Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

ΟΛΜΕ: Η δήλωση που πρέπει να συμπληρώσουν οι εκπαιδευτικοί που απέχουν από την αξιολόγηση

Δημοσίευση: 10/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η ΟΛΜΕ καλεί

  • Τους   διευθυντές των σχολείων , πριν την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή και ότι δεν συμμετέχουν σε καμία αξιολογική διαδικασία.
  • Τους  εκπαιδευτικούς - μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων να δηλώσουν, πριν την έναρξη της διαδικασίας της ειδικής συνεδρίασης, ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή.  Έτσι διαπιστώνεται η αδυναμία πραγματοποίησης της Ειδικής Συνεδρίασης ελλείψει απαρτίας λόγω συμμετοχής της πλειοψηφίας ή του συνόλου των εκπαιδευτικών στην νομίμως κηρυγμένη απεργία αποχή της ΟΛΜΕ από κάθε αξιολογική διαδικασία που προβλέπεται στην Υ.Α. 6603/ΓΔ4/20-1-2021 (συγκρότηση ομάδων δράσης, συνεδρίαση για τη σύνταξη έκθεσης «Εσωτερικής και Εξωτερικής Αξιολόγησης», κλπ.)

Η δήλωση αυτή, όλων των παραπάνω θα γίνεται σε ειδικό έντυπο που θα καταθέτουν συλλογικά οι εκπαιδευτικοί  για να γίνεται σαφής η συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή.    

Ακολουθεί η ατομική - συλλογική δήλωση  

ΑΤΟΜΙΚΗ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ 4692/2020

Με την παρούσα δηλώνω/ουμε ότι απέχω/ουμε από οποιαδήποτε ενέργεια συνδέεται με την εφαρμογή των προβλέψεων των άρθρων 33, 34, 35 και 36 ν. 4692/2020 και της με αρ. αριθμ. 6603/ΓΔ4 (ΦΕΚ B' 140/20.01.2021) αποφάσεως της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο», καθότι συμμετέχω/ουμε στην προκηρυχθείσα από 8.2.2021 απεργία-αποχή της Ο.Λ.Μ.Ε., απέχοντας συναφώς και νομίμως από την άσκηση των συγκεκριμένων καθηκόντων μου/μας που σχετίζονται με κάθε διαδικασία κατείνει στην υλοποίηση των ανωτέρω νομοθετικών και κανονιστικών προβλέψεων του ν.4692/2020 και της κατ’ εξουσιοδότηση τούτου εφαρμοστικής υπουργικής απόφασης.

Ετικέτες: 
ΟΛΜΕΑξιολόγηση

Σχόλια (20)

 
Γιωργος
26 Φεβ 2021 22:43

Ειμαστε δημοσιοι υπαλληλοι αλλα ειμαστε και ενεργοι πολιτες και ως τετοιοι εχουμε το δικαιωμα (και την υποχρεωση) να αντιστεκομαστε σε μια παραλογη και αντιδημοκρατικη εξουσια!
Η αξιολογηση μονο ως εσωτερικη διαδικασια ανατροφοδοτησης μπορει να νοηθει.Με μια τετοια διαδικασια συμφωνει, νομιζω, το συνολο των εκπαιδευτικων και σε μεγαλο βαθμο υλοποιειται ή πρεπει να υλοποιειται.
Οσο για την κοινωνια, ειναι με το μερος μας στο συγκεκριμενο θεμα γιατι εχει κατανοησει οτι η προτεινομενη αξιολογηση εινα επιβλαβης για το δημοσιο σχολειο

 
Φ
21 Φεβ 2021 13:31

Θα ήθελα να ρωτήσω 'Η απεργία-αποχή' υφίσταται ως όρος ή έχει επινοηθεί; Γιατί κάποιοι συνδικαλιστές που ήρθαν στο σχολείο μας είπαν ότι μπορούμε να κάνουμε κανονικά το μάθημά μας για να δικαιολογήσουμε το μισθό μας αλλά μπορούμε να απέχουμε από το σύλλογο κάνοντας απεργία-αποχή. Θα παρακαλούσα αν κάποιος γνωρίζει να μου απαντήσει.
Ευχαριστώ

 
Κάπου έλεος
15 Φεβ 2021 20:34

Δεν καταλαβαίνω, έχουν διαβάσει οι υποστηρικτές της αξιολόγησης αυτής τον νόμο; "Ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για την υποστήριξη της διδασκαλίας των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων', 'πρόληψη/περιορισμός περιστασιακών απουσιών', 'υποστήριξη δράσεων ενημέρωσης, συνεργασίας και ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ γονέων', 'αποτελεσματική αξιοποίηση του διδακτικού προσωπικού', κατανομή πόρων', ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και αξιοποίηση σχολικών χώρων', 'εκσυγχρονισμός και εμπλουτισμός υποδομών' και άλλα πολλά τα οποία θα αξιολογούνται ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ και θα αναρτούνται στις σελίδες των σχολείων. Το Υπουργείο πετάει το μπαλάκι προς τα κάτω και φορτώνει δικές του ευθύνες στα σχολεία κι όσοι μπορούν ας βγάλουν το φίδι από την τρύπα! Κάθε σχολείο οφείλει να θέτει στόχους, να υλοποιεί δράσεις και να αξιολογεί τα αποτελέσματα όπως το ίδιο οφείλει να κάνει και κάθε εκπαιδευτικός προσωπικά. Από αυτή την αξιολόγηση όμως ως το έκτρωμα που μόνη της αποφάσισε και ψήφισε η υπουργός υπάρχει τεράστια απόσταση.

 
Δημήτρης
11 Φεβ 2021 21:51

Η ΟΛΜΕ δεν καλεί σε απείθεια ενάντια στον Νόμο, αλλά σε συμμετοχή σε προκηρυγμένη απεργία - αποχή για κάθε ημέρα Συνεδρίασης με το σχετικό θέμα. Που σημαίνει 80 ευρώ απώλεια για τον εκπαιδευτικό που υποβάλλει κάθε φορά τη σχετική δήλωση. Πάτε καλά εκεί στην ΟΛΜΕ ; Θυμίζετε τους Λουδίτες που καταστρέφανε τις μηχανές για να εμποδίσουν τη Βιομηχανική "επανάσταση" !

 
Γ. Ν.
11 Φεβ 2021 10:06

Αφήστε μας ήσυχους και μακριά από κομματικές σκοπιμότητες! Μη κάνετε θέμα το μη υπάρχον! Έρχονται για ενημέρωση στα σχολεία και δεν έχουν διαβάσει το νόμο και μιλούν για έκθεση Πισσαρίδη!

 
Αυτό...
11 Φεβ 2021 07:02

...αρκεί : "Και γιατί να μην αρχίσουν όλα τα συνδικαλιστικά όργανα να "νομοθετούν" και να επιλέγουν ποιες εγκυκλίους,νόμους ,υπουργικές αποφάσεις θα εκτελούν και ποιες όχι;"

 
Ο κατήφορος της ΟΛΜΕ συνεχίζεται
11 Φεβ 2021 04:59

τι προτείνουν; Αποχή και απεργία σημαίνει άρνηση καθήκοντος και επισείει τιμωρία. Η πρώτη είναι στον μισθό. Εφόσον δεν πραγματοποιείς αυτό που η πολιτεία δια του Υπουργείου σε ορίζει γίνεται να πληρώνεσαι κανονικά και με τον νόμο; Όχι. Η δεύτερη είναι η παγίδα αν σε βάλλει επαναλαμβανόμενες καθημερινά συνεδριάσεις, αν δεν πραγματοποιηθεί η πρώτη .Οπότε τι θα κάνει ο Διευθυντής και ο Σύλλογος ; Θα αρνείσαι κάθε μέρα. Στο σχολείο θα γράφετε απεργία αποχή. Και αν σε κόψουν ανάλογα το μισθό θα πας στο δικαστήριο να παραπονεθείς στον δικαστή ότι δεν δούλευες σύμφωνα με τις εγκυκλίους της διοίκησης αλλά ο μισθός μισθός; Γιατί έτσι το είπε η ΟΛΜΕ; Και γιατί να μην αρχίσουν όλα τα συνδικαλιστικά όργανα να "νομοθετούν" και να επιλέγουν ποιες εγκυκλίους,νόμους ,υπουργικές αποφάσεις θα εκτελούν και ποιες όχι;

 
Λευτέρης
10 Φεβ 2021 23:49

Προς άλλους σχολιαστές ...
Αντί προτάσεων ανούσιες επικρίσεις! Ο θυμόσοφος Λαός λέει "όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"
Σας επιστρέφω, ως προσβλητικούς και αχρείαστους, τους χαρακτηρισμούς σας και σας λέγω ότι δεν αντέχετε την αντίθετη άποψη!!!

 
Δημόσιος λειτουργός
10 Φεβ 2021 22:26

@ert
Στο σπίτι μου ποιος αποφασίζει να με στείλει;; ΕΣΕΙΣ;; Οχι, κύριε/α, οφείλετε να υπακουτε στους νόμους... Η χώρα έχει νόμους. Επίσης το πολίτευμα της χώρας είναι η δημοκρατία. Ευτυχώς αυτό δεν το κρίνετε εσείς...

 
Panos
10 Φεβ 2021 21:36

ert. Και κάποιοι άλλοι, που όφειλαν να μην υπακούν σε νόμους, υπάκουσαν και τα αποτελέσματα τα έχει καταγράψει η ιστορία ...

 
Βρε ποιούς μου θυμίζουν?....
10 Φεβ 2021 21:29

@ert
Μάλιστα ΚΥΡΙΕ/Α, οι πολίτες κρίνουν ΠΑΝΤΑ στο τέλος. Θα το καταλάβετε, όταν θα πάτε εσείς σπίτι σας.

 
ert
10 Φεβ 2021 21:12

@Δημόσιος λειτουργός, και αυτό θα το κρίνετε ΕΣΕΙΣ; ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ/Α οφείλετε υπακοή στους νόμους. Όποιου δεν του αρέσει, σπίτι του.

 
Δημόσιος λειτουργός
10 Φεβ 2021 20:53

Οι δημόσιοι λειτουργοί οφείλουν να τηρούν τους νόμους που κατοχυρωνουν τα δικαιώματα των πολιτών και υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Ο δημόσιος λειτουργός δεν είναι τυφλό εκτελεστικό όργανο που καλείται να εφαρμόσει αποφάσεις που στρέφονται κατά του ίδιου του δημόσιου λειτουργήματός του και του δημοσίου συμφέροντος.

 
Μπούας
10 Φεβ 2021 20:51

Με την τοποθέτησή σας κ. Λευτέρη βλάπτετε σοβαρά τη δημόσια παιδεία όπως και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου!!!!

 
Panos
10 Φεβ 2021 20:27

Για όλα τα υπόλοιπα έχει μεριμνήσει το υπουργείο, η αξιολόγηση είναι το πρόβλημα. Μέχρι και σήμερα τοποθετούνται εκπαιδευτικοί στα σχολεία. Αυτοί πότε θα μπουν σε ομάδες δράσης; Στο σχολείο μου κάνουμε μάθημα σε προκάτ, και στο σύλλογο κάνουμε ομόκεντρους κύκλους βλέποντας τις πλάτες των συναδέλφων μας. Αν για κάποιον λόγο έχει αξία η εσωτερική αξιολόγηση είναι για να φανεί επιτέλους η αδυναμία (εσκεμμένα και διαχρονικά) της ηγεσίας του υπουργείου να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα στα σχολεία. Όλα τα άλλα είναι για να έχουμε να λέμε.

 
@ λευτέρη
10 Φεβ 2021 20:09

σωστή η πρώτη περίοδος λόγου, μετά τα χαλάς. ήσουν διευθυντής και πριν από μερικά χρόνια που ξαναέγινε αυτοαξιολόγηση (δομών, σχέδιο, δράσεις κλπ κλπ) ; κάναμε κάποιοι και από κει και πέρα; έκανε τίποτα το κράτος ή ήταν προσχηματικό όλο αυτό; ότι φέρνουν κάποιοι λαπτοπ και ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑ (ναι ! ) για να κάνουν τη δουλειά τους; ότι έχουν γίνει κινήσεις που λένε ότι είναι ΑΧΡΗΣΤΑ κάποια βιβλία και δίνονται σημειώσεις παράλληλα με τη διδασκαλία απεχθών το ξέρεις στο σχολείο σου; το ότι δεν υπάρχουν υποστηρικτικές δομές; ότι υπηρεσιακές μεταβολές και αποφάσεις είναι άδικες, δυσλειτουργικές και παράλογες το έχεις δει καθόλου;

 
ΜΧ
10 Φεβ 2021 20:07

Όλα τα είχαμε αυτή την στιγμή λυμένα η αξιολόγηση έλειπε.

 
CHARALAMPOS TSOULOUCHAS
10 Φεβ 2021 19:55

Ο Λευτεράκης είναι η κοινωνία που είναι απέναντι σε αυτούς που αρνούνται την αξιολόγηση-ταξική διαφοροποίηση των σχολείων-υποταγή των εκπαιδευτικών; Και δεν ξέρει ο Λευτεράκης ότι και οι δημόσιοι υπάλληλοι σκέφτονται;

 
Μ
10 Φεβ 2021 19:38

Να προτείνετε μια καλύτερη!

 
Λευτέρης
10 Φεβ 2021 19:07

Οι δημόσιοι υπάλληλοι οφείλουν να εφαρμόζουν τους νόμους κλπ που θεσπίζει η Πολιτεία. Η ΟΛΜΕ δεν είναι νομοθετικό σώμα, ούτε έχει το δικαίωμα να προτρέπει τα μέλη της στην ανομία. Κάθε απεργία έχει επιπτώσεις στους εργαζόμενους και η πολιτεία οφείλει να κάνει την ανάλογη ρύθμιση.
Πάντοτε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στους Διευθυντές/ τριες των Σχολείων χωρίς παράλληλα να τους δίνει τη δυνατότητα κατάλληλων χειρισμών και τους εξωθεί σε ευθεία αντιπαράθεση με τους εκπαιδευτικούς. Αν αυτό δε ρυθμιστεί τότε θα ευθύνεται η πολιτική ηγεσία για το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση που καρκινοβατεί δεκαετίες τώρα θα συνεχίσει έτσι!
Κυρίες και Κύριοι της ΟΛΜΕ και όσοι είστε αρνητές της αξιολόγησης, το ξέρετε πολύ καλά ότι με τη στείρα σας άρνηση έχετε την κοινωνία απέναντί σας και συνολικά απέναντι στον κλάδο. Με τις οπισθοδρομικές και παρωχημένες αντιλήψεις σας μας βλάπτετε όλους!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ