Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διάταξη: Φυλάκιση σε όποιους εμποδίζουν τη λειτουργία Υπηρεσιακών Συμβουλίων εκπαιδευτικών, Συγκλήτων ΑΕΙ, Πρυτανικών Συμβουλίων και κάνουν καταλήψεις χώρων του δημοσίου

Μέχρι τρία χρόνια φυλάκιση ή χρηματική ποινή στους "καταληψίες"
Δημοσίευση: 30/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Φυλάκιση και χρηματική ποινή προβλέπει το τροποποιητική διάταξη  του Σχεδίου Νόμου του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε προς ψήφιση, στη Βουλή, σε όσους εμποδίζουν αυθαίρετα ή διαταράσσουν σοβαρά τη λειτουργία (συλλογικού ή μονοπρόσωπου οργάνου):

  • Υπηρεσιακών Συμβουλίων εκπαιδευτικών κλπ
  • Συγκλήτων ΑΕΙ
  • Πρυτανικών Συμβουλίων κλπ
  • Με οποιονδήποτε τρόπο, προκαλούν διακοπή ή σοβαρή   διατάραξη της ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας ή υπηρεσίας οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης  ή ΝΠΔΔ .

Μέχρι τρία χρόνια φυλάκιση στους "καταληψίες"

Επίσης τιμωρούνται έως τρία χρόνια φυλάκιση ή χρηματική ποινή σε όποιους έρχονται παράνομα σε δημόσιες υπηρεσίες παρά τη  ρητή εναντίωση της υπηρεσίας που τους χρησιμοποιεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ

Τι ίσχυε

Η διάταξη που τροποποιείται έχει ως εξής:

1. Όποιος εισέρχεται παράνομα σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας ή υπηρεσίας τοπικής αυτοδιοίκησης ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή επιχείρησης κοινής ωφέλειας, ή παραμένει στους χώρους αυτούς και προκαλεί έτσι διακοπή ή σοβαρή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή.

2. Με τις ίδιες ποινές τιμωρείται και όποιος, χωρίς να διαταράξει την κοινή ειρήνη, εμποδίζει αυθαίρετα ή διαταράσσει σοβαρά τις συνεδριάσεις συλλογικού οργάνου, συγκροτούμενου σύμφωνα με το νόμο για τη διεξαγωγή δημόσιων υποθέσεων.

3. Όποιος εισέρχεται παράνομα σε χώρο που χρησιμοποιείται από υπάλληλο πλειστηριασμού κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης ή παραμένει στον χώρο αυτό παρά τη θέληση του υπαλλήλου του πλειστηριασμού που τον χρησιμοποιεί, και προκαλεί έτσι διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής του πλειστηριασμού τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός (1) έτους ή με χρηματική ποινή. Με φυλάκιση έως έξι (6) μηνών τιμωρείται όποιος παράνομα εισέρχεται ή παραμένει στον προαναφερόμενο χώρο κατά τον χρόνο μη διεξαγωγής του πλειστηριασμού με σκοπό την παρακώλυση αυτού.

Σχόλια (34)

 
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Δ Ε
02 Φεβ 2021 16:35

Τι δεν καταλαβαίνετε καλοί μας συνάδελφοι;
Ότι η Κεραμέως και τα άλλα δεξιά νεοδημακρατικά θέλουν το καλό της εκπαίδευσης;
Γιατί δεν ενεργοποιούν τις διατάξεις της Νομικής Eπιστήμης σε όλα τα μήκη και πλάτη της ζωής μας για να περιφρουρήσουν το αυτονόητο;
Ποιούς συμφέρει να ακούγεται ότι τα ΑΕΙ είναι χώρος παραβατικός και όπου οι νόμοι της Ελλάδας μας δεν ισχύουν;
Μήπως όσους θέλουν να απαξιώσουν όλο το Δημόσιο, είτε είναι παιδεία είτε είναι υγεία, ή σε όλα τα Δημόσια κτίρια και λειτουργίες του κράτους μας;
Tι λέτε το κάνουν επίτηδες; για να αγανακτήσουν οι απλοί άνθρωποι;
Για να λένε μετά στα δικά τους ΜΜΕ ότι οι κακοί φοιτητές ή οι αλήτες οι φοιτητές έχουν κάνει μπάχαλο τα ΑΕΙ;
Γιατί με το παραμικρό παραβατικό φαινόμενο δεν εισέρχονται οι αστυνόμοι για να διατηρήσουν την τάξη και την ευνομία όπως προβλέπεται με΄ολη την Ελληνική Επικράτεια;
Αιδώς Αργείοι.......!!!!!!

 
Αριστεία, όχι αστεία
31 Ιαν 2021 19:25

Όταν λείπει η δημοκρατία, περισσεύει η αστυνομία.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
31 Ιαν 2021 16:58

@Γιάννης Πλατάρος
Μαζί με τα "μπράβο" στην ...προβλεπτική (sic) υπουργό πολλά μπράβο και σε σένα, λαλίστατε συνάδελφε, που τα βρίσκεις όλα τέλεια και απολύτως δημοκρατικά όσα εξωφρενικά μηχανεύεται μια υπουργός, η οποία έχει ήδη ποδοπατήσει κάθε έννοια δημοκρατικότητας και σεβασμού των θεσμών και της κοινής λογικής! Μπράβο και στους δυο σας!

 
Νικολάκης
31 Ιαν 2021 15:16

Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στα υπηρεσιακά είναι η μη ύπαρξη τους(!) και η ταυτόχρονη ταλαιπωρία που αυτό συνεπάγεται για χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Αυτό είναι κάτι που πρώτη φορά γίνεται και είναι αποτέλεσμα των επιλογών της Υπουργού και της συνεχιζόμενης εμμονής της, ακόμα και σήμερα, να τις εφαρμόσει.
Είναι υποκριτικό να λες ότι σε ενδιαφέρει η απρόσκοπτη λειτουργία των Συμβουλίων όταν ένα μήνα τώρα αυτά δεν έχουν συγκροτηθεί.. και υπάρχουν δεκάδες εκκρεμή θέματα προς εξέταση..και όλη αυτή η δυσλειτουργία σε ένα τομέα (υπηρεσιακά συμβούλια) που μέχρι και πριν την Κεραμεως ήταν πάντα έτοιμος και λειτουργικός από 01/01.

 
Καθηγητής
31 Ιαν 2021 14:56

@Πλαταρος Γιάννης

Μα σε καμία δεκαριά περιοχές έχουν συγκροτηθεί. Μήπως ήξερε η Υπουργός ότι σε αυτές τις περιοχές είναι ακίνδυνοι οι συνδικαλιστές.. ενώ στις υπόλοιπες (πολλές) που οι συνδικαλιστές είναι επικίνδυνοι περιμένει πρώτα την ψήφιση του νόμου;;!!! Καλό αλλά όχι..!! Να δώσω εγώ μια άλλη ερμηνεία. Στις περισσότερες περιοχές όχι μόνο έχουν παραιτηθεί οι αιρετοί αλλά δεν έχουν γίνει ούτε αιτήσεις για τα δύο διορισμένα μέλη! Οπότε τώρα είτε ή Υπουργός πρέπει να κάνει πίσω είτε να τοποθετήσει μέλη με το ζόρι, με εντέλλεσθε, χωρίς αίτηση τους.. κάτι το οποίο δεν έκανε ούτε η Χούντα.Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Σας καλύπτει αυτή η εξήγηση;

 
Καλή όρεξη
31 Ιαν 2021 13:24

@Ηλίας
Τα αυτονόητα.... τα λέει η @Anastasia. Ποιά Σουηδία? Τα μισά από αυτά που λέει, τα έχουν ΗΔΗ Βαλκανικές χώρες, που πριν από 20 χρόνια "κοροϊδεύαμε".
Για την ομελέτα θέλει αυγά, αλάτι, πιπέρι, λάδι, τηγάνι, κουζίνα. Χωρίς αυτά, όσες ποινές και να βάλεις στο μάγειρα... νυστικός θα μείνεις...

 
Αθανάσιος Π
31 Ιαν 2021 12:38

Πλαταρος Γιάννης, τα είπες ΟΛΑ
Συμφωνώ απόλυτα

 
Poyet
31 Ιαν 2021 11:44

Για όσους δεν είχαν την "τύχη" να ζήσουν την επταετία, έχουν τώρα, το 2021 την ευκαιρία.

 
Ανώνυμος
31 Ιαν 2021 11:43

Μπράβο στην Κεραμέως. Δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε συνδικαλιστικές μειονότητες να δημιουργούν μπάχαλο στη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Να αναλάβουν όλοι την ευθύνη τους.

 
Πλατάρος Γιαννης
31 Ιαν 2021 10:47

@ κ. Μαυριδη.
Και γω δεν είχα καταλάβει γιατί καθυστερεί η συγκρότηση των Υ. Σ.
Φαίνεται ότι το υπουργείο αφουγκραζεται τα τεκταινόμενα στον κλάδο και αντί να γίνει Επιμηθεας, έγινε Προμηθέας. Δηλ. εφοδίασε το νομικο οπλοστάσιο των Συμβουλίων με συμπλήρωση του ποινικού κώδικα, έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν, άμα τη συγκροτήσει τους,ομαλα. Συμπεριέλαβαν και την "ειρηνική διαμαρτυρία" όπως ονομάζεται ο εναλλακτικός τρόπος ψυχολογικού μπουλινγκ που υπήρχε - φαινεται- στο οπλοστάσιο των αγωνιστών του κλάδου που από μακρά παράδοση, θέλουν να επιβάλλουν την δική τους επιλογή ανεξάρτητα από την νομομμοτητα.
Το Υπουργείο αντέδρασε νομοθετικά με σύνεση, εξ ου και η φαινόμενη καθυστέρηση συγκρότησης.
Τα συμβούλια, θα λειτουργούν με την προστασία της Εισαγγελική Αρχής, αφού είναι νόμιμα. Μην ξεχνάτε άλλωστε το ανοιχτό μπούλινγκ που γίνεται από ΟΛΜΕ και ελμε, για διαγραφές, "χλευη του κλαδου" personas non gratta κοκ. Συμφωνώ μαζί σας. Ποιος θέλει να μπλέξει με εισβολείς στο χώρο συνεδριάσεων, στιγματισμό και ιταμους χαρακτηρισμους; Κανένας ασφαλώς!
ΜΠΡΆΒΟ στην Υπουργό και τους συμβούλους της που έδρασαν προβλεπτικα! Τα συμβούλια πρέπει να λειτουργίσουν συντεταγμενα, συνταγματικά και δημοκρατικά.
Εξ άλλου, έρχεται και ο δεύτερος γύρος πλήρους εκδημοκρατισμου και εξυγίανσης του συνδικαλιστικου κινήματος με την θέσπιση καθολικής ψηφοφορίας από τα μέλη των ενώσεων και όχι από τα ΔΣ, για ζητήματα απεργιών. Όμιλούμε για επαναστατική θεσμιση, αφού καθιερώνεται η άμεση δημοκρατία στον συνδικαλισμό. Μέγιστη κατάκτηση του κλάδου, αλλά θέλει αποδοχή της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας. Αυτό δεν το θέλουν αυτοί που έχουν το προνόμιο να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
Ελπίζω αυτό το τσίρκο να τελειώσει και ελπίζω να ευοδοθει για το συμφέρον του κλάδου.
Το ξήλωμα του πουλόβερ, άρχισε...

 
Κυριάκος
31 Ιαν 2021 06:35

Χίλια μπράβο, τέρμα η ανομία και η ασυδοσία των μπαχαλάκηδων!

 
George
31 Ιαν 2021 06:06

Πολύ σωστή η διάταξη. Δεν μπορεί ο κάθε μπαχαλάκιας, ακόμη και αν φέρει το όνομα του συνδικαλιστή, να δημιουργεί φαινόμενα ανομίας σε δημόσιες υπηρεσίες.

 
Ηλίας
31 Ιαν 2021 00:47

Τα αυτονόητα φέρνει η Κεραμέως και μπράβο της
Επιτέλους να μπει ένα τέλος στην ντροπή
Υγ Μου έκανε καινούργιο στομάχι μια αναγνωστρια Αναστασία, να είναι καλά, θα γίνουμε Σουηδία μεθαύριο, θα μας κάνει κάποιος από το χωριό, δεν τον ξέρεις

 
Σερβιτόρος
30 Ιαν 2021 22:57

Είναι καλό να παταχθεί η ανομία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που χρηματοδοτούνται από το υστέρημα των φορολογουμένων. Αυτό από μόνο του δεν εγγυάται την αναβάθμισή τους. Αναβάθμιση θα ήταν να αρχίσουν να λειτουργούν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αυτό θα ανάγκαζε και τα δημόσια, που τώρα λειτουργούν μονοπωλιακά, να μπουν στη λογική του ανταγωνισμού. Έτσι θα ανέβαινε το επίπεδο των σπουδών.

 
Βοήθεια στα σχολεία
30 Ιαν 2021 22:07

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μοιράσει περισσότερες από 1 εκατομμύριο συσκευές από τον Μάιο μέχρι σήμερα, ενώ τα σχολεία μπορούν να αιτηθούν δωρεάν αύξηση της χρήσης δεδομένων και εξοπλισμό από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών για μαθητές που προέρχονται από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Στην Ελλάδα έχουμε διαχωρίσει τα παιδιά σε δύο κατηγορίες, όσα έχουν οικογενειακή υποστήριξη προχωρούν κανονικά ενώ τα υπολοιπα είναι στο έλεος της μοίρας τους...

 
Anastasia
30 Ιαν 2021 21:36

Αχ ναι. Τώρα που δεν θα έχουμε καταλήψεις, θα κάνουμε μάθημα στα super εργαστήρια που διαθέτουμε, θα διδάσκουμε ανενόχλητοι από τα προοδευτικά και καινοτόμα βιβλία μας, θα βάζουμε τα παιδιά να δουλεύουν στις εξοπλισμένες βιβλιοθήκες( ποιες;) των σχολείων. Οι μαθητές θα έρχονται με τα λεωφορεία όπου δεν θα είναι όρθιοι και ο ένας πάνω στον άλλο, οι τουαλέτες των σχολείων δεν θα βρομάνε, οι αίθουσες θα είναι συντηρημένες, η θέρμανση θα λειτουργεί αποτελεσματικά, εμείς θα είμαστε κατάλληλα επιμορφωμένοι. Τα σχολεία θα διαθέτουν γραμματέα, νοσηλευτή και άλλο βοηθητικό προσωπικό. Οι καθηγητές θα είναι στις θέσεις τους από την αρχή της χρονιάς και δεν θα πηγαίνουν σε 3 σχολεία για να μπορούν να μαθαίνουν τους μαθητές τους και να εντάσσονται στην κουλτούρα του σχολείου τους. Τώρα που δεν θα έχουμε καταλήψεις, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε όλα τα παραπάνω. Όχι, δεν μου αρέσει το μπάχαλο. Απλά αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά το πως βελτιώνεται η εκπαίδευση. Χωρίς χρήμα, εκπαίδευση δεν φτιάχνετε. Με αυτά τα νομοσχέδια το μόνο που γίνεται είναι να εξευμενίζετε τους ψηφοφόρους σας. Τους δείχνετε ότι βάζετε τάξη, για να μην βλέπουν ότι ρίχνετε τα λεφτά στα περιπολικά και στα αεροπλάνα. Πείτε μας μία χώρα που η εκπαίδευση βελτιώθηκε με αυστηροποίηση της καθημερινότητας και χωρίς χρηματοδότηση. Η τάξη είναι απαραίτητη, αλλά χωρίς επένδυση, βελτίωση δεν υπάρχει. Άλλη μια τετραετία χαμένη.

 
Χρόνια προβλήματα στη εκπαίδευση
30 Ιαν 2021 19:32

Τα Πανεπιστήμια και γενικά η εκπαίδευση χρειάζονται ένα στρατηγικό όραμα για τη νέα δεκαετία, όχι "πυροτεχνήματα" για ήσσονος σημασίας ζητήματα.

Να δούμε επιτέλους ενέργειες αναβάθμισης των ΑΕΙ: αυτές δεν ξεκινούν από τις συνεδριάσεις των διοικητικών οργάνων αλλά από τις αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη, των συγχώνευση σχολών, τις πιστώσεις για νέο μόνιμο προσωπικό, τη δημιουργία Εθνικού Δικτύου Κέντρου Ερευνών.

Το ίδιο και στα σχολεία: Η εμμονή με τα κατασταλτικά μέτρα και τη νομοθεσία δεν αγγίζει τις στρεβλώσεις. Ας προχωρήσουν γρήγορα γιατί είναι αδύνατον να φτάσουμε στο 2025 με γερασμένο προσωπικό και καταρρέουσες υποδομές.

Η τηλεκπαίδευση και η επιμόρφωση στις ΤΠΕ μόνο ως φάρσα μπορούν να εκληφθούν αλλά ακόμα κάποιοι παριστάνουν ότι δεν έχουν καταλάβει πως το ελληνικό σχολείο έχει μείνει δύο δεκαετίες πίσω.

 
Επιτέλους!!!
30 Ιαν 2021 19:27

Μπράβο Νίκη!!!
Φτάσε το μαχαίρι στο κόκκαλο!
Μην αφήνεις να παρουν ανάσα οι ...!!!

 
Από νόμους καλα παμε
30 Ιαν 2021 18:38

Στην πράξη θελουμε να τους δουμε! Με τα λογια χτίζω Ανώγεια και κατώγεια

 
Πέτρος Μαυρίδης
30 Ιαν 2021 18:23

@Γιαννης Πλαταρος

Σε ποια υπηρεσιακά συμβούλια αναφέρεστε κ. Πλαταρε; Σε αυτά που για πρώτη φορά στα χρονικά Φλεβάρη μήνα δεν έχουν συγκροτηθεί ακόμα από το υπουργείο το οποίο έχει και την ευθύνη της συγκρότησης τους; Σε αυτά για τα οποία σε πολλές διευθύνσεις, πάλι πρώτη φορά στα χρονικά, δεν υπάρχει ούτε μία αίτηση για τα διορισμένα μέλη; Σε αυτά που η μη συγκρότηση τους, πάλι με ευθύνη του υπουργείου, έχει δημιουργήσει τεράστιες δυσλειτουργίες σε όλο τον διοικητικό μηχανισμό της εκπαίδευσης και απόγνωση στους εκπαιδευτικούς ( απόδοση ΜΚ, μεταπτυχιακά, άσκηση ιδιωτικού έργου, τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και διευθυντών σχολικών μονάδων κτλ); Σε αυτά που σε κάποια από αυτά τοποθετήθηκαν με το ζόρι διορισμένοι χωρίς να έχουν κάνει αίτηση;

 
Ert
30 Ιαν 2021 16:41

Αυτό δείχνει ότι αν η εξουσία το πάρει απόφαση όλα γίνονται. Για να δούμε την εφαρμογή όμως.....

 
@πλατάρο
30 Ιαν 2021 16:35

άσε τις ελληνικούρες και τα κολοκύθια : μια χαρά ο ποινικός κώδικας και χωρίς φυλάκιση ! ποια ανομία; του υπαιθ; η κατάληψη είναι παράνομη πράξη και έπρεπε να καλείται η αστυνομία ΠΑΝΤΑ και σε ελάχιστα λεπτά όλα τα σχολεία θα ήταν ανοιχτά. το ήθελαν πχ φέτος οι κομματικά φίλα προσκείμενοι πχ διευθυντές εκπαίδευσης οι διορισμένοι άριστοι ντε ή έλεγαν ΟΧΙ αστυνομία; σα δε ντρέπεστε ! κοροϊδία τσιριζέικη και δεξιά

 
Πλατάρος Γιάννης
30 Ιαν 2021 15:35

Επειδή δεν κατάλαβαν καλά κάποιοι, συμπληρώνω στο ρεπορτάζ, ότι η διάταξη, τροποποιεί το άρθρο, το περίφημο άρθρο 168 του Ποινικού Κώδικα του λεγόμενου "κοινού ποινικού δικαίου" Είναι το άρθρο που αφορά εισβολές, καταλήψεις, παραμονη , διαμονη, διανυκτέρευση τρίτων, σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Σχολεία, ΝΠΔΔ κτλ.
Ένας ολόκληρος λαός έχει μεγαλώσει, αναπτυχθεί σε ένα περιβάλλον ανομίας. Παντελής περιφρόνηση των νόμων.
Ο εκφοβισμός, η πίεση, ο καταναγκασμος, από οργανωμένες ομάδες,προς δημόσιους λειτουργούς να μην κάνουν την δο υλειά τους, αυστηροποιειται.
Ένα σημείο της τροποποίησης, δεν σχολιάστηκε από το ρεπορτάζ. Αφορά την "ειρηνική παραμονη"(!!!) Είναι ένα φοβερό κόλπο ειδικών ομάδων, όπου έμπαιναν καμία εικοσαριά άτομα, δήλωναν ηρεμως παραμονή πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων, δεν φωναζαν, δεν θορύβουσαν, δεν βανδαλιζαν, απλώς κάθονταν ως... μπάστακες. Όταν πήγαιναν για" παρακωλυση λειτουργίας Δ. Υ., τα δικαστήρια τους έβγαζαν αθώους, λόγω κενού νόμου!
Έληξε κι αυτό!...

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
30 Ιαν 2021 15:34

εγώ δεν κατάλαβα τι διαφορά έχει από τον προηγούμενο νόμο .... εκτός από ότι μπορώ ΤΩΡΑ πια να διαταράξω την διαδικασία ενός πλειστηριασμού

 
@Πλατάρος Γιάννης
30 Ιαν 2021 14:06

Τοποθετούνται συνάδελφοι στα υπηρεσιακά συμβούλια , σαν διορισμένα μέλη, ενώ δεν έχουν κάνει αίτηση!! Το βρίσκεται σωστό αυτό; Δημοκρατικό;

 
Πλατάρος Γιάννης
30 Ιαν 2021 12:59

Και τα επικείμενα "ντου" για μπόουλινγκ λεκτικό και ψυχολογικό στα λειτουργούντα υπηρεσιακά συμβούλια, πως θα γίνουν;
Περιμένω την ΟΛΜΕ να καταδικάσει τον... αυταρχισμό της κυβέρνησης!

 
Μαρια
30 Ιαν 2021 12:51

Αρκει να πραγματοποιηθουν ολα.

 
Φρουρά....φρουρά
30 Ιαν 2021 12:29

Δεν φθάνουν οι φυλακές! Κάντε κι άλλες. Ή να στέλνονται και στα ξερονήσια.
Τώρα, το πού κολλάνε οι πλειστηριασμοί, με το ν/σ για τα ΑΕΙ... μόνο οι άριστοι/ες θα μπορούσαν να ξέρουν.

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
30 Ιαν 2021 12:26

Όποιος ξεπουλά την ελευθερία του στο όνομα μίας επίπλαστης και κατά το δοκούν ασφάλειας, δεν δικαιούται να είναι ελεύθερος. Τους ψηφίσατε, τους λουζόμαστε όλοι...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ