Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Εγκύκλιος: Τις οργανικές θέσεις σχολείων μέχρι αύριο ζητά το υπ. Παιδείας από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Όσοι Διευθυντές Εκπαίδευσης στείλουν λανθασμένα στοιχεία εμπίπτουν στις διατάξεις παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους
Δημοσίευση: 27/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με ευθύνη των Διευθυντών Εκπαίδευσης όσον αφορά στην ορθότητα των δηλωθέντων στοιχείων, πρέπει έως 28 Ιανουαρίου 2021, να αποσταλούν από την αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, πίνακες με τις  οργανικές    θέσεις  ανά περιοχή μετάθεσης και κατά κλάδο και ειδικότητα, σύμφωνα με σημερινή  εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Σ. Γκίκα.

Η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει ότι ο μη σωστός έλεγχος εμπίπτει στις διατάξεις του εδαφίου β της παρ. 1 του άρθρου 107 του Ν.3528/2007, όπως ισχύει, δηλαδή παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους.

Για τον υπολογισμό των οργανικών θέσεων ανά περιοχή μετάθεσης και κατά κλάδο και ειδικότητα, θα ληφθούν υπόψη:

  • όλες οι σχολικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των δομών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, των Μουσικών, Καλλιτεχνικών και Πειραματικών Σχολείων Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, καθώς και των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων.
  • οι ισχύουσες διατάξεις (Νόμοι, Υπουργικές Αποφάσεις κ.τ.λ.) αναφορικά με τα ωρολόγια προγράμματα και τις πρώτες αναθέσεις μαθημάτων, σύμφωνα με τις ισχύουσες Υ.Α., εγκυκλίους και οδηγίες που εκδίδονται αρμοδίως από τη Δ/νση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δ.Ε., τη Δ/νση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και τη Δ/νση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ.

Οι θέσεις για τα μαθήματα που διδάσκονται σε πρώτη ανάθεση από εκπαιδευτικούς περισσότερων του ενός κλάδων/ειδικοτήτων, κατανέμονται ισομερώς σε όλους τους κλάδους/ειδικότητες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Σχόλια (10)

 
Γράφτε τους ... κανονικά
28 Ιαν 2021 13:45

Εγκύκλιος με αυθημερόν παράδοση και επί απειλή νομικών κυρώσεων προς τους εργαζόμενους των διευθύνσεων. Σε κανένα δικαστήριο δεν ευσταθούν αυτά τα πράγματα.

 
Penny
28 Ιαν 2021 13:13

Μηπως οι οργανικές θέσεις και η καταγραφή τους σχετίζονται με τις μετατάξεις που τρέχουν μέσω ΕΣΚ? Αν γνωρίζει κάποιος ας μας ενημερώσει...

 
takis
28 Ιαν 2021 12:48

@makis

Το υπουργείο δεν μπορεί να βρει άτομα ούτε για τους δύο διορισμένους των υπηρεσιακών και κατά τα άλλα φταίει η ΟΛΜΕ! Τι άλλο θα διαβάσουμε;

 
@Φαροφύλακας
28 Ιαν 2021 12:38

Για το ότι το υπουργείο ζητάει οργανικές θέσεις χωρίς τα υπηρεσιακά συμβούλια ευθύνεται η ΟΛΜΕ και οι ΈΛΜΕ;;!! ή το υπουργείο που τα ζητάει χωρίς να έχει συγκροτήσει ακόμα τα συμβούλια; Το ότι κάποιοι για τις πολιτικές επιλογές του υπουργείου ρίχνεται τις ευθύνες στα σωματεία με ξεπερνάει!!

 
Μάκης
28 Ιαν 2021 12:31

Οι οργανικές θέσεις, ειδικά στην δευτεροβάθμια, είναι αντικείμενο των υπηρεσιακών συμβουλίων. Αντί κάποιοι να τα ρίχνετε στην ΟΛΜΕ και στην ΔΟΕ μήπως ήρθε η ώρα να αποδώσετε τις ευθύνες εκεί που πρέπει.. δηλαδή στο υπουργείο που χωρίς να έχει έχει συγκροτήσει τα υπηρεσιακά συμβούλια( κάτι που είναι δικιά του ευθύνη) προχωράει σε οργανικές θέσεις;
Αν δεν μπορεί να τα συγκροτήσει ας κρατήσει τα προηγούμενα όπως έκανε και στο ΚΥΣΔΙΠ; Αν απ' την άλλη μπορεί να τα συγκροτήσει γιατί δεν το κάνει; Μήπως γιατί η κατάργηση τους είναι προαποφασισμένη ανεξάρτητα με την στάση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ;

Μήπως επιτέλους μετα και το συγκεκριμένο έγγραφο καταλαβαίνουν και οι ελάχιστοι που δεν κατάλαβαν ποιός είναι ο σκοπός του υπουργείου;

 
Makis
28 Ιαν 2021 10:09

Τελικά με τις εμμονές των μεγαλοσυνδικαλιστών "καταργήθηκαν" στην πράξη τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και όλες οι αρμοδιότητες περνούν στα χέρια της Διοίκησης. Τουλάχιστον είναι πράξη ευθιξίας η παραίτηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για τα λάθη που έκαναν. Αλλά "στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις χτύπα".

 
ΑΚ
28 Ιαν 2021 09:48

Ζητούνται οι οργανικές θέσεις, όχι τα οργανικά κενά. Τώρα για ποιόν λόγο, φαντάζομαι θα το μάθουμε και αυτό σύντομα. Επίσης, όπως έχουν συνηθίσει, τα ζητάνε με προθεσμία μισής μέρας και αν δεν κάνω λάθος, για πρώτη φορά, χωρίς να παρεμβάλλονται Διευθυντές σχολείων και ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ. Απαράδεκτες τακτικές.

 
Τάσος
28 Ιαν 2021 09:32

Ρε παιδιά μιλάμε σοβαρά; τέτοιον καιρό Τι χρειάζεται η κάθε διεύθυνση για να στείλει τις οργανικες;

Είναι δυνατόν να μην τις γνωρίζει;

 
Αντωνίου Νίκος
27 Ιαν 2021 22:49

Το ζήτημα είναι σοβαρό, γι' αυτό τα ζητάει σε 1 ημέρα, χωρίς δυνατότητα συνεργασίας με τους διευθυντές των σχολείων, χωρίς υπηρεσιακά συμβούλια. Αν όμως κάνεις λάθος κάνοντάς τα έτσι στο γόνατο αναγκαστικά έχεις ποινική ευθύνη. Σα να λέει στο γιατρό, κάνε μια εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς σε μισή ώρα και μη τυχόν κάνεις κανένα λάθος, θα σε κλείσω μέσα.

 
Φαροφύλακας
27 Ιαν 2021 22:32

Περισσότερα από 100 σχόλια υπήρχαν στο άρθρο για τη μη παραίτηση των "αιρετών" στην Κορινθία.
Κανένα σχόλιο εδώ!!
Ενώ λοιπόν δεν έχουν συγκροτηθεί ακόμη υπηρεσιακά συμβούλια σε καμία περιοχή, ζητούνται από το Υπουργείο τα οργανικά κενά!! Χωρίς να υπάρχει Υπηρεσιακό Συμβούλιο!! Μόνο με απόφαση των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας. Ακούνε τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ; Ακούνε οι κατά τόπους ΕΛΜΕ; Ή έχουν να επιλύσουν τα σημαντικά ζητήματα ;
Αυτό θέλει το συνδικαλιστικό κίνημα; Όλες οι αποφάσεις να λαμβάνονται από τους προσωρινούς Διευθυντές Εκπαίδευσης;;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ