Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Υφ. Παιδείας:Παλαιότερα είχαμε τους Γερμανοτσολιάδες-Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ βαφτίζει φασίστες και ταυτίζει με τη χούντα πολιτικούς αντιπάλους για να απαξιώσει το λόγο

Σύμφωνα με τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ “Μη πηγαίνουμε βόλτες στο Τατόι γιατί θα κατηγορηθούμε ως φιλοβασιλικοί!”
Δημοσίευση: 27/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με σκληρή γλώσσα κατά του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Σύριγος τον οποίο καταγγέλλει  ότι με σημερινή ανακοίνωση   απομόνωσε μία αμιγώς ιστορική αναφορά που έκανε στο πλαίσιο μίας   διαδικτυακής συζήτησης με συναδέλφους του καθηγητές  κατηγορώντας  τον  για “αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης σε νέα βάθη” (Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ).

Ο υφυπουργός Παιδείας , με δήλωσή καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για διαστρέβλωση των λεγομένων του και απαντά στην αξιωματική αντιπολίτευση:

Παλαιότερα είχαμε τους Γερμανοτσολιάδες: Ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να  απαξιώσει το λόγο των πολιτικών του αντιπάλων, τους ταυτίζει συχνά με τη χούντα, ή τους βαφτίζει φασίστες  θεωρώντας ότι έτσι ακυρώνει τα επιχειρήματά τους. Παλαιότερα είχαμε τους Γερμανοτσολιάδες. Τον τελευταίο καιρό με αφορμή το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση και την προστασία των ΑΕΙ από την ανομία, μιλάει για αναβίωση του σπουδαστικού της ασφάλειας επί δικτατορίας!

Ο ΣΥΡΙΖΑ απομόνωσε μία αμιγώς ιστορική αναφορά:  Με αυτή τη λογική κινούμενος ο ΣΥΡΙΖΑ  απομόνωσε μία αμιγώς ιστορική αναφορά που έκανα στο πλαίσιο μίας υποδειγματικής συζητήσεως για το νομοσχέδιο, που διοργάνωσε διαδικτυακά τη Δευτέρα 25-1-2021 η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.  Κατά τη συζήτηση ξεφύγαμε από το σήμερα και αναφερθήκαμε σε πρακτικές άλλων εποχών. Τα «επίμαχα» αποσπάσματα έχουν ως εξής:

Γιάννης Ιωαννίδης (πρόεδρος ΕΕΔΑ): «Θα ήθελα, επειδή είναι και χαριτωμένο, να αναφέρω ότι αναδιφώντας στο αρχείο της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου βρήκαμε ένα σχέδιο ανακοίνωσης … η οποία είναι της 13/2/1963. Εκεί λοιπόν η Ελληνική Ένωσις δια την υπεράσπισιν των δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτου διαμαρτύρεται άλλην μίαν φοράν δια την παραβίασιν του ακαδημαϊκού ασύλου εκ μέρους αστυνομικών οργάνων εν πολιτική περιβολή…» [σημείο από 3:05-3:45]

Ξενοφών Κοντιάδης: «Προσέξτε: το σπουδαστικό της Ασφάλειας δεν έμπαινε μέσα στο πανεπιστήμιο κατά την επταετία. Περίμενε να συλλάβει τους φοιτητές στην έξοδο του πανεπιστημίου» [σημείο από 22:05-22:25]

Άγγελος Συρίγος: «Και ως προς το θέμα των αστυνομικών οργάνων με πολιτική περιβολή, που αναφέρθηκε το 1963, να θυμίσω ότι από το 1969, είχε ιδρυθεί μέσα στα πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα. Τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις. Το σπουδαστικό της Ασφάλειας ήταν αστυνομικοί με πολιτικά για να χαφιεδίζουν τους φοιτητές».

Επρόκειτο περί συζητήσεως για τη μακρινή δεκαετία του 1960. Στο επίμαχο απόσπασμα διευκρίνισα στον κ. Κοντιάδη ότι εκτός από το σπουδαστικό της ασφάλειας που παρακολουθούσε τους φοιτητές («χαφιέδιζε» ήταν ο όρος που χρησιμοποίησα), υπήρχε και στην πανεπιστημιούπολη της Αθήνας αστυνομικό τμήμα και για την ακρίβεια «αστυνομικός σταθμός». Δεν ήταν μόνον το «σπουδαστικό».

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ιστορική αναφορά στα χρόνια της δικτατορίας, σε κάνει χουντικό: Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν σε αυτή την ιστορική αναφορά, ανακάλυψε «αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης σε νέα βάθη», «απόπειρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ολοκληρώσει το ημιτελές έργο της επταετίας»,  «ντροπιαστική επίκληση του κ. Συρίγου [που] προσβάλλει ολόκληρη την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των συντηρητικών πολιτών.» κ.λ.π., κ.λ.π.  .

Σύμφωνα με τη λογική τον ΣΥΡΙΖΑ  ακόμη και η ιστορική αναφορά στα χρόνια της δικτατορίας, σε κάνει χουντικό.  

Βόλτες στο Τατόι: Να καταργήσουμε και τις βόλτες στο Τατόι για να μην κατηγορηθούμε ως φιλοβασιλικοί!

Διαστρέβλωση λεγομένων: Η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται με επιχειρήματα κι όχι με διαστρέβλωση λεγομένων. Η ισοπεδωτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει μία αντίληψη που απεχθάνεται το διάλογο, προσπαθεί να παίξει με τις μνήμες και το συναίσθημα και τελικά στρέφεται κατά της ίδιας της δημοκρατίας.

Σχόλια (35)

 
Δημόσια Εκπαίδευση το 2030
28 Ιαν 2021 23:22

Υπάρχουν 20 ΑΕΙ στην Ελλάδα, με περισσότερους από 200.000 ενεργούς φοιτητές και χιλιάδες καθηγητές και εργαζομένους. Δεν μπορεί να γίνονται αυθαίρετες γενικεύσεις από ένα ελάχιστο υποσύνολο αυτών και να αγνοούμε τα σημαντικά προβλήματα που χρονίζουν.

Αρκετά με την παρελκυστική τακτική που μόνο στόχο έχει πρόσκαιρα επικοινωνιακά οφέλη, ας ασχοληθούμε με την Δημόσια Εκπαίδευση του 2030. Το Υπουργείο Παιδείας είναι νευραλγικό για την ανάπτυξη και οφείλει να χαράσσει στρατηγική όχι να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και τις εκατέρωθεν ιδεοληψίες.

 
Προβλήματα στην εκπαίδευση στην Ελλάδα
28 Ιαν 2021 23:17

Σε αρκετούς δείκτες στην εκπαίδευση, η Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ28. Ενδεικτικά, Μεταπτυχιακοί Φοιτητές με ποσοστό συμμετοχής 3,1% (25η θέση), Συνολικός βρεφικός-νηπιακός πληθυσμός με ποσοστό συμμετοχής 9,2% (28η θέση), Ενήλικες (25-64 ετών) με ποσοστό συμμετοχής 3,9% (25η θέση).

Η Ελλάδα παρουσιάζει αρνητικές πρωτιές στους δείκτες κοινωνικών ανισοτήτων: Κατέχει την 1η θέση στην ΕΕ28, σύμφωνα με στοιχεία του 2018, σε ποσοστό πληθυσμού 15-64 ετών που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού (35,3% έναντι 22,2 του Ευρωπαϊκού Μ.Ο.).

Επίσης, την 4η θέση στην ΕΕ28, σύμφωνα με στοιχεία του 2018, στον δείκτη NEET (νέοι 15-24 ετών που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης) με ποσοστό 14,1% έναντι 9,6% του Ευρωπαϊκού Μ.Ο. .

Αυτά είναι τα ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα που θα απασχολούν την κοινωνία και την επόμενη δεκαετία, αν το Υπουργείο Παιδείας και οι αρμόδιοι δεν παρουσιάσουν ένα σχέδιο ανασυγκρότησης. Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι μετά από μια δεκαετία ύφεσης δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια.

 
Εργαζόμενος σε ΑΕΙ
28 Ιαν 2021 23:13

Είναι αλήθεια ότι το ισχύο θεσμικό πλαίσιο είναι αρκετό.

Όμως οι Πρυτάνεις παρόλο που έχουν την ευθύνη εφαρμογής, στην προσπάθεια τους να μη σπάσουν αυγά και να διατηρήσυν ισορροπίες που δε διατηρούνται, έχουν αφήσει τα πράγματα και έχουν φτάσε στο σημείο αυτό.
Στα πανεπιστήμια μας λειτουργούν μόνιμα οργανωμένες καταλήψεις από αντεξουσιαστές, λειτουργούν εγκληματικά στοιχεία με κλοπές, ναρκωτικά, βιασμούς, βιαιοπραγίες, υπάρχει γενικά ανομία, οι εργαζόμενοι στα γραφεία τους και οι φοιτητές κινδυνεύουν τις βραδυνές ώρες.
Τι άλλο να πούμε; η φωτό με την ταμπέλα στον Πρύτανη του ΟΠΑ τα λέει όλα.
Σε ποιά χώρα του κόσμους συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν εδώ;

Αφού λοιπόν οι Πρυτάνεις απέτυχαν παταγωδώς να εφαρμόσουν το νόμο, γιατί βγάζουν ψηφίσματα οι Σύγκλητοι των ΑΕΙ κατά του σχεδίου νόμου;

Δυστυχώς στην Ελλάδα κανείς δε τιμωρείται για τις παραλείψεις του.

 
40 χρόνια φούρναρης...
28 Ιαν 2021 22:35

Μα καλά και συ βρε ευλογημενε, σπουδαγμένος άνθρωπος, καθηγητής πανεπιστημίου, στη Χούντα πήγες να βρεις παράδειγμα; Μετά τι παρεξηγείσαι που σου λένε και κουβέντες; Ήθελές τα και παθές τα!

 
Ο άγνωστος Χ
28 Ιαν 2021 21:40

@ @Παραβατικότητα στα ΑΕΙ
28 Ιαν 10:59
1. Αφού είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση στο ΑΕΙ σας, γιατί γράφετε ανώνυμα και ούτε καν σε ποιό ΑΕΙ υπηρετείτε, δεν μας λέτε? Εγώ(που δεν είμαι πανεπιστημιακός), εάν κινδύνευε η ζωή μου, αυτό θα έκανα.
2. Το ΑΕΙ σας, πώς τάχθηκε θεσμικά για το νέο ν/σ? Γιατί χάρη στο esos, διαβάσαμε τις τοποθετήσεις όλων των ιδρυμάτων.
3. Τέλος, τα περιστατικά που αναφέρετε(εφόσων "τα έβγαλαν οι εφημερίδες" όπως λέτε) και έχουν καταγγελθεί και έχουν καταγραφεί και έχουν δημοσιευθεί και είναι επώνυμα. Γιατί λοιπόν δεν παραθέτετε ούτε ένα? Έτσι για δείγμα!
Ευχαριστώ.

 
ΠΕ01.....ΠΕ90
28 Ιαν 2021 18:39

Για αυτούς πους τους αρέσει πολύ να βλέπουν αστυνομικούς παντού, ακόμη και στα φοιτητικά αμφιθέατρα. Υπάρχει σε Ευρωπαϊκή χώρα αυτό που θέλει η κυβέρνηση να ισχύσει στη δική μας.
Ας μας ενημερώσει κάποιος ότι στην τάδε χώρα (Ευρωπαϊκή) ισχύει αυτό, δηλ. έχουμε αστυνομικά τμήματα μέσα στα Πανεπιστήμια. Το αυτοδιοίκητο που πάει; Υπαρχει; ή το κατήργησε ο Γαβρογλου με τα "Μεταπτυχιακά". Μια θέση "αρίστων" περιμένω.

 
Εκπαιδευτικός
28 Ιαν 2021 15:40

Η αμετροέπεια του κου Υφυπουργού ξεπερνά κάθε όριο.
Κατέφυγε πρόχειρα σε επιχείρημα εριστικού ιστορικισμού και εκτέθηκε ποικιλοτρόπως.
Η Οξφόρδη έχει ήδη απαντήσει αρνητικά στην ίδρυση αστυνομικού σώματος στα ελληνικά ΑΕΙ.
Το ισχύον νομικό πλαίσιο αρκεί.Ευθυνη έχει η Σύγκλητος.
Τα Πανεπιστήμια χρειάζονται στήριξη, χρηματοδότηση και εναλλακτικές. ...
Δυνατότητες part time φοίτησης, εύρεσης εργασίας, στήριξης των φοιτητών που δουλεύουν: αντ' αυτού ρουσφετολογικές προσλήψεις και σκηνικό τύπου "φράουλες και αίμα".

Να καθίσει να δουλέψει ο κος Υφυπουργός...

 
Αλέκος
28 Ιαν 2021 11:25

Σοβαρά τώρα, πέταξες μια τεράστια βλακεία και προσπαθείς να βγεις και λάδι; Θα έπρεπε τουλάχιστο να ζητήσεις συγγνώμη αν όχι να παραιτηθείς.

 
προχωρα Συριγο
28 Ιαν 2021 11:17

Πες τις αυτονοητες αληθειες. Μην φοβασαι τους αριστερους .Είναι μόνο 3τοις εκατό!

 
@Παραβατικότητα στα ΑΕΙ
28 Ιαν 2021 10:59

Δεν ξέρω σε ποιο ΑΕΙ εργάζεστε. Σε αυτό που υπηρετώ εγώ πάντως έχω πέσει θύμα ομηρείας, ενώ συνάδελφοι έχουν δαρθεί. Κατέληξαν στο νοσοκομείο και τα έβγαλαν οι εφημερίδες. Ναρκωτικά στους χώρους του πανεπιστημίου και εκφοβισμοί είναι στην ημερήσια διάταξη. Το βράδυ δεν μπορείς να πας εκεί. Και πολλά άλλα. Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Ας αφήσουμε τα ιδεολογήματα και ας κάνουμε ότι κάνουν όλες οι πολιτισμένες χώρες. Παντού υπάρχει υπηρεσία ασφάλειας/σεκιούριτι/αστυνομία, κάτι! Σε μερικές περιπτώσεις με χειροπέδες και πιστόλια (ΗΠΑ) αλλά ας μην το πάμε ως εκεί, ΟΚ. Αλλά όχι και τόσος ντόρος επειδή θέλουμε να εργαζόμαστε με ασφάλεια. Σε ποιόν άλλο χώρο συμβαίνουν αυτά; Ντροπή πια για το αυτονόητο.

 
Σκεπτομενος
28 Ιαν 2021 09:23

Τα εργα κρινουν μια Κυβερνηση. Και αυτη η κατασταση ολοι οι υπουργοι, υφυπουργοι να τρεχουν στην τηλεοραση ειναι δυστυχως γελιοτητα. Ας προχωρουν σε εργα και τελειωσε.

Και η αντιπολιτευση να βγαζει ανακοινωσεις για το οτιδηποτε. Ας χρησιμοποιησει το χρονο που δεν ειναι κυβερνηση για να φτιαξει το στρατηγικο της σχεδιο.
Γιαυτο οι νεοι φευγουν και θα φευγουν.

 
@Παραβατικότητα στα ΑΕΙ
28 Ιαν 2021 07:11

Μάλλον δεν αναφέρεστε στο ίδρυμα που εργάζομαι εγώ ως ΔΕΠ. Πηγαίνοντας στην Πρυτανεία χθες για μια σημαντική (για τους φοιτητές της σχολής μας) συνάντηση, ανακάλυψα ότι δεν μπορώ να μπω γιατί έχει κατάληψη από τους φοιτητές, αλλά και φρέσκα συνθήματα τους τοίχους όπως "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 8 ΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΣΟΕΕ".

 
Νικόλαος
28 Ιαν 2021 02:37

Τα πανεπιστήμια έχουν πρόβλημα εγκληματικότητας. Το "ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα" απέτυχε να το λύσει και τώρα επιχειρείται η επίλυση του προβλήματος με διαφορετικό τρόπο.
Ορισμένοι οραματίζονται τη μετεξέλιξη των πανεπιστημίων σε "στέκια εγκληματικότητας" και αρνούνται πεισματικά οτιδήποτε επιχειρεί να περιορίσει τα φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας σε αυτά. Τι φοβούνται άραγε;
Αν ο νόμος αυτός αποτύχει να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα θα πρέπει να βελτιωθεί ή να αλλάξει αλλά αυτό θα φανεί στην πορεία. Το βέβαιο είναι πως ένας δημοκρατικός νόμος είναι καλύτερος από το νόμο της ζούγκλας που επικρατεί σήμερα.

 
ΥΠΟΜΟΝΗ
28 Ιαν 2021 01:24

Το επιτελικό κράτος βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Με το να φτιάξει αστυνομικά τμήματα μέσα στα Πανεπιστήμια, νομίζει ότι θα λύσει τα προβλήματα της παιδείας. Ευτυχώς όμως σύντομα θα βρεθούν εκεί που τους πρέπει. Δεν θα τους σώσουν ούτε οι δημοσκοπήσεις και ούτε τα ΜΜΕ.

 
Επιτέλους
27 Ιαν 2021 23:37

Αυτό το υπουργείο έχει 3 τηλεσχολιαστές που όλη μέρα τριγυρίζουν τα κανάλια και αναιρεί ο ένας τον άλλο. Είναι λυπηρή η στάση τους και το καταστροφικό τους έργο θα διαλύσει ό,τι είχε μείνει όρθιο στο πολύπαθο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Το να επικαλείται κάποιος το καθεστώς του Παπαδόπουλου δεν είναι λυπηρό αλλά εξοργιστικό. Ακόμα πιο εξοργιστικό να βγαίνει κι από πάνω με άναρθρες κραυγές και ύβρεις. Επιτέλους κ. υφυπουργέ!!!

 
Ο λάθος δρόμος της πολιτικής
27 Ιαν 2021 23:15

Πόσο Α-κατάλληλοι για να κυβερνήσουν. Πόσο μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της παιδείας. Με μόνα τους όπλα την επιβολή και την επίκληση της αυθεντίας, την στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων, τον κυνισμό προς τα αντιπολιτευόμενα κόμματα - το επαναλαμβανόμενο μοτίβο, που δεν πείθει πλέον ούτε ένα μικρό παιδί - η κοινωνική αποδιοργάνωση και η οξεία πόλωση είναι πλέον πολύ κοντά.

 
Παραβατικότητα στα ΑΕΙ
27 Ιαν 2021 22:56

Προφανές ότι ορισμένοι μάλλον δεν έχουν καμία επαφή με τα ελληνικά πανεπιστήμια από το 2010 μέχρι σήμερα. Απορίας άξιο η επιμονή σε θέματα που δεν απασχολούν καν την πλειονότητα των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ούτε βόμβες, ούτε ξύλο, ούτε φυσικά εμπόριο ναρκωτικών ή βιασμοί (!) είναι η καθημερινότητα χιλιάδων φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων στα ελληνικά ΑΕΙ. Λύσεις υπάρχουν και ήδη εφαρμόζονται για τις εστίες και για την προστασία των εργαστηρίων - καλό όλοι να ενημερώνονται από αξιόπιστες πηγές αντί να ανακυκλώνουν αστήριχτες υπερβολές.

https://www.esos.gr/arthra/71345/o-syllogos-didaskonton-toy-harokopeioy-...

 
Προτεραιότητα στο Δημόσιο Σχολείο
27 Ιαν 2021 22:52

Ας προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας στην αναβάθμιση του Δημόσιο Σχολείου, με έμφαση στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο.

Να δούμε υλοποίηση μέτρων: Ίδρυση 50 Πρότυπων-Πειραματικών Γυμνασίων και Λυκείων σε όλες τις περιφερειακές πόλεις, όπου θα εισάγονται κατόπιν κλήρωσης όσοι μαθητές έχουν τουλάχιστον ΜΟ 13/20.

Το συγκεκριμένο υπουργείο και ο χώρος της εκπαίδευσης γενικά δεν πρέπει να αποτελεί έδαφος για μικροπολιτική αντιπαράθεση. Οι όποιες διαφορές να τίθονται επί των θεμάτων και όχι βάσει κομματικής ατζέντας.

 
HΡΑ*
27 Ιαν 2021 22:19

κ. Υφυπουργέ, αντί να περιφέρεστε από κανάλι σε κανάλι μήπως θα έπρεπε να πιάσετε επιτέλους δουλειά και να σταματήσετε τις δηλώσεις επί των δηλώσεών σας; Έλεος ! Δεν είστε σχολιαστής πλέον στον Αντέννα...Πόσο καιρό χρειάζεστε επιτέλους για να εξοικειωθείτε με το θεσμικό σας ρόλο; Και πάλι έλεος !

 
Του Βίκτωρος Ουγκώ
27 Ιαν 2021 22:02

@ @Αθλιος 19:45
Πόσες φορές τα διαβάσαμε αυτά τις τελευταίες μέρες? Νομίζετε ότι πείθουν?
Στα τόσα χρόνια, στα τόσα πανεπιστήμια, στις 10δες χιλιάδες καθηγητές, στις 100δες χιλιάδες φοιτητές, πόσα είναι αυτά τα περιστατικά ΜΕΣΑ στα πανεπιστήμια και πόσα ΕΞΩ από αυτά?
Βία και παραβατικότητα, υπάρχει παντού στην κοινωνία σε κάθε χώρο. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕ???
Αφού λοιπόν δεν τα εξάλειψε, πώς θα μπορούσαν να μην υπάρχουν στα πανεπιστήμια? Και στα δημοτικά σχολία υπάρχουν. Να βάλουμε κι εκεί αστυνομία μήπως?

 
Με λίγα λόγια...
27 Ιαν 2021 21:45

H μια υφυπουργός φαντασιώνεται πρόστιμα στους μαθητές, ο άλλος παραδειγματίζεται από το τι έκανε ο Πατακός και ο Παπαδόπουλος. Επιτελικό κράτος λέμε. Αυτοί θα έπρεπε να παραιτηθούν χτες.

 
Μ
27 Ιαν 2021 21:43

Πού να κατανοήσει τα λεγόμενά σας; Λειτουργικά αναλφάβητος ο πρώην πρωθυπουργός και έτσι προσπάθησε να καταντήσει και όλα τα παιδιά κατά την περίοδο της διακυβέρνησης τους. Ελπίζουμε να αλλάξετε το χάος που άφησαν, αλλιώς θα φύγετε γρήγορα.

 
Προς τας αρχάς
27 Ιαν 2021 21:30

Παραδοχή πρώτη- Οι κυβερνήσεις κρίνονται για τους λόγους και τα έργα τους.
Παραδοχή δεύτερη- Στην δημοκρατία επιτρέπεται ο δημόσιος έλεγχος της εξουσίας και η κριτική εκκινεί από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες.
Παραδοχή δεύτερη - Ο πολιτικός οφείλει να απαντά στην κριτική με βάσιμα επιχειρήματα κι όχι με τα συνήθη λογικά σοφίσματα ( πχ επιθέσεις ad hominem)
Παραδοχή τέταρτη- Ο διορισμός σε κάποιον υπουργικό θώκο, δεν πιστοποιεί ούτε την σοφία ούτε το αλάθητο του ανθρώπου.
Παραδοχή πέμπτη- Η αστυνομία δεν είναι το χρυσό κλειδί που κάνει για όλα τα κοινωνικά, εκπαιδευτικά ή άλλα ζητήματα.
Παραδοχή πέμπτη, και κλείνω εδώ: Η παιδεία είναι υπόθεση σοβαρή και μας αφορά όλους. Όχι μόνον τους διάφορους περιστασιακά διερχόμενους πολιτικούς άνδρες και γυναίκες από το πολύπαθο Υπουργείο Παιδείας!

 
Χαρίδημος
27 Ιαν 2021 20:39

Η ανάρτηση της προσωπογραφίας του Ιωάννη Καποδίστρια στο γραφείο του Υπουργού είναι γεγονός παρήγορο!...

 
Νίκος
27 Ιαν 2021 20:39

Ο άνθρωπος αυτός είπε ότι ο Παπαδόπουλος έφτιαξε αστυνομικά τμήματα στα Πανεπιστήμια και γιατί να μην φτιάξουμε και τώρα. Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα θα είχε αποπεμφθεί από την κυβέρνηση. Εδώ θέλει να βγει και από πάνω. Ντροπή.

 
Συμπέρασμα
27 Ιαν 2021 20:25

Από τότε που ανέλαβε έχει σπάσει τα κοντέρ στις ανούσιες παρουσίες στα ΜΜΕ. Μια λέει για τη γυναίκα του, μια για τη Χούντα, την άλλη δεν ήξερε τι να πει για το νέο εξάμηνο και έκανε κωλοτούμπα στο 10λεπτο. Πραγματικά δεν υπάρχει θλιβερότερο θέαμα από αυτόν. Ή μάλλον όχι. Υπάρχει η άλλη υφυπουργός ευτυχώς!

 
Ο ΣΥΡΙΓΟΣ
27 Ιαν 2021 20:21

βρίσκεται σε πανικό καθως κάθε φορά που μιλάει κάνει το ένας λάθος μετά το άλλο. Το καθεστώς καταρρέει.

 
Δυστυχώς
27 Ιαν 2021 20:19

Περιμένουμε πραγματικό έργο όχι αποσπάσματα συνεντεύξεων και άλλους τακτικισμους.

 
Δυστυχώς
27 Ιαν 2021 20:05

Περιμένουμε πραγματική αντιπολίτευση όχι αποσπάσματα συνεντεύξεων και άλλους τακτικισμους. Αν μη τι άλλο ο κος Συρίγος είναι διακεκριμένος πανεπιστημιακός και γνωστης της ιστοριας .

 
Ο ΣΥΡΙΖΑ
27 Ιαν 2021 20:03

Βρίσκεται σε πανικό καθως καταρρέει πισω στο 3%. Θα συνηθίσουν.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.