Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Κόντρα Ν. Φίλη-Κ. Παπακώστα στη Βουλή για τους εισακτέους με λευκή κόλα

Δημοσίευση: 05/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανέβηκαν οι τόνοι σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπ. Παιδείας, όταν ο Εισηγήτρια της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα έκανε λόγο ότι  ένα  στους πέντε νέους μπαίνει στο πανεπιστήμιο με λευκή κόλλα.

Αντέδρασε ο τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης  ο οποίος ζήτησε από την Κ. Παπακώστα εάν το λέει τα σοβαρά ότι ένας στους πέντε  μπαίνει  στο Πανεπιστήμιο,  με λευκή κόλλα.

Η Κ. Παπακώστα απευθυνόμενος στον Ν. Φίλη απάντησε στη συνέχει που βρήκε το συγκεκριμένο στοιχείο: “Η αλήθεια είναι, ότι δεν προκύπτει από κάποιο στοιχείο του Υπουργείου, δεν το βρήκα σε κάποια λίστα ή σε κάποια έκθεση, το βρήκα όμως κάπου αλλού σε σας. Είναι ένα δικό σας άρθρο, λοιπόν,  «χωρίς ορίζοντες» το οποίο δημοσιεύσατε  στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» στις 25 Ιανουαρίου Δευτέρα. Τι είπα, λοιπόν, εγώ σήμερα;”.

Κατερίνα Παπακώστα  (Εισηγήτρια της Ν.Δ.): Και η πολιτεία έχει υποχρέωση να του προσφέρει επιλογές ποιοτικές όμως και προφανώς δεν συκοφαντούμε εμείς κ. Φίλη τον έναν στους πέντε νέους ως «κουμπούρα»  που μπαίνει στο πανεπιστήμιο με λευκή κόλλα. Αλλά πέστε μας σας παρακαλώ πολύ, αυτόν που μπαίνει στο Πανεπιστήμιο με λευκή κόλλα, εσείς πώς τον λέτε; Ξεφτέρι, σαΐνι;

Ν. Φίλης: Άκουσα και κάτι φοβερό από την προηγούμενη Εισηγήτρια της Ν.Δ., ότι ένας στους πέντε που μπαίνουν στο πανεπιστήμιο, μπαίνει με λευκή κόλλα. Το είπατε σοβαρά ή σας ξέφυγε; Σας ερωτώ, το είπατε σοβαρά, ότι ένας στους πέντε μπαίνει με λευκή κόλλα; Απαντήστε μου, δέχομαι τη διακοπή. Σοβαρά το είπατε; Σοβαρά. Να γραφτεί και αυτό στα πρακτικά, ότι 15.000 παιδιά, αυτό σημαίνει ένας στους πέντε που μπαίνει στο πανεπιστήμιο, 15.000 παιδιά μπαίνουν με λευκή κόλλα. Μα είναι δυνατόν, τέτοια γελοιότητα στα επιχειρήματά σας, είναι δυνατόν; Πέστε μας, πόσους θέλετε να κόψετε, πείτε ένα νούμερο.

Κατερίνα Παπακώστα  (Εισηγήτρια της Ν.Δ.): Για ένα λεπτό κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να δώσω μια απάντηση στον αγαπητό κύριο Φίλη, σχετικά με ένα ερώτημα που με ρώτησε από το βήμα, ως εισηγήτρια του επίμαχου νομοσχεδίου σχετικά με το θέμα του ενός στους πέντε φοιτητές που μπαίνουν με λευκή κόλλα στα πανεπιστήμια, που βρήκα  αυτά τα στοιχεία και μάλιστα με έμφαση, με ρωτήσατε αν εμμένω σε αυτή την άποψη και να καταγραφεί στα πρακτικά.

Κοιτάξτε, να δείτε, κύριε Φίλη, η αλήθεια είναι, ότι δεν μας γνωρίζετε, είμαστε-είμαι μια νέα βουλευτής, θα ήθελα να σας πω όμως, ότι από νομική διαστροφή σπάνια θα με πιάσετε αδιάβαστη.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα η αλήθεια είναι, ότι δεν προκύπτει από κάποιο στοιχείο του Υπουργείου, δεν το βρήκα σε κάποια λίστα ή σε κάποια έκθεση, το βρήκα όμως κάπου αλλού σε σας. Είναι ένα δικό σας άρθρο, λοιπόν,  «χωρίς ορίζοντες» το οποίο δημοσιεύσατε  στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» στις 25 Ιανουαρίου Δευτέρα. Τι είπα, λοιπόν, εγώ σήμερα;  Και προφανώς, δεν συκοφαντούμε, εμείς κύριε Φίλη, τον έναν στους πέντε νέους ως «κουμπούρα» που μπαίνει στο πανεπιστήμιο με λευκή κόλλα. Τι είπατε, λοιπόν, εσείς στις 25 Ιανουαρίου; «Μήπως υπερβάλλω; Ας αποφασίσει ο  αναγνώστης. Για καιρό η  Νέα Δημοκρατία συκοφαντεί τον έναν στους πέντε νέους ως κουμπούρα που μπαίνει στο πανεπιστήμιο με λευκή κόλλα» εγώ, κύριε Φίλη, επειδή σέβομαι όλους τους συναδέλφους και πρωτίστως εσάς, διότι έχετε διατελέσει Υπουργός Παιδείας, θεωρώντας ότι έχετε κάνει αυτήν την δημοσίευση θεώρησα, ότι είναι θέσφατο και τι ισχύει. Αν, λοιπόν, εσείς αναιρέσετε, ότι αυτό το οποίο είπατε εσείς στο συγκεκριμένο άρθρο δεν ισχύει, τότε εγώ θα ζητήσω από τον Πρόεδρο, να διαγραφεί από τα πρακτικά.

Ν. Φίλης:  Προφανώς, όλοι ξέρουμε να διαβάζουμε. Στο άρθρο λέει, ότι η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται, συκοφαντεί ότι ένα στα πέντε παιδιά που δίνει και μπαίνει στο πανεπιστήμιο…. όχι εσείς. Εσείς αναπαράγετε τη βουλγκάτα της Νέας Δημοκρατίας.

Κατερίνα Παπακώστα ): Εγώ αναπαρήγαγα, κύριε Φίλη, αυτό που είπατε εσείς. Εγώ αυτό που αναπαρήγαγα ήταν το δικό σας άρθρο.

Ν. Φίλης:  Έχουμε νοημοσύνη όλοι. Στο  άρθρο λέω, η Νέα Δημοκρατία συκοφαντεί τα παιδιά και λέει ότι ένας στους πέντε μπαίνουν με λευκή κόλλα.

Κατερίνα Παπακώστα : Δώστε μας στοιχεία, δεν το έχουμε πει ποτέ.

Ν. Φίλης: Σε όλα τα κανάλια τα λέτε και εσείς λέτε, ότι ένας στους πέντε μπαίνει με λευκή κόλλα. Σας παρέσυρα εγώ; Το κόμμα σας, σας παρέσυρε.

Κατερίνα Παπακώστα: Κύριε Φίλη, απαντώ πάντοτε με στοιχεία και ξέρω πολύ καλά τι διαβάζω.

Ν. Φίλης:  Ισχύει ή δεν ισχύει, λοιπόν;

Κατερίνα Παπακώστα : Κύριε Φίλη, να βάζετε τα δικά σας λόγια στο στόμα μας, αυτό παραπάει.

 

Σχόλια (12)

 
Εκπληκτικό
08 Φεβ 2021 21:29

@Βάλτε άλλον
Και έχει η νομικός Κεραμέως, σχέση και γνώση με το αντικείμενο της παιδείας στην Ελλάδα?

 
Βάλτε άλλον
08 Φεβ 2021 09:58

Θα γινόταν ουσιαστικότερος διάλογος αν οι εμπλεκόμενοι τομεαρχες είχαν γνώση του αντικειμένου του τομέα τους. Ο κ. Φίλης είναι δημοσιογράφος, μη πτυχιούχος ΑΕΙ αν θυμάμαι καλά, και δε γνωρίζει τίποτε απολύτως, καμια κατάρτιση σχετικά με διαχείριση, διακυβέρνηση, μανατζμεντ, ανώτατη παιδεία. Γνωρίζει - πολύ καλά φαντάζομαι - τη δημοσιογραφία. Τι νόημα έχει να εκφέρει απόψεις επί ενός αντικειμένου που δεν το γνωρίζει; Δε μιλάμε για χαλαρή κουβέντα στην παρέα - είμαστε στη Βουλή. Και εκφράζει τη "γραμμή" του κόμματός του υποθέτουμε. Γιατί να μην βάλουν κάποιον ο οποίος να έχει και τις "περγαμηνές"; Δηλαδή αν η κα. Κεραμέως ασκεί κριτική και εκφράζει γνώμη για το πως χειρουργούν οι γιατροί ή πετάνε το αεροπλάνο οι πιλότοι θα την παίρναμε στα σοβαρά; Κάπως έτσι είναι και εδώ δυστυχώς. Είπαμε, η Ελλάδα είναι η χώρα του "ότι δηλώσεις" αλλά είναι κρίμα στο 2021 να μην έχουμε απαγκιστρωθεί από αυτό...

 
Aστειάτορας
07 Φεβ 2021 16:23

Το ονοματεπώνυμο το είχαν γράψει; Mε αυτό παίρνουν μονάδα (01).

 
Β.Κ
06 Φεβ 2021 13:43

Βρείτε ένα τρόπο κε Φίλη, να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο...
Σύσσωμος ο ελληνικός λαός που βλέπει την αδικία και δεν έχει προσωπικά συμφέροντα δεν θέλει αυτό το νομοσχέδιο...

 
ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΣ - ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ
06 Φεβ 2021 10:37

Ο κόσμος έχει καταλάβει ποιοι μας κυβερνούν αλλά δεν βρίσκει εναλλακτική λύση. Απλώς τιμωρεί πότε τον έναν πότε τον άλλο. Εκείνο που μένει είναι οι αντιλαϊκές πολιτικές με λίγο ή πολύ λαϊκισμό. Κατακαημένη Ελλάδα τι σου 'μελε να πάθεις!

 
Λαϊκισταν
06 Φεβ 2021 09:35

Το είπες, δεν το είπα, το άκουσα, δεν το άκουσες, το διάβασα, δεν κατάλαβες, είπες κουμπούρες , τι είναι αυτά που λέτε...,,,

 
φιλελεύθερος
06 Φεβ 2021 08:04

Φίλη, μαθητές που δεν γνωρίζουν πόσο κάνει 3/4 - 1/2 εισάγονται στα ΑΕΙ. Η Κεραμέως ούτε υπερβάλλει ούτε συκοφαντεί.

 
Observator
05 Φεβ 2021 22:20

Η μάχη δίνεται με λάθος τρόπο και χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν το διακυβευμα.

 
Φοβερό
05 Φεβ 2021 19:45

Άκουσε κάτι φοβερό; Με λευκή κόλλα στο πανεπιστήμιο; Ε όχι δα ! Με 1 με 3 με 5 άντε! Με λευκή όμως είναι συκοφαντία!

 
Ο απτυχιωτος εν δημαγωγική δραση
05 Φεβ 2021 18:25

«Για καιρό η Νέα Δημοκρατία συκοφαντεί τον έναν στους πέντε νέους ως κουμπούρα που μπαίνει στο πανεπιστήμιο με λευκή κόλλα». Ο κος Φιλης έγραψε: «Η Νεα Δημοκρατία συκοφαντεί (Αυτο προσδίδει στην ΝΔ την συκοφαντία ) τον 1 στους πέντε ( αυτο ανήκει στον κο Φιλη καθορίζει τον αριθμό). Άντε και να πούμε ότι τον δικαιολογούμε γιατί ο άνθρωπος μέχρι το λύκειο κατάφερε να πάει, δεν ειναι ντροπή· οι υπόλοιποι όμως ξέρουμε να διαβάζουμε γιατί εμείς και τα πανεπιστήμια τελειώσαμε και μεταπτυχιακά και διδακτορικά.

 
Πάλι εδώ
05 Φεβ 2021 17:52

Λαϊκισμοί για να περνάει η ώρα.

 
Ε αυτό παραπάει.
05 Φεβ 2021 17:52

Μα το θεό παραπάει. Θα μας βγάλουν όλους χαζούς.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.