ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Αποκατάσταση του θεσμού του Αιρετού Τώρα

Δημοσίευση: 10/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νίκος Φασφαλής

Άλλη μια συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ χωρίς συμμετοχή των Αιρετών εκπροσώπων του κλάδου.

Η κατάσταση αυτή που οδηγεί σε άλλες σκοτεινές εποχές και λειτουργεί σε βάρος των συναδέλφων, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας πρωτίστως αλλά και όσων για την εξυπηρέτηση των μικροπαραταξιακών τους σκοπιμοτήτων συνέβαλαν με τις αποφάσεις τους σ' αυτή και τώρα σιωπούν, πρέπει να σταματήσει.

Πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να δρομολογηθούν οι λύσεις που θα οδηγήσουν ξανά στην επάνοδο του θεσμού του Αιρετού που διασφαλίζει τη Διαφάνεια, την Αξιοκρατία και την Ισονομία!

Σ' αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε αλλά και τις δυσκολότερες που ετοιμάζουν για την Εκπαίδευση και τους Εκπαιδευτικούς κάνεις δεν πρέπει να μείνει μόνος του.

Σας καλώ όλες και όλους σ' αυτή τη μάχη υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας και των δημοκρατικών θεσμών που με πολύχρονους αγώνες κατακτήσαμε.

Για την ενημέρωσή σας, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, στις 11:00 με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

1.«Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Στελεχών Εκπαίδευσης, για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»
2.«Εξέταση αιτήσεων παραίτησης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»
3.«Εξέταση ενστάσεων επί της απόφασης αποδέσμευσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για μετάταξη / απόσπαση σε διοικητική θέση, μέσω του Ε.Σ.Κ. (με τον Ν.4440/2016) και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»
4.«Εξέταση θεμάτων αποσπάσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. για το σχολικό έτος 2020-2021 και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»

Σχόλια (8)

 
Μελίτακας ο Α΄
10 Φεβ 2021 20:17

Προτάσεις για την αναβάθμιση του θεσμού έχουμε;
Χρειάζεται να θυμίσω τα τραγελαφικά της προηγούμενης περιόδου όπου είδαμε γεωπόνο, γυμναστή και δάσκαλο να κρίνουν μαθηματικούς που ήθελαν να γίνουν σχολικοί σύμβουλοι;...

 
ert
10 Φεβ 2021 19:50

Εφημερία που κάνει να πάω ένα πρωί;

 
Φαροφύλακας
10 Φεβ 2021 17:37

Αυτός είναι ο "νταλγκάς" σου; Αν επέστρεψε ο Φασφαλής σε κάποιο σχολείο; Κι όχι η απαξίωση του θεσμού του αιρετού;

 
Δρέψτε τους καρπούς
10 Φεβ 2021 15:33

Αφού βάλατε τους καθηγητές να κτυπήσουν το κεφάλι στον τοίχο, μη συμμετέχοντας στις εκλογές, τώρα δρέψτε και τους καρπούς των πράξεών σας. Τα συμβούλια μένουν χωρίς αιρετούς, γιατί εσείς το επιλέξατε. Να σας γίνει μάθημα.

 
GEORGE
10 Φεβ 2021 15:33

Φροντίσατε και απαξιώσατε μονοι σας το θεσμό αυτοκαταργούμενοι.

 
@Ανώνυμος
10 Φεβ 2021 15:24

Είναι προσωπικό το ενδιαφέρον σας ή είστε του ΙΕΠ και θα πάτε να τον αξιολογήσετε?....

 
Nick
10 Φεβ 2021 14:52

Μάλλον μας δουλεύουν οι αιρετοί... παρετηθηκαν και τώρα ζητάνε και τα ρέστα. Δεν τους άρεσε η εκλογική διαδικασία αν και ανέδειξε τα ίδια πρόσωπα. Με οποίο τρόπο και να γινόταν οι εκλογές θα εκλέγονταν οι Φασφαλης από την ΠΑΣΚ και ο Παληγιάννης από την ΔΑΚΕ.... όπως κι έγινε με τις ηλεκτρονικές εκλογές, απλά εκλέχθηκαν με λιγότερες ψήφους λόγω αποχής.
Όλα τα αλλά είναι λόγια εντυπώσεων... γυρίστε τώρα στην τάξη και αφήστε τα υπηρεσιακά χωρίς αιρετούς...

 
Ανώνυμος
10 Φεβ 2021 11:55

Δεν μας έχει απαντήσει ο κ. Φασφαλής σε ποιο σχολείο έχει επιστρέψει, πόσες ώρες διδάσκει και πού κάνει εφημερίες.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ