Κορινθίας ομόφωνα αποφάσισε να μην παραδώσει στη Διοίκηση την εκπροσώπηση στα υπηρεσιακά συμβούλια, να αρνηθεί τον παραλογισμό των απειλών και των διαγραφών και να συνεργαστεί με όλους τους συναδέλφους που επιθυμούν ενότητα, δημοκρατικές διεκδικήσεις, καθαρό και δίκαιο συνδικαλισμό", αναφέρει χαρακτηριστικά η ομόφωνη απόφαση   της  Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.

Η Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας με κοινό ανακοινωθέν κάλεσαν τους εκλεγμένους αιρετούς  να παραιτηθούν  διαφορετικά τους προειδοποιούν   ότι "οι ίδιοι θέτουν εαυτούς εκτός συνδικάτων  επειδή προσβάλουν την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων, που στις εκλογές αντιτάχθηκε στις επιλογές του υπουργείου. Είναι αυτονόητο ότι στην περίπτωση αυτή θα θεωρούνται ξένα σώματα από το συνδικάτο ,αφού και οι ίδιοι με τη στάση τους θα το έχουν προκαλέσει". 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Στην εκλογική διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων το Υ.ΠΑΙ.Θ. προέκρινε την ηλεκτρονική ψηφοφορία θεωρώντας ότι αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη λύση για την δύσκολη υγειονομικά περίοδο που διανύουμε. Η προσφυγή της Ο.Λ.Μ.Ε. στο ΣτΕ για την ακύρωση της διαδικασίας, όπως όλοι γνωρίζουμε, απερρίφθη. Οι αντιδράσεις που ακολούθησαν πολλές αλλά και η έλλειψη επιχειρημάτων από τους μόνιμους αρνητές εμφανής. Υπήρξαν πολλά τεχνοφοβικού τύπου πυροτεχνήματα, παραταξιακοί υπολογισμοί και απειλές σε όσους θα τολμούσαν να εκφράσουν με τη ψήφο τους ελεύθερα την ετυμηγορία τους.

Φαίνεται όμως ότι δεν νοηματοδοτούν όλοι το περιεχόμενο των εννοιών Δημοκρατία και Δημοκρατική Συνείδηση με τον ίδιο τρόπο αλλά πιστεύουν ότι αυτές μπορεί να συνδυάζονται με εκβιασμούς, απειλές, τρομοκρατία και παζάρεμα. Πιο συγκεκριμένα η Π.Ε.Κ. εξέφρασε την άποψη στο Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. ότι θα συμμετείχε στις εκλογές με τον όρο ότι θα συμμετείχε σε αυτές άλλη μια παράταξη – πλην της Δ.Α.Κ.Ε. Οι αριστερές παρατάξεις από την άλλη πλευρά σε μια προσπάθεια να χειραγωγήσουν συνειδήσεις μίλησαν αρχικά για αποχή μόλις όμως αντιλήφθηκαν ότι η ηγεσία του Υπουργείου δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει σκλήρυναν τη στάση τους απειλώντας ότι θα ζητηθούν και θα δημοσιοποιηθούν οι κατάλογοι των ψηφισάντων με προφανή σκοπό τη διαγραφή αυτών των συναδέλφων από τους συνδικαλιστικούς φορείς.

Εμείς ως Δ.Α.Κ.Ε. Κορινθίας θεωρήσαμε ότι η πιο σωστή στάση για την εκπαιδευτική κοινότητα θα ήταν να ζητηθεί αναβολή των εκλογών για ένα εύλογο χρονικό διάστημα – κάτι που δεν συζητήθηκε τότε ούτε στην Ο.Λ.Μ.Ε. ούτε στην Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας – ενώ στη συνέχεια αποσύραμε τις υποψηφιότητές μας. Οι παραιτήσεις μας τελικά δεν έγιναν δεκτές και η διαδικασία προχώρησε, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί από τις σχετικές εγκυκλίους, με τη συμμετοχή όλων των συνδυασμών.

Ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών το Δ.Σ της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας με κατά πλειοψηφία απόφασή του συνέταξε και απέστειλε σε όλα τα σχολεία δυο έγγραφα με τίτλους «Να παραιτηθούν όλοι οι φερόμενοι ως εκλεγμένοι από τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία των υπηρεσιακών συμβουλίων» (Αριθ. Πρωτ. 322 / 9 – 12 – 2020) και «Καμία συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια της κυβέρνησης» (Αριθ. Πρωτ. 334 / 9 – 1 – 2021) με τα οποία απευθύνεται στους εκλεγμένους αιρετούς της παράταξής μας. Τα κείμενα αυτά που διαβάστηκαν από όλους τους συναδέλφους και επομένως αποτελούν δημόσια έγγραφα, δεν αποδέχονται τη νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας και εμπεριέχουν βαρείς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις με απειλητικό τόνο όπως «δοτά, ψευτο – υπηρεσιακά συμβούλια», «εκλεγμένοι – ξένο σώμα» για τον κλάδο κλπ. οι οποίες θίγουν την τιμή και την υπόληψή μας, προσβάλλουν την προσωπικότητά μας και δημιουργούν δυσμενές κλίμα.

Ως συνδικαλιστές που έχουμε διαγράψει μια πορεία πολλών ετών στο χώρο, έχουμε δώσει και συνεχίζουμε να δίνουμε αγώνες για τους συναδέλφους μας αλλά και έχουμε σα βασικό γνώμονα των πράξεών μας την ηθική διάσταση των ενεργειών και των λόγων μας, σας γνωστοποιούμε ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο οποιονδήποτε συνάδελφο προσβάλουν οι υβριστικές ανακοινώσεις, αρνούμενοι να παρακολουθήσουμε τη συνδικαλιστική παρακμή στην οποία καταδικάζουν τον κλάδο οι επιλογές της άρνησης των πάντων, της δολιοφθοράς, των απειλών, των διαγραφών και του διχασμού.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής του ατόμου και θεωρούμε ότι όσο ηθικό είναι να συμβαδίζεις με τον συνδικαλιστικό σου φορέα άλλο τόσο ηθικό είναι να μην αφήνεις χωρίς φωνή τους συναδέλφους σου παραδίδοντας στη Διοίκηση το ρόλο των αιρετών εκπροσώπων. Η απόφαση του ΣτΕ ότι επρόκειτο για μια απολύτως σύννομη διαδικασία δεν επιτρέπει σε κανέναν όχι μόνο να αμφισβητεί τα αποτέλεσματα αλλά και να απειλεί, να εκφοβίζει, να συκοφαντεί και να διαπομπεύει με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και καθ’ οιονδήποτε άλλο τρόπο τους συναδέλφους που εξελέγησαν από μια νόμιμη διαδικασία, ανοιχτή, χωρίς αποκλεισμούς για κανέναν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Δ.Α.Κ.Ε. Κορινθίας ομόφωνα αποφάσισε να μην παραδώσει στη Διοίκηση την εκπροσώπηση στα υπηρεσιακά συμβούλια, να αρνηθεί τον παραλογισμό των απειλών και των διαγραφών και να συνεργαστεί με όλους τους συναδέλφους που επιθυμούν ενότητα, δημοκρατικές διεκδικήσεις, καθαρό και δίκαιο συνδικαλισμό.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ  Η ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α΄ ΚΑΙ Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε.  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 ( ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε.  Δ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ )

Η Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών Δ.Ε. Κορινθίας μας ενημέρωσε, με επιστολή που έστειλε στα σχολεία του νομού μας, ότι δε θα παραιτηθούν οι «εκλεγμένοι αιρετοί» των εκλογών -παρωδία της 7/11/2020, που προέρχονται από την παράταξή της, αγνοώντας τις θέσεις του κλάδου σε αυτό το ζήτημα αλλά και της κεντρικής παράταξής τους.

Επικαλούνται ότι ρόλο στην απόφασή τους έπαιξε το γεγονός ότι το ΣτΕ, μετά από προσφυγή της Ο.Λ.Μ.Ε., δεν ακύρωσε την ηλεκτρονική ψηφοφορία, που άρα είναι νομότυπη. Αποκρύπτουν ,βέβαια, ότι το ΣτΕ δεν έχει εξετάσει την περίπτωση. Τα ασφαλιστικά μέτρα απέρριψε. Αλλά το ζήτημα δεν είναι κυρίως νομικό, όσο ηθικό, δεοντολογικό και ζήτημα δημοκρατίας. Ποτέ άλλωστε το συνδικάτο δεν έριξε το βάρος σε νομικά ή νομικίστικα ζητήματα, ανεξάρτητα αν στη δράση του εκμεταλλεύεται όλα τα μέσα για τη δικαίωση των αγώνων του. Είναι περισσότερο ζήτημα δημοκρατίας, επειδή όλες οι συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, που προηγούνται κάθε εκλογής (ενημέρωση και συζητήσεις με συναδέλφους στα σχολεία, ΓΣ, απολογισμός απερχόμενων αιρετών κλπ) δεν μπορούσαν να λάβουν χώρα, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας. Μάλλον αυτοί οι παράγοντες για τους συναδέλφους της Δ.Α.Κ.Ε. δεν είναι υπολογίσιμοι ή σημαντικοί.

Ομολογούν ότι κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους αλλά συμμετείχαν τελικά στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, επειδή αυτές δεν έγιναν δεκτές από το υπουργείο! Συνεπώς, οι παραιτήσεις ήταν προσχηματικές, διότι ,όταν πιστεύεις σε κάτι ,δεν το αλλάζεις στην πορεία ,καθώς τότε καθίστασαι αναξιόπιστος. Επιπλέον, ποτέ προεκλογικά δεν είχαν ενημερώσει τον κλάδο ότι παραιτούνται μεν, αλλά αν δεν γίνουν δεκτές οι παραιτήσεις τους από το υπουργείο, όχι μόνο θα συμμετάσχουν στις εκλογές αλλά και θα προσπαθήσουν να εκλεγούν! Δεν το έπραξαν προφανώς, επειδή ήθελαν να ψαρεύουν στα θολά.

Παρεξηγούνται έπειτα που ο κλάδος μίλησε για διαγραφές και δοτούς. Μα η διαγραφή είναι μια προβλεπόμενη καταστατική διαδικασία για όσους/σες αντιστρατεύονται αποφάσεις του κλάδου και αποφασίζεται όπως ακριβώς ορίζουν τα καταστατικά, που έχουν όλα τα συλλογικά όργανα. Όσοι αναλάβουν ως «αιρετοί» και δεν παραιτηθούν, αυτονόητα για τον κλάδο είναι μη αποδεκτοί και αποκαλούνται «φερόμενοι αιρετοί». Δοτοί είναι όσοι θα καταλάβουν θέσεις αιρετών, όταν εκείνοι, μη αποδεχόμενοι τη διαδικασία παρωδία των εκλογών, σεβόμενοι το αποτέλεσμά τους και υπακούοντας στις θέσεις του κλάδου, παραιτηθούν.

Αναφέρουν ότι έλαβαν αυτήν την απόφαση, επειδή δεν επιθυμούν να αφήσουν χωρίς φωνή τους συναδέλφους, παραδίδοντας στη Διοίκηση το ρόλο των αιρετών εκπροσώπων. Όμως, αποσιωπούν ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ενεργοποίηση του επαίσχυντου άρθρου 123 του ν. 4763/2020, που ψήφισε η κυβέρνηση και το οποίο αντικαθιστά θέσεις αιρετών με διορισμένους (!) Αλλά και αυτούς που κάνουν τέτοιες σκέψεις, δηλαδή να καταλάβουν θέσεις που προορίζονται για αιρετούς εκπροσώπους, ο κλάδος, όπως θεσμικά εκπροσωπείται από την Ο.Λ.Μ.Ε., τους καλεί να μην κάνουν αιτήσεις και αν το πράξουν, δεν θα τους αναγνωρίζει για εκπροσώπους του. Αλήθεια ,για όλα αυτά γιατί η Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών Δ.Ε. Κορινθίας ποιεί την νήσσαν; Συμφωνεί άραγε με το άκρως αντιδημοκρατικό άρθρο 123, που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές;

Αυτά τα μέσα πίεσης καθώς και τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις διαθέτει το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα για να κάμψει την αυταρχική και αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, που θα μπορούσε πολύ εύκολα, εφαρμόζοντας νομοθετική δική της πρόβλεψη, όπως άλλωστε έπραξε σε άλλες περιπτώσεις, να υιοθετήσει την πρόταση της Ο.Λ.Μ.Ε. που ήταν: παράταση της θητείας των υπαρχόντων αιρετών και οι εκλογές να πραγματοποιηθούν, όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, με πλήρη ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών και με δια ζώσης ψηφοφορία.

Αναφέρει η ανακοίνωση της Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών Δ.Ε. Κορινθίας, εμπλέκοντας πάλι την εκκρεμή απόφαση του ΣτΕ, ότι  η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ήταν τυπικά νόμιμη και για αυτό δεν θα παραιτηθούν. Προκαλεί κατάπληξη η σπουδή συνδικαλιστικής παράταξης στο νομικισμό και όχι σε θέσεις, αρχές, δεοντολογία, διεκδίκηση και αγώνες. Επικαλούνται , επίσης, τη διάθεση τους να συνεργαστούν με όλους τους συναδέλφους και αναφέρουν ότι επιθυμούν την ενότητα, τις δημοκρατικές διεκδικήσεις κ.λ.π. Πώς είναι δυνατόν να τα επικαλούνται και να τα ζητούν όλα αυτά, όταν δε σεβάστηκαν τη βούλησή τους, όπως εύγλωττα εκφράστηκε με τη συντριπτική αποχή πανελλαδικά 93%+ και στο νομό μας 91%; Μπήκαν άραγε στον κόπο να ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα των εκλογών; Πώς μπορούν να πιστεύουν ότι εκπροσωπούν καθολικά τους συναδέλφους στο νομό με ελάχιστα ποσοστά συμμετοχής και λίγες ψήφους; Ή μήπως εκπροσωπούν τους εαυτούς τους και μερικούς ελάχιστους; Γνωρίζουν ότι και στις δύο Ε.Λ.Μ.Ε. της Κορινθίας Α’ και Β’ από τα 14 συνολικά μέλη των Δ.Σ. έχουν μόνο ένα; Θεωρούν πως τους "αξίζουν" οι 2 θέσεις αιρετών στο ΠΥΣΔΕ με αυτά τα συντριπτικά ποσοστά αποχής; Δεν αντιλαμβάνονται ότι λόγοι αξιοπρέπειας τους επιβάλουν να παραιτηθούν; Δεν ακούν τις κλήσεις των οργάνων στα οποία ανήκουν;

Τους καλούμε λοιπόν να επανεξετάσουν τη θέση τους και να παραιτηθούν από τις θέσεις που θεωρούν ότι κατέχουν ως αιρετοί. Μέχρι τη συγκρότηση του ΠΥΣΔΕ ν. Κορινθίας έχουν χρόνο. Αλλιώς ,θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ίδιοι θέτουν εαυτούς εκτός συνδικάτων ,επειδή δεν αποδέχονται τις θέσεις τους και κυρίως ,επειδή προσβάλουν την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων, που στις εκλογές αντιτάχθηκε στις επιλογές του υπουργείου. Είναι αυτονόητο ότι στην περίπτωση αυτή θα θεωρούνται ξένα σώματα από το συνδικάτο ,αφού και οι ίδιοι με τη στάση τους θα το έχουν προκαλέσει. Αυτό αποτελεί την κοινή λογική και συνδικαλιστική άποψη  - και της Ο.Λ.Μ.Ε. - και πολύ απέχει από εκβιασμούς, πιέσεις κ.λ.π. που δήθεν επικαλούνται.

Σχόλια (130)

 
@ντου από παντού
28 Ιαν 2021 21:54

Όλους τους ενδιαφέρουν γιατί αν δεν υπάρχουν οι αιρετοί ( ή αν είναι μόνο της κυβερνητικής παράταξης) δεν θα υπάρχει κανένας να ελέγχει την διοίκηση και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για όλους τους εκπαιδευτικούς.

 
Λώρενς της Αλβανίας
28 Ιαν 2021 20:24

@ Δημητρης
Την άποψή μου έγραψα, δε διάβασα τα σχόλια, είναι πάρα πολλά ...

 
Ντου από παντού
28 Ιαν 2021 20:10

Ποιόν νομίζετε ότι ενδιαφέρουν αυτά που γράφετε και οι μεν και οι δε ; Μόνο τους συνδικαλιστές (για μειωμένα ωράρια κλπ.) κι αυτούς που επιθυμούν να γίνουν διευθυντές σχολείων (για το επίδομα και την επαγγελματική εξέλιξη). Οι υπόλοιποι δεν έχουν κανένα κίνητρο να ασχολούνται με αυτά.

 
Δημήτρης
28 Ιαν 2021 18:06

Αγαπητέ Λώρενς, επειδή προφανώς αναφέρεσαι (και) σε μένα, νομίζω πως δεν κατάλαβες το πνεύμα μου. Ασφαλώς ο νόμος έχει όπως λες. Όμως θα ξέρεις ασφαλώς ότι το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό. Κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ. νεαρός σχετικά πολιτικός τότε, παραμερίστηκε και έκτοτε ιδιωτεύει πολιτικά, ακριβώς επειδή διατύπωσε δημοσίως, υπουργός ων, αυτά που γράφεις στο σχόλιό σου. Για μένα το θέμα δεν είναι νομικό, αφού όλα έγιναν νόμιμα, είναι όμως ηθικό, αφού περιφρονείς το 93% (τρομερό νούμερο) του κλάδου σου. Εσύ θα το άντεχες; Εγώ όχι!

 
Λώρενς της Αλβανίας
28 Ιαν 2021 14:23

Ο νόμος δε μιλάει για ηθική, καλοσύνη, αβροφροσύνη, ευθιξία κλπ. κλπ. ιδιότητες που αφορούν το χαρακτήρα κάποιου. Ο νόμος λέει "στις 7 νοεμβρίου θα γίνουν ηλεκτρονικές εκλογές". Τελεία και παύλα. Όποιος το κατάλαβε, το κατάλαβε. Τα υπόλοιπα που γράφετε είναι φιλολογίες. Οι Κορίνθιοι νομίζω έκαναν το αυτονόητο.

 
Δημήτρης
28 Ιαν 2021 13:59

Δε μπορώ να καταλάβω πώς ένα θέμα καθαρά ηθικό, το μετατρέπετε σε νομικό με διαγραφές, δικαστήρια κλπ. Όταν είμαι υποψήφιος σε εκλογές και ο κλάδος μου απέχει σε ποσοστό 93%, το να πάω να αναλάβω τη θέση είναι ο μεγαλύτερος εξευτελισμός, πολύ χειρότερος από την όποια διαγραφή. Ανήκω στους μετριοπαθείς εκπαιδευτικούς , έχω ψηφίσει και ΔΑΚΕ, επειδή όμως είμαι πολύ παλιός και έχω ζήσει πολλά και διάφορα (έχω κάνει και ανάλογες κουταμάρες στα νιάτα μου ως συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ) συμβουλεύω τους συναδέλφους της Κορίνθου να μην αναλάβουν, όχι για να μη διαγραφούν, αλλά γιατί σίγουρα κάποια στιγμή ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΟΥΝ ....

 
Ert
28 Ιαν 2021 12:07

Είναι φανερό ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε ΝΕΡΙΤ. Μόνο μην σας δω να ακούσετε έξω από τα δικαστήρια ότι διώκεται η συνδικαλιστική ελευθερία. Επίσης, καλό θα ήταν να μάθεις τι ακριβώς σημαίνει απειλή.

 
Νεριτ
28 Ιαν 2021 10:14

@ert

Αν ήταν έτσι όπως τα λες το καταστατικό θα έγραφε "όποιος παράνομει διαγράφεται από το σωματείο". Δηλαδή όποιος πχ κάνει απεργία με επίταξη θα έπρεπε να διαγραφεί από το σωματείο!! Ευτυχώς δεν ισχύει αυτό. Τα συμφέροντα του σωματείου δεν μπορεί να τα καθορίσει κανένας άλλος πλην των οργάνων του δημοκρατικά. Όποιος ονειρεύεται δικαστήρια που να μπορούν να αποφασίζουν και να διατάζει ποια είναι τα συμφέροντα του καθενός ας κοιτάξει προς Βόρεια Κορέα μεριά. Είναι η τρίτη φορά που απειλεις με δικαστήρια και αγωγές και μηνύσεις οπότε κάπου εδώ θα σε αφήσω να συνεχίσεις μόνο σου.

 
Λογικά σκεπτόμενος
28 Ιαν 2021 09:31

Όταν το 93% απέχει από την ψηφοφορία,ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του κλάδου, πώς νομιμοποιειται το αποτέλεσμα;; Για ποιες δημοκρατικές διαδικασίες μιλάμε και για ποιους αιρετούς της ΔΑΚΕ; Ποιους θα εκπροσωπούν με τις ελάχιστες ψήφους τους;;

 
@Αδαης
28 Ιαν 2021 02:21

Τον θεμα είναι οτι τώρα το υπουργείο βρίσκεται σε απίστευτο αδιέξοδο λόγω των αποφάσεων του. Οι αιρετοί παραιτούνται και αιτήσεις δεν υπάρχουν σε αρκετές περιοχές ούτε για τους δύο διορισμένους. Το μόνο που θα καταφέρουν, μεμονωμένες ευτυχώς, κινήσεις σαν την ΔΑΚΕ Κορινθίας είναι να δώσουν λύση στο πρόβλημα που η ίδια η υπουργός δημιούργησε.

 
ert
28 Ιαν 2021 00:33

" όποιος αντιστρατεύεται τα συμφέροντα και τους σκοπούς την ένωσης" . Eίναι οι σκοποί της ένωσης η μη συμμετοχή των μελών της σε υπηρεσιακά συμβούλια ΝΟΜΙΜΩΣ εκλεγμένα; ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ......

 
Μέλος ΟΛΜΕ
28 Ιαν 2021 00:29

Το καταστατικό των ΕΛΜΕ προβλέπει διαγραφή μελών από την Γενική Συνέλευση όταν αντιστρατεύονται τα συμφέροντα του κλάδου.
Το ερώτημα ειναι: H ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι τόσο σημαντικό θέμα ώστε το σωματείο να προχωρήσει σε διαγραφές μελών του;
Tα δεδομένα είναι: Η ΔΑΚΕ δεν συμμετείχε στις e-εκλογές επειδή δεν συμμετείχε καμμία άλλη παράταξη και η ΠΕΚ θα συμμετείχε αν συμμετείχε τουλάχιστον μία άλλη παράταξη πλην της ΔΑΚΕ.
Είναι δυνατόν η θέση μιας παράταξης να ετεροκαθορίζεται;
Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να προχωρήσει με απειλές και διαγραφές.

 
@Αδαης
27 Ιαν 2021 23:52

Τον θεμα είναι οτι τώρα το υπουργείο βρίσκεται σε απίστευτο αδιέξοδο λόγω των αποφάσεων του. Οι αιρετοί παραιτούνται και αιτήσεις δεν υπάρχουν σε αρκετές περιοχές ούτε για τους δύο διορισμένους. Το μόνο που θα καταφέρουν, μεμονωμένες ευτυχώς, κινήσεις σαν την ΔΑΚΕ Κορινθίας είναι να δώσουν λύση στο πρόβλημα που η ίδια η υπουργός δημιούργησε.

 
Α.Κ.
27 Ιαν 2021 23:19

Στηρίζω την απόφαση της ΔΑΚΕ Δ.Ε. Κορινθίας. Οι εκλογές έχουν τελειώσει εδώ και 3 μήνες και κάποιοι ονειρεύονται να επανέλθουν οι παλιοί αιρετοί.....τόσο δημοκράτες. Δηλαδή αποδεχόμαστε το εκλογικό αποτέλεσμα κατά το δοκούν. Όποιος δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία το έκανε με δική του ευθύνη, οπότε τώρα θα αναλάβει και τις συνέπειες των πράξεων του.

 
Παθογένειες και στρεψοδικία παντού
27 Ιαν 2021 23:12

Απολύτως αποτυχημένη είναι μια ελεύθερης πρόσβασης ηλεκτρονική ψηφοφορία όταν συμμετέχει λιγότερο από το 10% των μελών ενός κλάδου, όσο κι αν με στρεψοδικία προσπαθούν να παρουσιάσουν μια "μαγική εικόνα"

Τα δεδομένα είναι αποκαλυπτικά, ας μην επιμένουν επομένως σε κάτι που προφανώς προσβάλει την νοημοσύνη και την προσωπικότητα όλων.

Από την άλλη, γνωστές οι παθογένειες στον χώρο του συνδικαλισμού - και αυτό είναι διεθνές φαινόμενο, διότι δυστυχώς οι εργαζόμενοι έχουν απογοητευτεί και συχνά απέχουν μαζικά από τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας.

Αυτές δε θα λυθούν με αλλαγή στον τρόπο ψηφοφορίας καθώς είναι πολύ πιο σύνθετο το ζήτημα της ΕΝΕΡΓΗΣ συμμετοχής: Για αρχή, θα μπορούσε να τεθεί ένα ΧΡΟΝΙΚΟ όριο θητείας σε θέσεις αιρετών (πχ. 12 ή 15 χρόνια), όπως φυσικά και σε κάθε θέση ευθύνης στη δημόσια διοίκηση - από βουλευτές μέχρι δημάρχους, και από γενικούς γραμματείς μέχρι στελέχη εκπαίδευσης.

Δεν αρκεί άραγε μια δεκαετία για να παρουσιάσει έργο σε οποιοδήποτε τομέα ένας σωστός επαγγελματίας που εκπροσωπεί τον κλάδο του;...

Με αυτά πρέπει να ασχοληθεί κατά προτεραιότητα το Υπουργείο Παιδείας, εκεί είναι η ουσία των μεταρρυθμίσεων και όχι στις συντεχνιακές προστριβές.

ΥΓ. Ας μην επεκταθούμε σε νομικά ζητήματα και εκλογικούς καταλόγους. Μιλάμε για ένα κράτος που ακόμα και τους φορείς μιας ίωσης τους καταχωρίζει γεωγραφικά βάσει κατοικίας που έχουν δηλώσει στον ΑΜΚΑ, ασχέτως από την πρόσφατη δραστηριότητά τους...

 
Μόνικα Μπελούτσι
27 Ιαν 2021 22:34

Καθίστε όλοι καλά γιατί αν κατέβω υποψήφια στην Κορινθία σας έχω σαρώσει όλους !!!

 
Αδαης
27 Ιαν 2021 22:32

Το μόνο σοβαρό ερώτημα νομίζω είναι εαν προτιμούμε να παραιτηθούν οι συνάδελφοι και να ορίσει το Υπουργείο όποιους γουστάρει
Εδώ που έφτασε το πράγμα, προσωπικά θεωρώ ότι καλά έπραξαν οι Κορίνθιοι
Όσο για τις διαγραφές, τι θα πετύχουν εν τέλει;
Πρακτικά το απόλυτο τίποτα.....

 
Νεριτ
27 Ιαν 2021 22:10

@ert

Τα περισσότερα καταστατικά των σωματείων γράφουν κάτι που περίπου λέει ότι " όποιος αντιστρατεύεται τα συμφέροντα και τους σκοπούς την ένωσης" κτλ.. Δεν ορίζει δηλαδή συγκεκριμένες περίπτωσης για διαγραφή αλλά το αφήνει στην Γενική Συνέλευση να αποφασίσει δημοκρατικά αν υπάρχει λόγος διαγραφής.. όποιος έχει επαφή με τους συναδέλφους ξέρει ότι η συντριπτική πλειονότητα θα ψηφίσει για διαγραφή..

Τα καταστατικά αυτά είναι εγκεκριμένα ως προς την νομιμότητα τους από τα πρωτοδικεία.

 
ert
27 Ιαν 2021 21:37

Δεν μπορεί να διαγραφεί από μέλος της ΕΛΜΕ κάποιος διότι π.χ. επελέγη ως Δ/ντης σχολείου, ΔΔΕ, ή μέλος ΠΥΣΔΕ. Το καταλάβατε ή πρέπει να το ζωγραφίσουμε; Εκτός αν από συστάσεως της ΟΛΜΕ προβλέπεται η μή συμμετοχή αυτών. Προβλέπεται;

 
Δικηγόρος πρώην Δακιτης
27 Ιαν 2021 20:50

Τα καταστατικά την σωματείων έχουν εγκριθεί από τα πρωτοδικεία. Σε αυτά τα καταστατικά προβλέπονται νόμιμα διαδικασίες διαγραφής μελών. Αυτή η νόμιμη και εγκεκριμένη από τα πρωτοδικεία διαδικασία διαγραφών θα ακολουθηθεί μετά από συμβουλές των δικηγόρων των ΈΛΜΕ. Ο οποιοσδήποτε απειλεί με μηνύσεις και αγωγές αυτούς που θέλουν να εφαρμόσουν ότι προβλέπεται στα καταστατικά είναι παράνομος.

Να είστε σίγουροι ότι θα διαγραφούν με μεγαλύτερη συμμετοχή από αυτή που "εκλέχθηκαν" αιρετοί!!

 
Μπράβο μπράβο ΜΠΡΑΒΟ!!!
27 Ιαν 2021 20:35

Υπαρχει κ ο υγιής συνδικαλισμός. Οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ Κορινθίας να μην κανουν βήμα πισω. Ειμαστε μαζι τους.

 
ΝΙΚΟΣ
27 Ιαν 2021 19:27

Σωστή και ορθολογική η απόφαση της ΔΑΚΕ Κορινθίας ενώ αντιθέτως ειναι αυτοκτονική η απόφαση της κεντρικής ΔΑΚΕ να συμπράξει με όσους αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία μόνον με τους δικούς τους όρους και την ιδεολογική τους τοποθέτηση.

 
Δημήτρης
27 Ιαν 2021 19:14

Για να γίνει διαγραφή χρειάζεται Γ.Σ. σε απαρτία (ποτέ μέχρι τώρα σε κανονικές συνθήκες δεν υπάρχει απαρτία, πόσο μάλλον σε εποχή πανδημίας) και επιπλέον να ψηφίσουν τα 3/4 των Παρευρισκομένων. Δηλαδή πρακτικά ποτέ.

Φυσικά και γίνεται. Νομικά προβλέπεται όλες οι διαδικασίες αυτές να γίνονται εξ αποστάσεως λόγω των έκτακτων συνθηκών. Μια ωραία διαδικτυακή Γ.Σ. λοιπόν και ξεκαθαρίζει η κατάσταση.

Οι αρνητές της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα κάνουν "ωραία διαδικτυακή ΓΣ" για να διαγράψου συναδέλφους;;;;;;;; και θα έχουν απαρτία::::::::::::::

 
Νέμο
27 Ιαν 2021 18:41

Όταν κάποιος έχει εκλεγεί σε ένα ΔΣ, αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί δημόσια σε ανακοινώσεις να γράφει ό,τι θέλει και να υβρίζει, υπάρχουν όρια. Και αυτά τα όρια δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπεί αλλά με τη δεοντολογία και το σεβασμό των κανόνων της ελεύθερης έκφρασης. Διαβάζοντας την κοινή ανακοίνωση των δυο ΕΛΜΕ μόνο θλίψη μπορεί να νιώσει κανείς ...

 
Ερτ
27 Ιαν 2021 18:23

ΝΕΡΙΤ να ανοίξεις τον ποινικό κώδικα στο άρθρο περί απειλής. Επίσης το άρθρο περί προσβολής προσωπικότητας. Τα "σωματεία" οφείλουν να εκδίδουν νόμιμες αποφάσεις και είναι υποκείμενα της συνταγματικής νομιμότητας. Εμένα αν με διέγραφαν επειδή δεν παραιτήθηκα από μέλος του πυσδε (!) και είχα λεφτά για πετάμα, θα τους κυνηγούσα μέχρι τη Δευτέρα παρουσία. Υγ. Τα καταστατικά των σωματείων εγκρίνονται από το οικείο πρωτοδικείο....Αυτά.

 
Maria T.
27 Ιαν 2021 18:11

Απίστευτο, γράφει κάποιος ότι θα γίνει διαδικτυακή Γ.Σ. και θα ψηφίσουν τις διαγραφές ηλεκτρονικά!!!! Δηλαδή εδώ θα δεχτούμε το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ZEYS, ενώ μας πείραζε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου;;; "Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι".

 
Τσιγκολελέτα
27 Ιαν 2021 18:04

Υπάρχει ακόμη συνδικαλιστική παράταξη που προσκειται στο ΠΑΣΟΚ ? Κλαίω ...

 
Maria T.
27 Ιαν 2021 17:25

Για να γίνει διαγραφή χρειάζεται Γ.Σ. σε απαρτία (ποτέ μέχρι τώρα σε κανονικές συνθήκες δεν υπάρχει απαρτία, πόσο μάλλον σε εποχή πανδημίας) και επιπλέον να ψηφίσουν τα 3/4 των παρευρισκομένων. Δηλαδή πρακτικά ποτέ.

Φυσικά και γίνεται. Νομικά προβλέπεται όλες οι διαδικασίες αυτές να γίνονται εξ αποστάσεως λόγω των έκτακτων συνθηκών. Μια ωραία διαδικτυακή Γ.Σ. λοιπόν και ξεκαθαρίζει η κατάσταση.

 
Νεριτ
27 Ιαν 2021 16:17

@ert

Απειλεις τα μέλη των ΔΣ με μηνύσεις και αγωγές επειδή θα εφαρμόσουν το καταστατικό των σωματείων; !!!!

 
Χαρίδημος
27 Ιαν 2021 16:05

@ Χριστιανός Ορθόδοξος
Πάλι ο κλήρος εναντίον της Επανάστασης!
Γιατί Θεέ μου;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ