Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Εγκύκλιος: Οδηγίες για το ωρολόγιο πρόγραμμα στα Γυμνάσια και Λύκεια- Αναστολή της δια ζώσης εκπαίδευσης και στα Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις "κόκκινων" περιοχών

Η αναπροσαρμογή των ωρολογίων προγραμμάτων γίνεται με ευθύνη των Διευθυντών και τη συνεργασία των Συλλόγων Διδασκόντων των εμπλεκόμενων σχολικών μονάδων
Δημοσίευση: 31/01/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγκύκλιο με οδηγίες για το ωρολόγιο πρόγραμμα στα Γυμνάσια και Λύκεια- Αναστολή της δια ζώσης εκπαίδευσης  και στα Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις, υπέγραψε η Γενική Γραμματέας του υπ. Παιδείας Σίσσυ Γκίκα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ειδικότερα, η εγκύκλιος προβλέπει τα εξής:

Α. Σις περιοχές της Επικράτειας, στις οποίες έχουν επιβληθεί έκτακτα μέτρα, επιπροσθέτως των προβλεπόμενων, για λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, συνεχίζεται η αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των Λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, καθώς και των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις.

Β. Οι εν λόγω σχολικές μονάδες εξακολουθούν να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Γ. Επίσης, ενόψει της επαναλειτουργίας της δια ζώσης διδασκαλίας των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συνεκτιμώντας τα επιπρόσθετα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας, συνιστάται η αναπροσαρμογή των ωρολογίων προγραμμάτων, στις περιπτώσεις εκείνες που εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν το ωράριό τους σε Γυμνάσια και Λύκεια, συγχρόνως.

Δ. Η αναπροσαρμογή των ωρολογίων προγραμμάτων γίνεται με ευθύνη των Διευθυντών και τη συνεργασία των Συλλόγων Διδασκόντων των εμπλεκόμενων σχολικών μονάδων, προκειμένου να υλοποιηθεί τόσο η δια ζώσης όσο και η εξ αποστάσεως διδασκαλία, δίνοντας προτεραιότητα στο πρόγραμμα των Λυκείων.

Ε.  Για οποιαδήποτε αναπροσαρμογή του ωρολογίου προγράμματος ενημερώνεται αρμοδίως η οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σχόλια (29)

 
Κώστας
01 Φεβ 2021 17:57

Για τα Εσπερινά πάλι δεν υπάρχει καμία μέριμνα και αντιμετωπίζονται σαν να μην υπάρχει καμία διαφορά με τα ημερήσια! Πώς είναι δυνατόν να γίνεται εξ αποστασεως εκπαίδευση σε ΣΔΕ, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, φροντιστήρια με το σκεπτικό ότι είναι ενήλικες (ή "ανήλικοι που συμπεριφέρονται ως ενήλικες ") και στα Εσπερινά Σχολεία, που έχουν κατα 99% ενήλικους εκπαιδευόμενους, και μάλιστα μεγάλης ηλικίας, να ξεκινάει το μάθημα δια ζώσης! Επίσης, υποτίθεται ότι περιορίζουμε την ανάμοιξη διαφορετικών τμημάτων και ομάδων μαθητών, αλλά συγκεντρώνουμε σε μια τάξη (ή ακόμα χειρότερα σε μια αίθουσα πληροφορικής) ενήλικες από όλα τα μήκη και πλάτη ενός νομού. Στη δική μας περιπτωση, στο Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Πολυγύρου, συγκεντρώνονται εκπαιδευόμενοι από όλα τα χωριά του νομού Χαλκιδικής και οι περισσότεροι καθηγητές μετακινούνται από το νομό Θεσσαλονίκης. Αρκετοί ενήλικες, το ξανατονίζω, μαθητές μας, συγχροτιζονται για ώρες σε ταξί ή σε σχολικά λεωφορεία, που τους μεταφέρουν από και πρός το τόπο διαμονής τους . Υπάρχει κανείς που θεωρεί, ότι επαρκούν τα μοναδικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, τα οποία, πρακτικά, είναι η χρήση μάσκας, τα χωριστά διαλείμματα και ο αερισμός αιθουσών (στο 5λεπτο διάλειμμα που έχουν τα Εσπερινα - Φεβρουαριο μήνα και βράδυ στην ορεινή Χαλκιδική);;; Απλώς γίνεται ξεκάθαρο, ότι δεν υπολογίζουν καθόλου τους μαθητές και τους καθηγητές των Επσερινών και η αμέλεια είναι πλέον εγκληματικη!!! Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη, αν σε λίγες μέρες τα κρούσματα στο σχολείο εκτοξευτούν;
Όταν τα κορούσματα είναι σταθερά πολλά, υπάρχουν νέες μεταλλαξεις και μπαίνουμε σε μήνα που, ούτως ή άλλως καλπάζουν οι ιώσεις, είναι να απορεί κανείς με την επιλογή του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος και την γενικότερη έλλειψη πρόνοιας για τα Εσπερινά σχολεία. Αλήθεια, οι αρμόδιοι δε διακρίνουν καμία διαφορά ενός Εσπερινού Γυμνασίου με ένα ημερήσιο; Θα με ενδιέφερε να μας πει κάποιος υπεύθυνος του ΥΠΑΙΘ το σκεπτικό της αποφασης για τα Εσπερινά σχολεία.

 
Daddy cool
01 Φεβ 2021 17:31

Eleos auto exo na po . Xathike enamisis xronos sxoliou . Hthela na jera ti soi ejetaseis tha grayume ton Iounio . Elpizo na mas perasoun olous .

 
Χειμερινός τουρισμός στην Ευρώπη
01 Φεβ 2021 13:11

Ο ιος διαδόθηκε μέσω του χειμερινού τουρισμού (Πορτογαλία, Ολλανδία) και της ανοιχτής βιομηχανικής παραγωγής (βλ. Ιταλία, Γερμανία), όχι εξαιτίας των σχολικών μονάδων.

Σεβασμός σε όλους, γιατί όλοι έχουν δικαιώματα αλλά μέχρι σήμερα μόνο οι νέοι έχουν πληρώσει δυσανάλογα μεγάλο μέρος της διεθνούς κρίσης.

Έκτακτες συνθήκες δε δικαιολογούν την καταστροφή των μελλοντικών γενιών επειδή το κράτος ήταν απροετοίμαστο και οι πολίτες αντιδρούν με πανικό μπροστά σε μία μοναδική ασθένεια. Όλες οι χώρες θέτουν σε προτεραιότητα τα παιδιά γιατί ακριβώς θέλουν να εξασφαλίσουν το μέλλον τους και το 2025 και σχεδιάζουν με ορίζοντα ετών όχι εβδομάδων.

 
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
01 Φεβ 2021 09:37

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΛΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΉ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ

 
Γονιός κι εγώ
01 Φεβ 2021 00:27

Όλες αυτές οι χώρες που επικαλείστε μερικοί, μετρούν χιλιάδες νεκρούς.Να σας θυμίσω επίσης ότι μιλάμε για χώρες με άλλη κοινωνική κι εκπαιδευτική δομή, με άλλη νοοτροπία. Κόπτεστε δήθεν μερικοί για το ακαδημαικό μέλλον των παιδιών. Για ποιο μέλλον μιλάτε , όταν δεν φροντίζετε να μάθετε στα παιδιά σας να ΣΕΒΟΝΤΑΙ, να ΕΚΤΙΜΟΥΝ, να ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ τους συνανθρώπους τους? Αυτά να σας προβληματίζουν, από αυτά πάσχουμε ως κοινωνία. Οι μόνοι που βρίσκονται σε δύσκολη θέση είναι τα παιδιά της γ λυκείου, κυρίως όσα για διάφορους λόγους δεν κάνουν φροντιστήρια. Γιατί κατά τ' άλλα...Είναι ΕΚΤΑΚΤΗ περίσταση, τι δεν καταλαβαίνετε?

 
Τονια
31 Ιαν 2021 21:00

Όλοι για τα λεφτά τα πηραν ανοίγουν τα σχολεία και δεν τους νοιάζει για την παιδεια και την υγεία των παιδιων να ζήσετε εσείς κυρία υπουργός παιδειας και παντα σε ανώτερα ένα μεγάλο μπράβος σας

 
Τέλος στον πανικό
31 Ιαν 2021 20:43

Σε δημοσιευθείσα μελέτη η μεταδοση ηταν ελαχιστη, 0.9% απο παιδί σε παιδί και 1.7% απο παιδί σε ενήλια (δάσκαλο/γονιό). Παιδιά χωρις μάσκα, με περιοριστικά μέτρα σε σχολεία της Νορβηγίας (Minimal transmission of SARS-CoV-2 from paediatric COVID-19 cases in primary schools)

Μακάρι να γινουν αντίστοιχες έρευνες για ΜΜΜ και πολυκαταστήματα - ας συνειδητοποιήσει ο κόσμος τι είναι το πλέον σημαντικό στη σημερινή κατάσταση.

 
Τ. Ι.
31 Ιαν 2021 20:38

ΑΥΡΙΟ 1/2/2021 ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!ΠΟΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΧΟΥΜΕ???ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ???ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ????ΕΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΩ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ !!!! ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ.....ΑΥΡΙΟ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!

 
Εκπαιδευτική μετάλλαξη
31 Ιαν 2021 20:31

Ας γλιτώσουν πρώτα οι χιλιάδες μαθητές και φοιτητές από την εκπαιδευτική μετάλλαξη που τους ταλαιπωρεί εδώ και ένα χρόνο!

Καθόμαστε και ασχολούμαστε εμμονικά με μια ασθένεια ενώ αδιαφορούμε για το πώς θα είναι η Ελλάδα το 2024 - χωρίς σωστή εκπαίδευση στους νέους η κοινωνία είναι καταδικασμένη.

 
γιατί;
31 Ιαν 2021 20:13

Πόση γκρίνια πια! Μόνιμα με παράπονα κάποιοι. Μόνιμα τους χρωστούν.

 
Εκπαίδευση και κοινωνία
31 Ιαν 2021 19:43

Με πολύ μεγάλη ευκολία είναι πρόθυμοι ορισμένοι να θυσιάσουν τα παιδιά που γεννήθηκαν στον 21ο αιώνα και παραβλέπουν ότι με απλές λύσεις μπορεί να σωθεί η ποιοτική εκπαίδευση.

Το υπουργείο Παιδείας είχε 10 μήνες για να προετοιμάσει ψηφιακό υλικό και τεχνική υποδομή ώστε να μη στερηθούν ευκαιρίες μόρφωσης οι μαθητές. Είναι δηλαδή πιο εύκολο να φτιαχτεί μια Τράπεζα Θεμάτων από μια σειρά πρότυπων μαθημάτων για τις Γυμνασιακές Τάξεις; Εδώ που φτάσαμε μόνη λύση είναι να ανοίξουν τα σχολεία, έστω και με μειωμένο ωράριο.

Η τηλεκπαίδευση χρειάζεται σταδιακά βήματα και τουλάχιστον δύο χρόνια πιλοτικής εφαρμογής ώστε να έχει μαθησιακό αποτέλεσμα - οι υπόλοιπες χώρες είναι δέκα χρόνια μπροστά και πάλι επιλέγουν ΑΝΟΙΧΤΑ σχολεία, ΑΝΟΙΧΤΕΣ βιβλιοθήκες και στηρίζουν με σεμινάρια και φροντιστήρια μαθητές και φοιτητές. Καμία σχέση με το χάος που επικρατεί από τον Σεπτέμβριο στα ελληνικά σχολεία και πανεπιστήμια.

Αν εμφανιστούν προβλήματα, ας επιλεγεί η λύση της εκ περιτροπής διδασκαλίας - αρκετά με την υποβάθμιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας και τους πειραματισμούς χωρίς αποτέλεσμα. Δεν είναι λογικό να χαθεί η χρονιά για μαθητές και φοιτητές που δεν ευθύνονται σε τίποτα και θα φορτωθούν άλλη μια τριετία ύφεσης.

 
Ανοιχτά σχολεία και ποιότητα εκπαίδευσης
31 Ιαν 2021 19:36

Η Γαλλία διατηρεί ΑΝΟΙΧΤΑ τα σχολεία, παρά τους περιορισμούς, το ίδιο και η Ισπανία, η Ελβετία, το Βέλγιο και άλλες χώρες. Η εκπαίδευση των παιδιών και των νέων είναι ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ στις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, όχι πολυτέλεια.

Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει πολύ περισσότερα την επόμενη τριετία αν πάρει βεβιασμένες αποφάσεις αυτό το εξάμηνο υπό το καθεστώς πανικού.

Έχει τεράστια διαφορά να είναι κλειστά τα ευρωπαϊκά σχολεία για μερικές εβδομάδες τον χειμώνα σε σχέση με την κατάσταση στην ελληνική εκπαίδευση, όπου μπήκε λουκέτο από τον Νοέμβριο και δεν υπάρχει καμία απολύτως προεργασία και υποστήριξη για τηλεκπαίδευση και υποστήριξη των οικογενειών και των παιδιών.

Οι πολίτες έως 40 ετών, τα ανήλικα παιδιά έχουν δικαιώματα και δεν πρέπει να μείνουν στο περιθώριο.

@ Μητέρα
31 Ιαν 2021 19:09

Το να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία το φθινόπωρο ήταν η σωστή επιλογή παρά τους περιορισμούς. Αυτό το κατανοούν όλοι στην Ευρώπη, και θα γίνει αντιληπτό και στην Ελλάδα το 2022 και το 2023. Η υποχρεωτική Δημόσια Εκπαίδευση είναι βασικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ΑΝΑΓΚΗ για την υγεία και την ευημερία στον 21ο αιώνα - δεν πρέπει να θυσιαστούν οι νέοι και το μέλλον τους.

@κανονικη διδασκαλία στα σχολεία
31 Ιαν 2021 18:52

 
Μητέρα
31 Ιαν 2021 19:09

Η Μεγάλη Βρετανία έκλεισε τα σχολεία μέχρι μέσα Μαρτίου λέγοντας ότι ήταν μεγάλο λάθος το ότι τα κράτησαν στην αρχή ανοιχτά ... αυτό για όσους λένε και λένε ότι με κρούσματα τα είχαν ανοιχτά ...άντε γιατί μας έχουν τρελάνει

 
Δημήτρης
31 Ιαν 2021 18:59

Θα τα πούμε κύριοι την ώρα της καλπης

 
Δημήτρης
31 Ιαν 2021 18:56

Προτεραιότητα μας είναι η γ λυκείου.Οχι μόνο δεν άνοιξε τα λύκεια αλλά τα γυμνάσια αλλά δημιούργησε σχολεία τριών ταχυτήτων με το να διατηρήσει στις κόκκινες πέριοχες κλειστά τα σχολεία και να συνεχίζουν με τηλεκπαίδευση.Και ερωτω πως θα καλυφθεί η ύλη?Πως θα πάνε τα παιδιά στις πανελλαδικές κυρία Κεραμεως?Μήπως δεν ξερετε τι σας γίνεται?

 
@κανονικη διδασκαλία στα σχολεία
31 Ιαν 2021 18:52

Σε ενημερώνω ότι επειδή τα σχολεία στην Αγγλία προσπάθησαν να τα κρατήσουν ανοιχτά και τα πράγματα πήγαν κατά διαόλου μια και υπάρχει μετάδοση μεταξύ των μαθητών (!) ο πρωθυπουργός τους ανακοίνωσε ότι το νωρίτερο που θα ανοίξουν είναι 8 Μαρτίου... Πρεπει να θρηνησουμε κι άλλους νεκρούς για να πάρουμε την σωστά απόφαση να τα κλείσουμε ακόμη και με κόστος την εκπαίδευση των παιδιών;

 
Χ.Λ.
31 Ιαν 2021 18:37

Οδηγίες.. Οδηγίες.. Και άλλες οδηγίες...Από οδηγίες και τίποτα άλλο...Βιάστηκαν στο υπουργείο και στη κυβέρνηση να ανοίξουν τα Γυμνάσια και μάλιστα το άνοιγμα εγκρίθηκε στην Επιτροπή των Λοιμοξιολογων με ψήφους 18 έναντι 12. Κατά την εξειδικευμένη όμως εξέταση 200 κρουσμάτων Κορονοιου με βάση τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ βρέθηκαν 117 με τη βρετανική μετάλλαξη και ένα με τη Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη. Αυτά δεν τα βλέπουν στο υπουργείο και την Επιτροπή και ανοίγουν τα Γυμνάσια με τέτοια δεδομένα όταν με βάση τις έρευνες που έχουν γίνει η μετάλλαξη είναι πολύ πιο μεταδοτική και ήδη έχει υπάρχει διασπορά και στην Ελλάδα; Μάλλον κάνουν πως δεν τα βλέπουν και ζητούν από τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν το φίδι από τη τρύπα και θα αρχίσουν να μιλούν πάλι για την ατομική ευθύνη ως συνήθως.

 
Μπάχαλο
31 Ιαν 2021 16:09

Η υπογράφουσα την εγκύκλιο για αναπροσαρμογή προγραμμάτων στην οποία εμπλέκονται 2 και 3 και 4 σχολεία, έχει θητεύσει σε σχολείο πριν αναλάβει το πόστο αυτό στο Υπουργείο ή κάνω λάθος;
Ζητάει να εφαρμοστεί από αύριο κάτι που ακόμα δεν έχει φτάσει στο e-mail των σχολείων!
Ακόμα και αν έχει ξεχάσει πώς λειτουργούν τα σχολεία, μέσα σε αυτό το ρημαδο-υπουργείο δεν υπάρχουν αρμόδιοι, άριστοι ή μη, που να προβλέψουν το μπάχαλο και να δώσουν τις οδηγίες για αναπροσαρμογή προγραμμάτων εκγκαίρως;
Ήρεμα ρωτάω...

 
Α.κ
31 Ιαν 2021 15:11

Δεν πρεπει να ισχυσει η τραπεζα θεματων τ α παιδια ειναι εντελως απροετοιμαστα

 
Κανονική διδασκαλία στα σχολεία
31 Ιαν 2021 14:33

Κανείς δεν πρέπει να δεχτεί να χαθεί το ένα από τα έξι έτη των γυμνασιακών και λυκειακών χρόνων. Στην Αγγλία ακόμα και σε περίπτωση που υπήρχε ευπαθές άτομο στο σπίτι τα παιδιά συνέχιζαν να πηγαίνουν στο σχολείο όλο το φθινόπωρο. Ας μπει προτεραιότητα η εκπαίδευση και όχι ο φόβος που καταστρέφει μια κοινωνία.

 
ΜΗΤΕΡΑ
31 Ιαν 2021 13:36

Ζούμε σε κόκκινη περιοχή και μας αναγκάζει να στείλουμε τα παιδιά σχολείο...από το πρωί προσπαθώ να κάνω μια λογική κατανομή των απουσιών για να προστατέψω την υγεία της οικογένειας μας...που μας έχετε φτάσει...ανοίγετε χωρίς μέτρα με 25 παιδιά μέσα στην τάξη ούτε αποστάσεις ούτε τίποτε μόνο κοροϊδία. Ευτυχώς εσείς έχετε εμβολιαστεί και θα ζήσετε για να μας φροντίζετε ....τι να πω...

 
εσπερινά
31 Ιαν 2021 13:34

τι ρωτάτε συνέχεια; μόνο τα σδε θα μείνουν κλειστά (και που ανοιχτά δηλαδή το ίδιο είναι). απλά πράγματα. έχουν ιδέα τι κάνουν νομίζετε που θα ασχοληθούν με ελάχιστα σχολεία στην επικράτεια; εδώ δεν λύνουν τα μεγάλα θέματα.

 
Νίκος
31 Ιαν 2021 13:10

ΜΠΑΧΑΛΟ. Κουτοπόνηρη διαχείριση και τίποτα άλλο. Από αύριο θα λέει ότι οι ειδικοί εισηγήθηκαν. Μπορεί και να λέει ''ομόφωνα εισηγήθηκαν''. Αφού πρώτα έφτασε να ανακοινώνει άνοιγμα πριν οι γιατροί συνεδριάσουν. Μόνο επικοινωνιακά κουτοπόνηρα κολπάκια. Αυτά ξέρει. Είναι επικίνδυνοι και πλέον το βλέπετε. Το Σεπτέμβρη ο Μαγιορκίνης έλεγε τα 15 παιδιά στην τάξη είναι το ίδιο με τα 25. Τώρα η Παπαευαγγέλου βγήκε και είπε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν κινδυνεύουν. Μνημεία αντιεπιστημονικού λόγου. Ίδια διαχείριση. Ψεύδη, υποκρισία και επικοινωνιακά φτιασιδώματα. Βγάζουν 600000 εφήβους μετά από τρείς μήνες με 1000 κρούσματα την ημέρα σε σχολεία με 300 παιδιά χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης και με ταχύτητα εξάπλωσης του ιού 1,25 που σημαίνει κάθε 4 ημέρες διπλασιασμός των κρουσμάτων. Αυταρχισμός και ολοκληρωτική αντίληψη. Χωρίς άλλη γνώμη να ακούγεται από τα κανάλια. Στις εκλογές συνάδελφοι. Τιμωρείστε τους.

 
Big in Japan
31 Ιαν 2021 12:53

Μου αρέσει που αποκαλούσαν "μπαχαλάκηδες" τους προηγούμενους.

Αντί να έχουν έτοιμο ( εδώ και μήνες ) ένα σχέδιο δράσης στην περίπτωση ανοίγματος των σχολείο και να το εφαρμόσουν ( απλά ) , ανακαλύπτουν εν μέσω του ΣΚ ότι υπάρχουν καθηγητές που υπηρετούν ταυτόχρονα σε Γυμνάσια και Λύκεια.

 
ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!
31 Ιαν 2021 12:41

Η μόνη λύση!

 
Βικτωρία
31 Ιαν 2021 12:14

Αύριο Δευτέρα ξεκινά η λειτουργία των Γυμνασίων στην Αττική. Πότε ακριβώς θα γίνει η αναπροσαρμογή; Πότε θα συνεννοηθούν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια; Και πότε ακριβώς θα ενημερωθεί η ΔΔΕ; Την Κυριακή το βράδυ; Και οι μαθητές που αύριο το πρωί θα πρέπει να μπουν για μάθημα ,με τι πρόγραμμα θα μπουν; το παλιό ή το "προσαρμοσμένο"; Και θα ενημερωθούν πότε;
Οι "τεμπέληδες" καθηγητές είναι κάθε σαββατοκύριακο stand by για τις περίφημες "χθες το ήθελα, σήμερα σου το λέω" εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας. Θα σας θυμηθούμε κύριοι, όταν έρθει η ώρα της κάλπης...

 
ΝΙΚΟΣ
31 Ιαν 2021 11:38

Καλημέρα ,σας παρακαλώ γράψτε ή ρωτήστε στο Υπουργείο , θα ληφθεί μέριμνα για τα εσπερινά Γυμνάσια που ο μέσος όρος ηλικίας των μαθητών είναι μεγαλύτερος από αυτόν των μαθητών του Λυκείου ;

 
Μαρια
31 Ιαν 2021 11:12

Οχι μονο δεν ξερουν τι τους γινεται αλλα θελουν να βγουν κι απο πανω...Αγαπητο esos κανε μια απλη ερωτηση στην ενημερωση της Δευτερας...της Τεταρτης ...της Παρασκευης ή οποτε θελεις...ποιος ειναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ...(οι καταληψεις και οι πορειες για το νομοσχεδιο! τιποτα αλλο και το ξερουμε ολοι) ΠΟΙΟΣ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ( μα οι αδειες ειδικου σκοπου...να κοπουν)ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΝΤΟΒΟΛΑ...να μας πει η Υπουργος, η Υφυπουργος, η ΓΓ τι αλλαξε στα σχολεια...να μας πει στα ΓΥΜΝΑΣΙΑ με 500 παιδια στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ και μαλιστα σε σχολεια ΠΡΟΤΥΠΑ & ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ που μαζευονται παιδια απο ολη την Αττικη τι μετρα παρθηκαν;;;; για τους εκαιδευτικους, για τα παιδια, για τις οικογενειες...να μας πει η Γ Λυκειου πως θα δωσει πανελληνιες; αλλα κι εκει εχουμε απαντηση εμεις οι απλοι θνητοι ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ...να μας πει για την ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ...α ναι κι εκει θα βγει να δειξει το ωραιο της χαμογελο μαζι με την ευασοσθησια της τον Απριλη! ΑΓΑΠΗΤΟ ESOS παρε μια συνεντευξη...κανε ερωτησεις...πιστευω οτι μπορεις

 
Φ. Κώστας
31 Ιαν 2021 10:42

Κοινώς, δεν ξέρουμε τι μας γίνεται αλλά εσείς κόψτε το λαιμό σας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.