Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Καμία αναφορά Κ. Μητσοτάκη στο άνοιγμα των σχολείων στο υπουργικό Συμβούλιο

Ο Κ. Μητσοτάκης, συνηθίζει να περιλαμβάνει και τα σχολεία, στις αναφορές του στα μέτρα κατά της πανδημίας, κάτι που παρέλειψε να κάνει σήμερα που όλοι περιμέναμε , πόσο μάλλον που τη Δευτέρα πάνω από 600.000 μαθητές επιστρέφουν στα θρανία
Δημοσίευση: 28/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Καμία αναφορά στην επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων από Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, δεν έκανε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στο σημερινό υπουργικό Συμβούλιο , αν και μίλησε για τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Ο Κ. Μητσοτάκης, συνηθίζει να περιλαμβάνει και τα σχολεία, στις αναφορές του στα   μέτρα κατά της πανδημίας, κάτι που παρέλειψε να κάνει σήμερα που όλοι περιμέναμε , πόσο μάλλον που  τη Δευτέρα πάνω από 600.000 μαθητές επιστρέφουν στα θρανία.

Το γεγονός   που μπορεί να ερμηνευθεί ότι η εικόνα είναι “θολή” και ο πρωθυπουργός δεν θα ήθελε να πει κάτι που ενδεχομένως μέσα στα επόμενα 24ωρα μπορεί να ανατραπεί.

Αναφερόμενος στις επιδημιολογικές εξελίξεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η απάντηση της κυβέρνησης σε ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης «θα είναι πάντα δυναμική». «Μένουμε σε διαρκή επιφυλακή ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται. Δεν είναι δηλαδή πολιτική “βλέποντας και κάνοντας”, είναι ακριβώς το αντίθετο: βλέπουμε ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα», εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα αξιοποιεί στο έπακρο τις δόσεις εμβολίων που λαμβάνει, δίχως σπατάλες, και προχωρά την εκστρατεία εμβολιασμού με βάση τη στρατηγική που έχει καταστρώσει, καθώς έως σήμερα έχουν γίνει περισσότεροι από 221.000 εμβολιασμοί. «Ολοκληρώνεται η πρώτη δόση στους υγειονομικούς, στα κέντρα ηλικιωμένων, στους άνω των 85 ετών, αρχίζει ο κύκλος της δεύτερης δόσης, τώρα εμβολιάζονται οι συμπολίτες μας στην ηλικιακή κατηγορία από 80 έως 84 ετών, εμβολιάζονται όμως και οριζόντια οι κάτοικοι των μικρών νησιών. Χθες ξεκίνησε η δράση στο Καστελόριζο, με την ευθύνη, την εποπτεία και την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκεί στα μικρά μας νησιά θα εμβολιάσουμε το σύνολο των κατοίκων οι οποίοι θέλουν και επιθυμούν να εμβολιαστούν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να το ξαναπώ ότι όσα εμβόλια έρχονται στην πατρίδα μας, τόσα θα γίνονται. Και μάλιστα η Ελλάδα και ο Καναδάς είναι από τις χώρες που έχουν σήμερα να επιδείξουν μία πολύ θετική στατιστική και αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι έχουμε ελάχιστες συνολικές απώλειες εμβολίων», τόνισε.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της Οικονομίας και στην χθεσινή έκδοση 10ετούς ομολόγου, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρόκειται για «εξαιρετικά επιτυχημένη έξοδο της χώρας μας στις διεθνείς αγορές». «Απέφερε ακόμα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ με το χαμηλότερο επιτόκιο που είχε ποτέ οποιοδήποτε κρατικό ομόλογο. Ελάχιστα πάνω από το 0,8%. Είναι απόδειξη της διεθνούς εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα αλλά και την πολιτική της», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι τα χρήματα θα διατεθούν με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών και πάντα με δικαιοσύνη. «Είναι ένα ποσό το οποίο θα προστεθεί σε όσα ήδη δαπανά η πολιτεία για να ενισχύσει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, κάτι που όπως έχουμε πει θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας. Προσοχή, όμως, τα χρήματα αυτά θα διατεθούν. Δεν θα ξοδευτούν. Θα κατανεμηθούν γενναία αλλά όχι αλόγιστα. Κυρίως με δικαιοσύνη. Όσα πρέπει, σε όποιους πρέπει, όταν και όπως πρέπει».

Τόνισε επίσης δύο προεκλογκές δεσμεύσεις της ΝΔ που γίνονται πράξη παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία: τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης για τους αυτοαπασχολούμενους, τον ιδιωτικό τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σχόλια (13)

 
Σάκης
29 Ιαν 2021 10:03

Είναι σαν μια παρτίδα πόκα. Έχεις δύο άσσους στο χέρι (μείωση κρουσμάτων) και κάτω υπάρχει ένας Ρήγας. Κάνεις ένα μεγάλο χτύπημα (άνοιγμα σχολείων) ο άλλος (ιός) τα βλέπει και ανοίγει τελευταίο φύλλο Ρήγας ( αυξητικές τάσεις λόγω μετάλλαξης), οπότε ο άλλος βάζει τα ρέστα του. Εσύ τι κάνεις τα βλέπεις ή πας πάσο;

 
Νεοδημοκράτης αντικειμενικός πολίτης
29 Ιαν 2021 06:30

Για όσους δυσανασχετούν να μην στενοχωριούνται ούτε φυσικά να εξοργίζονται! Υπάρχει σχέδιο ολοκληρωμένο από τον κ. Πρωθυπουργό και την κ. Υπουργό που θα ανακοινωθεί οσονούπω! Υπομονή λοιπόν και όλα θα γίνουν πάραυτα!

 
Ελλάδα στο 2024
28 Ιαν 2021 23:35

Μάθημα ΔΕΝ συνιστούν οι "ώρες σύνδεσης" μαθητών και φοιτητώμ σε έναν υπολογιστή ή ακόμα και κινητό τηλέφωνο! Χάνεται περίπου το 1/4 των σπουδών για τους φοιτητές και περίπου το 1/6 των σχολικών ετών για τους μαθητές. Ανεπίτρεπτο ειδικά για όσους ευαγγελίζονται αξιολόγηση της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ σπουδών.

Τα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα Πανεπιστήμια είναι κι αυτά μια βασική υπηρεσία για τη σύγχρονη οργανωμένη κοινωνία, όπως είναι τα φαρμακεία, τα νοσοκομεία, οι αγορές τροφίμων. Ας το καταλάβουν όλοι επιτέλους ότι ζούμε στην Ευρώπη του 2021 και όχι του 1921.

Αδιανόητο σε χώρα της ΕΕ-18 να παραμένουν *από τον Νοέμβριο* κλειστά τα σχολεία, ενώ τα πανεπιστήμια έχουν ξεχαρβαλωθεί από τον περασμένο Μάρτιο (!!!). Ας μας αναφέρουν έστω ένα παράδειγμα ανεπτυγμένων και ισχυρών χωρών - Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Δανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία σε ΚΑΜΙΑ δεν μπήκε λουκέτο από το φθινόπωρο στα σχολεία... Πουθενά δε συμβαίνει αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις θα είναι τεράστιες.

Για να φτάσει η Ελλάδα στο 2024 πρέπει να προασπίσει την εκπαίδευση των παιδιών και των νέων όχι να τους θυσιάσει χωρίς κανένα κέρδος λόγω πανικού και υστερίας.

Η παραγωγή μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει, το ίδιο και η εκπαίδευση. Σχέδιο και λύσεις υπάρχουν, αρκεί να σκεφτούν όλοι τα επόμενα 5 χρόνια και όχι μόνο τους πέντε επόμενους μήνες - πρώτο από όλους η ελληνική δημόσια διοίκηση και η κυβέρνηση, που θα κριθούν για τις αποφάσεις αυτή την κρίσιμη περίοδο.

 
Ασφαλές άνοιγμα;
28 Ιαν 2021 23:33

Για ποιό ασφαλές άνοιγμα μιλάνε -και οι πολίτες μαζί-;
Από το καλοκαίρι είναι γνωστό πανελλαδικά ότι τα παιδιά είναι δίπλα-δίπλα στα θρανία, έως 28 άτομα στην τάξη, κολλητά στα διαλείμματα, βγάζουν μάσκες, κλπ... Φυσικά δεν είναι ασφαλές άνοιγμα. Υπάρχει πολίτης στη χώρα αυτή που δεν το γνωρίζει;
Γι'αυτό είναι σε αναστολή 177 σχολεία πρωτοβάθμιας σ'όλη τη χώρα.
Επειδή δεν κολλάει εύκολα στα μικρά παιδιά..
Ουαί κι αλλοίμονο οι γονείς, και όχι μόνο..

 
pakis
28 Ιαν 2021 23:12

Με τι μούτρα να αναφέρει το άνοιγμα των σχολείων ; πρώτα από όλα έλεγε θα ανοίξουν τα σχολεία και μετά όλα τα υπόλοιπα. Άνοιξαν όλα τα υπόλοιπα και τώρα ανοιγοκλείνουν τα σχολεία ... έχουν σχέδιο οι άνθρωποι !

 
Καλλιόπη
28 Ιαν 2021 22:46

Δεν ξέρω γιατί δεν έδωσαν βάρος στην οικονομία και μόνο αυτό ... Δηλαδή πρέπει ο πρωθυπουργός να βοηθήσει τη χώρα μας μόνο με την έστω μικρή λειτουργία της αγοράς ... οι νέοι το καλοκαίρι θα έχουν ξεχάσει τα πάντα καλά τα παιδιά του δημοτικού ούτε θα το θυμούνται γιατί πρέπει να παραμείνουν και οι γονείς τους ζωντανοί .. κανείς δεν λέει ότι είναι καλά αλλά η μικρή μας χώρα έχει ανάγκη την οικονομία να κινηθει ... τι το σκέφτεται κλείνει ΟΛΑ τα σχολεία και ας μείνει ανοιχτή η αγορά ... δυο μήνες υπομονή

 
Πάλι τα ιδια
28 Ιαν 2021 22:25

Απλα ολικά ανίκανοι!

 
Άντα Λ
28 Ιαν 2021 21:24

Αν δεν ανοίξουν τη Δευτέρα δεν θα ανοίξουν ποτέ.Τεραστια στρατηγική αποτυχία του υπουργείου θα εινσι αυτή καθώς όλοι έχουν προετοιμαστεί και είναι σα να παραδέχεται πως δεν έχει την ικανότητα να προβεί σε ασφαλές άνοιγμα.Η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί καθώς όλοι βλέπουν εισηγήσεις που κάθε ημέρα αλλάζουν ανύπαρκτος σχεδιασμός η πίσω από όλα αυτά κρύβεται κάτι άλλο;η αντοχή όλων εξαντληθηκε

 
μαλιστα
28 Ιαν 2021 20:48

Φτάνει πια με αυτην την αβεβαιότητα!Πάρτε μια απόφαση!κουραστήκαμε όλοι!

 
Γερμανια
28 Ιαν 2021 19:59

Ε ας κάνουμε ότι και το Βερολίνο λοιπον

 
Παιχνίδια
28 Ιαν 2021 19:58

Σταματήστε να παίζετε με τα νεύρα γονιών και μαθητών.Προκαλειτε και θα σας γυρίσει πίσω.Τα παιδιά θα τα παρατήσουν δεν υα μπαίνουν καν στην τηλεκπαίδευση αφού οι απουσίες θα σβηστούν η χρόνια θα χαθεί και φυσικά θα υπάρξουν τεράστια νομικά ζητήματα.Ηδη ετοιμάζονται αγωγές και πρόσφυγες.Βαλτε τελος στα τηλεπαράθυρά γιατί η έκρηξη είναι πολύ κοντά,πολύ χειρότερη από την Ολλανδικη

 
νεκταρια
28 Ιαν 2021 19:48

Πόσο σωστή η τοποθέτησή σας κύριε Γιάννη.
Και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τον παραλογισμό που οδηγεί τα παιδιά στα σχολεία με έκθεση σε κίνδυνο κάθε μέρα αφού με ένα μήνα ακόμη τηλεκπαίδευση ίσως τα πράγματα να ήταν ελεγχόμενα.
επιπλέον οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μετάδοση και τα μέτρα στα σχολεία δεν τηρούνται.

 
Γιάννης
28 Ιαν 2021 19:14

Το Βερολίνο κλείνει τα αεροδρόμια .. προειδοποιεί για 10 δύσκολες εβδομάδες .. τα εμβόλια αργούν και εμείς έχουμε ανοιχτά σχολεία ... ο πρωθυπουργός να δει το καλό της υγεία και της οικονομίας ... ανοιχτή αγορά και κλειστά σχολεία ... άνοιξε τα δημοτικά και έγιναν τα κρούσματα πολλα ... ή την οικονομία ή τα δημοτικά ...2 καρπούζια δε χωρούν μαζί ...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ