Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Δεν είμαι “ψευτο-αιρετός” ούτε εκπροσωπώ τη μειοψηφία των συναδέλφων μου

Δε συγκλήθηκαν γενικές συνελεύσεις, με το ερώτημα αν είμαστε υπέρ ή κατά της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (απόφαση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ είναι)
Δημοσίευση: 07/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ούτε “ψευτο-αιρετός” είμαι, όπως χλευαστικά μου αποδίδετε τον τίτλο, ούτε εκπροσωπώ τη μειοψηφία των συναδέλφων.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της  ΣΤ΄ΕΛΜΕ και  αιρετός εκπρόσωπος  στο ΠΥΣΔΕ Α΄Αθήνας Αλέξαντρος Μόνιος , απαντώντας σε αίτημα  συνδικαλιστικής παράταξης για σύγκληση ειδικής συνεδρίασης με μοναδικό θέμα τη μη τήρηση της καταστατικής υποχρέωσης εκ μέρους του, επειδή δεν έχει  υποβάλει ακόμη την παραίτησή του από τη θέση του αιρετού στο ΠΥΣΔΕ .

«Δηλώνω κατηγορηματικά και επιφυλάσσομαι για τα νόμιμα δικαιώματά μου ότι δεν έχω παραβεί  καμία διάταξη του καταστατικού της ΣΤ΄ΕΛΜΕ ούτε  λειτούργησα αντιδεοντολογικά με τη συμμετοχή μου στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου  για ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια», τονίζει ο Αλ. Μόνιος και υπογραμμίζει τα εξής:

 •  Οι εκλογές που διεξήχθησαν την 7η Νοεμβρίου ήταν καθ΄όλα νόμιμες και προς επίρρωση των λεγομένων μου σας παραπέμπω στην  απόφαση του ΣΤΕ, με την οποία απερρίφθη το αίτημα της ΟΛΜΕ για ακύρωση της διαδικασίας.
 •  Επιπροσθέτως, οι ψήφοι τις οποίες έλαβα από τις εκλογές αυτές αριθμούν στις τριακόσιες τριάντα, παρά την οργανωμένη από μέρους σας προπαγάνδα  για αποχή από τις εκλογές,  γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την αποδοχή μου από τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στη ΔΔΕ Α΄Αθήνας.
 •  Εν αντιθέσει, αποδεικνύεται καταφανέστατα ότι λειτουργώ με βάση την εντολή που έλαβα από τους συναδέλφους μου και αγωνίζομαι για την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων τους, όχι μόνο στην παρούσα χρονική συγκυρία, αλλά εδώ και δεκατέσσερα συναπτά έτη που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση.
 • Όσον αφορά  στην επίκληση  περί μη εφαρμογής από μέρους μου των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων, έχω να επισημάνω ότι είναι ψευδής και αναπόδεικτη, αφού ποτέ δε συγκλήθηκαν γενικές συνελεύσεις, με το ερώτημα  αν είμαστε υπέρ ή κατά της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας(απόφαση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ είναι).
 • Εγκαλούμαι ότι γυρνάω την πλάτη στις αποφάσεις του κλάδου, μα μέχρι 4/1/2021 η απόφαση της ΟΛΜΕ ήταν να παραμείνουν οι εκλεγμένοι του 2018, ένας εκ των δύο είμαι εγώ.
 • Όμως, στις 7/1/2021, η ΟΛΜΕ αλλάζει απόφαση(κοινώς κωλοτούμπα) και ζητάει τις παραιτήσεις των εκλεγμένων με πρωτοφανείς απειλές για διαγραφές κ.α.
 • Η επιλογή μου να μην παραιτηθώ από το υπηρεσιακό συμβούλιο υπαγορεύτηκε από τα δημοκρατικά μου πιστεύω, τη συνείδησή μου και την υποχρέωσή μου απέναντι στους συναδέλφους μου.
 • Η φωνή της συνείδησής μου και η ηθική μου μού επέβαλαν να σταθώ πέρα από παρατάξεις και κόμματα και να στηρίξω όλους τους συναδέλφους μου στο υπηρεσιακό συμβούλιο.
 • Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα πρόδιδα όλους αυτούς οι οποίοι  με εμπιστεύτηκαν τόσα χρόνια για ένα συνδικαλιστικό- παραταξιακό όφελος.
 • Επί σειρά ετών εργάστηκα αόκνως και ακαταπαύστως για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μου και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και δε θα  φυγομαχήσω σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία, όπως έκανε η ΟΛΜΕ και πολλοί άλλοι οι οποίοι  μετέτρεψαν τις εκλογές σε μια στείρα και μετωπική αντιπαράθεση με το Υπουργείο.
 • Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθώ στους χαρακτηρισμούς που εμπεριέχονται σε διάφορα κείμενα που κυκλοφόρησαν σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και διαβάστηκαν από πολλούς, όπως “ψευτο-εκλογές”, “ψευτο- αιρετοί”, “ψευτο-υπηρεσιακά” κ.α. και να επισημάνω σε όλους τους τόνους  ότι αφενός μεν έχουν ως στόχο την κατασυκοφάντηση και τη διαπόμπευση των  εχόντων διαφορετική άποψη και των εκλεγμένων με νόμιμη διαδικασία αιρετών, αφετέρου δε καταδεικνύουν και τις προθέσεις όσων τους ενστερνίζονται, που δεν είναι άλλες από τη διατήρηση με κάθε τίμημα της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας, προκειμένου να αποκομίσουν παραταξιακά αλλά και προσωπικά οφέλη.
 • Μετά από όλα τα παραπάνω, θεωρώ ότι με τη στάση μου να μην παραιτηθώ, στηρίζω την παρουσία των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια .  

Δήλωση  Μελών  της ΔΑΚΕ της ΣΤ΄ ΕΛΜΕ Α΄ΑΘΗΝΑΣ

Τα μέλη  της ΔΑΚΕ της ΣΤ΄ ΕΛΜΕ Α΄Αθήνας Μπαφούτσου Νίκη, Ζωίδης Δημήτριος και Παντούλας Περικλής, με κοινή δήλωση τονίζουν:

 •   Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τις πρακτικές κατασυκοφάντησης , δυσφήμησης και υποχρέωσης σε παραίτηση συναδέλφων που εξελέγησαν αιρετοί για τα υπηρεσιακά συμβούλια.
 •    Πιο συγκεκριμένα, η ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο του προέδρου της ΣΤ΄ΕΛΜΕ και στην πρόθεσή του να μην παραιτηθεί μας δίνει το έναυσμα να παρατηρήσουμε τα εξής:
 • Ο Πρόεδρος της ΣΤ΄ΕΛΜΕ και  αιρετός εκπρόσωπος μας  στο ΠΥΣΔΕ Α΄Αθήνας  με απόλυτη σαφήνεια ξεκαθάρισε ότι -  ανεξάρτητα από τις συνθήκες -  θεωρεί στρατηγικό λάθος της Ομοσπονδίας τη μη συμμετοχή στις εκλογές γιατί  αυτό θα έχει ως συνέπεια την αδυναμία εκπροσώπησης μας στα Υπηρεσιακά συμβούλια  τα οποία «με εμάς  ή χωρίς εμάς» θα λειτουργούσαν…
 •   Ταυτόχρονα  διευκρίνισε  ότι προτίθεται να συμμετάσχει στις εκλογές    χωρίς να περιμένει  την οποιαδήποτε οριστική απόφαση της Ομοσπονδίας μας αλλά και της παράταξής μας (ΔΑΚΕ).
 •    Οι υπόλοιποι  εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ  κρατήσαμε επιφυλάξεις για το πώς πρέπει να ενεργήσουμε όχι γιατί διαφωνούσαμε με την ηλεκτρονική ψηφοφορία - άλλωστε πως μπορείς να διαφωνείς με κάτι που δεν έχεις δει να πραγματοποιείται  όσες επιφυλάξεις και αν έχεις, αλλά γιατί θεωρήσαμε αντιδεοντολογική και άκομψη την εμμονή του Υπουργείου  να μην δεχθεί το αίτημα της Ομοσπονδίας για αναβολή των εκλογικών διαδικασιών…  
 •   Θεωρούμε ότι η επιλογή της ΔΑΚΕ να συνταχθεί με τον κλάδο ώστε να μην υπάρξει διάσπαση …ήταν προς την σωστή κατεύθυνση. Πιστεύουμε ότι είναι αντιληπτό στους περισσότερου ς- όχι όμως από όλους…-  ότι ή αποχή από την εκλογική διαδικασία θα ήταν πολλή μικρότερη αν η απόφαση της παράταξής μας ήταν προς την αντίθετη κατεύθυνση…
 •   Όμως, συνάδελφοι μέχρι εδώ!
 • Δε θα στήσουμε “λαϊκά δικαστήρια”
 • Δε θα γίνουμε τιμητές των πάντων
 • Δε θα σπιλώσουμε άτομα και υπολήψεις
 • Δε θα ακυρώσουμε το έργο και την πολύχρονη προσφορά του Προέδρου στην εκπαίδευση.
 • Το πνευματικό μας υπόβαθρο, η ιδεολογία μας και η συνείδησή μας δε μας επιτρέπουν να αδιαφορήσουμε για τη δύναμη της δημοκρατίας και για το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών με λόγια και σύννομες πράξεις. Δε δεχόμαστε τη φίμωση και τον περιορισμό της φωνής των διαφωνούντων, καθώς και τη στοχοποίηση τους ή και τις διώξεις τους!
 •        Συνάδελφοι, δεν είμαστε οπαδοί ολοκληρωτικών καθεστώτων , τα οποία εξαφανίζουν με όλα τα μέσα όλους όσοι θεωρούνται επικίνδυνοι εχθροί τους. Αντιθέτως, σεβόμαστε την προσωπικότητα κάθε ατόμου και θεωρούμε ότι ο καθένας έχει την ευθύνη για τις επιλογές του, για τις οποίες εξάλλου ο πρόεδρος κρίθηκε από τους συναδέλφους και στη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία. Ας μην ξεχνάμε ότι έλαβε 330 ψήφους παρά τις αντιξοότητες!. Άρα, ήταν επιλογή των συναδέλφων να τον ψηφίσουν και να επικυρώσουν με την ψήφο τους την προσφορά του και το έργο του!
 •     Μετά από όλα αυτά προβληματιζόμαστε και αναρωτιόμαστε γιατί άραγε να αφαιρεθεί το δικαίωμα της επιλογής από ένα συνάδελφο;
 • - Επειδή τόλμησε να  έχει διαφορετική άποψη;   Του αφαιρείτε αυτό το δικαίωμα ; Σε ποιο καθεστώς ζούμε;
 • -Επειδή με ειλικρίνεια  δήλωσε από την αρχή ότι πιστεύει και το υποστήριξε;
 • - Επειδή θεωρείτε ότι λειτουργεί διασπαστικά; ¨Έχει τόση δύναμη ; Με 92% αποχή;
 • - Επειδή με τη  συμμετοχή του στο Υπηρεσιακό συμβούλιο αυτό δεν θα λειτουργήσει;  Ή μήπως θα λειτουργήσει αλλά χωρίς κανένα Αιρετό….
 • - Επειδή δεν συντάχθηκε με τη θέση της ΟΛΜΕ και της παράταξής του (ΔΑΚΕ);
 •    Δεν δικαιούται ένας συνδικαλιστής να έχει διαφορετική προσέγγιση;    Διαφορετική εκτίμηση και τελικά να ενεργεί διαφορετικά;                                                                              

 Υ.Γ

 • – Το 92% αποχή από τις εκλογές που προκήρυξε η διοίκηση είναι όντως μια μεγάλη νίκη της ΟΛΜΕ.  Για το  92% αποχή από τις απεργίες που προκήρυξε η ΟΛΜΕ  δεν είχαμε ποτέ τοποθέτηση της Ομοσπονδίας μας…
 •  - Κάποιες παρατάξεις πολιτεύονται στο χώρο μας με τι λογική : « Τίποτα δεν είχαμε τίποτα δεν χάσαμε…». Αυτό σταχωριά μας το λένε : «…κηδεία με ξένα κόλλυβα…»

Σχόλια (48)

 
Δάσκαλος
09 Φεβ 2021 14:25

Γιατί το υπουργείο αρνείται να κάνει δεκτές τις παραιτήσεις των αιρετών του ΚΥΣΔΕ; Δεν είχε πει η υπουργός ότι θα γίνουν οι εκλογές και μετά όποιος θέλει θα παραιτηθεί; Μετά τις υποψηφιότητες με το ζόρι θα υπάρξουν και αιρετοί με το ζόρι; Που θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος;

 
Κοινό μυστικό??? - Άτοπο
09 Φεβ 2021 01:26

" Είναι άλλωστε κοινό μυστικό ότι η πλειοψηφία των δασκάλων και των καθηγητών θέλουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία."
Με αποχή 92,5%;;; Χιουμοράκι!!

 
Μπάμπης
08 Φεβ 2021 22:06

Γιατί να καταργηθούν οι αιρετοί; Αφού με το άρθρο 123 η υπουργός προέβλεψε να μπούνε στις θέσεις τους διορισμένοι! Με ένα νόμο και ένα άρθρο! Τι; όχι; δεν υπάρχουν πρόθυμοι;
Όταν αναγκάζεσαι να κάνεις την μια νομοθετική ρύθμιση μετά την άλλη ( και να δέχεσαι την μια ήττα μετά την άλλη) για περάσει το δικό σου τότε δεν φταίνε οι άλλοι αλλά εσύ..

 
Σχολιαστής
08 Φεβ 2021 21:59

Αρχικά η ηλεκτρονική ψηφοφορία παρουσιάστηκε από την υπουργό σαν [διευκόλυνση]!! προς του ψηφοφόρους και αυτοί που ήταν αντίθετοι παρουσιάστηκαν σαν οπισθοδρομικοι και τεχνοφοβικοι.. Το 95% του κλάδου δεν τσίμπησε το τυράκι. Τρεις μήνες μετά διαβάζοντας και τα σχολια φιλοκυβερνητικων σχολιαστών και βλέποντας και την επιμονή της υπουργού στο συγκεκριμένο θέμα ( παρόλη την τεράστια αποχή) γίνεται ξεκάθαρο ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν ήταν διευκόλυνση (!) όπως ήθελε να την παρουσιάζει η Υπουργός αλλά, όπως έλεγαν και η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, είναι η προσπάθεια της Κυβέρνησης να επεκταθεί παντού ο ηλεκτρονικός έλεγχος σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλα τα σωματεία και σε όλες τις συλλογικές αποφάσεις. Προφανώς και όλοι στηρίζουμε την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ που από την αρχή προειδοποίησαν για τους λόγους που προωθήθηκε με τόση εμμονή η ηλεκτρονική ψηφοφορία.

 
@ΠΟΛΙΤΗΣ
08 Φεβ 2021 21:41

Ακριβώς όπως το λες! Και έτσι η υπουργός θα κάνει αυτό που μόνο η Χούντα τόλμησε να κάνει δηλαδή να διώξει του Αιρετούς από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Για να δούμε.. θα το κάνει;

Επίσης.. Μήπως έχεις καμία ιδέα για τι θα γίνει στις περιοχές που κανένας δεν δέχεται να γίνει ούτε διορισμένο μέλος; θα τους τοποθετήσει με "εντέλλεσθε" σε θέση ευθύνης; Η θα καταργήσει τα συμβούλια εντελώς; Έχει ενδιαφέρον να δούμε μέχρι που μπορεί να το φτάσει η Υπουργός..

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
08 Φεβ 2021 21:21

Τα υπηρεσιακά συμβούλια πρέπει να λειτουργήσουν για αυτονόητους λόγους δημοσίου συμφέροντος. Συνεπώς, εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα, τα υπηρεσιακά συμβούλια θα συνεχίσουν χωρίς αιρετούς, μέσω νομοθετικής ρύθμισης. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει μόνο για τους εκπαιδευτικούς. Συμπέρασμα, η ΟΛΜΕ έδρασε ως Δούρειος Ίππος για την εκδίωξη των αιρετών από όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια του δημοσίου. Με άλλα λόγια, ο κρατικός συνδικαλισμός μας αφήνει χρόνους.

 
Γιώργος Μαυρίδης
08 Φεβ 2021 21:15

@Δεσποινα

Αγαπητή Δέσποινα προσωπικά σαν Έλληνας φορολογούμενος δεν πρόκειται να πληρώσω ούτε ευρώ για αποζημιώσεις λόγω λήξης προθεσμίας. Ως προς την ουσία έχετε απόλυτο δίκιο αλλά να ζητήσετε αποζημίωση από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την συγκρότηση των συμβουλίων και μέχρι τώρα δεν το έχουν πράξει

 
Δικηγόρος
08 Φεβ 2021 19:30

Προσβολή προσωπικότητας η διαγραφή από σωματείο;; Πεταμένα λεφτά.. Θα γελάει και ο πρόεδρος του δικαστηρίου! Μη λέμε ότι θέλουμε..Δεν θα τον βρίσουν τον άνθρωπο απλά θα τον διαγράψουν.

Κάτι μου λέει πάντως ότι το ΣτΕ θα ακυρώσει τις εκλογές και θα την βγάλει
την υπουργό από το αδιέξοδο των επιλογών της..

 
Αναστασία
08 Φεβ 2021 17:17

Σκόρπιες σκέψεις:
Τηλεκπαίδευση, τηλεδιαγωνίσματα, τηλεδημοκρατία.
Όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια στο Δημόσιο Τομέα πήραν παράταση, σε εμάς η Υπουργός είπε να σκίσει στη γάτα (εμάς δηλαδή). Και οι εν λόγω κύριοι τη βοήθησαν και τη βοηθούν.
Πάντα ήμουν υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών το Σάββατο, γιατί πρέπει να έχουμε την κοινωνία μαζί μας. Επίσης θα προτιμούσα να ψήφιζα μέσα από υπολογιστή για να μην πηγαίνει άδικα το χαρτί. Επίσης πάντα ψηφίζω. Όχι όμως αυτή τη φορά. Θεωρώ γελοιότητα το να μπαίνω συνεχόμενο δίωρο σε τάξη των 25 ατόμων που με βία χωράνε τα θρανία, να έχω μόλις κατέβει από ένα λεοφωρείο που είναι τίγκα στον κόσμο, αλλά να μην μπορώ να ψηφίσω με κατάλληλο τρόπο σε εκλογές.
Θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε με ραντεβού στο εργαστήριο πληροφορικής ενός σχολείου η να μοιραστούμε σε αρκετά σχολεία με περισσότερες εφορευτικές. Αλλά δημοκρατία χωρίς συμμετοχή δεν υπάρχει. Ο νόμος δεν βγήκε μόνο για φέτος. Ο νόμος πάει να καταργήσει τις συνελεύσεις, τις αποχές, τις διαμαρτυρίες.
Όπως είπε και η Θάτσερ, Δεν υπάρχει κοινωνία, μόνο μεμονωμένοι άντρες και γυναίκες. Η Θάτσερ όμως πέθανε και τα αποτελέσματα της έλλειψης στη συμμετοχική δημοκρατία τα βλέπουμε στο Brexit.

 
ΠΕ01.....ΠΕ90
08 Φεβ 2021 17:10

@Πλατάρος Γιάννης08 Φεβ 2021 10:55
Συγχαρητήρια συνάδελφε.

Κάποιοι πολύ όψιμα επικαλούνται τη νομιμότητα...

 
Αρνητική Ψήφος.
08 Φεβ 2021 16:06

Για το αν κάποιος είναι αιρετός μας ή όχι, δεν αρκούν μόνο οι θετικές ψήφοι που λαμβάνει.
Χρειάζεται να θεσμοθετηθεί και η αρνητική ψήφος.

 
ert antistalinistas
08 Φεβ 2021 15:21

Είναι νόμιμη η διαγραφή (προσβολή προσωπικότητας) επειδή κάποιος έγινε μέλος οργάνου διοίκησης. Sure ...Μόνο δεν θέλω γκρίνιες και διαμαρτυρίες έξω από τα δικαστήρια.

 
Δέσποινα
08 Φεβ 2021 14:18

Είμαι αναπληρώτρια δασκάλα και εχω καταθέσει αίτηση για αναγνώριση μεταπτυχιακού στη διεύθυνση που ανήκω από 11/01 στην οποία όμως δεν έχει συγκροτηθει ΠΥΣΠΕ και ο διευθυντής δεν γνωρίζει πότε και αν θα συγκροτηθεί.Πότε και με ποιο τρόπο μπορώ να διεκδικήσω αποζημίωση; Με δικηγόρο ή στο σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης;

 
Νίκος
08 Φεβ 2021 14:12

Μπράβο για το θάρρος σου!

 
@ Θρασύβουλος
08 Φεβ 2021 14:09

Κάνε υπομονή λίγες μέρες. Η αρμόδια υπηρεσία υποχρεούται να απαντά στα
αιτήματα μέσα σε ορισμένη προθεσμία, όχι μεγαλύτερη των 60 ημερών. Σε
περίπτωση παρόδου άπρακτης της προθεσμίας αυτής ή παράνομης άρνησης,
καταβάλλεται ειδική χρηματική ικανοποίηση στον αιτούντα" .

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος.
Η ευθύνη συγκρότησης των συμβουλίων ανήκει στο υπουργείο και στους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης. Δυστυχώς σε λίγες μέρες θα αρχίζουν να πληρώνουν οι φορολογούμενοι αποζημιώσεις επειδή το υπουργείο έχει βρεθεί σε αδιέξοδο.

 
Θρασύβουλος
08 Φεβ 2021 11:16

Κυριε Πλαταρε το νόημα της αποχής το έδωσε πρώτη η υπουργός. Να σας θυμίσω την δήλωση της " θα γίνουν οι εκλογές και τότε θα δούμε πόσοι θα πάνε με την ΟΛΜΕ και πόσοι με το υπουργείο". Βάσει αυτής της δήλωσης , που ξαναλέω ότι την έκανε η υπουργός και όχι η ΟΛΜΕ, το 92% απείχε συνειδητά -πολιτικα..και αντί να δεχτεί την ήττα της, βάσει του νοήματος που αυτή η ίδια έδωσε στις εκλογές, συνεχίζει και ταλαιπωρεί τους συναδέλφους και τις διευθύνσεις που ακόμα και σήμερα 3 μήνες μετά τις εκλογές τα υπηρεσιακά είτε δεν έχουν συγκροτηθεί σε πολλές περιοχές ( και ούτε πρόκειται αφού δεν υπάρχουν "πρόθυμοι" ούτε για διορισμένοι), είτε είναι υπό διάλυση με διαρκείς παραιτήσεις μελών που σε κάποιες περιπτώσεις δεν γίνονται δεκτες για να υπάρχει η νόμιμη συγκρότηση των 5 μελών... παρόλο που οι αιρετοί δεν λαμβάνουν μέρος...

Μιλάμε δηλαδή για μια κατάσταση που βλάπτει και τους συναδέλφους που περιμένουν απαντήσεις επί των αιτήσεων τους, που βλάπτει και την ίδια την εκπαίδευση αλλά και οικονομικά το κράτος αφού όταν παρέλθει το όριο μέσα στο οποίο η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη, σύμφωνα με τον Νόμο, να απαντήσει σε αιτήσεις προς τα υπηρεσιακά οι συνάδελφοι θα στραφούν στα διοικητικά δικαστήρια.. Το ΠΥΣΠΕ που ανήκω δεν έχει συγκροτηθει και η αίτηση για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου δεν έχει εξεταστεί. Σε 10 περίπου μέρες λήγει η προθεσμία και θα πάω στο διοικητικό δικαστήριο..

 
@Πλατάρος Γιάννης
08 Φεβ 2021 10:55

Τα καταστατικά των σωματείων έχουν γίνει δεκτά από τα πρωτοδικεία. Είναι δηλαδή νόμιμα. Σύμφωνα με τα καταστατικά μπορεί να διαγραφεί με απόφαση ΓΣ όποιος αντιστρατεύεται το συμφέρον του σωματείου. Το ποιο είναι το συμφέρον του σωματείου δεν το κρίνει ούτε ο προς διαγραφή συνάδελφος, ούτε το υπουργείο, ούτε εσείς, ούτε εγώ, ούτε κάποιο δικαστήριο αλλά η Γενική Συνέλευση. Η λογική που λέει ότι ένα δικαστήριο μπορεί να κρίνει και να επιβάλει το ποιο είναι το συμφέρον του κάθε σωματείου, ενάντια μάλιστα στις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, είναι λογική Βόρειας Κορέας.. λογική δηλαδή που λέει ότι ένας εξωτερικός παράγοντας μπορεί να έχει άποψη, και να την επιβάλει, για το ποιο είναι το συμφέρον του του κάθε άτομο η του κάθε συλλογικού σώματος.. άπαξ και το καταστατικό είναι νόμιμο όλες οι αποφάσεις που παίρνονται βάσει του καταστατικού είναι νόμιμες..

 
Εκπαιδευτικός
08 Φεβ 2021 10:30

Είναι αδιάφορο για την συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων τι κάνουν ελάχιστα μεμονωμένα άτομα, όπως επίσης και είναι αδιάφορο το πώς προσπαθούν να δικαιολογήσουν αυτές τους τις πράξεις. Ο κλάδος είναι ενωμένος όσο ποτέ και δίνουν ενωμένοι τον αγώνα ενάντια στις μεθοδεύσεις και στον αυταρχισμό του υπουργείου..όλα τα σωματεία και όλες οι παρατάξεις ..και αυτό είναι το σημαντικό..

 
Νόμος ήταν και το Απαρτχαιντ
08 Φεβ 2021 10:22

Επειδή μας μιλάτε συνεχώς για νομιμότητα σας θυμίζω ότι και η φυλετικές διακρίσεις νόμιμες ήταν, μόνο που ήταν ενάντια στην κοινωνία.
Ενάντια στην κοινωνία(βλπ. συντριπτική πλειοψηφία-σχεδόν απόλυτη σε μερικές περιοχές- των εκπαιδευτικών) είναι και ο νόμος που επικαλείστε .

 
Νικος
08 Φεβ 2021 10:09

«Ναι, μπορεί η συμπεριφορά σας να είναι νόμιμη. Ηθική όμως είναι;».
Ο Πλατάρος οργίζεται: Τι είναι αυτά που λέτε; Όταν κάτι συγκρούεται με το καταστατικό Συλλόγου και με τον νόμο, υπερτερεί ο νόμος.
Όχι κ. Πλατάρε άν κάτι συγκρούεται με την ηθική αλλάζει για να συμβαδίζει με το κοινό αίσθημα και νοημοσύνη.

 
Πλατάρος Γιάννης
08 Φεβ 2021 09:39

@ απάντηση επί αντίθετη οπτικής.
Ηρεμα και νηφάλια, είπα ότι οι εκλογές με συμμετοχή 8% είναι νόμιμες. Δεν είναι τώρα νόμιμες. Ανέκαθεν ήταν. Αυτό είναι ένα νομικό δεδομένο εκ των προτέρων, που έπρεπε να το ξέρουν όλοι. Το δημοκρατικο παιγνιδι παίζεται μόνο με την συμμετοχή. Οι απέχοντες, μπορούν να επικαλεστουν ο, τι θέλουν. Η σκόπιμη αποχή, δείχνει αδιαφορία για το αποτέλεσμα. Τίποτε άλλο. Ας έχει δηλώσει η ΟΛΜΕ σε όλους τους τόνους πολλαπλως, ότι η αποχή έχει το νόημα που εκείνη επιθυμεί.
Οι αιρετοί, δεν αμφισβητουνται από το ποσοστό αποχής. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, διαχρονικά εξελεγετο με συμμετοχή 20% και ουδείς αμφισβήτησε την νομιμότητα του, κάτι που συμβαίνει και στην Ελλάδα και παγκοσμίως, ανέκαθεν.
Δεν τίθεται θέμα ηθικής νομιμότητας.
Θα ετιθετο θέμα ηθικής νομιμότητας, εάν δεν είχαν ισότιμη και ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση όλοι στις εκλογές, πράγμα που ίσχυσε.
Θα ετιθετο θέμα ηθικής στις εκλογές, αν άλλαζε η νομοθεσία μετά την ψηφοφορία. Δεν έγινε κάτι τέτοιο. Ενήλικοι πολίτες, μορφωμένοι σε ΑΕΙ συμμορφωθηκαν σε αποχή που τους υπέδειξε η Ομοσπονδία τους. Όλοι ήξεραν εκ των προτέρων, ότι μόνον με αποχή 100% θα υπήρχε αντικειμενικό νομικό πρόβλημα. Μόνον τότε.
Όλοι επίσης γνωρίζουν (και αν δεν τογνωρίζουν οφείλουν να το μάθουν) ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρουσης καταστατικού και νόμου, αλλά υπερτερεί αυτομάτως ο νόμος. Όποιος διαγραφεί από Σωματείο, επειδή εξελέγη αιρετός και δεν ηπηκουσε σε παραιτηση, νομιμοποιειται να καταθέσει αγωγή για απλή δυσφήμιση και να ζητάει όσα χρήματα νομίζει από τους φυσικούς φορείς διαγραφής του.
Τα παραπάνω τα γράφω αποκλειστικά και μόνον για τους συναδέλφους που είναι καλής πίστεως και ξέρουν αν τα γράφω υπευθυνα.
Επισης να προσθέσω, ότι ο συνδικαλισμός δεν σεβεται την νομιμότητα παγκοσμίως και τοπικως. Οι ασχολουμενοι με τον συνδικαλισμό, ωθουνται σε ψήφισματα "καταδίκης" για υποθέσεις, θέματα, πρόσωπα και πράγματα, που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα. Είναι παράδοση στον χώρο ή "καταδίκη των απαράδεκτων διώξεων" χωρίς να είναι γνωστός ο τίτλος της κατηγορίας ή τα γεγονότα περιληπτικά, τηλεγραφικα. Καμία απολύτως δεοντολογία δεν τηρείται, εθιμικα. Το πασίγνωστο συνδικαλιστικο σύνθημα "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" δείχνει την άποψη που έχει γενικά ο συνδικαλισμός για την νομιμότητα. Την σέβεται οπότε τον συμφέρει και την καταδικαζει επίσης όταν τον συμφέρει. Αυτό κάνουν άλλωστε και σχεδόν όλοι οι Έλληνες.
Επισης να μου επιτραπεί να κάνω μια πρόβλεψη: Θα γίνουν ασχήμιες και παρανομίες κατά νομίμως εκλεγμένων προσώπων. Τώρα όμως υπάρχει νομική θωράκιση, τουλάχιστον όταν λειτουργούν ως συμβούλιο. Θα τους τραμπουκισουν σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή. (Συνελεύσεις, Συνέδρια κτλ)
Επισης ουδείς πρέπει να ξέχνα τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ ΛΌΓΟ, ΤΟ ΠΆΠΛΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΓΊΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΥΓΑΣ:
Το πάπλωμα, είναι ότι ο παλαιοκομματικος και νεοκομματικος συνδικαλισμός δεν δέχονται την νομοθεσία που προβλέπει ψηφοφορία του 50% των μελών σωματείου για λήψη απεργιακή απόφασης. Αυτή η ψηφοφορία, δεν μπορεί να γίνει με φυσική παρουσία διότι από το 1990, δηλ. 31 χρόνια, έχει να επιτευχθεί απαρτία σε οποιαδήποτε ελμε της Ελλάδος. Η απαρτία επιτυγχάνεται μόνον μέσω δυνατότητας πρόσβασης όλων με τηλεδιάσκεψη και τηλεψηφοφορια. (δεν το λέω εγώ, ο νόμος το λέει)
Οι συνδικαλιστές, δεν θέλουν να αποφασίζει ο κόσμος, αλλά μόνον αυτοί, διερμηνευοντες εκάστοτε τον κόσμο!
Αυτό είναι και το "πάπλωμα" και γι αυτό το μίσος για την τηλεψηφοφορια. Δεν πρέπει επ ουδενί, να περάσει η τηλεψηφοφορια! ...

 
Ανώνυμος
08 Φεβ 2021 09:25

Χωρίς να ερωτηθεί η βάση η ηγεσία της ΔΑΚΕ επέλεξε να συμπλεύσει με τις αριστερές παρατάξεις και να εναντιωθεί στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ας αναλάβει τώρα τις ευθύνες της και αν θέλουν παραιτήσεις να δείξουν πρώτοι το δρόμο με τις δικές τους παραιτήσεις.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
08 Φεβ 2021 08:52

@Γιάννης Πλατάρος
Μπράβο, κύριε Πλατάρο μας! Δείξε λοιπόν χωρίς προσχήματα πλέον την κομματική σου εμμονή και ρίξε στα σκουπίδια τις ηθικές αξίες που οφείλεις να πρεσβεύεις ως παιδαγωγός και φορέας του διαχρονικού μηνύματος μιας Αντιγόνης. Μας ξαναθυμίζεις με τον πλέον κυνικό τρόπο την αλήστου μνήμης κορώνα κάποιου παλιότερου ομοϊδεάτη σου υπουργού πως "ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό!
Θλιβεροί καιροί, θλιβεροί πολιτικοί, αξιοθρήνητοι θιασώτες τους!

 
Μάκης
08 Φεβ 2021 08:34

Κανένας δεν εκπροσωπεί τον κλάδο με 93% συμμετοχή.

 
Πέτρος Γ.
08 Φεβ 2021 08:21

Ειναι δικαίωμά του να μην παραιτηθεί.Θα κριθεί όπως κρίνονται όλοι...κ.Πλατάρο γράφετε ότι πάνω από τους νόμους υπερτερεί η ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.Αλήθεια από πότε και σε ποιο κράτος?Δυστυχώς ή ευτυχώς υπερτερούν οι νόμοι.Και εν πάσει περιπτώσει, ας γινονταν καθημερινή οι εκλογές με κλείσιμο σχολείων και θα βλέπατε οτι το 90% θα ψηφιζε...Γνωστά αυτά στο σινάφι μας...

 
Όσοι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ...
08 Φεβ 2021 07:40

...έχουν παραιτηθεί ή παραιτηθούν, απλά να μη εμφανιστούν ξανά στα ψηφοδέλτια της. Τόσο απλά!

 
Τυχοδιωκτισμός
08 Φεβ 2021 07:33

Αν αύριο ο πρωθυπουργός, βγάλει ένα νέο νόμο για τις εθνικές εκλογές και ψηφίσει το 8%. Και βγάλει πρώτο κόμμα... πχ τη Χρυσή Σοβιετική Αυγή. Θα λέμε ότι έγιναν όλα καλά?

Η κα Κεραμέως, έβγαλε ΜΟΝΗ της, ένα νόμο για ΛΙΓΟΤΕΡΗ Δημοκρατία.... ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ???

 
@Πλατάρος Γιάννης
07 Φεβ 2021 23:04

Και να προσθέσω κι εγώ ότι ο αιρετός του 8% (όταν απέχει το υπόλοιπο 92%) δε νομιμοποιείται ηθικά να τους εκπροσωπεί. Νομιμοποιείται μεν σύμφωνα με τον κατάπτυστο νόμο Κεραμέως, αλλά όχι στη συνείδηση των υπολοίπων συναδέρφων του. Πάνω από τους νόμους υπερτερεί η ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, η οποία είναι αντίθεση με το νόμιμο αλαζονικό νομοθέτημα και θα το ανατρέψει. Δε χρειάζονται ούτε ποινικές ευθύνες ούτε τίποτα. Υπάρχει και η κοινωνική απαξίωση (που είναι κ. Πλατάρε απολύτως νόμιμος και για την ΥΠΑΙΘ). Εάν θέλει να νομιμοποιήσει ο αιρετός το νομοθέτημα της Υπουργού, τότε θα υποστεί (αυτομάτως) τις τυχόν κοινωνικές συνέπειες,.
Υ.Γ. Δεν είμαι εγγεγραμμένο μέλος οιουδήποτε Συλλόγου Εκπαιδευτικών, εκ πεποιθήσεως, εδώ και χρόνια.

 
Χρήστος
07 Φεβ 2021 22:16

Μπορεί να είναι νόμιμα τοποθετημένος, αλλά με 92% αποχή (αντίθεση) δεν θεωρώ ηθικό απέναντι στους συναδέλφους του να αποδεχθεί τη θέση του αιρετού. Και η ηθική είναι το πρώτο που χρειάζεται να έχει οποιοσδήποτε εκπροσωπεί έναν κλάδο. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες .

 
Γοητρόνιο
07 Φεβ 2021 22:16

Η ΔΑΚΕ ΣΤ' ΕΛΜΕ Αθήνας έχει ανθρώπους που σκέπτονται ελεύθερα και το απέδειξαν. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.