ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Σχολικοί Σύμβουλοι: Ογδοη αναβολή εκδίκασης στο ΣτΕ της προσφυγής κατά του νόμου “Γαβρόγλου”!!!

Η νέα συζήτηση στο ΣτΕ έχει προσδιοριστεί για τον Απρίλιο.
Δημοσίευση: 01/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέα αναβολή πήρε, λόγω της πανδημίας,    η  συζήτηση  της προσφυγής της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) , στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του νόμου “Γαβρόγλου” για τις Δομές Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για την όγδοη  αναβολή της   προσφυγής των Σχολικών Συμβούλων που  κατατέθηκε στο ΣτΕ τον Αύγουστο του 2018.

Η νέα συζήτηση στο ΣτΕ έχει προσδιοριστεί για τον Απρίλιο.

Η   αναβολή της  συζήτησης   έγινε επειδή λόγω του Κορωνοϊού έχουν περιοριστεί οι συνεδριάσεις  μόνο  για επείγουσες υποθέσεις.

Πάντως στις προθέσεις της υπουργού  Παιδείας Νίκη Κεραμέως   η επαναφορά του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων με νόμο που θα φέρει  μέσα στον Φεβρουάριο.

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι, που ενδεχομένως θα φέρουν άλλη ονομασία, και με συγκεκριμένο καθηκοντολόγιο (σ.σ. αυξημένες και ελεγχόμενες υποχρεώσεις)θα συμμετάσχουν στην αξιολόγηση   των εκπαιδευτικών που θα γίνει το  επόμενο σχολικό έτος 2021-22.

Ο πρόεδρος του ΙΕΠ Γιάννης Αντωνίου περιγράφοντας το νέο πλαίσιο λειτουργίας του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου,σε συνάντηση με το ΔΣ της ΠΕΣΣ  σύμφωνα με πληροφορίες του esos,  ανακοίνωσε ότι:

Α. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα  βρίσκονται καθημερινά μέσα στα σχολεία.

Β. Θα έχουν γραφείο με τον αντίστοιχο εξοπλισμό και γραμματειακή υποστήριξη σε ένα από τα σχολεία αρμοδιότητάς τους.

Γ. Θα υπάρχει ένας Συντονιστής Σχολικών Συμβούλων  σε κάθε Περιφέρεια και θα έχει έδρα  στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Δ. Παραμένει ανοικτό το εάν οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα ανήκουν στον Διευθυντή Εκπαίδευσης, το Περιφερειακό Διευθυντή ή στον υπουργό Παιδείας.

Ε. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα έχουν καθημερινή αναφορά στο έργο τους

Ζ. Θα δοθεί η δυνατότητα στους Σχολικούς Συμβούλους να μπαίνουν στην τάξη την ώρα του μαθήματος, όχι για έλεγχο αλλά για υποβοήθηση του εκπαιδευτικού έργου, χωρίς να ζητείται η άδεια του διδάσκοντα.

Η. Παραμένει ακόμη ανοικτή η “ονοματοδοσία” εάν ο θα φέρει τον τίτλο του Σχολικού Συμβούλου, ή του Συμβούλου Εκπαίδευσης ή κάπως αλλιώς.

 

Σχόλια (24)

 
Γιάννη μου το μαντήλι σου
10 Φεβ 2021 12:01

@Sancho Pancha
- Το σχόλιο του ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΣ - ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ 03 Φεβ 10:30, λέει πολλά, με λίγα λόγια.
- Πιστεύω ότι ο νέος νόμος θα έχει ακόμα περισσότερους κόφτες από τον 4547.
- Το Β2 το παίρνουν τα παιδάκια σήμερα στην ΣΤ Δημοτικού, γιατί απλά κάνουν φροντιστήρια από την Α (και επιθυμητή και μοριοδούμενη η γλωσσομάθεια. Όχι κόφτης).
- Ο νέος νόμος δεν οδεύει αργά λόγω κορωνοιού. Πιο "αιχμηροί" νόμοι πέρασαν σε χρόνο dt, ΧΑΡΙΝ του κορωνοιού.
- Με τον "αλήστου μνήμης" 4547 λειτουργούμε δύο χρόνια μετά. Κι ακόμα "πεθαίνει".
- Για το εάν ο νέος νόμος θα είναι "παρασάγκας" πιο δίκαιος από τον 4547, δεν έχω αμφιβολία.... μετά από την επιλογή των Δ.Ε. προσφάτως και προσωρινώς. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.
- Τέλος, εντάξει με τα 40 πρόβατα του Γιάννη (ή και του Στέλιου), τα μέτρησα κι εγώ, τόσα είναι πράγματι. Πειστική απάντηση για το Ολυμπιακό ρεκόρ με τις 8 αναβολές, έχετε? Εσείς ή ο Γιάννης ή η ΠΕΣΣ?

 
Sancho Pancha Versus:Άνυδρο τοπίο Μάντσας
09 Φεβ 2021 23:39

Είδωμεν αν το Β2 ,που το παίρνουν τα παιδάκια σήμερα στην ΣΤ Δημοτικού, θα είναι κόφτης.Λάθος είναια αυτό.Ακυρώνει κάποια διδακτορικά που τα είχαν χορηγήσει τα Πολυτεχνεία καιτα Πανεπιστήμιά μας...Πάντως από τα προσχέδια του νέου νόμου που οδεύει αργά,κορωνοιού μη θέλοντος ,προς τη Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής,είναι παρασάγκας πιο δίκαιος από τον προκρούστειο 4547.Ο νόμος αυτός βασίζεται κατά πολύ στους σωστούς νόμους των κκ.Γιαννάκου και Διαμαντοπούλου..Ο Σύριζα με τον 4547 τα έκανε μούσκεμα.Και όχι μόνο...Είχε πριν αλώσει την διοίκηση της εκπαίδευσης μας και ήρθε η ΝΔ και την άλωσε με τη σειρά της."Τι είχες Γιάννη,τι είχα πάντα και τα πρόβατα σαράντα"..

 
Sancho Pancha @Versus:Άνυδρο τοπίο Μάντσας
07 Φεβ 2021 23:06

Θέλετε να πείτε δηλαδή, ότι ο νέος νόμος ΔΕΝ θα έχει κόφτες???

 
Sancho Pancha Versus:Άνυδρο τοπίο Μάντσας
05 Φεβ 2021 17:40

Απ' ότι φαίνεται η όποια δικαίωση τον Απρίλη θα είναι πλέον "για την τιμή των όπλων".Η Επαναφορά του θεσμού είναι μια αδιαμφησβήτητη δικαίωσή του και οι ελάχιστοι πλαιοί εναπομείναντες,που δεν συνατξιοδοτήθηκαν εν τω μεταξύ,ή τποθετήθηκαν σε θέσεις διευθυντών Εκπαίδευσης,θα έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να επανεκλεγούν.Κάποιος άνετα θα μπορούσε να πει "Τί είχες Γιάνη,τί είχα πάντα και τα πρόβατα σαράντα".Ωστόσο μια σειρά άξιοι που δεν είχαν το Β2 χτυπήθηκαν,αιφνιδιαστικά με τον 4547 τον αλήστου μνήμης εκπαιδευτικό νόμο..

 
Zantetsuken
04 Φεβ 2021 08:55

Αυτοί μας έλειπαν τώρα... να μπαίνουν κ μέσα στην τάξη μας και να μας κάνουν υποδείξεις χωρίς την άδεια μας...και επιπλέον να μας αξιολογούν κιόλας!!! Για κλάματα είμαστε...!!!
Η πολιτική γραμμή του "αποφασίζουμε και διατάζουμε" συνεχίζεται για άλλη μια φορά.
Δυστυχώς δεν υπάρχει σωτηρία!!

 
Ρ.Μ
04 Φεβ 2021 07:01

Είχα 20 έτη στην τάξη ,τρία Διευθύντρια σχολείου και ήμουν 12 Χρόνια σχολική σύμβουλος
Βρέθηκα ξαφνικά πάλι σε τάξη και συνεχίζω εδώ και τρία έτη
Δεν διεκδίκησα θέση διοίκησης γιατί οι σπουδές μου ήταν σε παιδαγωγικά και διδακτικά θέματα ,έχω
11 επιπλέον έτη σπουδών σε αυτά τα αντικείμενα σπουδών
Από στέλεχος προς μεγάλη ικανοποίηση των συνδικαλιστών και των αιρετών που δεν έβλεπαν δεν άκουγαν τι γινόταν στις κατά τόπους κρίσεις βρέθηκα να δουλεύω σαν να ήμουν μια πρωτοδιοριστη στο σχολείο
Δεν μου ζητήθηκε πουθενά η εμπειρία μου και οι γνώσεις χρόνων
Περιμένουν να φύγουμε με σύνταξη και οι τελευταίοι που μείναμε
Τότε ίσως γίνει η εκδίκαση ..

 
Λέγανε
03 Φεβ 2021 23:34

οι παλιοί και νυν γηρασμένοι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί ότι ερχόταν ο Επιθεωρητής στο μάθημά τους και το παρακολουθούσε μετά από συνομιλία που είχαν μαζί του. Κι αυτό γινόταν και την περίοδο της δικτατορίας που δεν υπήρχαν ελευθερίες..
Όχι να μπαίνει χωρίς άδεια, όπως τώρα. Για ποιό λόγο; Για να πιάσει στα πράσα τους εκπαιδευτικούς; Είναι αδιανόητο να συμβαίνει αυτό σε μια ευνομούμενη χώρα που έχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!

 
Βοήθεια με το ζόρι;
03 Φεβ 2021 23:19

Χωρίς να το θέλει κανείς θα μπαίνει μέσα τάξη για να βοηθήσει ενώ δεν του τη ζητά κανείς τη βοήθεια; Τι παραλογισμός είναι αυτός;
Θα τρελλαθούμε τελείως; Τι πρακτικές είναι αυτές; Και τάχα όχι για να ελέγξει;
Φυσικά για να ελέγξει θα το κάνει. Να το πούνε με τ'όνομά του.
Να ρωτήσουμε αν θα κρατά και βούρδουλα!

 
Τέως Σχολικός Σύμβουλος
03 Φεβ 2021 14:14

Οι τέως Σχολικοί Σύμβουλοι που δεν έγιναν ΣΕΕ, δεν είχαν χρόνια εργασίας στην Τάξη, ήταν αποσπασμένοι δεξιά & αριστερά. Τώρα αυτοί που διαμαρτύρονται για δήθεν εχθρικότητα των προηγούμενων... είναι λόγια του αέρα. Είναι βαριά η καλογερική της Τάξης....οι πιο πολλοί ΣΣ είχαν βαριά 10-13 χρόνια στην Τάξη...

 
ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΣ - ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ
03 Φεβ 2021 10:30

@Στράτος

Η εκδίκαση θα γίνει για να παγιωθούν κάποια πράγματα. Π.χ., να παραμείνει στο νέο νόμο η ξένη γλώσσα. Εκεί θα βοηθήσει και η υπουργός που έταξε ότι θα καταργήσει ολοκληρωτικά το νόμο Γαβρόγλου και τελικά τον υιοθέτησε πλήρως και επαύξησε τους κόφτες.

 
Απάντηση στον ΠΕ01.....ΠΕ90 από φιλελεύθερο
03 Φεβ 2021 07:58

Προφανώς εγώ δεν ανήκω σε αυτή τη κατηγορία.
Είμαι άριστος γνώστης της αγγλικής και γαλλικής γλώσσης, έχω δύο πτυχία, τέσσερα μεταπτυχιακά και πλήθος μικροτέρων διπλωμάτων.
Δυστυχώς, ο Σύριζα αντιμετώπισε κάποιους εκπαιδευτικούς σαν εσωτερικό εχθρό. Αυτή είναι η θλιβερή αλήθεια.
Η στάση της Κεραμέως δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.
Αργά αλέθουν οι μύλοι των θεών, αλέθουν όμως τέλεια.

τέως σχολικός σύμβουλος

 
Εκπαιδευτικός1
02 Φεβ 2021 18:36

2055. Αναβλήθηκε για 85η φορά η συζήτηση για την αναβολή εκδίκασης στο ΣτΕ της προσφυγής κατά του νόμου “Γαβρόγλου”!!!, λόγω απεργίας των οδηγών λεωφορείων....

 
ΠΕ01.....ΠΕ90
02 Φεβ 2021 15:59

Ο Γαβρογλου θα φταίει.
Θα τελειώσει και η θητεία των Συντονιστών και ο σύλλογος ΣΣ θα περιμένει ακόμη το ΣΤΕ.
Το 80% και περισσότερο των ΣΣ έγιναν Συντονιστές, εκτός από κάποιους που δεν είχαν Β2.

 
γιατί;
02 Φεβ 2021 15:00

Για ποιο λόγο αναβάλλεται διαρκώς;

 
Πρώην Σχολικός Σύμβουλος
02 Φεβ 2021 14:53

Αυτή η εκδίκαση έγινε το γεφύρι της Άρτας....η ΠΕΣΣ τυπικά υφίσταται , ουσιαστικά μετακόμισε...στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και ανέλαβε Διοίκηση.
Έτσι αρκετοί πρώην Σχολικοί Σύμβουλοι μάταια περίμεναν την αποκατάστασή
τους...κατά τα λεγόμενα των αρμοδίων....έτσι άλλοι έφυγαν με σύνταξη και άλλοι αναμένουν ......την ανάσταση του Σχολικού Συμβούλου...εις μάτην όμως , καθότι
ο νέος θεσμός έχει κυρίως στοιχεία , κυρίως, Επιθεωρητού....αλλά με θητεία.

 
Juan
02 Φεβ 2021 11:49

Χα, χα, χα................ακόμα περιμένουν!!!!

 
SOUDIKASO NAGASAKI
02 Φεβ 2021 10:40

Και στο ΣτΕ της ΙΑΠΩΝΙΑΣ να είχαν στείλει την υπόθεση... θα είχε τελειώσει ως τώρα...

 
Are you σουρ?
02 Φεβ 2021 10:30

@ΣΤΕΛΙΟΣ
Επιδόματα.... για υπηρεσία που ΔΕΝ προσέφεραν? Μεγάλη έκπληξη θα μου κάνει....

 
ΣΤΕΛΙΟΣ
02 Φεβ 2021 06:04

ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΊ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΔ; ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΉΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΑΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΎΝ ΔΙΚΑΙΟΎΝΤΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΌ ΤΟ 2018, ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

 
φιλελεύθερος
02 Φεβ 2021 01:42

Η επαναφορά του θεσμού των σχολικών συμβούλων δεν σχετίζεται με την αποκατάσταση των συγκεκριμένων σχολικών συμβούλων που ο Σύριζα έδιωξε.
Επομένως η εκδίκαση της υπόθεσης είναι πάντα επίκαιρη. Η Κεραμέως επιδίωξε λύση δια της φυσικής οδού. Πράγματι, οι περισσότεροι διωχθέντες σχολικοί σύμβουλοι είναι ήδη συνταξιούχοι. Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

τέως σχολικός σύμβουλος

 
Νικος
01 Φεβ 2021 22:49

Η ΟΛΜΕ τι λέει για το Ζ. ???? Θα μπαίνουν γιατί σας αγαπάνε και θέλουν να σας βοηθήσουν. Ούτε φίδι στο κόρφο σας.

 
Πάνος
01 Φεβ 2021 22:41

...Θα δοθεί η δυνατότητα στους Σχολικούς Συμβούλους να μπαίνουν στην τάξη την ώρα του μαθήματος, όχι για έλεγχο αλλά για υποβοήθηση του εκπαιδευτικού έργου, χωρίς να ζητείται η άδεια του διδάσκοντα...
Δηλαδή παρενόχληση;

 
Ελλάς τι μεγαλείο σου
01 Φεβ 2021 22:17

Αυτή είναι η χώρα που ζούμε.Συνεχεις αναβολές καθυστερήσεις υποσχέσεις και κομματικές τοποθετησεις

 
Στράτος
01 Φεβ 2021 21:46

Πείτε μου ένα λόγο που δεν αποσύρουν ολοκληρωτικά την προσφυγή και δεν καταργούν τη συζήτηση της υπόθεσης. Είναι πλέον χωρίς νόημα.
Τί, όχι;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.