Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Υφ. Παιδείας: Έχω διαβεβαιώσεις από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης ότι η τηλεκπαίδευση γίνεται κανονικά

Δημοσίευση: 08/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Σύμφωνα με τις έγγραφες διαβεβαιώσεις των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, οι μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς τους παρακολουθούν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση συστηματικά και δεν δημιουργούνται προβλήματα.

Β. Για την αποχή των μαθητών και μαθητριών από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω έλλειψης τεχνολογικού εξοπλισμού, δεν έχει λάβει ούτε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ούτε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας κάποια έγγραφη αναφορά από γονέα, κηδεμόνα, διευθυντή ή διευθύντρια. Αν προκύψει στο άμεσο μέλλον θέμα, το Υπουργείο Παιδείας έχει μεριμνήσει να καλύπτεται ο απαραίτητος τεχνολογικός εξοπλισμός με δανεισμό από τις σχολικές μονάδες με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Τα παραπάνω είπε σήμερα στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή,  κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του  Βουλευτή  του ΜέΡΑ25  Κρίτωνα Αρσένη, και σημείωσε τα εξής:

  • Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία χορήγησης ηλεκτρονικών υπολογιστών,  υπάρχει συγκεκριμένη γραφειοκρατία, η οποία, αν ακολουθηθεί, καλύπτει τους μαθητές. Δεν έχει φτάσει, όμως, κανένα παράπονο.
  • Ξέρετε καλύτερα από μένα, ότι πρέπει τα παράπονα να γίνονται στους αρμόδιους, όχι μέσω εφημερίδων, των οποίων σωστά επικαλείστε τα στοιχεία. Είναι μια έρευνα που τη χρησιμοποιείτε. Όμως, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες, που κατά την εκτίμησή σας και κατά την εκτίμηση των γονέων είναι ακάλυπτες, πρέπει να γνωστοποιηθεί σε εκείνους που έχουν κατά το νόμο την ευθύνη να τις καλύψουν.

Σχόλια (6)

 
Μαθητης
11 Φεβ 2021 14:30

Δεν ξέρω η γυναίκα αυτή από που έβγαλε αυτό το αβάσιμο και σαθρό συμπερασμα πάντως εγώ ως μαθητής Α Λυκείου μπορώ να δηλώσω ότι η εκπαίδευση διεξάγεται με μια πληθώρα προβληματων που δεν μας επιτρέπει να κάνουμε ουτε20λεπτά μαθημα ,υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση για ποικίλους λογους και είναι δύσκολο όταν ακούς το καθηγητή σου να κολλάει να σου δείχνει πάουερ ποιντ η να γράφει σε πίνακα που δεν βλέπεις είναι μη εφικτο να καταλάβεις και να συγκεντρωθείς στο μάθημα που σου διδασκει .Σημασία λοιπόν κυρία Μακρή δεν έχει να τελειώσουμε την ύλη άλλα να την καταλάβουμε για αυτό πάμε σχολείο, με το πλήθος των κενών που δημιουργούνται όμως λόγω των αντιξοων συνθηκών κάτω από τις οποίες γίνεται το μάθημα δεν μας επιτρέπεται να λάβουμε γνώση και κατανόηση της δήθεν ολοκληρωμένης ύλης που θα έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις καθώς λόγω του εξεταστικοκεντρικου συστήματος που προσπαθήτε να μας επιβαλεται δεν θα έχουμε τις κατάλληλες γνώσεις και προετοιμασία για να ανταπεξέλθουμε στις πανελλήνιες που θα κρίνουν το μέλλον μας.

 
Πρότυπα Διαδικτυακά Μαθήματα
09 Φεβ 2021 17:26

Εκπαίδευση εξ αποστάσεως δεν είναι η συμπλήρωση ωρών online για να λέμε ότι δήθεν έχουν αποτελεσματική τηλεκπαίδευση σε όλο το φάσμα - γίνεται πραγματικό μάθημα ή απλώς κοροϊδεύουμε τους μαθητές και τους φοιτητές;

Τα προβλήματα οργάνωσης υλικού και διαδικασιών, ακόμα και παροχής στοιχειωδούς λειτουργικού εξοπλισμού στο 99% των συμμετεχόντων, δυστυχώς δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από μια γυαλισμένη ψηφιακή βιτρίνα.

Τίποτα θετικό σε πειράματα χωρίς προεργασία που υποβαθμίζουν την ποιότητα διδασκαλίας. Η Ελλάδα πρέπει άμεσα, δηλαδή στην επόμενη διετία, να οργανώσει Ψηφιακό Αποθετήριο για Διαδικτυακά Μαθήματα.

 
M
09 Φεβ 2021 14:02

Εργαλείο σημαντικό! Να το στηρίξουν οι οικογένειες όλων των παιδιών. Να είναι αυτιά και μάτια ανοιχτά. Η παιδεία δεν πρέπει να διακόπτεται. Τα μέσα υπάρχουν. Η διάθεση λείπει.

 
foros1
09 Φεβ 2021 12:56

Η τηλεκπαίδευση με όλα τα μειονεκτήματα της, έσωσε την σχολική χρονιά, ειδικά στην δευτεροβάθμια και πάνω.
Αν πέρυσι τέτοια μέρα, λέγαμε ότι όλο το φάσμα της ελληνικής εκπαίδευσης, θα υποστηρίζονταν μέσω ίντερνετ, θα το θεωρούσαμε επιστημονική φαντασία. Ας λέμε λοιπόν και τα θετικά.

 
Ήταν δίκαιο δεν έγινε πράξη
09 Φεβ 2021 11:39

Θα έπρεπε να δώσει λεφτά για την παιδεία. Όπως σε όλες τις πολιτισμένες χώρες.

 
ήταν δίκαιο έγινε πράξη
08 Φεβ 2021 22:23

Το λύκειο λειτουργεί μέσω τηλεκπαίδευσης. Τα φροντιστήρια μέσω τηλεκπαίδευσης. Σκεφτείτε να μην είχαμε την εξ αποστάσεως τι θα γίνονταν!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ