Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Τηλεδιασκέψεις με όλους τους Διευθυντές Σχολείων για την εφαρμογή εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης

Υπ. Παιδείας: Η συμμετοχή όλων των Δ/ντών Σχολικών Μονάδων είναι απαραίτητη για την προετοιμασία της εισαγωγής και εφαρμογής του συστήματος στις σχολικές μονάδες της χώρας.
Δημοσίευση: 04/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις με εισηγητές στελέχη του ΙΕΠ υπό την εποπτεία των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης,ξεκινά τη Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας  ,με σκοπό την ενημέρωση των Διευθυντών των σχολικών μονάδων σχετικά με την έναρξη εφαρμογής του συστήματος "Συλλογικού προγραμματισμού, εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων”.

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει σε σχετικό έγγραφο ότι η  συμμετοχή όλων των Δ/ντών Σχολικών Μονάδων είναι απαραίτητη για την προετοιμασία της εισαγωγής και εφαρμογής του συστήματος στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Ειδικότερα    το Πρόγραμμα των ενημερωτικών συναντήσεων έχει ως εξής: 

Πατήστε εδω για να δείτε τις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων

Απεργία-αποχή

Στο μεταξύ απεργία-αποχή από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4692/2020 (ΦΕΚ 12 Ιουνίου 2020) καθώς και από την Υπουργική Απόφαση «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο» , κήρυξε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ).

Η ΔΟΕ καλεί  επιπλέον:

•    Όλα τα σωματεία να πάρουν μέτρα για την υλοποίηση της απόφασης για την απεργία - αποχή. Να οργανώσουν με όλα τα μέσα την ενημέρωση συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας για τους πραγματικούς στόχους της επιχειρούμενης «αξιολόγησης».

•    Τους Συλλόγους Διδασκόντων να συμμετέχουν στην απεργία – αποχή της Δ.Ο.Ε. (θα σταλούν αναλυτικές οδηγίες τις επόμενες μέρες εξειδικεύοντας τις νομικές ενέργειες σε συνεργασία με τη νομική μας σύμβουλο και θα πρέπει να ακολουθηθούν π.χ. αναλυτικά βήματα ή/και πρακτικά συλλόγου διδασκόντων κλπ.) και με βάση αυτή την απόφαση,  να μην προχωρήσουν σε καμία διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της Υ.Α. (ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, συγκρότηση ομάδων δράσης, συνεδρίαση για τη σύνταξη έκθεσης «Εσωτερικής και Εξωτερικής Αξιολόγησης»).

•    Ειδικά η ΔΟΕ καλει  τα στελέχη εκπαίδευσης (Διευθυντές σχολείων, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κ.τ.λ.) να συνταχθούν με την απόφαση του κλάδου συμμετέχοντας στην απεργία – αποχή.

Σχόλια (23)

 
Symeon
07 Φεβ 2021 11:09

Ας επανδρώσουν ή να παρέχουν στα πολυδύναμα σχολεία :
ένα Γραμματέα, ένα γενικών καθηκόντων, τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (λάπτοπ, projectorς, θρανία), το ΠΣΔ να παρέχει 100 mbps στο σχολικό δίκτυο μέσω cosmote, η συντήρηση σχολείων να γίνεται στα σοβαρά, το ΚΤΥΠ όταν αιτείσαι 20 καρέκλες και 10 θρανία να μην σου στέλνει 12 καρέκλες μόνο, (τι να τις κάνεις χωρίς θρανία;), η τακτική επιχορήγηση του κράτους να επανέλθει σε ποσά όπως πριν 10 χρόνια (2000 ευρώ ανά μήνα σε 12/θέσιο), μόνιμη καθαρίστρια σε πρωινό ωράριο (σημαντικό), ένα τεχνικό - υπάλληλο του Δήμου για να επιδιορθώνει στα σχολεία τα προβλήματα ίντερνετ - δικτύου και ....αφού διαγράψει από το νόμο που θα καταθέσει το υπουργείο την υποχρέωση της ανακοινώσης των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των σχολείων στην ιστοσελίδα (δηλ. η πιστοποίηση του καλού σχολείου;), γιατί αν δεν το κάνει θα δημιουργηθεί μια φανερή ανισότητα στα σχολεία ανά συνοικία, ανά περιφέρεια, και θα διαλέγουν οι γονείς σε πιο ονομαστό σχολείο θα στείλουν τα παιδιά τους.
Τότε και μόνο τότε, ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ, θα πρέπει να έρθει η αξιολόγηση .... δηλαδή να απαιτηθεί από το υπουργείο. Μέχρι τότε ο εκπαιδευτικός θα κλειδώνει και θα ξεκλειδώνει την είσοδο, θα σηκώνει τα τηλέφωνα, θα συνοδεύει μαθητές που αποχωρούν γιατί αρρώστησαν ή κτύπησαν, θα μεριμνά για τις επιδιορθώσεις, συντηρήσεις, άναμα καλοριφέρ, δωρεές για εξοπλισμό (λαπτοπ, Η/Υ, γραφεία, A/C) από τράπεζες, εταιρείες ή εφοπλιστές, συλλόγους Γονέων.
Όλα τα παραπάνω υπάρχουν πράγματι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης; Δεν νομίζω.
Το υπουργείο μας αναφέρει από τις 32 χώρες στις 26 εφαρμόζεται η αξιολόγηση.
Αν ναι, τι είδους αξιολόγηση έχουν? Να αναφερθεί...σε συγκεκριμένες χώρες (Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Ρωσία)
Πως αξιολογούν τα στελέχη?
Τι μισθό έχουν?
Ας βοηθήσει σε αυτό η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ... Ας κάνουν συγκρίσεις και προτάσεις... Να μάθουμε και μεις που δεν ξέρουμε....
Έτσι θα φανεί και η διαφορά απόψεων και τι πραγματικά επιδιώκει το υπουργείο και τι οι συνδικαλιστές, που τελικά αποφεύγουν προτάσεις προς εφαρμογή, αλλά μόνο αναφέρουν προβλήματα και θέματα που θα προκύψουν μέσα από ένα προβληματικό νόμο - που το υπουργείο θα εφαρμόσει ......
Αποτέλεσμα ..... ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ.....
ΕΤΣΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑΣΙΜΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ.
Τελικά τι επιδιώκουμε;

 
ph
06 Φεβ 2021 09:29

Όπως λέει και η ΔΟΕ (δεν έχω δει ακόμη τις διαγραφές αιρετών που δεν παραιτήθηκαν, δηλ. σχεδόν όλων) πρέπει να κάνουμε απεργία - αποχή. Άρα εννοεί περικοπή μισθού τις μέρες που πρέπει να συγκεντρωθούμε.
Προσθέτει να και απόφαση του Συλ. Διδ. για μη εφαρμογή νόμου. Είναι δυνατόν?
Τότε να αποφασίζουμε να μην κάνουμε εφημερίες ,να σχολάμε νωρίτερα ή να ξεκινάει το μάθημα π.χ. στις 11.00 κ.λ.π.

 
Δασκάλα
05 Φεβ 2021 23:08

Είναι τόσο απαραίτητη η παρουσία των διευθυντών και τόσο σημαντικό το ζήτημα που θα συζητηθεί που οι ενημερωτικές συναντήσεις γίνονται, υπό την εποπτεία, μάλιστα, των Περιφερειακών Διευθυντών, εκτός του εργασιακού ωραρίου !!!!! Απροκάλυπτα, αίσχος!

 
Ηττημένος
05 Φεβ 2021 23:03

Ο δάσκαλος κοίταξε το καθρέφτη και είδε σκυμμένο κεφάλι, απογοήτευση, αδυναμία αντίδρασης, ναι σε όλα. Η εικόνα του σίγουρα θα χαροποιεί την κυρία υπουργό αφού θα έχει έναν ηττημένο να διδάξει τη νέα γενιά με ότι του σερβίρει η ίδια και όσοι τη διαδεχθούν. Είναι αλήθεια; και αν ναι, θα το επιτρέψουμε; Αυτό οφείλουμε στα παιδιά μας;

 
Ελένη
05 Φεβ 2021 20:13

Τι να αξιολογήσουμε πρώτα πρώτα; Τα χάλια των παμπάλαιων σχολικών κτηρίων του 1910; Τα απαρχαιωμένα ή ανύπαρκτα εργαστήρια Η/Υ; Τις τάξεις κλουβιά ή προκάτ; Όχι, κυρία υπουργέ της δικαιοσύνης, που δεν έχετε ιδέα τι πάει να πει εκπαίδευση... Θα αξιολογήσουμε εσάς και τη δεξιά κυβέρνησή σας!

 
Μια πρόβλεψη
05 Φεβ 2021 16:50

Μην απορησετε αν στον επόμενο ΑΣΕΠ, οπότε γίνει, καθώς και στις προκηρύξεις αναπληρωτών μείνουν κενές θέσεις. Ενα από τα πιο ωραία επαγγέλματα από τη φύση του, πάνε να το κάνουν ροντέο.
Ή λύση ποια θα είναι μετά; Αυτό που πρότεινε ο βουλευτής ΝΔ των Κυκλάδων. Αντιο εκπαιδευτικοί και τηλεκπαιδευση παντού.

 
κΩΣΤΑς
05 Φεβ 2021 15:57

Όποιος δε μπορεί, να παραιτηθεί.
Με το ζόρι σας διόρισαν ;

 
ΠΕ86
05 Φεβ 2021 15:31

Ο κόσμος χάνεται και η κ. Υπουργός αρμενίζει στο πέλαγος των εμμονών της.

 
M
05 Φεβ 2021 12:27

Δεν θα έπρεπε να πληρωθούμε για όλα αυτά;αντε γιατί πολλα ανεχτήκαμε...όλα τζάμπα!και εμείς σε όλα ναι με σκυμμένο το κεφάλι!

 
ΟΧΙ στον αυταρχισμό του υπ. παιδείας
05 Φεβ 2021 12:04

ΟΧΙ στον αυταρχισμό του υπ. παιδείας!

Η ΔΟΕ είναι αντίθετη με την ψευτοαξιολόγηση- χειραγώγηση.

Όλα έχουν διαλυθεί, όλα υπολειτουργούν κι όμως η εμμονή με την αυταρχική αξιολόγηση σχολικής μονάδας κι εκπαιδευτικών του υπ. παιδείας είναι άκαμπτη.

Τι να αξιολογήσουμε; την Webex;; ή την εχθρική στάση απέναντι στους εκπαιδευτικούς που προσφέρουν τα μεγιστα ?

Οι διευθυντές οφείλουν να συμπορευτούν με την απόφαση της ΔΟΕ...

Η ΟΛΜΕ για άλλη μια φορά μένει έκθετη!!

 
Τσίρκο
05 Φεβ 2021 09:46

Τι θα πει "συνεδριάζουν με ποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο"? Όμιλοι, συνδιδασκαλίες, παρουσιάσεις κλπ, όλα για το θεαθήναι. Θα μας φάει η φιγούρα και θα χαθεί η ουσία. Να βάλουμε και μαζορέτες.

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
05 Φεβ 2021 09:04

Πραγματικα, η πιο κατάλληλη εποχή για όλα αυτά!
Όσοι ζήσουμε, θα κάνουμε αυτοαξιολόγηση..

 
Γιώργος Ν.
05 Φεβ 2021 08:50

Η αυτοαξιολόγηση υπήρχε άτυπα και εφαρμόζονταν με την αποστολή προγραμματισμού και την αποτίμηση στο τέλος. Μη το κάνουμε θέμα . Το όχι σε όλα μας φέρνει όλα και πιο δύσκολα μέτρα. Δε μπορεί να μην αξιολογείται έστω και light όπως αυτή εδώ η αξιολόγηση χωρίς επιπτώσεις επι της ουσίας, σήμερα. Εμείς αξιολογούμε αλλά δε θελουμε να αξιολογηθούνε. Δε στέκει. Μην το κάνουμε θέμα. Είναι εις βάρος μας.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
05 Φεβ 2021 08:03

Αυτή η μπακαλίστική λογική περί ωραρίου μας εκθέτει στην κοινωνία ως εκπαιδευτικούς ανεπανόρθωτα. Ευτυχώς δεν την έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί....

 
foros1
05 Φεβ 2021 07:58

Η αντιπάθεια προς τους υπευθύνους του Παιδείας, γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα. Η αντίδραση στις επόμενες κάλπες θα είναι τεράστια, εξαιτίας του. Κρίμα, γιατί σε όλα τα άλλα υπουργεία τα πάνε λιγότερο ή περισσότερο ικανοποιητικά.
Με εξαίρεση την αναγκαιότητα φύλαξης με κάποιο τρόπο των ΑΕΙ, όλα τα άλλα είναι άκαιρα έως απαραδεκτα. Γιατί άραγε τόση ανοχή και ασυλία?

 
ERT
05 Φεβ 2021 01:12

Απεργία-αποχή χωρίς περικοπές και πειθαρχικές/ποινικές κυρώσεις; ΜΩΡΕ ΜΠΡΑΒΟ ΔΟΕ, δεν σας είχα για τόσο έξυπνους....

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
05 Φεβ 2021 00:08

Μέσα σε ένα περιβάλλον που καθημερινά γίνεται και πιο απειλητικό και τα σχολεία ανά πάσα στιγμή διατρέχουν τον κίνδυνο να ξανακλείσουν και μάλιστα για απροσδιόριστο διάστημα, το υπουργείο συνεχίζει να αιθεροβατεί σε άλλους γαλαξίες και να αγνοεί επιδεικτικά τη σκληρή πραγματικότητα επιμένοντας στις ανεκδιήγητες εμμονές του. Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε. Ο ένας εφιάλτης πάνω στον άλλο. Έλεος πια! Άνθρωποι είμαστε. Όχι άλλη πίεση. Δεν έχετε ανθρώπινα αισθήματα εσεις;

 
Ελεύθερος Άνθρωπος
05 Φεβ 2021 00:01

Το καπέλωμα, δεξιόθεν & αριστερόθεν ποτέ δεν μου άρεζε! Ο καθένας, ας αποφασίσει αν θα συμμετέχει ή όχι στην εσωτερική αξιολόγηση, επωμιζόμενος τις ευθύνες του! Όχι "τζάμπα μάγκες" -

 
Apodomisi
04 Φεβ 2021 23:25

Εδώ ο κόσμος καίγεται...τα σχολεία υπολειτουργούν και η κατάσταση είναι δραματική γενικά...και η κα Κεραμέως συνεχίζει το βιολάκι της. Που μπλέξαμε βρε;

 
ένας ταλαιπωρημένος εκπαιδευτικός
04 Φεβ 2021 23:13

εγώ ένας φανατικός αντισυριζαίος αν γίνει αυτοαξιολόγηση θα ψηφίσω σύριζα στις επόμενες εκλογές.
Σκεφτείτε το, είναι η μοναδική τιμωρία προς τους κυβερνώντες που μας παρέχει η ας πούμε δημοκρατία που έχουμε στην χώρα μας

 
Δημήτρης
04 Φεβ 2021 21:56

Προς Λευτέρης. Ακριβώς όπως τα λες. Όμως δεν πρέπει και να με πληρώσει υπερωριακά από 16:30 έως 17:00 ;

 
Rip
04 Φεβ 2021 21:02

Ακόμα μια αποτυχία για την κεραμεως δεν είναι όλα όπως τα νομίζει.

 
Λευτέρης
04 Φεβ 2021 20:48

Σε κάθε συνταγματικά κατοχυρωμένη απεργία οι εργαζόμενοι έχουν μισθολογικές επιπτώσεις. Η πολιτεία οφείλει να νομοθετήσει αναλόγως !!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.