Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας κατά του Σχεδίου Νόμου του υπ. Παιδείας

Φωτορεπορτάζ
Δημοσίευση: 28/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέες διαδηλώσεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις πραγματοποιούν σήμερα το μεσημέρι  εκπαιδευτικοί , φοιτητές και μαθητές,οι οποίοι ζητούν την απόσυρση  του Σχεδίου Νόμου για τη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ,ανώτατο όριο φοίτησης στα ΑΕΙ και την Ομάδα Προστασίας των Πανεπιστημίων.

Στο κέντρο της Αθήνας  διαδήλωσαν  χιλάδες  μαθητές ,φοιτητές και  εκπαιδευτικοί, παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού.

Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει για σήμερα διευκολυντική 3ωρη στάση εργασίας  από 11.00 έως 14.00 και με ανακοινωθέν ζητά:

 •     Δικαίωμα σε όλους τους μαθητές να διεκδικήσουν την πρόσβαση σε όλες τις Σχολές.
 •     Έναρξη άμεσα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια και της Πρόσθετης Διδακτικής στήριξης στα Λύκεια με όλες τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών.
 •     Μείωση της ύλης για όλες τις τάξεις και επανάληψη της διδαχθείσας ύλης με δια ζώσης διδασκαλία, μόλις ανοίξουν τα σχολεία.
 •     Καμία προσμέτρηση των απουσιών κατά την τηλεκπαίδευση στο χαρακτηρισμό της φοίτησης.
 •     Λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων πριν το άνοιγμα των σχολείων.
 •     Αποσύνδεση του Λυκείου από την είσοδο σε ΑΕΙ.
 •     Όχι στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα και τα προγράμματα σπουδών. Όχι στην απαξίωση μαθημάτων και αντικειμένων.
 •     Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
 •     Μείωση του αριθμού των μαθητών σε 20 στα τμήματα γενικής παιδείας και 10 στα εργαστήρια και τις κατευθύνσεις.
 •     Όχι στις συμπτύξεις τμημάτων, στις υποχρεωτικές μετακινήσεις, στο κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων σε Λύκεια και ΕΠΑΛ.
 •     Σύγχρονη κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή, επαρκής χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.

Η ΔΟΕ έχει κηρύξει για σήμερα τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις  3 πρώτες του ολοήμερου-απογευματινού, ενώ σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

•    Εδώ και τώρα μέτρα για σχολεία ανοιχτά και ασφαλή, με βάση τις θέσεις του κλάδου.
•    Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η Υπουργική Απόφαση για το ωράριο των Νηπιαγωγών,
•    Να καταργηθούν ο νόμος 4692/2020 και η Υπουργική Απόφαση για την εσωτερική – εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο.
•    Πάρτε τώρα πίσω το σχέδιο νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για τα Πανεπιστήμια.
•    Να ανακληθεί άμεσα η αντιδημοκρατική απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων

 

Ετικέτες: 
ΔΟΕΟΛΜΕ

Σχόλια (27)

 
Χαρίδημος
30 Ιαν 2021 09:24

Συγκεντρώθηκαν μία φορά μερικοί φοιτητές για να διαμαρτυρηθούν και αμέσως να τους κατηγορήσουμε. Μήπως φταίνε και για τα υπόλοιπα δεινά του τόπου;
Αυτό το μπάχαλο που συμβαίνει στην Ερμού των Αθηνών αλλά και στις άλλες «Ερμού», τις μικρότερες, το βλέπετε;
Όσο για το νομοσχέδιο, αυτό θα κριθεί αρχικώς, μαζί και με τα άλλα, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και μετά στην πράξη!... Και τότε θα φανεί η πραγματική του βαρύτητα!...

 
Πανδημία
29 Ιαν 2021 13:40

Είμαι σίγουρος ότι από βδομάδα τα κρούσματα θα εκτροχιαστούν όπως βλέπω στη φωτογραφία. Ο ένας πάνω στον άλλο και μερικοί χωρίς μάσκα. Να δούμε πόσο θα πληρώνουμε τα λάθη των άλλων.

 
CONY KAILAR
29 Ιαν 2021 12:52

Ποια πανδημία !!! τα ποσοστά θανάτων στην Ελλάδα είναι 6.000 (με COVID και από COVID) / 11.000.000 !!!! και παγκοσμίως 2.500.000 στα 8.000.000.000 !!!!! Στο χωριό μου τα ποσοστά είναι μεγαλύτερα (έστω κι αν όλοι έφυγαν από covid) 19 / 1200. Οι μαθηματικοί της εκπαιδευτικής μας κοινότητας ας μας το απλοποιήσουν να καταλάβουμε επιτέλους . Μιλάμε για 6 νεκρούς για κάθε 11.000 ναι ή όχι ; και παγκοσμίως για 2,5 νεκρούς στους 8.000 . Στο χωριό μου δηλαδή κινδυνεύουμε πάρα πολύ ; Οι λοιμωξιολόγοι μας έβαλαν στο τρυπάκι με τα λόγια μας και τις ενέργειες μας να θεωρούμε de facto και de jure ως αληθινά όσα τα κανάλια των μνημονίων μας λένε .

 
Χμ
29 Ιαν 2021 12:48

Όσο για τους 40αρηδες εργαζόμενους: προβλέπεται μερική φοίτηση. Το ν+ν/2 θα γίνει 2ν+ν. Σε τετραετή φοίτηση αυτό σημαίνει 12 χρόνια! Και επίσης εξακολουθεί για λόγους οικογενειακούς κτλ να ισχύει προσωρινή διακοπή σπουδών.

 
ΗΡΑ*
29 Ιαν 2021 09:59

α) @ Δεν έχω λόγια (29 Ιαν 2021 08:52), β) ΔΕΠ (28 Ιαν 2021 21:28)

α) Αν έσυ " δεν έχεις λόγια" (= μένεις άφωνος) που χιλιάδες νέοι και νέες κατεβαίνουν στο δρόμο για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο χουντικής πατρότητας νομοθέτημα της κυβέρνησης, έγώ βρίσκω δεκάδες λόγους (=αιτίες) και αφορμές για να κατεβώ στο δρόμο. Μήπως, λέω μήπως, σού περνάει από το μυαλό η σκέψη ότι η ίδια η κυβέρνηση είναι αυτή που αναγκάζει τους νέους και τις νέες, παρά τους κινδύνους που απορρέουν από την πανδημία, να κατεβεί στο δρόμο; Λοιπόν, αλλού να αναζητήσεις τα αίτια ,φίλε μου, και τότε θα πάψεις να μένεις άφωνος (= να μην έχεις λόγια)....
β) Όσο για σένα " ΔΕΠ) ", άν όντως είσαι ΔΕΠ,μια λέξη μόνο έχω: Κρίμα, Κρίμα, κρίμα...

 
Δεν έχω λόγια
29 Ιαν 2021 08:52

Όταν σε όλη την Ευρώπη υπάρχει σκληρό λοκνταουν εμείς καλούνε σε συγκεντρώσεις . Από εκεί καταλαβαίνετε ...

 
Δυστυχώς αυτή είναι η ελληνική κοινωνία..
29 Ιαν 2021 07:54

Όταν η εκκλησία άνοιξε τις εκκλησίες περιφρονώντας επιδεικτικά το νόμο του κράτους στα Θεοφάνεια,ακόμα και ο πρωθυπουργός μίλησε για «υπακοή της εκκλησίας στα μέτρα»...
Τώρα που «ψηφίζουμε» εν μέσω πανδημίας πραγματικά οποίο νόμο είχαμε στο συρτάρι (βλ. κολέγια, εργασιακά, πανεπιστημιακά κ.α.) προκαλώντας αυτή την αντίδραση σας φταίνε τα νέα παιδιά! Μπράβο σας κύριοι, μην ξεχάσετε να πάτε στα ανοικτά malls σήμερα και την Κυριακή για εκκλησίασμα!

 
κρίμα
29 Ιαν 2021 07:06

Διαδηλώνουν για τη λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων πριν το άνοιγμα των σχολείων, την ενισχυτική διδασκαλία, μείωση της ύλης........Μάλλον δεν είναι ενημερωμένοι ......Οι ίδιοι παραβιάζουν τα υγειονομικά μέτρα όπως βλέπουμε κολλημένοι ο ένας στον άλλον αλλά απαιτούν μέτρα για τους άλλους.Υπάρχουν και άτομα χωρίς μάσκα αλλά απαιτούν υγειονομικά μέτρα. Η ενισχυτική διδασκαλία αρχίζει από τη Δευτέρα 1/2 αλλά που να ενημερωθούν.Θέλουν να μην αλλάξει τίποτε. Αυτό που βλέπουμε θα ακυρώσει το άνοιγμα των σχολείων και θα φέρει νέο λοκντάουν.

 
Δεν κατάλαβα...
29 Ιαν 2021 01:15

Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία με ύπουλο τρόπο και κατεβάζει αντιδραστικά αντιδημοκρατικά νομοσχέδια που είχανε να δούμε από την εποχή της δικτατορίας. Αλλωστε στις τάξεις της έχει πολλούς νοσταλγούς της. Προϋπόθεση για να περάσουν είναι να μηδενιστεί η αντίδραση του κόσμου. Με πρόσχημα την πανδημία απαγορεύει τις διαδηλώσεις. Συνεχίζει με γοργό ρυθμό αυτά που άφησαν οι προηγούμενοι στη μέση ( αξιολογήσεις, ΥΠΟ χρηματοδότηση, ιδιωτικοποίηση της υγείας της παιδείας κλπ.) Φτάσαμε στο σημείο τα ιδεολογικά ξεφτέρια της να βαφτίζουν δημοκρατικά την παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια και "αιώνιους φοιτητές" τους εργαζόμενους φοιτητές. Καλός φοιτητής είναι αυτός που έχει να πληρώσει και τελειώνει ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην ώρα του......
Μπράβο στους διαδηλωτές που σήμερα κατάργησαν στην πράξη τις απαγορεύσεις.

 
ΔΕΠ
28 Ιαν 2021 21:28

Είναι οι ίδιοι που θα φωνάζουν σε 10 μέρες ότι δε φτάνουν οι ΜΕΘ και δε διαχειριζόμαστε καλά την πανδημία. Θλίψη.... Η ανθρώπινη ηλιθιότητα όντως φαίνεται ανίκητη.

 
Νικόλαος
28 Ιαν 2021 21:27

Οι διαδηλωτές απαιτούν τη λήψη όλων των υγειονομικών μέτρων παραβιάζοντας οι ίδιοι και τα πιο στοιχειώδη, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι η βλακεία πραγματικά δεν έχει όριο!!!
Πέρα απ αυτό απαίτησαν την κατάργηση του Νόμου που στερεί εκτός από την αιώνια φοίτηση και πολλά "δημοκρατικά" κεκτημένα όπως το χτίσιμο των καθηγητών, τους ξυλοδαρμούς, την τρομοκρατία, την διαπόμπευση, τους βιασμούς, τις ληστείες, το εμπόριο ναρκωτικών, τη λαθρεμπορία, τις καταστροφές, τις καταλήψεις και γιατί όχι τη διεκδίκηση νέων δικαιωμάτων όπως η ρίψη των "αντιφρονούντων" από ταράτσες!
Τα υπόλοιπα αιτήματα που συμπληρώνουν τη λίστα των αιτημάτων βρίσκονται μόνιμα στον κατάλογο και είναι βέβαιο ότι το 99,99% των διαδηλωτών αγνοούν την ύπαρξη τους.

 
Γεωργία
28 Ιαν 2021 21:22

Ας μην περνούν νομοσχέδια μέσα στην πανδημία για να μην έχουν συνωστισμούς.
Επιτέλους ας μην προκαλούν την νεολαία και ας μην της προσάπτουν αυτά που δεν έκαναν για την ασφάλεια και το μέλλον της.

Η πολιτεία οφείλει να προστατεύει την νέα γενιά από την ανεργία την ανασφάλεια και την μετανάστευση.

Ας προστατεύσει τους μαθητές με χρηματοδότηση των σχολείων και την εκπαιδευτική διαδικασία με 15 μαθητές ανά τάξη και πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας για να σταματήσει η τηλεκπαίδευση που καμιά σχέση δεν έχει με κανονική εκπαιδευτική διαδικασία.

 
Νώντας
28 Ιαν 2021 21:10

Φωνάξτε όσο θέλετε καημένα φοιτητόπουλα. Δεν πρόκειται να σας ακούσει κανείς γιατί δεν πρέπει να σας ακούσει κανείς.

 
Γιώργος Ν.
28 Ιαν 2021 21:00

Το αν θα μετρήσουμε περισσότερα κρούσματα μετά τις διαδηλώσεις, θα είναι έργο της κυβέρνησης. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ τις αντιδράσεις του κόσμου, αφού θέλει να να περάσει Νομοσχέδια, εν καιρό πανδημίας.
Ας περίμενε να υλοποιήσει το τόσο "σημαντικό της έργο".
ΟΛΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ!!!

 
Παναγιώτης
28 Ιαν 2021 19:12

μήπως θα έπρεπε να μην προκαλούμε εν μέσω πανδημίας τους φοιτητές, το νομοθετικό έργο για την παιδεία θα μπορούσε να περιμένει, άλλωστε με τον κόσμο στα σπίτια τί νόημα θα έχει να εφαρμοστούν τώρα πανεπιστημιακές αστυνομίες κλπ

 
Φορολογούμενος κι εγώ
28 Ιαν 2021 19:11

Τι πάει να πει "τους φορολογούμενους τους ρωτήσατε"? ΟΛΟΙ είμαστε φορολογούμενοι, μάλιστα κάποιοι περισσότερο από άλλους. Ότι οι μισοί θα πληρώνουν για να σπουδάζουν τα παιδιά των άλλων μισών, να το ξεχάσετε. Περαστικά σας.

 
Συνταγματάρχης
28 Ιαν 2021 18:49

Μπράβο και πάλι μπράβο!!!
Δεν υπάρχει μειοψηφία ενάντια στα έκτροπα της κυβέρνησης, το αντίθετο...
Κι αυτοί που τους ψήφισαν, τώρα τους έχουν στην "μπούκα" με αυτά που πάνε να περάσουν εν μέσω πανδημίας ...
Συνεχίστε , δεν μπορεί κάποια στιγμή θα το καταλάβουν...

 
ΙΩΝ
28 Ιαν 2021 17:11

Από Δευτέρα 4ψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων και νέο lockdown. Να δω τι θα έχουν να πουν αυτοί που οργάνωσαν αυτό το αίσχος!

 
Που να ανοίξουν και τα Λύκεια από βδομάδα
28 Ιαν 2021 16:06

Μόλις ανοίξουν και τα υπόλοιπα σχολεία, με τις επιβαλλόμενες συνθήκες λειτουργίας τους από το "δίδυμο" υπουργείου+ειδικών, θα αναβιώσουν άραγε και οι "αγωνιστικές" κινητοποιήσεις που έγιναν όταν άνοιξαν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο?
Άραγε το μότο θα είναι τώρα: α) Η επανάληψη μήτηρ μαθήσεως ή/και β) Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Το νέο "πείραμα" που ετοιμάζει το υπουργείο θα δείξει αν θα μας "πνίξει" και το "τρίτο κύμα".

 
Μαρία
28 Ιαν 2021 15:48

Είμαι 45 ετών. Έδωσα κατατακτηριες και είμαι στο 2ο πτυχίο. Παράλληλα έχω 2 παιδιά και φυσικά εργάζομαι. Όταν ξεκίνησα σκεφτόμουν να περνάω 4,5 μαθήματα τον χρόνο. Φυσικά δεν μπορώ να τελειώσω σε σύντομο χρονικό διάστημα γιατί δεν είμαι 20 χρόνων χωρίς υποχρεώσεις. Με τον νόμο αυτό αποκλείονται άτομα που σε μεγαλύτερη ηλικία θέλουν να πάρουν πτυχίο. Πέραν των βιβλίων δεν επιβαρύνω το κράτος, άλλωστε δουλεύω και πληρώνω φόρους κανονικά.

 
γιατί;
28 Ιαν 2021 15:23

Και ο πατέρας μου είναι ακόμη φοιτητής. Αλήθεια ένας φοιτητής που δεν έδωσε ούτε μία φορά στα τελευταία δεκα χρόνια, ούτε ένα μάθημα, που ξέχασε ότι είναι φοιτητής γιατί να υπάρχει στους καταλόγους; Γιατί να συντηρούνται σχολές και να παρακαλάνε φοιτητές με 2 βαθμό εισαγωγής μόνο και μονο για να δηλώσουν ώστε να μη κλείσουν; Γιατί να μην υπαρχει έλεγχος εισόδου στις σχολές και να βλέπουμε όλα αυτά τα φαινόμενα βίας στο όνομα του ασύλου, που γίνονται; Τους φορολογούμενους τους ρωτήσατε αν θέλουν να συντηρούν όλα αυτά;

 
@αν κατάλαβα καλα
28 Ιαν 2021 15:12

Ο ανενεργός φοιτητής πώς κοστίζει χρήματα στους φορολογούμενους;
Ίσως ειναι ανενεργός επειδή εργάζεται και πληρώνει φόρους για αυτό και εχει παγώσει -κατα τον νόμο- τη φοίτησή του.
Σε κάθε περίπτωση ακόμα κι ετσι να μην ειναι ήδη με το ισχύον πλαίσιο μετα από Ν+Ν/2 δε δικαιούται κανεις βιβλία, σίτιση και στέγαση σε εστία. Ποιο λοιπόν το κόστος πείτε μας!

 
Δον Ζουάν
28 Ιαν 2021 15:02

"Αν κατάλαβα καλά" μάλλον δεν κατάλαβες καλά! Μάλλον έχεις κάποιο πτυχίο. Κι εγώ. Μάλλον το πήρες σχετικά στην ώρα σου. Κι εγώ. Μάλλον μπήκες σε μια σχολή ΑΕΙ με υψηλή ή σχετικά υψηλή βάση. Κι εγώ.

Παρόλα αυτά, οι αιώνιοι δεν επιβαρύνουν κανέναν πέρα από την τσέπη τους και την οικογένειά τους. Άσε που μπορεί να δουλεύουν κιόλας κάποιοι και μπορούν να αποφασίσουν να πάρουν το πτυχίο στα 40. Εσύ θα κρίνεις αν έχουν δικαίωμα; Και αυτοί που πάνε για 2ο πτυχίο; Πού δουλεύουν ή έχουν οικογένεια και μπορεί να το πάρουν αργά "γιατί έτσι"; Είμαι δεύτερο πτυχίο στο 13ο έτος. Γιατί; Γιατί μπορώ να περνάω 3-4 μαθήματα στο χρόνο. Εμένα; Θα μου πεις ότι επιβαρύνω κάποιον;

 
Καθηγητής
28 Ιαν 2021 14:49

Είναι χιλιάδες. Υπάρχει ελπίδα!

 
Αν κατάλαβα καλά
28 Ιαν 2021 13:39

Δηλαδή θέλουν αιώνιους ανενεργούς φοιτητές που τους πληρώνουν οι φορολογούμενοι, βάσεις εισαγωγής 3-4-5-6 και πανεπιστήμια ξέφραγο αμπέλι. Όχι δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

 
Κώστας
28 Ιαν 2021 13:31

το δημόσιο σχολείο δεν τους ενδιαφέρει, μόνο το πολιτικό κόστος, τί δεν καταλαβαίνετε !

 
m
28 Ιαν 2021 11:24

Ανοίξτε τα σχολεία με μέτρα!δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η παρωδία της τηλεκπαίδευσης!κουράστηκαν και τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ