Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

“Παράθυρο” για παράταση του διδακτικού έτους από Ν. Κεραμέως

Τι προβλέπει η νέα διάταξη για την κάλυψη διδακτέας ύλης και αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών στις διακοπές και αργίες
Δημοσίευση: 06/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Μελετούμε στενά τις επιδράσεις της πανδημίας και στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και στην  ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη των μαθητών και δεν θα διστάσουμε να προσαρμόσουμε  τυχόν πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας  που έχουν αναστατωθεί από τη πανδημία”.

Τη δήλωση αυτή έκανε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, σε συνέντευξη στα Παραπολιτικά , απαντώντας  στην ερώτηση "εάν υπάρχουν στον σχεδιασμό του υπ. Παιδείας ενδεχόμενα μέτρα για παράταση του σχολικού έτους ή διεξαγωγή μαθημάτων πρωί απόγευμα  ή κάποιες άλλες ρυθμίσεις, για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί κατά το δυνατόν ομαλά το σχολικό έτος;”.

Υπενθυμίζεται ότι το  άρθρο 36  στο Σχέδιο Νόμου για τα ΑΕΙ που  ψηφίζεται την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή, ορίζει ότι για το τρέχον σχολικό έτος 2020-21, λόγω της πανδημίας, λαμβάνεται κάθε αναγκαίο μέτρο για την κάλυψη διδακτέας ύλης και αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών, στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, μέσω της τροποποίησης και ρύθμισης (σ.σ. με υπουργική απόφαση):

α.

 •     των αργιών
 •     διακοπών, και
 •     εορταστικών εκδηλώσεων

β.

 •     των απουσιών, και
 •     του χαρακτηρισμού  της φοίτησης

γ.

 •     της ημερομηνίας έναρξης και λήξης των εγγραφών προνηπίων, νηπίων και μαθητών Α τάξης  Δημοτικών Σχολείων, καθώς και
 •     των διαδικασιών και προθεσμιών για την ολοκλήρωσή τους,

δ. κάθε συναφούς με τα ανωτέρω θέματα που αφορούν στους κατ ιδίαν και τους κατ οίκον  διδαχθέντες μαθητές

ε.

 •     της φοίτησης
 •     της αξιολόγησης
 •     της προαγωγής, και
 •     της απόλυσης μαθητών

στ. στην εισαγωγή των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ζ. κάθε άλλου συναφούς ή ειδικότερου με τα ανωτέρω θέματος.

Σχόλια (42)

 
S18
08 Φεβ 2021 15:40

Κα Κεραμέως, ξέρετε την ένοια της λέξης 《ψυχολογία》; Κλείσατε τα σχολεία, τα παιδιά δεν ξαναείδαν τους φίλους τους, αναγκάστηκαν να κυκλοφορούν με μάσκα, άκουγαν στα κανάλια για παιδιά 《βόμβες》 και ένιωθαν ένοχα και τώρα θέλετε να τους ακυρώσετε το καλοκαίρι; Και υπάρχουν πολλά αλλά που δεν ανέφερα.

 
ΦΑΙΔΡΑ
08 Φεβ 2021 09:35

Ανεπίτρεπτο να παραταθεί η αγωνία και το άγχος των μαθητών της Γ' Λυκείου....

 
Έλλη
07 Φεβ 2021 23:21

Ποιες χαμένες διδακτικές ώρες;;;
ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ δεν γινόταν όλο το ωράριο με τηλεκπαίδευση;;;
Που απαιτούσε πολύ περισσότερη δουλειά από τον εκπ/κό για την ψηφιοποίηση του μαθήματος;;
Θα μας τιμωρήσει και από πάνω;;;
Θα πληρώσουν άλλοι τα δικά της λάθη;;;

 
Κρατήστε ανοιχτά τα σχολεία
07 Φεβ 2021 23:01

Τα περισσότερα παιδιά μπορεί να είναι ασφαλή στα σπίτια αλλά σίγουρα δεν είναι υγιή όταν απέχουν επί μήνες από το Σχολείο και δεν έχουν καμία φυσική επαφή με δασκάλους και συμμαθητές. Και το παιχνίδι χρειάζεται αλλά αυτό δεν υποκαθιστά την καθημερινότητα της σχολικής τάξης, που αποτελεί οργανική μονάδα.

Χιλιάδες παιδιά και νέοι ούτε μορφώνονται σωστά ούτε ζουν σωστά - αυτή είναι η επιβάρυνση που υφίστανται χιλιάδες οικογένειες εδώ και έναν χρόνο. Άλλη ανοχή δεν υπάρχει - τα σχολεία και τα πανεπιστήμια δε θα γίνουν εξεταστικά κέντρα για να ανοίγουν μόνο για τις εξετάσεις το καλοκαίρι.

Κανείς από τους ενήλικες στην Ελλάδα δεν έχει ζήσει τέτοιες συνθήκες με κλειστή την Α'βθμια και Β'θμια Εκπαίδευση, οπότε τα εύκολα συμπεράσματα για την επάρκεια της τηλεκπαίδευσης μόνο από όσους αδιαφορούν για τους νέους προέρχονται.

Αν υπήρχε ολικό "lockdown" σε όλη τη χώρα, με κλειστά σύνορα, κλειστά εργοστάσια, κλειστά τα πάντα, ας κλείσουν και τα σχολεία. Σε καμία άλλη περίπτωση, τα σχολεία πρέπει να είναι τα πρώτα που ανοίγουν και τα τελευταία που κλείνουν, όπως συμβαίνει παντού.

 
Γεωργία
07 Φεβ 2021 19:41

Ο κορονοιος θερίζει σε μεγάλο βαθμό και στα σχολεία και τα παιδιά μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι. Με τόσα κρούσματα που βγαίνουν καθημερινά στις ειδήσεις τι ακριβώς περιμένετε για να τα κλείσετε; Οταν η Αττική δεν ήταν στο κόκκινο και τα κρούσματα δεν είχαν τριπλασιαστει,στα λύματα δεν είχαμε σπάσει ρεκόρ 200% τα παιδιά έκαναν τηλεκπαιδευση τωρα από εγωισμό η κυρία Κεραμεως λέει πως τα σχολεία πρέπει για ψυχολογικούς λόγους να είναι ανοιχτά.Μπουρδες!!! Κυρία υπουργέ με τον κωδικό 6 όταν τελείωνα τα μαθήματα τους έβγαιναν τα παιδιά και έπαιρναν αέρα αλλά υγιή και ασφαλή. Σκεφτείτε λογικά χωρίς μαγκιά και εγωισμό και κλείστε τα σχολεία. Δεν έχετε το δικαίωμα σε μια τέτοια συγκυρία να παίζετε με τη υγεία των οικογενειών. Όσο αφορά τη σχολική χρονιά αφήστε την ήσυχη γιατί έχει διεξαχθεί ως τώρα μια χαρά. Μην σκαλιζετε αργίες και διακοπές. Ελεος σοβαρευτειτε για όλα είσαστε κι εσείς μητέρα.

 
Παναγιώτα
07 Φεβ 2021 09:48

Ντροπή και μόνο ντροπή στην υπουργό και το υπουργείο. Σε σχολεία του Κιλκίς όπου υπηρετώ τα παιδιά ξεκίνησαν φιλολογικά μαθήματα τον Ιανουάριο γιατί τότε προσελήφθησαν οι αναπληρωτές/ αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί και ας ακούμε καθημερινά για προσλήψεις. Μόνο ο αυταρχισμός περισσεύει. Όλα τα άλλα κρύβονται και η ευθύνη τόσο τα ΜΜΕ όσο και εμάς που τα ανεχόμαστε

 
Χρήστος
07 Φεβ 2021 08:36

Κυρία υπουργέ, δεν μπορείτε να απαγορεύσετε να μπει ο Κορονοιος στα σχολεία ούτε να μη μεταδοθεί από εργαζόμενους σε αυτά σε παιδιά, από παιδιά σε άλλα παιδιά, στις οικογένειες τους και σε εργαζόμενους σε αυτά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που δείχνει ότι με τα μέτρα που παίρνετε ούτε μπορείτε να απαγορεύσετε τον ιό να μπει στα σχολεία ούτε να τον εμποδίσετε είναι το Πρότυπο Νηπιοτροφειο Καλλιθέας όπου πριν 2 μέρες διαγνώστηκαν με Κορονοιο 4 νήπια και ένας εργαζόμενος. Σημειωτέον ότι τα νήπια αυτά πηγαίνουν σε σχολεία της Καλλιθέας. Μετά από ιχνηλάτηση στενών επαφών βρέθηκε μετάδοση του ιού σε 30 νήπια και 8 εργαζόμενους του νηπιοτροφειου και συνολικά 65 κρουσματα μαζί με τις στενές επαφές τα οποία διαρκώς αυξάνονται.

 
Αυτός που θα σας μάθει
06 Φεβ 2021 22:43

Ε αντέ αφήστε αυτά τα παραμύθια το τι δήλωσε κάθε μαθητής...Η κεραμεως νομίζει πώς είναι με διαμαντένιο στέμμα στο κεφάλι και αποφασίζει το τι θα κάνουνε η μαθητές?.. πρέπει να συνεχίσει η τηλεκπαιδευση άλλωστε τι σας θέλουμε εσάς που μας κυβερνάτε αν δεν έχετε ιδέα να λύνεται τέτοιου είδους προβλήματα

 
ΕΛΕΟΣ
06 Φεβ 2021 22:41

ΕΛΕΟΣ! ΚΑΤΑΤΡΦΕΤΕ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!

ΑΠΛΑ ΦΥΓΕΤΕ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ!

 
pakis
06 Φεβ 2021 22:17

με τη Cisco τελικά δε γίνεται δουλεία ; για ποια χαμένη ώρα μιλάνε στο υπουργείο ;

 
Ρανια
06 Φεβ 2021 22:17

Απορώ το πρωί που ξυπνάτε σκέφτεστε πως θα καταστρέψετε τα παιδιά!! ΒΛΈΠΕΤΕ ΚΑΘΑΡΆ ΌΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΌΖΩΑ..... ΓΙΑΤΊ ΘΈΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΈΨΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΆΠΕΖΑ ΘΕΜΆΤΩΝ... ΠΙΣΤΕΎΕΤΕ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΣΩΣΤΌ ΕΝ ΌΨΕΙ ΠΑΝΔΗΜΊΑΣ ΝΑ ΓΡΆΨΟΥΝ??? ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ!!!!

 
Νίκος
06 Φεβ 2021 21:32

Πολύ εκνευρισμένη η κυρία Υπουργός! Ίσως εικάζει ότι σύντομα θα χρειαστεί να αλλάξουν οι αποφάσεις που με οριακή άλλωστε πλειοψηφία και χαρακτηριστική δυστοκία λήφθηκαν.
Κυρία Υπουργέ μπορείτε να απαγορεύσετε τον ερχομό του κορονοϊού στα σχολεία ή τον ερχομό του καλοκαιριού ή και την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Κάποτε ένας ενωμοτάρχης στη Δημητσάνα έγραψε το ακόλουθο:
Άρθρον 13ον. Απαγορεύονται αι σεισμικαί δονήσεις, προς αποφυγήν καταπλήξεως λαού και των συν αυτοίς ευρικομένων ατόμων χάρις της τηρήσεως αναψυχής.
Καλό Σαββατοκύριακο συνάδελφοι. Περαστικά θερμά σε όσους συνανθρώπους μας νοσούν.

 
Άρης @ Κώστας Κ.
06 Φεβ 2021 20:51

Τι σχέση έχει η πρότασή σου με την κάλυψη της ύλης; Είσαι εκπαιδευτικός; Η ύλη διδάσκεται στην τάξη και όχι στα γραφεία. Όσον αφορά στο 8-2, φυσικά να παραμείνω, εφόσον μου παραχωρήσει η Πολιτεία προσωπικό γραφείο με υπολογιστή. Θα συμφωνούσα απόλυτα.

 
Μαρία
06 Φεβ 2021 20:34

@Κωστας Κ.
Πόσο άσχετος με την εκπαιδευτική πραγματικότητα είστε αν νομίζετε πως η συνολική εργασία ενός εκπαιδευτικού εξαντλείται τις καθημερινές μέσα στο 6ωρο 8-2!!!
Ωραία θα ήταν!

 
M
06 Φεβ 2021 19:37

Επιθυμεί να καλύψει τους εκπαιδευτικούς που δεν κατάφεραν να προχωρήσουν λόγω τηλεκπαίδευσης. Η πλειοψηφία πήγε πολύ καλά παρόλες τις δυσκολίες. Οι μαθητές μπορούν αν θέλουν να παρακολουθήσουν. Όσοι δεν θέλουν δεν παρακολουθούν ευκολότερα στην τηλεκπαίδευση. Οι συνεπείς προχωρούν απερίσπαστοι στα μαθήματά τους, αφού δεν ενοχλούνται από τους φασαριόζικους όπως στην τάξη των 28 παιδιών. Επομένως, ας κάνουν μάθημα εκείνοι που γκρίνιαζαν ολημερίς για το αίσχος της εξαε! Και Πάσχα και καλοκαίρι και Σάββατα. Οι υπόλοιποι που τα πήγανε καλά γιατί να επιβαρυνθούν με διπλή δουλειά; Ίσα ίσα χρειάζονται ξεκούραση αφού είναι διπλή η κούραση στην προετοιμασία ενός μαθήματος εξαε.

 
Ρίχτο Ηλία
06 Φεβ 2021 19:31

κα. Υπουργέ: Δεν γίνεται συνεχώς να κατεβάζουμε ιδέες και να κάνουμε αλλαγές κάθε μήνα. Πάμε με 1 λύση και τελειώνουμε, όχι άνοιξε κλείσε, όχι θα κάνουμε μάθημα τα βράδια, όχι τα ΣΚ, Πάσχα καλοκαίρια και δεν ξέρω τι άλλο. Δε γίνεται τίποτα έτσι. Ο κόσμος έχει κουραστεί. Ανακοινώστε τηλεκπαίδευση και τέρμα. Και ανοίγουν τα σχολεία μια και καλή για τις εξετάσεις και τις πανελλαδικές. Μιλάμε για ένα σύστημα με πολλά επίπεδα και 100αδες χιλιάδες ενδιαφερόμενους, μαθητές, καθηγητές, γονείς. Δεν γίνεται να πετάμε καινούργιες ιδέες κάθε λίγο, υπάρχει ένα είδος φυσιολογικής "αδράνειας" σε κάτι τόσο πολύπλοκο. Κάποια στιγμή όλοι θα τα βροντήξουν και θα καταλήξουμε σε μεγάλο φιάσκο.

 
Γονέας
06 Φεβ 2021 18:59

Πολύ ωραία και ενδιαφέροντα.
Τα παιδιά μας την Δευτέρα στις κόκκινες περιοχές πότε θα κάνουν μάθημα ; πρωί-απόγευμα;
Ωστε να προγραμματίσουμε και εμείς τις ζωές μας.

 
Κωνσταντίνος
06 Φεβ 2021 18:49

Για άλλη μια φορά εκτός τόπου και χρόνου.. Άσχετη με την εκπαιδευτική πραγματικότητα... Γελούν και οι πέτρες...Ποιο σχολείο είπαμε τέλειωσε;;;

 
PE19
06 Φεβ 2021 16:43

Η κάλυψη της διδακτέας ύλης το άγιο δισκοπότηρο της υπουργού. Τι θα πει να καλύψω την ύλη να τη γράψω στο βιβλίο ή να την κατανοήσουν οι μαθητές ? και τι θα γίνει δηλαδή αν αντί 10 κεφαλαία κάνω 6 ? και τι πρέπει να γνωρίζει όταν τελειώσει το σχολείο ένας μαθητής σαν μετέπειτα φοιτητής ή επαγγελματίας αλλά σίγουρα πολίτης.
Σα γονιός και Δάσκαλος παρατηρώ την ύλη σε διάφορα αντικείμενα. Πχ Ιστορία τα ίδια κεφάλαια σε 3 επαναλήψεις μήπως θα πρέπει να δούμε την ύλη γενικότερα αλλά και τα γνωστικά αντικείμενα και ο σκοπός να είναι να βγάλουμε καλούς πολίτες και εξελισσόμενους επιστήμονες ή επαγγελματίες από το να βγάλουμε μια άσχετη ύλη ???

 
Ιωάννης Κ.
06 Φεβ 2021 16:34

Έχω δύο παιδιά στο δημοτικό. Δεν υστερησαν σε τίποτε ακόμη και με την τηλεεκπαιδευση και μάλιστα είναι και προχωρημένοι στην ύλη. Το υπουργείο Απαιδειας έτσι και αλλιώς δεν έχει καμία πραγματική επαφή με καμία βαθμίδα της εκπαίδευσης.

 
Αναστασία
06 Φεβ 2021 16:10

Ναι να παραταθεί. Στα Λύκεια και τα γυμνάσια όχι εξετάσεις, μάθημα άλλο ένα μήνα. Όχι στις διακοπές του Πάσχα, γιατί δεν θα έρθουν τα παιδιά και γιατί η τηλεκπαίδευση ναι μεν δεν απέδωσε, αλλά εμείς δουλέψαμε και μάλιστα περισσότερο. Παράταση το Μάιο και τον Ιούνιο. Είναι απαραίτητη. Η ζημιά της τηλεκπαίδευσης, ειδικά στα θετικά μαθήματα είναι τεράστια.

 
Νεοδημοκράτης αντικειμενικός πολίτης
06 Φεβ 2021 15:27

Πολύ σωστή η κ. Υπουργός! Αν είναι να βοηθηθούν και να κερδίσουν τα παιδιά,ας κάνουν ΚΑΙ το καλοκαίρι μάθημα!

 
Κώστας Κ.
06 Φεβ 2021 14:58

Κα Κεραμέως, πάρτε ένα απλό μέτρο, να δείτε τι έχει να γίνει: όλοι οι καθηγητές 8 με 2 στο σχολείο τους και θα δείτε πόσα προβλήματα θα λυθούν.

 
Γονιός
06 Φεβ 2021 14:12

Ήθελα να ξέρω ακούει αυτά που λέει?

 
Τι έγινε ρε παιδιά...?
06 Φεβ 2021 14:10

Καλά το webex και η τηλεκπαίδευση δεν ήταν πολύ επιτυχημένα;;; Γιατί να μη βγει η ύλη; Τι τη θέλουμε την παράταση; Αφού όλα δούλεψαν ρολόι...

 
Πανελλαδική έρευνα σε Δημόσια Σχολεία 2021
06 Φεβ 2021 14:09

Οι 3 στους 4 καθηγητές δήλωσαν πως έχουν αντιληφθεί αρνητικές ψυχολογικές συνέπειες στους μαθητές λόγω απουσίας από τη ζωντανή τάξη.

Οι μαθητές μίλησαν για άγχος, ψυχική εξάντληση, αίσθημα ρουτίνας, πλήξη, μοναξιά, φόβο, θλίψη, θυμό.

Ως προς τον εξοπλισμό σύνδεσης μόνο το 28,2% των καθηγητών δηλώνει ότι είχε όλα τα απαραίτητα μέσα. Από τους μαθητές υπολογιστή είχαν λιγότεροι από τους μισούς (42,7%).

Το 40,2% των μαθητών δηλώνει ότι αυξήθηκε ο φόρτος εργασίας τους, ενώ αναφέρουν ότι τους κουράζει η πολύωρη παρακολούθηση μαθημάτων μπροστά από μια μικρή ή μεγάλη οθόνη.

Από την άλλη, το 86% των καθηγητών δήλωσε ότι αυξήθηκε ο εξωδιδακτικός χρόνος εργασίας, καθώς υποχρεώθηκαν να αυτοεπιμορφωθούν, να προετοιμάσουν ψηφιακό υλικό και μαθήματα ή να διορθώσουν με ψηφιακά μέσα φωτογραφίες χειρόγραφων εργασιών.

Όπως έγραψε μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου που θέλει να εισαχθεί σε κάποια ιατρική σχολή, «η τηλεκπαίδευση δεν πρέπει να καθιερωθεί. Είναι πραγματικά ψυχοφθόρα και επιβαρυντική. Με έχει κουράσει να είμαι 7 ώρες το πρωί πάνω από την οθόνη και άλλες 4 τα απογεύματα με το φροντιστήριο. Και σίγουρα δεν είναι αποδοτική. Τα κενά είναι τεράστια πλέον και ο χρόνος που χρειάζομαι μόνη μου για να αναπληρώσω είναι πάρα πολύς. Βλάπτει και τους καλούς και τους αδύναμους μαθητές».

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.548 μαθητές και 963 καθηγητές.

 
Ύβρις
06 Φεβ 2021 14:08

Η αλαζονεία της συγκεκριμένης υπουργού αγγίζει τα όρια της ύβρεως. Νομίζει ότι θα έχει για πάντα την εξουσία; Πόσο εύκολα οι καιροί αλλάζουν! Πόσο γρήγορα οι ισχυροί γκρεμίζονται!
Το κακό είναι βέβαια ότι παίρνουν στο λαιμό τους και την παιδεία των παιδιών μας και τις ζωές πολλών συναδέλφων-ηρώων....

 
Ψυχική εξάντληση και άγχος μαθητών
06 Φεβ 2021 14:05

Τα παιδιά, οι έφηβοι και οι νέοι ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα όλους αυτούς τους μήνες. Μάθημα δε γίνεται 8 ώρες μπροστά από μία οθόνη, ας σταματήσει αυτή η παρωδία "ανάπηρης" τηλεκπαίδευσης που κράτησε για ΜΗΝΕΣ (!!!), χωρίς κατάλληλα προετοιμασμένο υλικό, συχνά χωρίς καν κατάλληλο εξοπλισμό.

Φυσικός χώρος ΜΑΘΗΣΗΣ για τα παιδιά είναι η σχολική τάξη, με τους καθηγητές και τους συμμαθητές που σχηματίζουν μια ενεργή ομάδα. Είναι αφύσικο να παιρνούν τόσες ώρες κλεισμένα σε τέσσερις τοίχους και αυτό φυσικά έχει επιπτώσεις στην πρόοδό τους.

Η σχολική χρονιά πρέπει να παραταθεί μέχρι τον Ιούνιο με έμφαση στα ΜΑΘΗΜΑΤΑ και στην κάλυψη της ύλης όχι στις εξετάσεις. Να κερδίσουμε όσο γίνεται το χαμένο έδαφος από τον Μάρτιο του 2020 και να μην ξανακλείσουν τα σχολεία μας.

Προς

Ψυχοσυναισθηματικη εξελιξη
06 Φεβ 2021 10:03

Ακυρωμένη
06 Φεβ 2021 11:52

 
Κουραστήκαμε με τα επικοινωνιακά παιχνίδια !!
06 Φεβ 2021 13:26

Όταν λείπει εκπαιδευτικός από τον Νοέμβρη , πότε θα γίνουν οι αναπληρώσεις στην ύλη ;;;;
Θέλετε και Τράπεζα Θεμάτων μετά !!!
Όλα τα άλλα κράτη έχουν πάρει μέτρα από περισυ κι εμεις απλά ..... αφήνουμε "παράθυρο" για το μέλλον.
Η Ιταλία αγόρασε 3εκ. θρανία για να αραιώσει τις τάξεις και να αφήσει τα σχολεία ανοιχτά , ενώ εμεις μόνο μάσκες αλεξίπτωτα μοιράσαμε
Τα περισσότερα σχολεία της Αττικής αυτήν την εβδομάδα έχουν τουλάχιστον 1 κρούσμα και η υπουργός ζητά να κλείσει η οικονομία για να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά , όταν σε δυό εβδομάδες θα έχουν κλείσει τα περισσότερα
λόγω κρουσμάτων
Έχετε ευθύνη για τις αποφάσεις που πέρνετε !!!!

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
06 Φεβ 2021 13:20

Η μεγαλύτερη συμβολή της υπουργού για ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα θα ήταν η σιωπή της. Ας σιωπήσει για ένα διάστημα, μπας και ηρεμήσουμε επιτέλους λίγο. Αυτές οι αδιάλειπτες καθημερινές της παρεμβάσεις μόνο αναστάτωση προκαλούν και κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στην επιζητούμενη ψυχική ισορροπία των μαθητών. Πόσο δύσκολο είναι αυτό, για να το αντιληφθεί;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ