Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Live : Οι αποφάσεις για τις "κόκκινες" περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν τα Λύκεια την άλλη εβδομάδα

Το esos συνδέθηκε διαδικτυακά με το υπουργείο Υγείας για να παρακολουθήσετε ζωντανά την ενημέρωση από τον Ν. Χαρδαλιά.
Δημοσίευση: 05/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το esos   συνδέθηκε διαδικτυακά  με το υπουργείο Υγείας για να παρακολουθήσετε ζωντανά την ενημέρωση από τον Ν. Χαρδαλιά.

Την εβδομάδα που διανύουμε δεν λειτούργησαν τα Λύκεια στις ακόλουθες 12 Περιφέρειες οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί “κόκκινες”:

α) η Περιφέρεια Αττικής, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων,

β) η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,

γ) η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,

δ) η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης,

ε) η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων,

στ) η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

ζ) ο Δήμος Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,

η) ο Δήμος Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,

θ) ο Δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,

ι) οι Δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,

ια) ο Δήμος Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και

ιβ) ο Δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σχόλια (26)

 
Πολίτης
07 Φεβ 2021 12:08

Θεωρώ ότι θα προχωρήσουν σε ένα αυστηρό lock down, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Μέχρι τότε απλά θα μας θυσιάζουν για να σπρώχνουν τον καιρό. Κανείς δεν πιστεύει ότι νοιάζονται για μας. Εάν νοιάζονταν έστω και λίγο, δεν θα αδιαφορούσαν για το χάλι στα ΜΜΜ και θα προσλάμβαναν ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Οι ανάγκες σε αυτούς τους δύο τομείς είναι πάγιες και διαρκείς. Οι δήθεν προσλήψεις στην υγεία, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, αφορούν ανανέωση και μετατροπές υφιστάμενων συμβάσεων. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήρθαν για τον λαό. Ήρθαν για να ξεριζωσουν οτιδήποτε δημόσιο και να το παραδόσουν βορρά στα ιδιωτικά συμφέροντα .

 
Μας ζαλίσατε
07 Φεβ 2021 11:34

Είτε μέσα είτε έξω, ο ιός μεταδίδεται. Σχολικές τάξεις και οικογένειες είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Η συγκέντρωση πολλών μέσα στα σχολεία αυξάνει την μετάδοση μέσα κι έξω από αυτά. Κοινή λογική, (όπως αγαπά να λέει τελευταία η άριστη υπουργός).

 
Οι ζωές μας δεν είναι παιχνίδι
07 Φεβ 2021 02:27

Πέρασα μια βόλτα από το γυμνάσιο του γιου μου, να δω τι γίνεται στο διάλειμα. Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΑΣΚΕΣ. Παρέες παρέες, ο ένας πάνω στον άλλον, μέτρα ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ. Κι όλα αυτά τα έχουν "προβλέψει" επισήμως οι εγκέφαλοι του υπουργείου, τάχα για να ξεκουράζονται από την μάσκα τα παιδιά. Πάνε καλά? Κι έχουν το θράσος να μας λένε ότι ο ιός δεν διασπείρεται στα σχολεία? Με ποιο δικαίωμα το υπουργείο μας εκθέτει σε τέτοιο κίνδυνο? Τα παιδιά δεν θα πάθουν τίποτα με την τηλεκπαίδευση. Έχουμε μια έκτακτη κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ας μην παίζουν εκεί στο υπουργείο με επικίνδυνες αποφάσεις. Οι ζωές μας δεν είναι παιχνίδι.

 
Προστασία ΟΛΗΣ της κοινωνίας το 2021
06 Φεβ 2021 22:02

Ούτε οι γονείς θα χαθούν ούτε οι οικογένειες όμως η καταστροφή θα έρθει με την εμμονή σε οριζόνται αναποτελεσματικά μέτρα.

@ επιπτώσεις
06 Φεβ 2021 20:32

Ευτυχώς, δεν έχουμε πόλεμο. Ούτε κόσμος πεθαίνει μαζικά στους δρόμους της Ευρώπης ούτε τα παιδιά και οι νέοι γεμίζουν κατά εκατοντάδες τα νοσοκομεία.

Ένα έτος πέρασε, τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν, οι φορείς διεθνώς πιθανότατα έχουν ξεπεράσει το μισο δισεκατομμύριο, αλλά οι απώλειες σε όλη την Ευρώπη είναι λιγότερες από 1 εκατομμύριο.

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα λιγότεροι από 1.000 άνθρωποι κάτω από 65 ετών, έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα.

Οι μαθητές, οι φοιτητές και οι οικογένειες ΔΕΝ κινδυνεύουν από τα σχολεία περισσότερο από ότι κινδυνεύουν από τα λεωφορεία ή τα σουπερμαρκετ. Σκεφτείτε όμως πόσες χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν πληγεί ευθέως από τον εγκλεισμό και τη διακοπή της εκπαίδευσης...

Οι εύπορες οικογένειες έχουν τη δυνατότητα ιδιωτικής ενισχυτικής διδασκαλίας, είτε με ανοιχτά είτε με κλειστά σχολεία. Τα λουκέτα παντού πλήττουν κυρίως τους πιο αδύναμους, τους εργαζόμενους και τα παιδιά από τα πιο χαμηλά οικονομικά στρώματα. Μιλάμε για ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ανθρώπους, πολύ περισσότερους ακόμη και από τις απώλειες σε όλη την ήπειρο!

Αυτό το τίμημα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και η κοινωνία επιτέλους θα αντιδράσει. Ας ξεκαθαρίσουν όλοι τις προτεραιότητές τους και να συζητήσουμε πώς θα επιζήσει την επόμενη διετία η Ελλάδα, χωρίς να επικρατήσουν οι ακραίοι περιορισμοί σε όλους τους τομείς.

 
Όχι στην άρνηση της πραγματικότητας
06 Φεβ 2021 21:45

Τα σχολεία διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα, δεν οδηγούν τη διάδοση της ασθένειας - οι φορείς αυξήθηκαν λόγω άλλων παραγόντων.

Παραλογισμός η άρνηση της πραγματικότητας και η καταφυγή σε εύκολα συμπεράσματα, ενάντια στα επιστημονικά δεδομένα. Μην ξεχνάτε, σαν ανθρώπους, ατομικά, εύκολα μας κυριεύει το ένστικτο του φόβου όμως αν δράσουμε συλλογικά βάσει αυτού τότε έρχεται η πραγματική καταστροφή για μια κοινωνία.

Είναι σαν το σβήσιμο μιας πυρκαγιάς: Αποτελεσματική αντίδραση δεν είναι να ξοδεύουμε το νερό μας ρίχνοντας το χωρίς σχέδιο στις φλόγες, αλλά στοχευμένα στη βάση της για να τη σβήσουμε.

@ Θα τρελαθουμε τελείως
06 Φεβ 2021 20:35

Διαβάστε τις χθεσινές δηλώσεις της κ.Παπαευαγγέλου. Τα σχολεία είναι ανοιχτά εδώ και δύο εβδομάδες - δε σχετίζονται με την αύξηση των φορέων.

@ ΚΑΝΕΝΑΣ εκπαιδευτικός δεν θέλει το κλείσιμο, αλλά ΑΣΦΑΛΕΙΑ
06 Φεβ 2021 20:42

Τα δεδομένα είναι σαφή: Δε συνδέονται τα κρούσματα με τα Δημοτικά Σχολεία, γι'αυτό και είναι τα τελευταία που κλείνουν και τα πρώτα που ανοίγουν.

Διαβάστε: An evidence summary of Paediatric COVID-19.

Να απαιτήσουμε ΟΛΟΙ μαζί τα ΟΡΘΑ μέτρα, αντί να βολευτούμε με το "λουκέτο" το οποίο ΔΕ θα βελτιώσει στο ελάχιστο την υγειονομική εικόνα και αντιθέτως θα βλάψει πολλαπλάσια τα παιδιά, τις οικογένειες και όλη την κοινωνία.

 
ΚΑΝΕΝΑΣ εκπαιδευτικός δεν θέλει το κλείσιμο, αλλά ΑΣΦΑΛΕΙΑ
06 Φεβ 2021 20:42

Κανένας εκπαιδευτικός δεν υποστήριξε το κλείσιμο των σχολικών μονάδων. Άλλωστε όλοι έκαναν διαδικτυακώς τα μαθήματά τους ως όφειλαν.
Το να αφήνεις όμως τα σχολεία σε τέτοιες συνθήκες με μοναδικό οχυρό το άνοιξε κλείσε παράθυρα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ. Σπάστε τα τμήματα, εκ περιτροπής, εναλλαγή με τηλεκπαίδευση. Και αν ήταν ελλιπή τα τεστ μέσα στις γιορτές θα γινόταν τόσο μοιραία η εκτόξευση με το άνοιγμα; Όλα "τυχαία"; Ποιον εκπροσωπείτε θα μας πείτε; Ποια είναι η τεκμηρίωση; Οι έρευνες και τα δεδομένα ΑΛΛΑ δείχνουν.
Η διασπορά οφείλεται μαζί με τα σχολεία και τις μετακινήσεις όλων. Έχει καταντήσει κοροϊδία και γραφικότητα το στα σχολεία δε κολλάει.

 
Θα τρελαθουμε τελείως
06 Φεβ 2021 20:35

"Τα σχολεία ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν είναι ο καταλύτης της συγκεκριμένης ασθένειας, απλώς υπάρχουν μέσα στην κάθε κοινότητα. "
ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ;;; Τα σχολεία εκτόξευσαν τα κρούσματα, 2 βδομάδες μετά άρχισε η εκθετική αύξηση, ακόμη να το καταλάβεις; Τι προτείνεις εσύ; Να πεθάνουμε όλοι γιατί εσύ δεν έχεις που να αφήσεις το παιδί σου;
Σε σχολικές μονάδες τμήματα κλείνουν, τα μισά κρούσματα δεν αναφέρονται καν από γονείς μη "στιγματιστεί" το παιδί τους και η ιχνηλάτηση είναι μηδαμινή.

 
επιπτώσεις
06 Φεβ 2021 20:32

Επιπτώσεις στην ψυχολογία των παιδιών ε; Επιπτώσεις να δείτε όταν τα παιδιά θα σπέρνουν τον ιό και θα χάνουν ΓΟΝΕΙΣ και ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ!
Πείτε πως άλλο είναι το πρόβλημα (χρηματοδότηση ιδιωτικών σχολείων & πάρκινγκ παιδιών) και αφήστε τα αυτά

 
Η διασπορά του πανικού
06 Φεβ 2021 19:43

Οι πολίτες να κρίνουν με βάση τα αντικειμενικά δεδομένα και τις αναλύσεις των ειδικών, όχι τις πανικόβλητες κραυγές που μεγεθύνονται από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο.

Τα παιδιά μπορούν να είναι φορείς αλλά αυτό ΔΕΝ επηρεάζει την εξέλιξη του φαινομένου - αυτό έχει ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ.

Επιτέλους, δε ζούμε στη ζούγκλα, είμαστε οργανωμένη κοινωνία και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δε θα θυσιάσουμε την εκπαίδευση και τους νέους μας στον βωμό της υστερίας.

Η Ελλάδα θα έχει συνέχεια και μέλλον και το 2022 και το 2025 σε πείσμα ορισμένων που φέρνουν την καταστροφή και κατηγορούν τα σχολεία για την έλλειψη μέτρων.

@ Λιτσα
06 Φεβ 2021 19:15

Πόσα παιδιά πια νοσηλεύονται στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία; Έχετε στοιχεία ή απλώς "γράφουμε ό,τι ακούσαμε στη γειτονιά"; Παχιά λόγια, ισχνά επιχειρήματα, έχει γίνει η νόρμα...

Τα παιδιά θα κολλήσουν και από τους γονείς και τους συγγενείς που συνωστίζονται στους χώρους εργασίας και στα ΜΜΜ, λογικό είναι. Δεν απειλούνται άμεσα από τον ιό ούτε οι οικογένειες ούτε οι ανήλικοι μαθητές.

 
Λιτσα
06 Φεβ 2021 19:15

Τα σχολεία της Γαλλίας, Γερμανίας κ.τ.λ
έχουν τάξεις μεγάλες και άλλες υποδομές γενικά, στο σχολείο που πάνε τα δικά μου παιδιά οι τάξεις είναι 4 επι 3 για 15 και 17 παιδιά !! Σαρδέλες τα παιδιά.... αλλά μην φοβάστε μέτρα.. αποστάσεις και ολα καλά!
Δεν κολλάει στα παιδιά... Ανοιχτά σχολεία γιατί να κλείσουμε;
Τι μας νοιάζει αν δεν ειναι το δικο μου παιδί;
Τι και αν έχουν αυξηθεί τα παιδιά που κολλάνε και είναι στα νοσοκομεια;
Που κολλάνε τους γονείς και μπαίνουν στη ΜΕΘ η ο άντρας ή η γυναίκα;
Αν δεν είναι στο σπίτι μάς λέμε μεγάλα λόγια αυτό ξέρω εγώ!!

 
Ανοιχτά πανεπιστήμια και σχολεία
06 Φεβ 2021 14:17

Διαβάστε τις ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ διεθνών *ειδικών* επιστημόνων και μη βγάζετε εύκολα συμπεράσματα παρασυρμένοι από το κλίμα που καλλιεργείται λόγω πανικού.

Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ακολουθούν, δεν οδηγούν τη διασπορά. Είναι απαραίτητο να μείνουν ανοιχτά γιατί αποτελούν πυλώνα της κοινωνίας, αυτό θα γίνει κατανοητό τους επόμενους μήνες και μετά το 2022.

@ Αντώνης
06 Φεβ 2021 10:37

Είναι στρουθοκαμηλισμός να λέμε ότι τα σχολεία δεν επιβαρύνουν την κατάσταση. Ακόμη και τα δημοτικά, με την κινητικότητα που δημιουργούν επιβαρύνουν πολύ περισσότερο από το click away.

Δεν καταλαβαίνω πως σε ένα μαγαζί δεν δεχόμαστε 2 άτομα σε ένα χώρο 30 τμ. για λίγα λεπτά, ενώ στο σχολείο δεχόμαστε 25 δεκαοχτάχρονους σε 30 τμ. επί 7 ώρες...

 
Αντώνης
06 Φεβ 2021 10:37

Είναι στρουθοκαμηλισμός να λέμε ότι τα σχολεία δεν επιβαρύνουν την κατάσταση. Ακόμη και τα δημοτικά, με την κινητικότητα που δημιουργούν επιβαρύνουν πολύ περισσότερο από το click away.
Δεν καταλαβαίνω πως σε ένα μαγαζί δεν δεχόμαστε 2 άτομα σε ένα χώρο 30 τμ. για λίγα λεπτά, ενώ στο σχολείο δεχόμαστε 25 δεκαοχτάχρονους σε 30 τμ. επί 7 ώρες...

 
Καθηγητές Επιδημιολογίας και κοινή λογική
06 Φεβ 2021 02:07

Η "απότομη" αύξηση των φορεών οφείλεται σε ελλιπή επιτήρηση την περίοδο των εορτών, όταν με τους ελάχιστους ελέγχους "ξαφνικά" μειώθηκαν τα περιστατικά σε 400 και 500, και στη λειτουργία της αγοράς τις τελευταίες ημέρες λόγω μετακινήσεων προσωπικού και πελατών.

Τα σχολεία ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν είναι ο καταλύτης της συγκεκριμένης ασθένειας, απλώς υπάρχουν μέσα στην κάθε κοινότητα. Το λογικό είναι να παραμείνουν ανοιχτά εξαιτίας της κρίσιμης υπηρεσίας που προσφέρουν.

Ο κ. Εξαδάχτυλος έχει ειδικότητα Πλαστικής Χειρουργικής και φυσικά τα συμπεράσματα για τη διασπορά ενός ιού δεν είναι ποτέ "απλά μαθηματικά". Είναι και θέμα τυχαιότητας - δείτε τη διαφορά στη Γερμανία και τη Δανία, που εμφανίζουν πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με Γαλλία, Ελβετία και Βέλγιο.

@ Σχολιαστής
05 Φεβ 2021 20:34

Ειδικός δεν είμαι.... Βλέπω αύξηση κρουσμάτων με άνοιγμα σχολείων.

@ Κατερινα
05 Φεβ 2021 21:06

 
ΜΜ
05 Φεβ 2021 22:54

Με τα ειδικά σχολεία τι θα γίνει στην Αχαΐα;

 
Προστασία της Δημόσιας Παιδείας
05 Φεβ 2021 22:29

Να μιλήσουν ξεκάθαρα όσοι υποστηρίζουν κλειστές τάξεις ότι δεν ενδιαφέρονται για τους χιλιάδες αδύναμους μαθητές που μοιραία θα υστερούν.

Ποιες οι προτεραιότητες όλων; Θα προασπίσουμε το αγαθό της Δημόσιας Παιδείας απαιτώντας μέτρα ώστε να παραμείνει προσβάσιμο για όλους;

 
Σχολεία ως βασική υπηρεσία
05 Φεβ 2021 22:27

Ακριβώς επείδη πρέπει να προλάβουμε την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ της Δημόσιας Εκπαίδευσης δεν πρέπει να επικρατήσει ο πανικός αλλά η σύνεση.

Πουθενά στην Ευρώπη δεν έχουν αποκλείσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα τους μαθητές και φοιτητές από την οργανωμένη διδασκαλία, ακριβώς γιατί αναγνωρίζουν ότι το κόστος θα είναι ακόμα μεγαλύτερο για την κοινωνία. Δε θα πληρώσουν οι μαθητές και οι φοιτητές άλλη μια κρίσης, αυτό είναι απαράδεκτο.

Ας το καταλάβουν όλοι: Τα σχολεία είναι ΒΑΣΙΚΗ υπηρεσία. Όπως δεν κλείνουν τα νοσοκομεία ή τα κέντρα υγείας έτσι δεν κλείνουν και τα σχολεία.

Λύσεις θα βρεθούν μόλις όλοι σταματήσουν να προφασίζονται αδυναμία αντίδρασης και παρθούν τα αναγκαία μέτρα - από τον περασμένο Μάρτιο, υπήρχε άπλετος χρόνος για προετοιμασία και υλοποίηση εναλλακτικών.

 
Κατερινα
05 Φεβ 2021 21:06

Επειδή αναφέρεστε στα σχολεία της Γερμανίας ότι τα δημοτικά θα ανοίξουν ας είχαμε τις υποδομές(αίθουσες-βοηθητικό προσωπικό-δυνατότητα μείωσης αριθμών στις τάξεις) και κανείς δεν θα έλεγε το αντίθετο. Φαίνεται ότι δεν έχετε επίγνωση πώς είναι τα δημόσια σχολεία. Αν έχουν κρατηθεί, έχουν κρατηθεί από το φιλότιμο των εκπαιδευτικών να είναι πάνω καταπάνω στα παιδιά για την τήρηση των μέτρων. Αλλα δεν μπορούμε και να τα βάλουμε και με τον ιο. Λίγο άνισος ο αγώνας... Σε καμιά μα σε καμιά δημόσια υπηρεσία,αλλά ούτε και σε ιδιωτικό τομέα δεν είναι τόσα άτομα σε τόσους μικρούς χώρους. Εμείς πρέπει να είμαστε; Από πού και ως που; 23 παιδιά σημαίνει ότι έρχεσαι μόνιμα σε επαφή με είκοσι τρεις οικογένειες . Που η κάθε οικογένεια δεν θα έχει επαφή έστω με δυο άλλες; Απλά μαθηματικά που λέει και ο Εξαδάκτυλος. .....Το ΄καθε νοσοκομείο Παίδων σημειώνει αύξηση εισαγωγών μαθητών. Το λένε οι ίδιοι οι γιατροί. Από την άλλη έχουμε την τηλεκπαίδευση. Δεν λένε ότι είναι πετυχημένη; Ε τότε; Περίσσεψαν εμβόλια , μιας και δεν πιάνουν πάνω από την ηλικία των 65. Γιατί δεν προηγήθηκαν οι εκπαιδευτικοί; Οι περισσότεροι μεταξύ 60-64 είναι ήδη συνταξιούχοι και μπορούν να απομονωθούν. Εδώ μιλάμε για μάχιμους. Αλλά τι κάθομαι και γράφω; Την άλλη Παρασκευή : " Τα δεδομένα άλλαξαν και τα κλείνουμε". Εύχομαι μόνο να μην πληρώσουμε ακριβά αυτήν την παράταση....

 
Σχολιαστής
05 Φεβ 2021 20:34

Ειδικός δεν είμαι.... Βλέπω αύξηση κρουσμάτων με άνοιγμα σχολείων... Ο Θεός να βάλει το χέρι του... Όπως έλεγαν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι :Κάλλιο το προλαμβανειν πάρα το θεραπευειν....

 
ΣαρΑ
05 Φεβ 2021 20:31

Τα σχολεία έπρεπε να τα κλείσουν τόσα παιδιά νοσηλεύονται δε το βλέπουν οι γονείς θα ξεσηκωθουν θα αρχίσουν να μη στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο αν είναι δυνατόν

 
Νίκος
05 Φεβ 2021 18:52

Φαίνεται πλέον ότι εκτός των αρνητών του κορονοϊού, υπάρχουν και οι αρνητές του κορονοϊού μόνο στα σχολεία..... Η πραγματικότητα σε λίγες εβδομάδες ή και ημέρες θα απαντήσει. Προς τί λοιπόν όλα αυτά; Ουδείς άτρωτος. Απέναντι είναι ασθένεια που προκαλεί πνευμονία. Η προστασία της ζωής είναι το υπέρτατο αγαθό. Τα υπόλοιπα είναι λόγια αρνητών του κορονοϊού είτε γενικά είτε μόνο στο χώρο των σχολείων.

 
Ελλάδα το 2030
05 Φεβ 2021 18:48

Λύση ΔΕΝ είναι τα κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια επί ΜΗΝΕΣ. Αν όλοι συμφωνήσουμε σε αυτό θα βρεθεί τρόπος να πιεστεί και το κράτος να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Χωρίς εξοπλισμό πώς θα γίνει τηλεκπαίδευση; Χωρίς κατάλληλο υλικό πώς προχωρούν τα μαθήματα; Όλα αυτά τα κενά που συσσωρεύονται δε θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας τον Ιούνιο, θα μεταφερθούν ως "βαρίδια" τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Ο χρόνος στην Δημόσια Εκπαίδευση δεν επεκτείνεται στο άπειρο: 1 στα 6 χρόνια Γυμνασίου και Λυκείου, 1 στα 4 χρόνια Πανεπιστημίου χαμένα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ως κόστος.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την αβελτηρία του Υπουργείου Παιδείας και προτιμούν να θυσιαστούν παιδιά και οι νέοι, δεκάδες χιλιάδες μαθητές και φοιτητές, καθώς και εκατομμύρια εργαζόμενοι κάτω των 50 ετών με τη συνέχιση των παράλογων και -το πιο σημαντικό- αναποτελεσματικών οριζόντια μέτρων.

Άξιο απορίας τι είδους χώρα θα είναι η Ελλάδα το 2030 αν ακολουθήσουμε αυτό το επικίνδυνο μονοπάτι...

@ Καθηγητης
05 Φεβ 2021 18:37

Την περίοδο των εορτών δεν υπήρχε επιτήρηση, δεν έφτασαν ξαφνικά οι φορείς σε τετραψήφια νούμερα - απλώς ποτέ δεν υποχώρησε ο ιός.

Μην κατηγορείτε τα σχολεία χωρίς τεκμηρίωση, μη συντηρείται το φοβικό κλίμα που έχει παραλύσει μια ολόκληρη κοινωνία και είναι πολύ πιο επικίνδυνο από τον οποιοδήποτε ιό.

 
Καθηγητης
05 Φεβ 2021 18:37

Αναφέρεστε σε Γαλλία, Γερμανία με απλά νούμερα και λίστες απαγορευσεων και παρά βλέπετε την κυριότερη συνισταμένη : ότι δηλαδή οι χώρες αυτές έχουν λύσει το κτιριακο από τη δεκαετία του 60. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία τους έχουν μεγάλες αίθουσες, μονά θρανία και βοηθητικούς χώρους. Λειτουργούν, και βέβαια λειτουργούν, αλλά με τήρηση αποστάσεων, αραίωση μαθητών και διευκόλυνση στα ωράρια. Συγκρίνετε ανόμοια μεγέθη όταν συγκρίνετε με τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα. Ας μη μιλήσουμε και για εξοπλισμό....

 
Εκτίμηση μακροπρόθεσμων επιπτώσεων
05 Φεβ 2021 18:35

Οι απώλειες στην Ευρώπη δε συνδέονται με τα σχολεία, που λειτουργούν από τον Σεπτέμβριο και προσφέρουν πολύτιμη υπηρεσία σε όλη την κοινωνία, αλλά με τις καιρικές συνθήκες και την ανοιχτή οικονομία.

Επιτέλους, ας διαβάσουν όλοι τα στοιχεία και ας πάψουν να διαδίδουν ανακρίβειες: Αναζητήστε τις πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου επιστήμονα του WHO (Dr M. Rya).

Keeping our children at school has massive benefits. We need to sustain the education sector. Is the school driving the [epidemic]? Probably not. Deal with the community risk, and then you can deal with the residual risk in the schools

Η διαφορά με την Ελλάδα είναι ότι δεν έχει επικρατήσει ο πανικός που μαζί με την εκπαίδευση θα καταστρέψει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, όλων των ηλικιών, από το 2021 μέχρι το 2015.

@ Λοιμοξιολόγος
05 Φεβ 2021 17:14

Δημόσιες δηλώσεις Έλληνα καθηγητή (Θ. Λύτρα): Το ότι αυξάνουν ελαφρώς τα κρούσματα σε παιδιά, με αποτέλεσμα να κλείνουν προληπτικά σχολικές τάξεις, μπορεί ρεαλιστικά να οφείλεται:
-- είτε σε μετάδοση εντός του σχολείου, από παιδί σε παιδί
-- είτε σε μετάδοση εντός της οικίας, από γονείς σε παιδιά

Να συμφωνήσουμε κατ'αρχην ότι και τα δύο είναι υπαρκτά ενδεχόμενα, και μόνο η αύξηση του αριθμού των τάξεων που κλείνουν δε μας βοηθάει να διακρίνουμε μεταξύ των δύο;

Αφήνω για άλλη φορά το ποιό από τα δύο "δείχνουν" τα επιδημιολογικά δεδομένα...

 
Στην γαλλία ελέγχουν ΟΛΟΥΣ τους μαθητές.
05 Φεβ 2021 18:33

Στην Γαλλία, για να μείνουν ανοικτά τα σχολεία, ελέγχουν ΟΛΟΥΣ τους μαθητές.

 
Λοιμοξιολόγος
05 Φεβ 2021 17:14

@Γαλλία και Ισπανία και Γερμανία

Σε αυτές τις χώρες αναφέρεστε?

Γαλλία 78.000 νεκροί
Γερμανία 61.000 νεκροί
Ισπανία 61.000 νεκροί

Έχετε δίκιο συνεχίζουν κανονικά την αύξηση των ... θυμάτων

 
Γαλλία και Ισπανία και Γερμανία
04 Φεβ 2021 23:48

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας δήλωσε πως η κατάσταση παραμένει εύθραυστη στη χώρα, όμως προς το παρόν δεν υπάρχει ανάγκη για την επιβολή ενός νέου καθολικού λοκντάουν.

Στη Γερμανία επίσης διάφορα κρατίδια θα ανοίξουν τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία μέσα στον Φεβρουάριο, ενώ ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για τους μαθητές του Abitur.

Ισπανία, συνεχίζει κανονικά χωρίς αλλαγές.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.