ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το παράπονο του Κ. Γαβρόγλου προς το υπουργείο Παιδείας

Δημοσίευση: 07/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Υπουργείο Παιδείας καθημερινά εκδίδει διάφορα Δελτία Τύπου με δηλώσεις της Υπουργού για κάθε τι που γίνεται.

Δεν βλέπω το Υπουργείο Παιδείας να έχει εκδόσει κάποιο Δελτίο Τύπου έστω με μία χλιαρή δήλωση της Υπουργού για την μεγάλη επιτυχία των Ελληνικών Πανεπιστημίων στις διεθνείς κατατάξεις που ανακοινώθηκε προχθές.

Όποιες και αν είναι οι αντιρρήσεις μας ως προς αυτές τις κατατάξεις, δεν είναι προφανώς για πέταμα.

Καταλαβαίνει η Υπουργός τι σημαίνει να είσαι στο υψηλότερο 1 με 2% των 30,000 Πανεπιστημίων από όλα τα μέρη του κόσμου; Αν κάποια αθλητική ομάδα το είχε καταφέρει, θα υπήρχε απίστευτος ανταγωνισμός ανάμεσα στους Υπουργούς για να κάνουν μία δήλωση.

Για τα δημόσια Πανεπιστήμια σιωπή.  

Η σιωπή των αρίστων για την αριστεία.

Αυτά τα Πανεπιστήμια απαξιώνει, η εθνικά και ακαδημαϊκά σκεπτόμενη Υπουργός.

Κώστας Γαβρόγλου, πρώην υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

Σχόλια (16)

 
Αστρίτης
08 Φεβ 2021 21:30

Πολύ καλά τα λέει ο φοιτητής της ΑΣΠΑΙΤΕ. Ένα Ίδρυμα 60 ετών το καταποντίσατε εν ριπή οφθαλμού κ. Γαβρόγλου!

 
Μάταιος κόπος
08 Φεβ 2021 21:01

Αγαπητέ κ. Γαβρόγλου, σοβαρά τώρα περιμένετε κατανόηση και ανταπόκριση από την σημερινή κυβέρνηση και την συγκεκριμένη Υπουργό Παιδείας; Είναι δυνατός ο διάλογος και η επικοινωνία με τους συκοφάντες του ελληνικού πανεπιστημίου;

 
Θύμιος
08 Φεβ 2021 18:47

Μήπως τα ΑΕΙ ανέβηκαν θέσεις απλά γιατί απορρόφησαν τα ΤΕΙ;

 
φιλελεύθερος
08 Φεβ 2021 18:44

κύριε Γαβρόγλου η Κεραμέως δεν απαξιώνει τα πανεπιστήμια. Η Κεραμέως ασκεί πολιτική στο πλαίσιο του συντάγματος και των νόμων σε αντίθεση με τους υπουργούς παιδείας του Σύρριζα. Η Κεραμέως δεν προσβάλλει κανένα σε αντίθεση με σας που προσβάλλατε ανθρώπους με προσόντα που προσέφεραν στην εκπαίδευση. Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες κύριε Γαβρόγλου.

τέως σχολικός σύμβουλος

 
ΗΓ
08 Φεβ 2021 16:40

Τάδε έφη ο Υπουργός που μετέτρεψε όλα τα ΤΕΙ άκριτα με μια διοικητική πράξη σε Πανεπιστήμια...

 
ΞΑΝΘΟΣ
08 Φεβ 2021 16:19

ΚΥΡΙΕ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ.....ΟΜΩΣ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ....ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΑΣ.....!!!
ΤΑ ΤΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ.....ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ , ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ , ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ.....ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ......ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ.........!!! ( ΣΤΕΡΕΑ ,ΘΕΣΣΑΛΙΑ....)
ΣΕ ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΑΞΑΤΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ.....ΑΠΟ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΣΕ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ.....( ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ) ΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΤΕ ΣΕ ΑΕΙ.....!!!
ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ......ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΑΤΕ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΑΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ΑΕΙ.....!!!
ΟΣΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΣΑΤΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ......!!!
ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.......ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ......ΑΑΑΑΑΑ.....ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ , ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΕΙΧΑΤΕ ΕΝΑ ΤΕΙ.....!!!
Υ.Γ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΤΕΙ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΣ .....ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ.....ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ( ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ ) ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ..!!!

 
Εκτός θέματος
08 Φεβ 2021 14:17

Τα ΑΕΙ είναι αυτοδιοίκητα και δεν έχουν ούτε το εκάστοτε Υπουργείο, ούτε οι τέως υπουργοί δικαίωμα να τα παινεύουν, λες και είναι δικά τους έργα.

Όσο δε για το "σιωπή", επίσης δεν έχετε δικαίωμα δια να ομιλείτε, γιατί αν είχατε το πολιτικό θάρρος και την βούληση να τακτοποιήσετε τις γνωστές-άγνωστες "εκκρεμότητες" επί των ημερών σας, μεθαύριο Τετάρτη και Πέμπτη δεν θα έκλειναν υπό κατάληψη όλα τα ΑΕΙ.

 
ΔΕΠ2
08 Φεβ 2021 09:51

Πάντα είχα μια απορία για τον κ. Γαβρόγλου. ΓΙΑΤΙ, ενώ ο ίδιος έχει ζήσει και εργαστεί στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού, ΕΔΩ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ είναι αντίθετος με ΟΛΕΣ - όλες όμως! - τις καλές πρακτικές που είδε να ακολουθούνται εκεί. Περίεργο...

 
κ.ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ
08 Φεβ 2021 09:27

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποσυρθείτε μπας και ξεχάσουμε τα όσα έγιναν επι των ημερών σας !

 
μελος δεπ
08 Φεβ 2021 05:19

αυτος ποτε το έκανε όταν ήταν υπουργός;

 
Ελληνικά Πανεπιστήμια
07 Φεβ 2021 23:30

Παρέχουν ένα καλό επίπεδο βασικών γνώσεων στα πτυχία και έτσι πάνω από το 90% των αποφοίτων μπορεί να σταθεί με άνεση στο εξωτερικό.

Σε ανταγωνιστική και διεθνοποιημένη έρευνα προφανώς υστερούν, όπως υστερεί γενικά η Ελλάδα σε βιομηχανία και χρηματοδότηση της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας - αυτά τα δύο αλληλένδετα είναι. Σε άλλες χώρες το 1/3 των ερευνητών είναι αλλοδαποί και υπάρχει κινητικότητα στα ερευνητικά ινστιτούτα.

Τα ελληνικά ΑΕΙ ούτε επιτυχημένα ούτε αποτυχημένα, είναι απλώς μέτρια και αυτό δεν έχει να κάνει με τη θέση τους στις λίστες. Μικρή σημασία έχει μια κατάταξη όταν ακόμα συζητάμε για πόσους εισακτέους θα δέχονται κάθε χρόνο!

 
ΔΕΠ
07 Φεβ 2021 23:13

Σιγά μην πει κάποια καλή κουβέντα για τη διάκριση αυτή. Πρώτον δεν είναι δικό της επίτευγμα και δεύτερον ανατρέπει τον εαυτό της που θέλει την απαξίωση των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων.

 
Observator
07 Φεβ 2021 22:16

Οι Διεθνείς κατατάξεις των ΑΕΙ δεν οδηγουν κάπου.

 
Φτάνει πια με την ΑΣΠΑΙΤΕ
07 Φεβ 2021 21:28

Το σχέση έχει η ΑΣΠΑΙΤΕ με τη δήλωση Γαβρόγλου;;;

Γνωρίζετε ποιος ευθύνεται για την ΑΣΠΑΙΤΕ; (ή απλώς αναπαράγετε ότι σας λένε)

 
Panagiotis G
07 Φεβ 2021 20:51

Και εγώ φοιτητής της ΑΣΠΑΙΤΕ είμαι αλλά δεν κλαίγομαι. Ίσα ίσα που μπαίνω σε διάφορες σελίδες, βλέπω την κλάψα των συμφοιτητων μου για την μη Πανεπιστημιοποιηση της ΑΣΠΑΙΤΕ και γελάω.

 
φοιτητης ΑΣΠΑΙΤΕ
07 Φεβ 2021 20:20

ΑΣΠΑΙΤΕ αν σου λεει κατι κυριε Γαβρογλου που εσυ αποφασισες να μας αφησεις στην απομονωση και ζητιανευουμε τοσο καιρο τ αυτονοητο απο το δικο σου πολυνομοσχεδιο που ξεχασες την σχολη μας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.