Υπ. Παιδείας: Δεν θα επανεξεταστεί η λειτουργία των σχολείων στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής του υπ. Υγείας

Το μοναδικό θέμα που θα συζητηθεί είναι ο καθορισμός των "κόκκινων" περιοχών , όπου στα Λύκεια θα συνεχιστεί η διδασκαλία μέσω τηλεκπαίδευσης.

05/02/2021

Ενημερώθηκε: 05/02/2021, 06:26

Άκουσε το άρθρο

Δεν υπάρχει  στην ημερήσια διάταξη  της σημερινής  συνεδρίασης της  Επιτροπής του υπουργείου Υγείας θέμα  λειτουργίας σχολείων. Το μοναδικό θέμα που θα συζητηθεί είναι ο καθορισμός  των "κόκκινων" περιοχών , όπου στα  Λύκεια θα συνεχιστεί  η διδασκαλία μέσω τηλεκπαίδευσης.

Αυτό ανέφεραν αξιόπιστες πηγές του υπουργείου Παιδείας στο esos, με αφορμή φήμες περί επανεξέτασης λειτουργίας των σχολείων .

Για το  θέμα ρωτήθηκε  ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, στη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Δημοσιογράφος: Πόσο κοντά βρισκόμαστε σε ένα   lockdown τύπου Μαρτίου. Υπάρχει κάποια απόφαση για τα σχολεία;

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Το φαινόμενο της πανδημίας είναι ένα δυναμικό φαινόμενο. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα  αλλάζουν όχι από μέρα σε μέρα  αλλά από ώρα σε ώρα. Συνήθως αλλάζουν πιο γρήγορα προς το  χειρότερο  και λιγότερο γρήγορα προς το καλύτερο.  Ποιο είναι το καθήκον μας;Να προσαρμοζόμαστε έγκαιρα σ αυτές τις αλλαγές.Αυτό ακριβώς κάνουμε και αυτή την εβδομάδα. Κοιτάμε  τα δεδομένα και την Παρασκευή το πρωί θα υπάρχει εισήγηση της Επιτροπής και ανάλογα με την εισήγηση θα αποφασίσει η Κυβέρνηση

Σχόλια (52)

Χρήστος
|

Απόδειξη ότι τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό από ρεπορτάζ τηλεοπτικου καναλιού.. 65 κρούσματα στην Καλλιθέα από νηπιοτροφειο όπου φιλοξενούνται παιδιά που πηγαίνουν σε σχολεία. Πριν 2 ημέρες είχαν βρεθεί 5 ενεργά κρούσματα 1 σε εργαζόμενο και 4 σε νήπια. Μετά από ιχνηλάτηση των παιδιών στο νηπιοτροφειο, των εργαζομένων και των στενών επαφών τους τα κρούσματα έφθασαν τα 65 και αυξάνονται.

Χρήστος
|

Η μέση περίοδος επώασης του ιού δεν είναι 6 ημέρες αλλά 11 με 14 ημέρες. Αυτό έχει πει επανειλημμένα ο κύριος Τσιοδρας στις αναλυτικές παρουσιάσεις της επιτροπής του ΕΟΔΥ που καθημερινά γινόταν στις 6 η ώρα κάθε απόγευμα κατά το πρώτο κύμα του Κορονοιου αλλά και άλλοι επιδημιολογοι. Όσον αφορά το αν μεταδίδουν τα παιδιά τον ιό βεβαίως και τον μεταδίδουν με βάση την ομιλία του κυρίου Τσιοδρα στη Βουλή. Όσον αφορά τις επιπτώσεις της μετάδοσης του ιού μέσα στα σχολεία βεβαίως και υπάρχουν γιατί αυτές μεταφέρονται και μέσα στην οικογένεια με βάση τις ίδιες δηλώσεις του κυρίου Τσιοδρα. Όσον αφορά τις επαφές των παιδιών αυτές δεν είναι 5 ή 10 ή 20 αλλά πολύ περισσότερες μιας και οι μαθητές ιδίως των Γυμνασίων και των Λυκείων συνωστίζονται και συγχρωτιζονται πέρα από το σχολείο και μέσα σε γεμάτα λεωφορεία που πολλοί μαθητές χρησιμοποιούν πρωί και μεσημέρι. Όσον αφορά τον δείκτη θετικοτητας 0,23% στα σχολεία που αναφέρθηκε σήμερα η υπουργός Παιδείας δεν είναι και μικρός γιατί αυτός ο δείκτης σε αριθμούς σημαίνει πάνω από 2000 κρουσματα Κορονοιου σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία. Η κατακλείδα είναι ανοιχτά σχολεία με εκ περιτροπής λειτουργία μιας και δεν μπορεί να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις, προληπτικά τεστ Κορονοιου σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές και εφαρμογή του μέτρου που ίσχυε τον Μάιο για τις οικογένειες με μέλη που ανήκαν στις ευπαθείς ομάδες να δηλώνεται αυτό στο σχολείο και οι μαθητές στις συγκεκριμένες μόνο οικογένειες να κάνουν μάθημα μέσω Eclass. Ας εφαρμόσει επιτέλους αυτά τα μέτρα το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία.

Μέλλον της εκπαίδευσης για όλη την κοινωνία
|

Ας όλοι σκεφτούν τη ζωή και το μέλλον των ανθρώπων που είναι νεότεροι των 40 ετών, εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, δεκάδων χιλιάδων φοιτητών και των ανήλικων μαθητών, δε θα έπαιρναν με τόση ευκολία τέτοιες αποφάσεις.

Μια κοινωνία που θυσιάζει την εκπαίδευση και τους νέους της δεν έχει μέλλον.

Κανείς δεν αποκλείει ότι μπορεί να εμφανιστούν φορείς του ιού σε μια σχολική μονάδα, είτε μαθητές είτε εκπαιδευτικοί. Αυτό συνδέεται με την κατάσταση στην ευρύτερη κοινότητα που είναι ενταγμένη αυτή η μονάδα.

Το ζήτημα είναι αν τα κλειστά σχολεία θα συμβάλλουν ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ στον περιορισμό της διασποράς και η απάντηση των ειδικών επιστημόνων διεθνώς είναι σαφέστατη: ΟΧΙ.

Πολύ σωστή και η παρακάτω παρατήρηση για τις ευπαθείς ομάδες. Λύσεις υπάρχουν αρκεί να πιέσουμε προς την ορθή διαχείριση της κρίσης όχι να ζητάμε οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων:

Ευπαθείς ομάδες
06 Φεβ 2021 09:32

Κατά το πρώτο κύμα του Κορονοιου όταν άνοιξαν τα σχολεία εκ περιτροπής τον Μάιο υπήρχε πρόβλεψη για οικογένειες όπου υπήρχε μέλος που ανήκε στις ευπαθείς ομάδες από άποψη υγείας να δηλωθεί αυτό στο σχολείο και ο μαθητής να συνεχίσει το μάθημα μέσω του Eclass.

Απορία... Γιατί δεν ισχύει τώρα αυτή η πρόβλεψη;

Ανοιχτά τα σχολεία Α'βάθμιας και Β'βάθμιας
|

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου δήλωσε στις 5 Φεβρουαρίου ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων:

«Εισηγηθήκαμε να μην τροποποιηθεί η λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα παιδιά δεν οδηγούν την πανδημία, αλλά την ακολουθούν».

Έκανε, δε, λόγο για «οικογενειακή διασπορά του ιού» από τους γονείς στα παιδιά, καθώς η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων μειώθηκε στα 43 έτη.

Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ δήλωσε:

«Tο πρώτο που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό είναι να σπάσουν στη μέση οι τάξεις και τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο πρωί και απόγευμα.

Είναι πολύ μεγάλο το κόστος αλλά αν σκεφτεί κανείς τους κινδύνους δεν τίθεται θέμα. Να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία με προσοχή. Να κάνουν κάθε εβδομάδα τεστ όλοι οι εκπαιδευτικοί» τόνισε η καθηγήτρια.

«Αντίθετα, στα μεγάλα εμπορικά κέντρα είναι πρακτικά αδύνατον να αποφευχθεί η διασπορά του υιού. Τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να κλείσουν ή να λειτουργούν με click away».

»Υπάρχουν ελλιπή στοιχεία και όλοι προσπαθούμε να μαντέψουμε τι θα συμβεί χωρίς να ξέρουμε τι συμβαίνει σε κάθε περιοχή της χώρας και σε κάθε νομό. Επίσης, πολλοί από τους συναδέλφους μου πιστεύουμε ότι υπάρχουν μέτρα τα οποία δεν λήφθηκαν για λόγους οικονομικούς, αλλά τελικά η οικονομία δέχτηκε μεγάλο πλήγμα».

Προφανώς είναι η λειτουργία της οικονομίας όχι τα ανοιχτά σχολεία, όπως επισημαίνουν όλοι οι ειδικοί.

Μέση περίοδος επώασης 6 ημέρες
|

Η *μέση* περίοδος επώασης είναι μικρότερη από εβδομάδα - η αύξηση των φορέων που βλέπουμε συνδέεται με το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής και με την έλλειψη ελέγχων το προηγούμενο διάστημα (αρχές Ιανουαρίου).

Καθοριστική σημασία έχουν οι τυχαίες επαφές μεταξύ αγνώστων όχι με τα ίδια 5, 10, 20 άτομα γι'αυτό σε όλες τις χώρες συνιστούν τη δημιουργία κοινωνικών φυσσαλίδων ανάμεσα σε 1-2 οικογένειες.

Αδιανόητο να λειτουργούν πρακτορεία ΟΠΑΠ, με δεκάδες τυχαίους πελάτες, και όχι Γυμνάσια και Λύκεια, με τους ίδιους μαθητές στην αίθουσα

@ Χρήστος
06 Φεβ 2021 10:12

Ο κ. Εξαδάχτυλος είναι Πλαστικός Χειρουργός, που δεν έχει καμία σχέση με τη λοιμωξιολογία.

(( Η αύξηση των κρουσμάτων συμπίπτει χρονικά με τις 14 μέρες που πέρασαν περίπου από το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων (Δηλώσεις του κυρίου Εξαδάκτυλου πριν 4 ημέρες σε τηλεοπτικό σταθμό))

Χρήστος
|

Μιας και για την επιτροπή και για το υπουργείο Παιδείας όλα πάνε καλά και δεν υπάρχει πρόβλημα με τα σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν είδα να βγει κανένας από το υπουργείο και να σχολιάσει για τα 15 μαζεμένα κρούσματα Κορονοιου σε βρεφονηπιακό σταθμό στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ τηλεοπτικου σταθμού.

Χρήστος
|

@Η αλήθεια για τα σχολεία και την ίωση...Η επώαση του ιού διαρκεί περίπου 11 με 14 ημέρες (Αναλυτικές δηλώσεις του κυρίου Τσιοδρα καθώς και του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κυρίου Εξαδάκτυλου). Η αύξηση των κρουσμάτων συμπίπτει χρονικά με τις 14 μέρες που πέρασαν περίπου από το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων (Δηλώσεις του κυρίου Εξαδάκτυλου πριν 4 ημέρες σε τηλεοπτικό σταθμό).

Χρήστος
|

Απορία... Εφόσον όλα είναι τέλεια στη συνεδριάσεις της επιτροπής και στη λήψη μετά των αποφάσεων από τη κυβέρνηση γιατί υπάρχει πλήθος δημοσιευμάτων στις εφημερίδες και στα σάιτ για το αντίθετο;

Ευπαθείς ομάδες
|

Κατά το πρώτο κύμα του Κορονοιου όταν άνοιξαν τα σχολεία εκ περιτροπής τον Μάιο υπήρχε πρόβλεψη για οικογένειες όπου υπήρχε μέλος που ανήκε στις ευπαθείς ομάδες από άποψη υγείας να δηλωθεί αυτό στο σχολείο και ο μαθητής να συνεχίσει το μάθημα μέσω του Eclass. Απορία... Γιατί δεν ισχύει τώρα αυτή η πρόβλεψη;

@Η αλήθεια για τα σχολεία και την ιωση
|

Η περίοδος της επώασης του ιού είναι 11 ως 14 ημέρες. Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων συμπίπτει χρονικά με το διάστημα που πέρασε από το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων(Δηλώσεις του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και εξέχοντος ιατρού και μέλους της Επιτροπής κυρίου Εξαδάκτυλου).

@Διαδοση από τους γονείς στα παιδιά και όχι το αντίστροφο
|

Αν με ρωτήσετε αν τα παιδιά νοσούν και κολλάνε Κορονοιο θα σας απαντήσω ναι. Αν με ρωτήσετε αν τα παιδιά μεταδίδουν τον Κορονοιο θα σας απαντήσω ναι. (Ομιλία του κυρίου Τσιοδρα στη Βουλή πριν 4 μέρες κατά τη συζήτηση που έγινε σχετικά με τη πορεία της Πανδημίας). Σημειωτέον ότι ο κύριος Τσιοδρας απέδειξε τα λεγόμενα του και με αναλυτικούς πίνακες.

@δημητρης
|

ενώ με ανοιχτά σχολεία δεν θα βγάινει κανένα έξω , που τα έχουν αμολυτα οι γονείς ! αν πέρα από τη βλακώδη εμμονή του υπουργείου γινόταν ΑΠΟ την ΑΡΧΗ εκ περιτροπής διδασκαλία με αναδιαμόρφωση του προγράμματος , τα σχολεία δεν θα είχαν κλείσει ούτε μία μέρα και θα έβγαινε πιο ομαλά η ύλη της χρονιάς με λίγες εκπτώσεις. τώρα το μπάχαλο θα κλιμακωθεί. εμμονικοί. και καθόλου πρακτικοί και λογικοί. δεν έχουμε καθηγητές (δεν θα έπαιρναν), θα έκαναν λίγες ώρες τα παιδιά (μερικά κοιμούνται και θα πάρουν πάνω από 15 , απουσίες θα πείτε τελικά να ΜΗΝ μετρήσουν... σας καταλαβαίνουν οι μαθητές , δεν είναι ηλίθιοι).

Διάδοση από γονείς στα παιδιά όχι το αντίστροφο
|

«Τα παιδιά δεν οδηγούν την πανδημία, αλλά την ακολουθούν: Εισηγηθήκαμε να μην τροποποιηθεί η λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπάρχει οικογενειακή διασπορά του ιού, από τους γονείς στα παιδιά».

(καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων)

Η αλήθεια για τα σχολεία και την ίωση
|

Η μέση περίοδος επώασης είναι 6 μέρες, όχι 2 εβδομάδες άρα είναι το λιανεμπόριο που ευθύνεται για την αυξημένη διάδοση, όχι τα σχολεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!(εκ περιτροπής!)
|

και μέτρα προστασίας, τήρηση αποστάσεων και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για εκπαιδευτικούς και παιδιά!!
Με λίγα παιδιά στην κάθε αίθουσα (10-12 παιδιά), όπως ορίζει ο οργανισμός ECDC!
Ή εκ περιτροπής!
Τίποτα άλλο.-

Λογική στην εκπαίδευση
|

Με ποια λογική θα στερηθούν χιλιάδες μαθητές και φοιτητές επί 1 χρόνο το δικαίωμα στην εκπαίδευση, που στην ουσία επηρεάζει άμεσα τη ζωή τους;

Όσοι καταστροφολογούν ας διαβάσουν επίσημες ανακοινώσεις: Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι τα σχολεία απλώς αντανακλούν τη γενική κατάσταση, δεν την επιδεινώνουν.

Με πάνω από 1.000 καταγεγραμμένους φορείς σε όλη την ελληνική επικράτεια είναι απολύτως λογικό να νοσήσουν ορισμένοι εκπαιδευτικοί και μαθητές - αυτό δε σημαίνει ότι ευθύνεται η σχολική λειτουργία, που αφορά πάνω από 1.300.000 μαθητές σε όλη την εκπαίδευση

Ας γίνει μια μακροπρόθεσμη ανάλυση των περιορισμών: Καμία σύγχρονη κοινωνία δεν αντέχει να περάσει ένας χρόνος με απορρυθμισμένη Δημόσια Εκπαίδευση, λες και ζούμε στο 1920. Κάθε μήνας εκτός σχολείου και πανεπιστημίου επιβαρύνει για τα επόμενα χρόνια δεκάδες χιλιάδες ζωές, με δυνητικά πολλαπλάσια ζημία για όλη την κοινωνία.

Επιτέλους, το υπουργείο οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του για εκ περιτροπής διδασκαλία ή έστω πρόσληψη ωρομισθίων και ας σταματήσει άμεσα η καταπίεση εκπαιδευτικών και μαθητών μέσω της προσχηματικής τηλεκπαίδευσης.

Υπουργός
|

Και γιατί να επανεξεταστεί η λειτουργία των σχολείων; Δεν είναι όλα μια χαρά; Περιμένουμε να πεθάνουν 5-10 παιδιά ακόμα, καμιά 50αριά εκπαιδευτικοί... ε, και μετά βλέπουμε... Σιγά μην κλάψω, σιγά μη λυπηθώ! Πρώτα η υγεία...

Εκπαιδευτικός
|

Υποχρεωτικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, που απουσιάζουν με πυρετό και ανοιχτά εκ περιτροπής τα σχολεία.
Το ολοήμερο δεν έχει νόημα όταν συγχρωτίζονται μαθητές από διάφορες τάξεις.
Η δε εφαρμογή της μάσκας στην πρωτοβάθμια ανύπαρκτη....
Αλλιώς κλείσιμο και τηλεκπαίδευση.
Το υπουργείο με τις έωλες αποφάσεις του έκλεισε τα σχολεία νωρίτερα απ' ό,τι έπρεπε και επίσης τα άνοιξε χωρίς σχέδιο..
Θρηνούμε θύματα...θα θρηνήσουμε περισσότερα.
Η συνέπεια και η αυστηρότητα στην τήρηση των μέτρων δεν μπορεί να αφορα μόνο στην επιβολή προστίμου. Αλλά στην τήρηση των μέτρων στη σχολική μονάδα.

Ούτε είναι λύση η λογική άνοιξε-κλεισε ακορντεόν...

Να παρέμβει κάποιος !!!
|

Η υπουργός από εχθές βγαίνει σε κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς και λέει ότι το θέμα των σχολείων δεν είναι στην ατζέντα της επιτροπής. Σήμερα όλα τα μέσα έχουν πρώτο θέμα την διχογνωμία των ειδικών για τα σχολεία, και για αυτό τον λόγο αργεί και η ανακοίνωση Χαρδαλιά.
Δεν εξετάζω αν πρέπει ή όχι να κλείσουν τα σχολεία, αυτό είναι άλλο θέμα.
Η συστηματική όμως απαράδεκτη συμπεριφορά της υπουργού , η οποία διαψεύδεται συνεχώς σε αυτά που λέει και συνεχίζει , δεν γίνεται να συνεχίσει. Ας παρέμβει κάποιος υπεύθυνος. Εδώ έχουμε τόσο σοβαρά προβλήματα και αντί να γίνεται δουλειά, γίνεται επικοινωνιακή πολιτική ( εγώ θα το αποκαλούσα και μπαχαλο)
Κάποιος να παρέμβει, παρακαλώ.
Αυτή η χώρα τελικά είναι μπανανία με επικοινωνιακό περιτύλιγμα πολιτισμου

Είναι ιατρός η Κεραμεως?
|

Πώς παραβλέπει έγκυρες γνώμες ειδικών? Λίγη ντροπή επιτέλους!

Χρηστος
|

Με αυτα που ακουμε στις ειδησεις αλλα και με βαση τις δημοσιευσεις σε σοβαρα σαιτ αυτο που διαπιστωνουμε ειναι οτι η κυβερνηση δεν ενδιαφερεται τελικα για την υγεια των ατομων που ανηκουν σε ευπαθεις ομαδες μιας και υπαρχει μεταδοτικοτητα του ιου μεσα στις οικογενειες απο τα παιδια προς τους γονεις και τους προγονους τους και αντιστροφα και η μεταδοτικοτητα αυτη αποδεικνυεται και απο τα στοιχεια που εμφανισε ο κυριος Τσιοδρας στη Βουλη αλλα και απο τις δηλωσεις του προεδρου του Πανελληνιου Ιατρικου Συλλογου. Δεν λαμβανει υποψιν ακομα και δηλωσεις Ιατρικου Προσωπικου απο το Παιδων Αγλαια Κυριακου που δημοσιευθηκαν πριν απο λιγο με βαση τις οποιες υπαρχει κατακορυφη αυξηση των κρουσματων κορονοιου τις τελευταιες δυο εβδομαδες σε παιδια τα οποια προσερχονται να εξεταστουν στο Νοσοκομειο. Τα συμπερασματα δικα σας!!!!

Γονιός
|

Δε θα σχολιάσω τις ασυναρτησίες του Υπουργείου περί μη μετάδοσης του ιού στα σχολεία απλά θα πω ότι συμφωνώ με τις απόψεις του πατέρα της 16χρονης που χάθηκε τόσο άδικα και ότι θα έπρεπε όλοι οι υπεύθυνοι να ντρέπονται ! Γιατί κανένα κεντρικό ΜΜΕ δεν τις παρουσιάζει;

Τρίτεκνη
|

Χθες 4 μέρες μετά το άνοιγμα των γυμνασίων, μας ειδοποίησαν για κρούσμα στο σχολείο κι ότι το τμήμα μπαίνει καραντίνα...ελπίζω να τη βγάλουμε καθαρή αλλά έχω ένα παράπονο ζούμε σε κόκκινη περιοχή και η Υπουργός με την εμμονή της για ανοιχτά σχολεία δε μας προστάτεψε έχει αναλογιστεί το μερίδιο της ευθύνης της αν νοσήσουμε ; ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η΄ΟΡΦΑΝΑ;

Χρήστος
|

@Να μην στραγγαλίσουμε την εκπαίδευση...Δεν έχουμε μόνο αύξηση του ιικου φορτίου σε ασυμπτωματικους. Με βάση τα στοιχεία και τις ημερομηνίες η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων συνδέεται και με βάση τις δηλώσεις του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων και τη κινητικότητα που παρατηρήθηκε εξαιτίας του ανοίγματος αυτού. Όσον αφορά τους ασυμπτωματικους εδώ υφίσταται και ο μεγαλύτερος κίνδυνος γιατί οι ασυμπτωματικοί λειτουργούν με μεγαλύτερη χαλαρότητα και το μεταδίδουν σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Όσον αφορά τους αριθμούς με τα συμπτώματα ίωσης δεν μπορούμε να μένουμε μόνο σε ανθρώπους ηλικίας κάτω των 40 ετών αλλά και στους μεγαλύτερους από αυτούς και ιδίως στους ηλικιωμένους που πολλοί από αυτούς κόλλησαν ιό από τα παιδιά τους και τα ασυμπτωματικα εγγόνια τους. Όσον αφορά το κλείσιμο των παιδιών και των φοιτητών στα σπίτια μόνο κλείσιμο δεν παρατηρήθηκε την περίοδο που λειτουργούσε η τηλεκπαίδευση. Οι πλατείες ήταν γεμάτες από παιδιά που πήγαιναν με τους γονείς τους και έπαιζαν όλο το απόγευμα. Όσον αφορά τη κινητικότητα των μαθητών ιδίως τώρα που άνοιξαν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια; Πολλοί μαθητές χρησιμοποιούν τα λεωφορεία σε ώρες αιχμής πρωί και μεσημέρι και συνωστίζονται και συγχρωτιζονται μέσα σε λεωφορεία που είναι γεμάτα από κόσμο και ιδίως ηλικιωμένους ενώ είναι πάμπολλες οι περιπτώσεις που τα παιδιά μέσα στα λεωφορεία δεν φορούν καν τη μάσκα τους.

Να μην στραγγαλίσουμε την εκπαίδευση
|

Πώς είναι όλοι βέβαιοι για το πού, πότε και πώς μολύνθηκε ο κάθε ασθενής, και είναι τόσο έτοιμοι να κατηγορήσουν τα σχολεία;

Αν μιλήσουμε με αριθμούς, σε ένα έτος με πάνω από *64.000 καταγεγραμμένους φορείς* (τουλάχιστον τετραπλάσιοι οι πραγματικοί με συντηρητικές εκτιμήσεις) έχουν σημειωθεί *46 απώλειες* - 1 ηλικίας 16 ετών, και 45 ηλικίας 18 έως 40. Δηλαδή, στην Ελλάδα σημιώθηκαν πάνω από 300.000 περιστατικά της ίωσης και 46 απώλειες σε ηλικίες κάτω των 40 ετών από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι σήμερα.

Με βάση τα παραπάνω αδιαμφισβήτητα στοιχεία, σαφώς δεν δικαιολογείται κλείσιμο των μαθητών και των φοιτητών στα σπίτια και αποκλεισμός τους από την οργανωμένη φυσική διδασκαλία. Οι πειραματισμοί με την τηλεκπαίδευση να μη γίνουν βαρίδι για τους νέους.

«Μπορεί να έχουμε αύξηση ιικού φορτίου μεν, αλλά σε ασυμπτωματικούς, που δεν δημιουργούν πίεση στις κλίνες covid. Να μην στραγγαλίσουμε την οικονομική και κοινωνική ζωή.»

Δημήτρης
|

Αν οι ειδικοί θεωρούν οτι το κλείσιμο των σχολείων θα ελαχιστοποιήσει τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας, ας προτείνουν κλείσιμο. Αν όμως κλείσουν τα σχολεία και συνεχίσουν τα πάρκα και οι πλατείες να είναι γεμάτες απο παιδιά και ηλικιωμένους χωρίς μάσκες, ανθρώπους να κυκλοφορούν προκλητικά χωρίς μάσκες επίσης, σούπερ γεμάτο κόσμο με μάσκες στα πηγούνια ή με κασκόλ αντί για μάσκες, κόσμο με κατεβασμένες τις μάσκες γιατί κρατούν κύπελο ή τσιγάρο στο χέρι και γενικά να μην εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα, ενώ και η αστυνομία να κάνει ελέγχους μόνο σε μερικά κεντρικά σημεία, τότε θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό.

Καθηγητής
|

Όταν δεν συγκινείται το Υπουργείο από τον θάνατο 16χρονης μαθήτριας από Covid, τι να περιμένει κανείς...

Χρήστος
|

Βγαίνει η υπουργός και μιλάει στις 5 το απόγευμα και λέει ότι δεν υπάρχει θέμα συζήτησης στην αυριανή Επιτροπή των Λοιμοξιολογων για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Το θέμα όμως είναι ότι οι επιδημιολογοι που συνεδριάζουν σήμερα ξεκίνησαν τη συνεδρίαση τους λίγο μετά τις 6. Επομένως πως ξέρει το υπουργείο Παιδείας το τι θα συζητηθεί αύριο στην Επιτροπή χωρις να έχουν υπάρξει οι εισηγήσεις της σημερινής Επιτροπής; Άλλωστε και την περασμένη εβδομάδα τα ίδια έλεγε την Πέμπτη και την Παρασκευή έγινε ψηφοφορία για το τι θα γίνει τελικά με τα Γυμνάσια.
@Αρης... Όσον αφορά τα ψυχολογικά προβλήματα με την τηλεκπαίδευση και το κλείσιμο των παιδιών στα σπίτια, μόνο κλεισμένα δεν ήταν τα παιδιά στα σπίτια. Στη περιοχή που μένω όπου έχω μπροστά μου μεγάλη πλατεία μόλις τελείωνε η τηλεκπαίδευση και μέχρι το απόγευμα η Πλατεία γέμιζε από παιδιά που πήγαιναν και έπαιζαν μεταξύ τους συνοδεία των γονέων τους. Μόνο κλεισμένα στα σπίτια δεν ήταν τα παιδιά!!!!

ένας απλός εκπαιδευτικός
|

Προσλήψεις και επιπλέον αίθουσες για ανοιχτά σχολεία.
ή:
Η/Υ και γραφίδες για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
ή:
Οι μισοί μαθητές κάθε μέρα. (Όπως όταν είχαν ανοίξει μετά την 1η καραντίνα.)

ΕΠΙΛΕΞΤΕ.

Ελληνική Παιδεία
|

Γιατί επιτέλους κανείς δεν σκέφτεται την ψυχοσωματική ανάπτυξη και υγεία των παιδιών; Γιατί κανείς δε σκέφτεται τον αποκλεισμό πολλών παιδιών από την εκπαίδευση αν κλείσουν τα σχολεία; Από τη στιγμή που δεν έχουν προμηθευτεί laptop και tablet πάρα πολλά σχολεία στην Ελλάδα. Αλλά και αν προμηθευτούν όλοι οι μαθητές τον ανάλογο εξοπλισμό για τηλεκπαίδευση, γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι γίνεται ένα μάθημα σε εισαγωγικά; Γίνεται για να γίνεται;... Και το χάσμα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο ανάμεσα στις διαφορετικές κοινωνικές τάξεις που ανήκουν τα παιδιά, χωρίς να έχουν ίσα δικαιώματα με τα παιδιά των ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων. Τι να πω; Η ελληνική εκπαίδευση... έσβησε... Αφήστε τα σχολεία ανοιχτά! ... Όλα τα παιδιά έχουν ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση!...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ