Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Σύντομα η χορήγηση επιταγής (voucher) αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, για να αγοράσει tablet, laptop, desktop

Με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια- Θα επωφεληθούν 560.000 νέοι ηλικίας από 4 έως 24 ετών.
Δημοσίευση: 01/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σύντομα θα χορηγηθεί η  επιταγή (voucher) αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop), ανακοίνωσε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι .

Για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ.

Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ.

Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

Το νέο πρόγραμμα  των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ.

Ετικέτες: 
Ζέττα Μακρή

Σχόλια (17)

 
Τηλεκπαίδευση επί 3 μήνες χωρίς συσκευές
05 Φεβ 2021 17:36

Από τους μαθητές υπολογιστή είχαν λιγότεροι από τους μισούς (42,7%), μέσω κινητού συνδεόταν στα μαθήματα το 31% από αυτούς, είτε ελλείψει άλλης συσκευής, είτε επειδή η υπάρχουσα συσκευή δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις των τηλεμαθημάτων, είτε τέλος επειδή αυτό τους βόλευε περισσότερο (29,2%, 39,4% και 31,4% αντιστοίχως).

Όσον αφορά την προμήθεια συσκευών από το σχολείο, μόνο 2 στους 100 μαθητές δανείστηκαν tablet από αυτό. Στους καθηγητές αυτή η αναλογία βελτιώνεται στο 5,8% (laptop και tablet).

Σε κάθε περίπτωση, από τις απαντήσεις τεκμηριώνεται ότι η κρατική συνδρομή στο οικονομικό βάρος της τηλεκπαίδευσης ήταν ελάχιστη. Μαθητής ανέφερε χαρακτηριστικά: “[…] Ακόμη, υπάρχουν ελλείψεις στον εξοπλισμό των μαθητών (πιθανώς και των καθηγητών), όπως ηλεκτρονικές συσκευές ή ακόμη και σύνδεση στο διαδίκτυο, προβλήματα τα οποία θα έπρεπε πρώτα να λυθούν, ώστε να μην βρίσκεται ούτε ένας μαθητής που να μην έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει και έπειτα να ξεκινήσει η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.”

 
Νικολ
02 Φεβ 2021 16:03

Και δε σκεφτηκε κανεις οτι αυτα τα λεφτα δε θα τα παρουν αυτοι που πραγματικα τα εχουν αναγκη.γιατι βλεπετε αυτοι δε μπορουν να κρυψουν τιποτα η μαλλον δεν εχουν να κρυψουν τιποτα...

 
Χ.Λ.
02 Φεβ 2021 13:24

Μιας και το υπουργείο Παιδείας ακολουθώντας τις συστάσεις των επιδημιολογων όπως λέει άνοιξε τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, επειδή σε πολλές περιοχές τα Γυμνάσια και τα Λύκεια απέχουν αρκετά από τα σπίτια των μαθητών οι μαθητές χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς όταν πηγαίνουν ή όταν φεύγουν από το σχολείο. Αυτοί που με ελαφριά την καρδια αποφάσισαν το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων έχουν παρατηρήσει την εικόνα του συνωστισμού μέσα στα λεωφορεία πρωί και μεσημέρι όπου τα παιδιά συγχρωτιζονται με ηλικιωμένους μέσα στα λεωφορεία τα οποία κυκλοφορούν τις συγκεκριμένες ώρες γεμάτα;

 
Αριστεία, όχι αστεία
02 Φεβ 2021 11:24

Η ΝΔ ξαναθυμήθηκε τους λαϊκισμούς της που έφεραν τη χρεωκοπία. Αντί να φτιάξει τις σχολικές υποδομές μοιράζει υπολογιστές με ανοιχτά πλέον σχολεία.
Ντροπή.

 
AK EVIA
02 Φεβ 2021 00:25

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΕΑΝ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.ΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ.

 
Τσοβόλα δώστα όλα
01 Φεβ 2021 22:43

Για λάπτοπ δεν ξέρω αν θα πάρω.... αλλά τη ζακετούλα που φοράτε, την έχω κι εγώ. Σε παράσινο του ΠΑΣΟΚ....

 
Επιτελικο κράτος του ΣΚΑΪ
01 Φεβ 2021 22:13

@Κωστας01 Φεβ 2021 20:31
Ακόμα η καραμέλα για τους προηγούμενους. Αυτό σημαίνει αριστεια. Οχι αστεία.

 
Αγγελική
01 Φεβ 2021 22:01

Όσο το δυνατόν πιο γρήγορα διότι υπάρχουν άτομα στα οποία έχουν ένα εξοπλισμό και δεν έχουν την δυνατότητα να πάρουν και ειναι πολλοί στο σπίτι άρα θα ήταν εύκολο να το κάνουμε

 
Έλενα
01 Φεβ 2021 21:35

Μειώστε το ΦΠΑ στο 6%, όπως στα βιβλία, σε υπολογιστές και tablet για να μπορέσουμε να προμηθευτούμε καινούριους υπολογιστές. Η μετάβαση στην ψηφιακή Ελλάδα και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να γίνει με παλαιούς υπολογιστές ή χωρίς καθόλου υπολογιστές. Έτσι η διαδικασία θα ήταν πολύ πιο απλή, δε θα αποκλείονταν κανένας, και δε θα υπήρχαν καθυστερήσεις με κουπόνια. Έπρεπε να έχει ήδη γίνει από το καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή, ταλαιπωρούνται γονείς, εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων. Μην ξεχνάτε ότι ανάγκη για νέους υπολογιστές έχουν μαθητές, φοιτητές, καταρτιζόμενοι, εκπαιδευτικοί.

 
Κωστας
01 Φεβ 2021 20:31

@Επιτελικό κράτος της πλάκας, μπροστά στα 5 χρόνια που χάθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ (χώρια που πήγαμε 10 πίσω) μια χαρά είμαστε!

 
Απορια
01 Φεβ 2021 20:18

Οι μαθητές θα πάρουν voucher όταν θα έχει τελειώσει η τηλεκπαίδευση , έτσι όπως πάει, με εισοδηματικά κριτήρια.
Οι εκπαιδευτικοί δεν δικαιούνται καμία ενίσχυση , αλλά είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν τηλεκπαίδευση με τον δικό τους εξοπλισμό , αφού το σχολείο δεν έχει την δυνατότητα, και μάλιστα από εδώ και πέρα και σε άλλες έκτακτες περιπτώσεις πχ χιόνια, βροχές.
Στο υπουργείο που προμηθευτηκατε λάπτοπ , και όχι τάμπλετ, για να δουλεύουν οι υπάλληλοι εξ αποστάσεως με εισοδηματικά κριτήρια έγινε αυτό;
Τα εκατοντάδες παγουρινο που πήγαν στο υπουργείο , επίσης τι ρόλο εξυπηρέτησαν;

 
Επιτελικό κράτος της πλάκας
01 Φεβ 2021 16:32

Τραγική αργοπορία...Χάθηκε ήδη ένας χρόνος. Βέβαια για την βοήθεια στα Πετσοκάναλα οι διαδικασίες έγιναν με την ταχύτητα του φωτός...Ποιος νοιάζεται τώρα για την τηλεκπαίδευση....

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
01 Φεβ 2021 15:21

Δε βλέπω το λόγο για τόση βιασύνη! Τι σας έχει πιάσει πια; Μπορείτε να περιμένε λίγο ακόμη μέχρι να περάσει και το 3ο κύμα. Αλίμονο. Ο κόσμος δε χρειάζεται τη βοήθειά σας άλλωστε. Βρήκε τρόπο και τα βόλεψε κουτσά στραβά ως τώρα, για να μπορείτε εσείς εκεί κάτω με την άνεσή σας να καταστρώνετε ανεδαφικά σχέδια επί χάρτου. Όπως και με την ενισχυτική διδασκαλία της γ' λυκείου που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Φεβρουαρίου! Άλλη βιασύνη κι αυτή. Ας περιμένετε κανά δυο μήνες ακόμα να τελειώσει η χρονιά και βλέπουμε. Ολόκληρο καλοκαίρι έχουμε μπροστά μας!

 
Εξοπλισμός και περιεχόμενο για Ψηφιακά Μαθήματα
01 Φεβ 2021 13:33

Οι φοιτητές και οι μαθητές έχουν ξεκινήσει τηλεκπαίδευση από τον Μάρτιο του 2020 και ακόμα συζητάμε για παροχή εξοπλισμού τον Φεβρουάριο του 2021!

Τα Λύκεια και τα Γυμνάσια ας εξοπλιστούν με ΣΤΑΘΕΡΟΥΣ ή ΦΟΡΗΤΟΥΣ ηλεκτρονικούς υπολογιστές (όχι ταμπλέτες) που θα χορηγούνται στους μαθητές για τους σχολικούς μήνες με τα κατάλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα, ώστε η επένδυση να έχει απόσβεση και τα επόμενα χρόνια. Επίσης, χρειάζεται αναβάθμιση του σχολικού δικτύου - αυτό μπορεί να γίνει άμεσα τον επόμενο μήνα μέσω συμφωνιών με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Πέρα από τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, προτεραιότητα πρέπει να είναι η οργάνωση πρότυπων ψηφιακών μαθημάτων και αποθετηρίου με ασκήσεις και επαναληπτικά διαγωνίσματα - χρειάζεται σχεδιασμός και συντονισμένη δράση τους επόμενους 12 μήνες, σπαταλήθηκε πολύς χρόνος χωρίς αποτέλεσμα και οι πιο αδύναμοι μαθητές έχουν μείνει χωρίς υποστήριξη.

 
ΓΣ
01 Φεβ 2021 13:06

Ρε παιδιά, τι "σύντομα"....είμαστε το Φεβρουάριο. Πότε θα τα πάρουν τα voucher και πότε τα μηχανήματα οι άνθρωποι...αν φτάσουμε στο Πάσχα δεν έχει νόημα. Αυτά έπρεπε να γίνουν άμεσα, με το που είδαμε το "έργο" τον Οκτώβριο.

 
ΓΙΏΡΓΟΣ
01 Φεβ 2021 12:36

Γιατί αποκλείονται από την δράση οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων;

 
Χρήστος
01 Φεβ 2021 12:04

Εφόσον τα ανοίξατε τα Δημοτικά Σχολεία,τα Γυμνάσια και τα Λύκεια εκτός από τις κόκκινες περιοχές για τα Λύκεια ποιός είναι ο λόγος να δώσετε voucher σε αυτούς τους μαθητές; Θα κάνετε και οικονομία!!!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ