Διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια Αστρονομίας και Αστροβιολογίας

10/02/2021

Ενημερώθηκε: 10/02/2021, 20:32

Άκουσε το άρθρο

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία), συνεχίζοντας την παράδοση προσφοράς καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σε συνεργασία με την Εθνική Αστρονομική Επιτροπή, την Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία, το Ινστιτούτο Αστροφυσικής (ΙΤΕ), το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΕΑΑ) θέτουν υπό την αιγίδα τους διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς με αντικείμενο τη διδασκαλία της Αστρονομίας και της Αστροβιολογίας.

Τα σεμινάρια διοργανώνονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του 5ου στρατηγικού στόχου της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (IAU) για το 2020-2030, με σκοπό την εφαρμογή της Αστρονομίας στη διδασκαλία και την εκπαίδευση, σε σχολικό επίπεδο, από την Ομάδα Εργασίας της NASE (Network for Astronomy School Education).

Δύο διήμερα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στις 25 και 26 Φεβρουαρίου 2021 και στις 11 και 12 Μαρτίου 2021.

Στόχος των εργαστηρίων αυτών είναι, μέσα από εργαστηριακές ασκήσεις και πραγματική μελέτη αστρονομικών φαινομένων, οι συμμετέχοντες, με απλά όργανα που οι ίδιοι θα φτιάξουν, να κινητοποιήσουν, να αναπτύξουν και να ενισχύσουν τις δεξιότητες των μαθητών τους, χρησιμοποιώντας «μοντέλα» και «αστρονομικές παρατηρήσεις» που οι ίδιοι θα πραγματοποιούν στο σχολείο.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, δασκάλους και καθηγητές Δ.Ε. με στόχο την εκπαίδευση ή και επανεκπαίδευσή τους. Θα δοθεί το αντίστοιχο ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό. Τα σεμινάρια θα γίνονται στην αγγλική γλώσσα, αλλά όλο το υλικό που θα παρουσιάζεται θα είναι μεταφρασμένο στα Ελληνικά. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την αίτηση συμμετοχής στον σύνδεσμο: https://astronomy.arsakeio.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ