Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Ν. Φίλης: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τη Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Προειδοποίηση Ν. Φίλη: Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη
Δημοσίευση: 02/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη και  η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα   καταργήσει τον σχετικό  νόμο την πρώτη  ημέρα.

Αυτό ξεκαθάρισε ο τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, κατά τη σημερινή  ομιλία του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής , όπου συζητείται το  Σχέδιο  Νόμου για τη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ,ανώτατο όριο φοίτησης στα ΑΕΙ και την Ομάδα Προστασίας των Πανεπιστημίων.

“Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την Κύπρο σε αριθμό αστυνομικών, αναλογικά με τον γενικό πληθυσμό της. Να προσλάβουμε λοιπόν τώρα άλλους 1.030 ειδικούς φρουρούς από την εκλογική περιφέρεια του κ. Χρυσοχοΐδη, για να... πιάσουμε την πρώτη θέση! Τότε, να προσλαμβάνουμε και μια χιλιάδα αστυνομικούς για κάθε χώρο που κάποια στιγμή γίνεται κάποια παρανομία; Να ιδρύσουμε και αστυνομίες σχολείων, πλατειών, γυμναστηρίων και ό,τι άλλο βάλει ο νους της ΝΔ;” τόνισε ο Ν. Φίλης και υπογράμμισε τα εξής:

  • Τα όποια -περιθωριακά και πάντοτε κατακριτέα- φαινόμενα βίας στα πανεπιστήμια έχουν εδώ και χρόνια αξιοποιηθεί (με τη βοήθεια πολλών ΜΜΕ) για να δημιουργήσουν στην κοινωνία μια καθαρά επικοινωνιακή εικόνα «άντρων ανομίας». Άκουγα το πρωί την εισηγήτρια της ΝΔ στο νομοσχέδιο περί πανεπιστημιακής αστυνομίας (ξεκίνησε η συζήτησή στη Βουλή) και από την γλαφυρή περιγραφή θα νόμιζε κανείς ότι παρακολουθεί ντοκιμαντέρ για την ιταλική μαφία!
  • Τα λιγοστά αυτά περιστατικά, δεν έχουν να κάνουν με τους φοιτητές ή την φοιτητική δράση, τον πολιτικό διάλογο, οσοδήποτε έντονο, και κάθε τι που γίνεται μέσα στα πανεπιστήμια: αντίθετα, είναι συνήθως «εισαγόμενα». Αν κάποιος έχει προβεί σε αξιόποινη πράξη, τα αναγκαία υλικά απ' έξω τα φέρνει. Ήταν και είναι ευθύνη της αστυνομίας να παρεμβαίνει κάθε φορά, όπως οφείλει να κάνει όταν τελούνται οπουδήποτε αλλού αξιόποινες πράξεις, αλλά όχι να εγκατασταθεί στα πανεπιστήμια!
  • Ούτε φυσικά να παρακολουθεί τα συστήματα επικοινωνίας των φοιτητών και να καταγράφει με κάμερες κάθε κίνησή τους, σε ένα «κοντρόλ ρουμ» που θα ελέγχεται από την αστυνομία! Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα, δεν συμβαίνουν σε καμία ευρωπαϊκή χώρα κι αν νομοθετηθούν τώρα, αφενός δεν θα εφαρμοστούν στην πράξη, αφετέρου, να είμαστε ξεκάθαροι, η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τα καταργήσει την πρώτη μέρα.
  • Το κύριο πρόβλημα των πανεπιστημίων, όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι πανεπιστημιακοί και οι φοιτητές, είναι η μειωμένη χρηματοδότηση και η υποστελέχωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει το «μια πρόσληψη καθηγητή για κάθε αποχώρηση», μετά τον ακαδημαϊκό αποδεκατισμό επί μνημονίων. Η ΝΔ δεν εφάρμοσε το νόμο, αλλά τώρα θυσιάζει 20 και 30 εκ. € το χρόνο για να πληρώνει 1.000+ ειδικούς φρουρούς. Μας πηγαίνουν μισό αιώνα πίσω. Ντροπή τους.

Σχόλια (28)

 
Κουράζει όμως η bonbon
06 Φεβ 2021 12:22

@ @Εκπαιδευτικος 06:10

Ελλείψη επιχειρημάτων στις θέσεις που διατύπωσε, εμμονή με το (μη) πτυχίο του. Προσωπική εμπάθεια βλέπω εγώ, αφού είναι επαναλαμβανόμενη και στείρα η εμμονή. Συν το ότι επιπλέον, φιμώνεται ΚΑΙ ο αντίλογος, δηλαδή, μέγα δημοσιογραφικό ατόπημα.

Σε προσωπικό επίπεδο, μπορεί και να έχετε όλα τα δίκια του κόσμου με το μέρος σας, εναντίον του. Όμως το ότι το (μη) πτυχίο, γίνεται επαναλαμβανόμενα, δημόσιο επιχείρημα χλευασμού ενός προσώπου, δεν είναι στοιχείο που τιμά ούτε αυτούς που χρησιμοποιούν το επιχείρημα, ούτε αυτούς που το προβάλλουν.

Η μισή Ελλάδα ΔΕΝ έχει πανεπιστημιακό πτυχίο. Για 1000 λόγους. Κι ο πατέρας μου δεν είχε και η μητέρα μου επίσης. Ξέρω 1000δες επιτυχημένους επαγγελματίες στο είδος τους χωρίς πτυχίο και 1000δες αποτυχημένους ΜΕ πτυχίο. Η κα Κεραμέως πχ, με τις Σορβόννες και με τα Χάρβαρντ, είναι άραγε επιτυχημένη υπουργός, επειδή απλά έχει πτυχία?

Τέλος, μην μου πείτε για το σεβασμό που πρέπει να εμπνέει ένας υπουργός παιδείας. Με τα πτυχία εμπνέει-κερδίζει κανείς το σεβασμό? Ή με το έργο, την ευαισθησία, τη μέριμνα, το πραγματικό ενδιαφέρον για την εκπαίδευση, για τους εκπαιδευτικούς, για τους μαθητές?
10δες υπουργοί παιδείας πέρασαν από τη χώρα, με 10δες τίτλους. Έχαιραν όλοι του σεβασμού της ακαδημαϊκής κοινότητας ή οι 9 στους 10, "έφυγαν νύχτα"?
Όσοι πχ προανέφερα (επιτυχημένοι στο είδος τους χωρίς πτυχίο), λέτε να μην έχαιραν σεβασμού στο χώρο τους και στην κοινωνία?

 
@Εκπαιδευτικος
05 Φεβ 2021 06:10

Ο Φίλης μόνο ένα απολυτήριο Λυκείου έχει ,ούτε καν πτυχίο ΑΕΙ.Πρωτοφανες φαινόμενο παγκόσμια για υπουργό Παιδείας.

 
κοντρόλ ρουμ
03 Φεβ 2021 22:29

Γιατί αρνούνται την κάμερα; Αν δεν υπήρχαν οι κάμερες τόσα και τόσες εγκληματικές ενέργειες θα έμεναν στο σκοτάδι. Φως λοιπόν, φως παντού. Ειδικά στα πανεπιστήμια. Όχι στην κουκούλα.

 
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΥΡΙΕ ........
03 Φεβ 2021 09:50

ΠΗΓΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ .........ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑΙΡΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟ.....ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ .....ΦΩΛΙΑ..... ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΚΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ...ΟΙ ΦΙΛΟΙ ..... ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΩΝ ................

 
Χρήστος Σ.
03 Φεβ 2021 09:46

ΝΑΙ ΝΑΙ όπως καταργήσατε τα ΜΑΤ.

 
ΕΥΤΥΧΏΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΣ
03 Φεβ 2021 08:54

ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ!!!! ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;;;

 
@Αντι-δεξιος
03 Φεβ 2021 08:18

Το πρόβλημα είναι ότι ο κοσμάκης, ακόμα και ο "αστικός αριστερός" δε θέλει τα πανεπιστήμια όπως είναι τώρα. Η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει πιθανότατα μεγάλο πάτημα στην κυβέρνηση και θα αποδυναμώσει παραπάνω την αντιπολίτευση σε μια εποχή που χρειάζεται να έχει πραγματικό ελεγκτικό ρόλο και όχι για το θεαθήναι.

 
Χωρίς τον ξενοδόχο?
03 Φεβ 2021 07:29

Αφοπλιστικά ρεαλιστικός λόγος. Σχεδόν σε σημείο κυνικής αλήθειας. Κι άλλοι λένε για το μη πτυχίο, άλλοι για τη Σοβιετία, άλλοι ότι δεν θα ξαναγίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Αν το νομοσχέδιο ήταν πχ, μισθοί και συντάξεις στο -50% κι έλεγε πάλι ότι αυτό δεν θα περάσει κι ότι θα το καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πάλι για το μη πτυχίο και για τη Σοβιετία του Φίλη θα λέγατε?

Για τους υπόλοιπους σχολιαστές τώρα. Ο καθένας μας μπορεί (και οφείλει) να έχει τη γνώμη του, για το πώς πρέπει να είναι τα Πανεπιστήμια. Όμως αλήθεια, εάν ΔΕΝ συμφωνήσουν αυτοί που τους αφορά άμεσα, δηλαδή ούτε η διοίκηση, ούτε οι καθηγητές, ούτε οι φοιτητές, ούτε καν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, τότε πώς το βλέπετε να "περπατάει" το πράγμα???

 
Νεοδημοκράτης αντικειμενικός
03 Φεβ 2021 06:50

Ο νόμος επιβάλλεται δια παντός τρόπου! Ότι δε λύνεται,κόβεται! Σπαθί!

 
Εκπαιδευτικος
02 Φεβ 2021 22:27

Ο Φίλης ήταν ο καλύτερος υπουργός Παιδείας Κι ας μην έχει τις περγαμηνές.Οι άλλοι με τις περγαμηνές έστειλαν και στέλνουν την παιδεία στον Καιάδα

 
Γονιος
02 Φεβ 2021 22:24

Εγώ που πέρασε στο Α.Π.Θ. ο γιος μου,το βρήκα μια χαρά.Μια τεράστια έκταση, με όλες τις σχολές,στον ιστό της πόλης.Εχω πάει πολλές φορές και είναι μια χαρά πανεπιστημιούπολη.Η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της έξω από το πανεπιστήμιο.Να την κάνει όμως .Όλα τα άλλα μας οδηγούν άλλου Α και στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που σπούδασα,δεν αντιμετώπισα πρόβλημα ανομίας ποτέ.

 
Αντι-δεξιος
02 Φεβ 2021 21:22

Προς τετραμεγιστο επιστημονα
Τον βουλευτή τον ΔΑΠιτη με τον πυροσβεστήρα τον γνωρίζεις;
Εύχομαι να μην εργάζεσαι στη δημόσια εκπαίδευση.
Εσείς οι τετραπέρατοι και αριστούχοι δεξιοί πρέπει να ανοίξετε τα φτερά σας να δημιουργήσετε επιειρήσεις, έτσι ώστε να απασχολουμαστε και εμείς ή λιγότερο ικανοι.
Ο ίδιος ο υφυπουργός καθηγητής ΑΕΙ (κ. Συρίγγια) είπε ότι στην Ευρώπη σε κανένα πανεπιστήμιο δεν υπάρχει αστυνομία, εσείς γιατί άραγε είστε υπέρ;
Αν σπούδασες στη σοβιετια και είχε αστυνομία, εσύ το ξέρεις. Εμείς στη χώρα της Δημοκρατίας δεν θέλουμε αστυνομία το 1969 μόνο θέλησαν να "βάλουν" την αστυνομία στα Πανεπιστήμια.
Ο λαός θα αποφασίσει όχι οι δημοσκοποι και τα σάιτ...
Θα τα ξαναπούμε στις εκλογές...

 
Τρισμέγιστε υπουργέ Παιδείας άνευ πτυχίου(όχι χαρτοφυλακίου)
02 Φεβ 2021 20:43

Να φανταστώ οτι θα φέρετε και νόμο για το κρέμασμα πινακίδων σε πρυτάνεις. ποστάρισμα στα κοινωνικά δίκτυα για πλέρια και δημοκρατική διαπόμπευση, νόμιμη και δωρεάν παραχώρηση χώρων, δικτύων κ.ά. σε κάθε ανώτατο ίδρυμα στους Ρουβίκωνες. Όπως γίνεται σε όλες τις πλέρια δημοκρατικές κοινωνίες. Για ρώτησε αυτούς που σπούδασαν στη Σοβιετία, που οραματιζόσουν στα νιάτα σου να μας φέρεις, είχε ή δεν είχε αστυνομία στα Πανεπιστήμια;

 
Αντώνης
02 Φεβ 2021 20:40

Συγχαρητήρια κ Φίλη. Με αυτά που κάνουν σίγουρα θα είστε η επόμενη κυβέρνηση.

 
ΔΕΠ
02 Φεβ 2021 20:19

Βεβαίως κ. Φίλη. Να τα καταργήσει όλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όταν έρθει....

 
@KONSTANTINOS
02 Φεβ 2021 20:18

Γιατί "τιμωρητικά" χαρακτηριστικά; Αυτό είναι το επιχείρημα όσων θέλουν να τρώνε από τον φορολογούμενο χωρίς να δίνουν λογαριασμό. Αυτοί ας ανοίξουν δικές τους επιχειρήσεις. Εφ'όσον με πληρώνει το κράτος θα με αξιολογεί για να δει αν κάνω αυτά για τα οποία με πληρώνει. Αν ναι, ωραία. Αν όχι, υπάρχουν διορθωτικές κινήσεις. Και αν είμαι κηφήνας, πρέπει να φεύγω. Ετσι γίνεται παντού. Οι καραμέλες περί άρνησης της αξιολόγησης ως μπαμπούλα και "τιμωρίας" ευνοούν - αν δεν προέρχονται από - όσους ανήκουν στην τελευταία κατηγορία ή είναι απλά του "όχι σε όλα".

 
KONSTANTINOS
02 Φεβ 2021 19:59

Η επιβολή μιας αξιολόγησης με ποσοτικά και τιμωρητικά χαρακτηριστικά στη Δημόσια Εκπαίδευση, αποτελεί ιδεολογική εμμονή της σημερινής Κυβέρνησης, παρά τη στοιχειοθετημένα αποτυχημένη εφαρμογή της στις αγγλοσαξονικές χώρες.
Η υπουργική απόφαση με αυτούς τους άξονες και αυτές τις κλίμακες αξιολόγησης, φανερώνει την επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να επαναφέρει την αξιολόγηση-χειραγώγηση του 2013 (Π.Δ.152), που με σκληρούς και επίμονους αγώνες απέτρεψε και ανέτρεψε συνολικά ο Κλάδος.

 
Το καραβάνι προχωράει
02 Φεβ 2021 19:33

Οι συριζαίοι μένουν πίσω.Δεν υπάρχει γονιός που να έχει επισκεφτεί πανεπιστημιακό χώρο και να μην θλίβεται εξοργίζεται θυμώνει από το χάλι των Πανεπιστημίων.

 
στατιστικά
02 Φεβ 2021 19:22

Μια βόλτα θα σας πείσει από τους πανεπιστημιακούς χώρους. Δε ξέρω αν είναι η δεύτερη χώρα σε αστυνομικούς μετά την Κύπρο, αλλά η πρώτη σε βαθμούς 0,1,2,3 εισαγωγικούς σε ΑΕΙ σίγουρα.

 
GIANNIS G.
02 Φεβ 2021 19:16

ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ..ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ,ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΑΣ ΓΥΡΝΑΝΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2018 ΠΕΡΝΑΓΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΟΕΕ..ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΠΟΥΛΑΓΕ ΚΟΥΤΕΣ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ,ΟΤΑΝ ΔΕ ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΑΥΤΟΣ ΓΕΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΩΤΑΤΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ..ΕΙΧΕ ΤΟ ''ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ'' ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΞΕΡΕ..ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΑ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ..ΑΦΗΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΦΙΛΗ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ..

 
ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ
02 Φεβ 2021 19:10

Δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακυβερνήσετε.

 
Δλδ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ
02 Φεβ 2021 19:00

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού εστί. Παθαμε κ μάθαμε!

 
Όπως η ΝΔ
02 Φεβ 2021 18:30

... που θα καταργούσε το νόμο Γαβρογλου

 
Δεν θα σας ξαναψηφίσουμε
02 Φεβ 2021 18:10

Δεν σας ψηφίσαμε για να κυβερνήσετε με τους ΑΝΕΛ. Τώρα δεύτερο λάθος δεν θα έχει

 
Φιλοδημοκρατης
02 Φεβ 2021 18:02

Κύριε Φίλη όσες πιθανότητες έχει η Ένωση Κεντρωων του Βασίλη Λεβέντη να γίνει κυβέρνηση άλλες τόσες είναι οι πιθανότητες να ξαναερθετε εσείς στην κυβέρνηση,και μην σας πω ότι έχετε ακόμη λιγότερες πιθανότητες, και από τον Βασίλη Λεβέντη,για να ξανακυβερνησετε γιατί τουλάχιστον ο Κύριος Λεβέντης και η παράταξη του στηρίζουν τις περισσότερες απόψεις τους και υπόσχονται πράγματα πάνω σε ρεαλιστικές βασεις,ενώ εσείς το 2015 γίνατε κυβέρνηση στηριζόμενοι πάνω σε ψευδαισθησεις και πολλά ψεματα και το 2019 η πλειοψηφία των πολιτών σας έστειλε στην αντιπολίτευση,να παρακαλάτε να είναι καλά κάτι απογοητευμένοι ψηφοφοροι σας προερχομενοι από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου που σας κρατούν ακόμη στη δευτερη θέση.Η μόνη απειροελάχιστη πιθανότητα να είστε εσείς κυβέρνηση είναι μόνο σε κάποια κυβέρνηση συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ και με κάτι προοδευτικούς καραμανλικους της Νέας Δημοκρατίας αλλά πάλι δεν θα μπορέσετε να αλλάξετε κάτι καθώς οι περισσότεροι από αυτούς στα περισσότερα ζητήματα της Παιδείας συμφωνούν με την σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας,όπως και για πολλά άλλα θέματα (Υγεία,Εργασιακά,Ασφαλιστικό κ.α.).

 
ΜΙΚ
02 Φεβ 2021 17:33

Καλά κάνει και τα λέει για να ξέρει ο κόσμος, όταν θα έρθει η ώρα...

 
noname
02 Φεβ 2021 17:20

Μας έκανες και γελάσαμε πάλι

 
Acis
02 Φεβ 2021 16:33

Δηλ. να φύγουν οι δεξιοί και να έρθουν οι Αδέξιοι!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ