Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Απόφαση για την εξεταστική Φεβρουαρίου των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.)

Δημοσίευση: 03/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με δεδομένη την ανάγκη ομαλής και απρόσκοπτης ολοκλήρωσης των χειμερινών εξαμήνων του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους,ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης , με απόφαση που υπέγραψε, ενέκρινε ι τα αιτήματα παράτασης της διάρκειας των διδακτικών εξαμήνων, οι ημερομηνίες διενέργειας της εξεταστικής περιόδου Φεβρουαρίου,καθώς και οι ημερομηνίες έναρξης των εαρινών εξαμήνων ακαδ. έτους 2020-2021, όπως έχουν υποβληθεί από τις ΑΕΝ.

Σύμφωνα με την απόφαση:

Οι εξετάσεις, οι οποίες καθορίζουν τη βαθμολογία κάθε μαθήματος του προγράμματος σπουδών πραγματοποιούνται με γραπτή ή προφορική εξέταση με τη χρήση εξ αποστάσεως μεθόδων αξιολόγησης, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) εξασφαλίζεται το αδιάβλητο και η αξιοπιστία διενέργειας της επιλεγείσας προφορικής ή γραπτής εξέτασης με τη χρήση των εν λόγω μέσων, και

β) διασφαλίζεται η ορθή εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Για την ορθή υλοποίηση και χρήση των συστημάτων τηλεκπαίδευσης των ΑΕΝ (Ms Teams και Open eClass/ Maredu) για τις ανάγκες της εξ αποστάσεως εξέτασης επικουρικό ρόλο προς το εκπαιδευτικό προσωπικό δύνανται να έχουν οι ορισθέντες υπεύθυνοι/σύνδεσμοι ανά Σχολή.

Ο διδάσκων κάθε μαθήματος, στον οποίο έχει ανατεθεί το διδακτικό έργο, επιλέγει τον τρόπο αξιολόγησης των σπουδαστών και ενημερώνει σχετικά με κάθε πρόσφορο μέσο τους σπουδαστές. Το πρόγραμμα καταρτίζεται με ευθύνη του Διευθυντή της Σχολής, συνυπογράφεται από τον Διοικητή της Α.Ε.Ν. και επικοινωνείται έγκαιρα προς όλους τους ενδιαφερομένους.

Στην εξεταστική περίοδο Φεβρουαρίου συμμετέχουν οι σπουδαστές/-στριες οι οποίοι/-ες έχουν εγγραφεί στα Α’, Δ’, και Ε’ διδακτικά εξάμηνα κατά το τρέχον διδακτικό έτος, και δεν απορρίφθηκαν λόγω απουσιών, καθώς και όλοι οι σπουδαστές που έχουν οφειλόμενα μαθήματα.

Οι απουσίες, κατά την διάρκεια της παροχής εκπαίδευσης με εξ αποστάσεως διδασκαλία καταχωρούνται και προσμετρώνται κανονικά για την συμπλήρωση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου απουσιών.

Οι σπουδαστές/-στριες που κατά το χειμερινό εξάμηνο 2020-2021 φοίτησαν στο Ε’ διδακτικό εξάμηνο και έμειναν στάσιμοι απουσιών, δύνανται να εγγραφούν εκ νέου στο Ε’ εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

Σε περίπτωση που κατά τη διενέργεια της εξέτασης προκύψει τεχνικό πρόβλημα ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο καταστεί ανέφικτη για τεχνικούς λόγους η συμμετοχή στην εξέταση των εξεταζόμενων και του εξεταστή καθηγητή, οι Διευθυντές των Σχολών δύνανται να επαναπρογραμματίσουν την εξέταση είτε μέχρι την λήξη της εξεταστικής περιόδου Φεβρουαρίου είτε σε εμβόλιμη εξέταση κατά τη διάρκεια των εαρινών εξαμήνων του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 και σε κάθε περίπτωση προ της λήξης αυτών.

Στις Σχολές στις οποίες οι καθηγητές έχουν προβεί σε αξιολόγηση της σπουδαστικής προσπάθειας (βαθμός προόδου) κατά τη διάρκεια των χειμερινών εξαμήνων, τελική επίδοση κάθε μαθήματος αποτελεί ο μέσος όρος της βαθμολογίας της τελικής εξ αποστάσεως εξέτασης και του βαθμού προόδου του εξαμήνου. Στις λοιπές Σχο-ές, στις οποίες δεν έχει ακόμα διενεργηθεί από τους καθηγητές αξιολόγηση της επίδοσης των σπουδαστών/- στριών για τα τρέχοντα εξάμηνα, δύναται να αξιοποιηθεί ο υπολειπόμενος χρόνος μέχρι την λήξη του εξαμήνου για τον σκοπό αυτό. Σε περίπτωση, που αυτό δεν είναι εφικτό, οι σπουδαστές/-στριες συμμετέχουν στις τελικές εξετάσεις χωρίς βαθμό προόδου, ενώ τελική επίδοση κάθε μαθήματος αποτελεί μόνο ο βαθμός της γραπτής εξ αποστάσεως εξέτασης ανά μάθημα.

Για την ομαλότερη κατά το δυνατόν διεξαγωγή των εξετάσεων και τη διαχείριση τυχόν προβλημάτων απαιτείται η ενεργός συμβολή και ο πλήρης συντονισμός των Διοικήσεων των Α.Ε.Ν. και των Διευθυντών κάθε Σχολής, με το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και η αξιοποίηση κάθε ανθρώπινου και υλικού πόρου εκάστης.

Οι ρυθμίσεις της παρούσας απόφασης αναφορικά με τον τρόπο και τα μέσα της εξ αποστάσεως εξέτασης αφορούν και στα Ειδικά Τμήματα που λειτουργούν στις Α.Ε.Ν.

Με απόφαση της ΥΝΑΝΠ/Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΕΚΝ, η οποία αναρτάται στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», καθορίζονται ειδικότερα θέματα υλοποίησης της παρούσας απόφασης σχετικά, κυρίως, με τον τρόπο, τα μέσα, τις γενικές οδηγίες, τη διαδικασία ταυτοποίησης των εξεταζόμενων και τήρησης, συλλογής και επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων, κατά τη διενέργεια των εξετάσεων με τη χρήση εξ αποστάσεως μεθόδων αξιολόγησης των σπουδαστών/-στριών για τα εξεταζόμενα μαθήματα της εξεταστικής περιόδου Φεβρουαρίου 2020-2021, καθώς και τις ασφαλιστικές δικλίδες και τα μέσα που θα εφαρμοστούν ενιαία, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται το αδιάβλητο και η αξιοπιστία της διενέργειας της εξέτασης με μέσα εξ αποστάσεως αξιολόγησης.

Ετικέτες: 
ΑΕΝ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ