Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Σήμερα: Αρχίζουν οι τηλεδιασκέψεις με όλους τους Διευθυντές Σχολείων για την εφαρμογή εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης

Υπ. Παιδείας: Η συμμετοχή όλων των Δ/ντών Σχολικών Μονάδων είναι απαραίτητη για την προετοιμασία της εισαγωγής και εφαρμογής του συστήματος στις σχολικές μονάδες της χώρας.
Δημοσίευση: 08/02/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις με εισηγητές στελέχη του ΙΕΠ υπό την εποπτεία των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης,ξεκινά το υπουργείο Παιδείας  σήμερα Δευτέρα με σκοπό την ενημέρωση των Διευθυντών των σχολικών μονάδων σχετικά με την έναρξη εφαρμογής του συστήματος "Συλλογικού προγραμματισμού, εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων”.

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει σε σχετικό έγγραφο ότι η  συμμετοχή όλων των Δ/ντών Σχολικών Μονάδων είναι απαραίτητη για την προετοιμασία της εισαγωγής και εφαρμογής του συστήματος στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Ειδικότερα    το Πρόγραμμα των ενημερωτικών συναντήσεων έχει ως εξής:


Πατήστε εδω για να δείτε τις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων

Απεργία-αποχή

Στο μεταξύ απεργία-αποχή από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4692/2020 (ΦΕΚ 12 Ιουνίου 2020) καθώς και από την Υπουργική Απόφαση «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο» , κήρυξε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ).

Η ΔΟΕ καλεί  επιπλέον:

•    Όλα τα σωματεία να πάρουν μέτρα για την υλοποίηση της απόφασης για την απεργία - αποχή. Να οργανώσουν με όλα τα μέσα την ενημέρωση συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας για τους πραγματικούς στόχους της επιχειρούμενης «αξιολόγησης».

•    Τους Συλλόγους Διδασκόντων να συμμετέχουν στην απεργία – αποχή της Δ.Ο.Ε. (θα σταλούν αναλυτικές οδηγίες τις επόμενες μέρες εξειδικεύοντας τις νομικές ενέργειες σε συνεργασία με τη νομική μας σύμβουλο και θα πρέπει να ακολουθηθούν π.χ. αναλυτικά βήματα ή/και πρακτικά συλλόγου διδασκόντων κλπ.) και με βάση αυτή την απόφαση,  να μην προχωρήσουν σε καμία διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της Υ.Α. (ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, συγκρότηση ομάδων δράσης, συνεδρίαση για τη σύνταξη έκθεσης «Εσωτερικής και Εξωτερικής Αξιολόγησης»).

•    Ειδικά η ΔΟΕ καλει  τα στελέχη εκπαίδευσης (Διευθυντές σχολείων, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κ.τ.λ.) να συνταχθούν με την απόφαση του κλάδου συμμετέχοντας στην απεργία – αποχή.

Ετικέτες: 
Αξιολόγηση

Σχόλια (18)

 
Δημητρης
09 Φεβ 2021 15:55

@Μια χαρά είναι..., αξιολόγηση δεν είναι μόνο τα τυπικά προσόντα. Είναι πολύ περισσότερο το αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής διεργασίας με ότι αυτό προϋποθέτει αλλά και συνεπάγεται.
Αξιολογηση δεν υφίσταται και θα πρέπει να συμφωνηθεί είναι βασικό πλαίσιο υλοποίησης της προς όφελος του Δημόσιου σχολείου.

 
Μια χαρά είναι...
09 Φεβ 2021 13:07

...όπως είναι, το σύστημα αξιολόγησης που υπάρχει ΤΩΡΑ! Έχω μεταπτυχιακό και χωρίς να κάνω κάτι πρόσθετο από τους συναδέλφους μου που δεν έχουν τον τίτλο, ωφελούμε με 500 ευρώ τον χρόνο. Κάθε 10-12 χρόνια ανανεώνω το αυτοκίνητό μου με ένα άλλο πενταετίας. Α! στραβοκοιτάζω κι αυτούς που έχουν διδακτορικό. Μην αλλάζετε τίποτε. Το σύστημα είναι δοκιμασμένο, αντέχει άνετα και έχει τη γενική αποδοχή.
Συνάδελφοι, διεκδικείστε επιμορφώσεις σοβαρές, μακράς διάρκειας και με ισχύ, που θα μεταφράζεται σε χρήμα. Αφήστε ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ στον κόσμο τους...

 
Αριστεία, όχι αστεία
08 Φεβ 2021 22:53

Λέμε ναι στην αξιολόγηση. Ας δώσουν το παράδειγμα οι άριστοι του Υπουργείου. Πρώτο θέμα τα μέτρα του Υπουργείου για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τι όχι;

 
Φαροφύλακας
08 Φεβ 2021 22:11

Προς υπέρμαχους της αξιολόγησης:
Ο Μητσοτάκης και η Κεραμέως έδωσαν δείγματα γραφής με τις επιλογές που έκαναν (και τον τρόπο που έγιναν) στους προσωρινούς Διευθυντές Εκπαίδευσης...
Αλήθεια; Ποιος τις θεωρεί αξιοκρατικές;
Τέτοια αξιολόγηση ευαγγελίζονται;

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
08 Φεβ 2021 18:05

Σε κατάσταση μη κανονικότητας, δεν είναι δυνατόν να γίνει η οποιαδήποτε αντικειμενική αξιολόγηση σχολικής μονάδας.

 
ερωτηση
08 Φεβ 2021 18:05

Θα μας σταλεί κάποιος σύνδεσμος για να μπουμε να παρακολουθήσουμε την τηλεδιασκεψη;

 
ΔΕΠ
08 Φεβ 2021 17:33

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ. Κυρία Υπουργέ, μη τυχόν κάνετε πίσω! Επιτέλους, πρέπει όλοι να δικαιολογούμε το μισθό μας και αυτό για το οποίο μας προσέλαβε το κράτος. Για να διορθωθεί το οτιδήποτε πρέπει να αναγνωρίσουμε τους πιο αποτελεσματικούς ανάμεσά μας και να βοηθήσουμε τους λιγότερο. Χωρίς αξιολόγηση δε γίνεται τίποτα από αυτά. Επιτέλους κουραστηκαμε να λεμε τα αυτονόητα σε όσους πετάνε τη μπάλα στην κερκίδα 10ετίες τώρα.

 
Εκπαιδευτικός2
08 Φεβ 2021 17:17

Καθήκον επίσης η τήρηση του ωραρίου, άντε την έχουμε δει 24 ώρες σε διάσκεψη....

 
KONSTANTINOS
08 Φεβ 2021 16:59

Τι ακριβώς θα αξιολογηθεί σε ένα σύστημα που αλλάζει κάθε τρεις και λίγο ακόμη και στην ίδια κυβέρνηση; Υπάρχει συναίνεση πολιτική, κοινωνική και εμπιστοσύνη μεταξύ Υπουργείου και εκπαιδευτικών; Τα προαπαιτούμενα : προϋπολογισμός για την παιδεία, επιμόρφωση εκπαιδευτικών, υλικοτεχνική υποδομή, κ.α, έχουν επαρκώς προσμετρηθεί; Υπάρχει φως στο βάθος για το που θέλουμε την παιδεία να πάει τη χώρα ως πολιτισμική επένδυση;
Ναι σε μια αξιολόγηση συστήματος και εκπαιδευτικών μετά από όλα τα παραπάνω.
Για την ώρα βλέπουμε μια επιχείρηση - κυριολεκτικά- μεταφοράς όλων των παραπάνω ελλειμμάτων στους ώμους των εκπαιδευτικών. Όχι λοιπόν σε μια τέτοια αξιολόγηση!

 
Nikos
08 Φεβ 2021 14:28

Ναι στην αξιολόγηση αφού γίνει οργανόγραμμα και περιγραφή θέσης για καθένα, δεν μπορεί ένα 30% στο δημόσιο να μην έχει αντικείμενο και να ζητάμε να αξιολογηθούν αυτοί που δουλεύουν!!!! Πόσο θα κρατήσει το παραμύθι αυτό;;

 
Πέτρος
08 Φεβ 2021 14:01

@Μαρία
Δε θα ασχοληθώ με το ορθόν ή λάθος της αξιολόγησης, αλλά τα όσα γράφετε για το εκπληκτικό, μεταρρυθμιστικο έργο της Υπουργού είναι τουλάχιστον για γέλια.
Χα χα χα χα χα!!!!!
Αλήθεια... στην κυβέρνηση δουλεύετε και μας δουλεύετε?

 
Δημήτρης
08 Φεβ 2021 13:39

Τα στελέχη της εκπαίδευσης οι διευθυντές θα πρέπει να συμμετάσχουν για να αποδείξουν οτι τιμούν τον κλάδο, τον εαυτό τους και την ίδια την κοινωνία που γίνεται αποδέκτης των υπηρεσιών που της παρέχουν. Προφανώς αυτοί που θέλουν μόνο να μισθοδοτούνται και να αξιολογούν όλους τους υπόλοιπους ενεργούς οικονομικά πολίτες, έχουν αντίθετη άποψη, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Χρέος της πολιτείας είναι η εφαρμογή ενός διαφανούς, δίκαιου και αξιόπιστου συστήματος αξιολόγησης που θα βοηθήσει να πάμε μπροστά. Οι φωνές συντήρησης, απάθειας, στασιμότητας και αδράνειας θα υπάρχουν πάντα.

 
Κώστας Χαλκίδα
08 Φεβ 2021 13:30

Αξιολόγηση από την κορυφή της ιεραρχίας έως και τον τελευταίο μάχιμο εκπαιδευτικό!Με λόγο και στη Σχολική Μονάδα και ποικίλες δικλείδες ασφαλείας!Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο...Δεν θα κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας ούτε θα κρύβονται χρόνια τώρα ορισμένοι έξυπνοι...Αρκετα με τις κωλυσιεργειες,τις προφάσεις, τις κομματικές ταμπέλες κτλ που ευκόλως επινοουνται για να δικαιολογήσουν την αδράνεια δεκαετιών!!

 
Μαρια
08 Φεβ 2021 12:20

Είναι αστείες οι δικαιολογίες για αναβολή της διαδικασίας της αξιολόγησης εκ μέρους κάποιων "εκπαιδευτικών"
Ξέρουν αυτοί, σου λένε ως του χρόνου μπορεί όλο και κάτι να συμβεί κ να μη γίνει...

Κα Υπουργέ, αν κανεις πθσω να ξέρεις θα αμαυρώσει την εικόνα σου πιυ έχεις με κόπο δημιουργήσει μέχρι σήμερα με το γενναίο. Μεταταρρυθμιστικο σου έργο και θα είσαι υπολογη στη μαθητιωσα νεολαία και τον ελληνικό λαό για το πισωγυρισμα που θέλουν αυτοί οι κυριοι να
σου επιβαλλουν...
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!

 
Αδιαπραγμάτευτα!
08 Φεβ 2021 11:27

Οποιος κύριος διευθυντής αρνείται να συμμετάσχει στη διαδικασία ενημέρωσης κ υλοποίησης της αξιολόγησης, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ!
ΚΑΘΗΚΟΝ της Κυβέρνησης να τον απαλαξει πάραυτα απο τα καθήκοντα του!!!
Διαφορετικά θα είμαι ανίκανη!

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
08 Φεβ 2021 10:55

Είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, επαγγελματίες και επιστήμονες. Φυσικά και θα συμμετάσχουμε. Από την άλλη η αξιολόγηση φέτος είναι προσαρμοσμένη στην πραγματικότητα που βιώνουμε.

 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
08 Φεβ 2021 10:13

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

τα στελέχη της εκπαίδευσης οι διευθυντές θα πρέπει να αποδείξουν, μη συμμετέχοντας στη διαδικασία εάν τιμούν τον κλάδο και τον εαυτό τους απέναντι σε μια ψευτοαξιολόγηση που προσπαθεί να επιβάλλει αυταρχικά το υπ. παιδείας.
Η Ενότητα κι ο Αγώνας είναι τα όπλα μας !!!

 
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ?
08 Φεβ 2021 09:38

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ? ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ