Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- Κ. Κατσαφάδου για την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου

Π. Σκουρλέτης: Δεν έχει καμία απολύτως σχέση ή έχει πολύ μικρή το γεγονός της αθωωτικής απόφασης
Δημοσίευση: 12/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Προφανώς,δεν έχει καμία απολύτως σχέση ή έχει πολύ μικρή το γεγονός της αθωωτικής απόφασης. Γιατί κατηγορήθηκε ο κ. Κατσαφάδος; Για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, για οτιδήποτε άλλο; Αυτό αφορά το δικαστήριο. Εμείς εδώ δεν δικάζουμε. Συνέβη ή δεν συνέβη το γεγονός; Συνέβη. Ήταν πρωταγωνιστές η ΔΑΠ; Ήταν. Διεγράφη προσωρινά γι’ αυτό; Διεγράφη».

Τα παραπάνω είπε σήμερα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας τον  υφυπουργό Ναυτιλίας Κ. Κατσαφάδο, ο οποίος νωρίτερα παρουσίασε στη Βουλή αθωωτική δικαστική απόφαση για γεγονότα του 2003 στο Πανεπιστήμιο Πειραιά  , στα οποία αναφέρθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Αλ. Τσίπρας.

Γ. Βρούτσης (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ) :   Αποδεικνύετε για άλλη μια φορά πόσο μικροί πολιτικά είστε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα «στερεώθηκε» η 50λεπτη ομιλία του κ. Τσίπρα στην καταγγελία για τον κ. Κατσαφάδο. Σας φέρνουμε δικαστικές αποφάσεις και κάνει τον δικαστή ο κ. Σκουρλέτης και λέει άλλα πράγματα. Ήμαρτον! Είστε μία καταδικασμένη μειοψηφία των fake news.

Ν. Φίλης: Προσβάλλει την παράταξή σας αυτό!

Κ. Κατσαφάδος: Για τα Πρακτικά λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καταθέτω την απόφαση του δικαστηρίου στον Πειραιά, όπου μετά από μία μήνυση η οποία είχε γίνει από τον τότε πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά για ένα περιστατικό, το οποίο το είχαμε καταδικάσει απερίφραστα, κατηγόρησε όλο τον σύλλογο φοιτητών, τα μέλη της ΔΑΠ, τα μέλη της ΠΑΣΠ, οκτώ φοιτητές, επτά συμφοιτητές μου είχε κατηγορήσει ο τότε πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, όπου εδώ υπάρχει η αμετάκλητη, οριστική και ομόφωνη αθωωτική απόφαση και των οκτώ.
 
Θα ήθελα, λοιπόν, να ενημερώσετε τον κ. Τσίπρα ότι δεν έστειλε κανένας Κατσαφάδος και κανένας φοιτητής του Συλλόγου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιά στο νοσοκομείο τον τότε Πρύτανη.
 
Ν. Φίλης: Ακούστε. Ο κ. Κατσαφάδος προσπάθησε, από κατηγορούμενος που είναι στη συνείδηση πολλών χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, να μετατρέψει τον εαυτό του σε κατήγορο.
Επιστρέφω τον οχετό των όσων είπε εδώ μέσα.

Κ. Κατσαφάδος: Την αλήθεια να πείτε! Την αλήθεια!

Ν. Φίλης:  Σιωπή, κύριε.

Προεδρεύων (Αθανάσιος Μπούρας): Μην διακόπτετε, κύριε Υπουργέ.

Ν. Φίλης:  Εδώ δεν είναι το Πανεπιστήμιο Πειραιά για να πετάτε ρουκέτες και πυραύλους πυροσβεστικούς.

Κ. Κατσαφάδος:Την αλήθεια!

Προεδρεύων (Αθανάσιος Μπούρας): Κύριε Κατσαφάδο, μην διακόπτετε. Δεν διακοπήκατε εσείς.

Ν. Φίλης:  Ο εν λόγω κύριος έδωσε μια παράσταση για το ήθος του σήμερα στη Βουλή. Δεν έχει σημασία να μιλήσει κανείς περισσότερο γι’ αυτόν. Προσπάθησε να μας πει ότι η ψήφος του λαού είναι πλυντήριο και ότι δήθεν τον ψήφισε ο κόσμος επιβραβεύοντας όσα έχει διαπράξει. Και τη Χρυσή Αυγή ψήφισε ο κόσμος, δεν την αθώωσε όμως.

Πάνος Σκουρλέτης:  Με τον κ. Κατσαφάδο έχουμε τελειώσει το ίδιο πανεπιστήμιο. Έχω τελειώσει το Πανεπιστήμιο Πειραιά κι εγώ πριν από εσάς. Κι εγώ όσο και ο κ. Φίλης, όταν υπήρξαμε συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα της τότε μειοψηφίας, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όταν άλλες δυνάμεις δεν ήθελαν να τους δώσουν τον λόγο -και επικαλούμαι τη μαρτυρία του Γιώργου Βουλγαράκη- ακριβώς γιατί πιστεύαμε βαθιά στη δημοκρατία.

Ποτέ δεν διανοηθήκαμε να κάνουμε όσα έκανε ο κ. Κατσαφάδος, για τον οποίο ο κύριος Πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα, που εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή ένα φαύλο, αμαρτωλό κατεστημένο στα πανεπιστήμια, εκείνο το κομμάτι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που ήθελε να ανεβοκατεβάζει καθηγητές.

Κι έρχεται εδώ να ζητήσει και τα ρέστα, επικαλούμενος την κοινωνική του καταγωγή. Κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό. Έρχεται με την πρακτική ενός σκληρού κομματικού μηχανισμού, ο οποίος τραμπούκιζε στα πανεπιστήμια. Αυτό είναι το επιλήψιμο. Και αυτό αναδεικνύει την υποκρισία, όχι του κ. Κατσαφάδου, αλλά της ολόκληρης της Κυβέρνησης που δεν είχε την ευαισθησία να πάρει τις αποστάσεις της.

Διότι το ερώτημα το έθεσε πριν από λίγο ο κ. Φίλης. Διαγράφηκε, έστω προσωρινά από τη ΔΑΠ;

Κ. Κατσαφάδος: Για την ουσία θα πείτε τίποτα; Σας έφερα την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου. Δεν θα πείτε τίποτα;

Πάνος Σκουρλέτης:  Δεν είμαστε δικαστήριο.

Κ. Κατσαφάδος: Είστε ψεύτες όμως!

Πάνος Σκουρλέτης:   Ψεύτη!

Προεδρεύων (Αθανάσιος Μπούρας): Σας παρακαλώ, κύριοι συνάδελφοι.

Κ. Κατσαφάδος: Όταν υπάρχει μία δικαστική απόφαση οφείλετε να τη σέβεστε. Δεν σέβεστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Για τον σημερινό Πρύτανη; Για την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου; Τίποτα. Κουβέντα για το πάπλωμα.

Όσο, κύριε Σκουρλέτη και κ. Φίλη, για την απόφαση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τότε δεν μπορείτε να καταλάβετε την ποιοτική διαφορά που έχουμε; Προφανέστατα, για οποιοδήποτε μέλος της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, όταν ασκηθεί μία ποινική δίωξη χάνει προσωρινά την κομματική του ιδιότητα. Αυτό δείχνει καθαρότητα. Αυτό δείχνει αρχές. Αυτό δείχνει αξίες. Αυτό δείχνει σεβασμό.

Γι’ αυτό, κύριε Φίλη και κύριε Σκουρλέτη, μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου έγινα και Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Οπότε είμαι αθώος. Δεν ένιωσα ποτέ ένοχος.

Ν. Φίλης: Όσο και η Χρυσή Αυγή...

Κ. Κατσαφάδος: Ήμουν αθώος στα δικαστήρια. Ήμουν αθώος στους συμφοιτητές μου. Ένοχος είμαι για εσάς. Αυτό είναι τίτλος τιμής για εμένα.

Σχόλια (12)

 
Όλα κι όλα
14 Φεβ 2021 10:08

Δηλαδή αμφισβητούν τη δικαιοσύνη ; Θεωρούν ότι μόνο αυτοί κρίνουν και κατακρίνουν ;

 
ΔΕΠ
13 Φεβ 2021 08:29

Δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα. Είτε το έκανε, είτε δεν το έκανε, αυτό που προτείνει το νομοσχέδιο είναι μέτρα για να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Δε νομίζω να αρνηθεί ποτέ κανείς ότι η πλειονότητα της βιας στα ΑΕΙ προέρχεται από την (εξωκοινοβουλευτική) "αριστερά". Προφανώς και υπάρχουν τραμπουκισμοί και από τη "δεξιά". Άρα καταλήγουμε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, σωστά;

 
Μάνος
12 Φεβ 2021 18:57

Υπό την έννοια ότι εδώ σχεδόν όλοι οι αθώοι δικάζονται..

 
Δυστυχώς
12 Φεβ 2021 17:47

Λυπάμαι για το επίπεδο ακούγονται σαν σε γήπεδο .

 
Μ
12 Φεβ 2021 14:07

Γιατί έχει τόση σημασία;

 
Πολίτης
12 Φεβ 2021 14:04

Κύριοι.....ντροπή.....αυτός είναι διάλογος για το μέλλον των νέων μας....ντρέπομαι....καλό είναι το δεκαχίλιαρο που παίρνεται.....αλλά αυτό δεν είναι διάλογος σε κοινοβούλιο.......!!!
Κύριε ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ.....ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ....ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ.....

 
Εισβολή με πυροσβεστήρα σε συνεδρίαση
12 Φεβ 2021 14:03

Προφανώς υπήρχε συμμετοχή στην εισβολή και βίαια διακοπή του εκλεκτορικού, ο τότε πρύτανης νοσηλεύτηκε μάλιστα στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Δεν αλλάζουν τα γεγονότα μετά από 20 χρόνια επειδή αυτό συμφέρει ορισμένους.

Με απόφαση της ίδιας της φοιτητικής παράταξης τότε διεγράφη, μαζί με ένα άλλο μέλος.

 
Xm
12 Φεβ 2021 13:28

Δεν έχει καμία απολύτως σχέση ή έχει πολύ μικρή το γεγονός της αθωωτικής απόφασης...
Απίστευτα πράγματα!

 
Απορία πραγματική
12 Φεβ 2021 12:51

Αν αθωώθηκαν όλοι, τελικά το περιστατικό έγινε; Αν δεν έγινε ποιος και γιατί τους πήγε στα δικαστήρια, αν πάλι έγινε και αθωώθηκαν ποιοι το κάνανε; Ερευνάται ακόμη;

 
ΔΕΠ
12 Φεβ 2021 10:53

Δεν έχει σχέση η αθωωτική απόφαση!!;;; Είναι τρομακτικό να ακούγονται τέτοιες απόψεις στη Βουλή. Δηλαδή ποιά απόφαση έχει σχέση; Αυτή που βγάζει ο καθένας ή ο όχλος στο κεφάλι του; Απαράδεκτος!

 
@Χωρίς λόγο θόρυβος
12 Φεβ 2021 10:02

Μα ίσωσ ο θόρυβος ήταν ο σκοπός. Κατά τ'αλλα προκαλεί ανατριχίλα η στιχομυθία όπου ο ένας λεει ότι κρίθηκε αθώος στο δικαστήριο και τον άλλον δεν τον ενδιαφέρει η απόφαση του δικαστηρίου! Βουλευτής κιόλας! Δίνει μια ιδέα για το τι είδους εξουσία και πολιτεία έχουν στο νου τους μερικοί...

 
Χωρίς λόγο θόρυβος
12 Φεβ 2021 08:42

Το διέψευσε και ο νυν πρύτανης του πανεπιστημίου Πειραια . Κι αυτός λάθος; Και η δικαιοσύνη λάθος; Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ σωστό ;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ