Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Ν. Κεραμέως: Γιατί δεν κάνω δεκτή την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την “θεματική εβδομάδα”

Δημοσίευση: 11/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεν έκανε δεκτή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως την τροπολογία 12 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά της Θεματικής Εβδομάδας στα Γυμνάσια (Πατήστε εδώ για να δείτε την τροπολογία).

Για τους λόγους που δεν έκανε δεκτή την τροπολογία η υπουργός Παιδείας, είπε στη Βουλή:

  • Πέρυσι τον Ιούνιο έχουν ψηφιστεί τα εργαστήρια δεξιοτήτων, στα οποία μάλιστα, αν θυμάμαι καλά, οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκαν όχι αρνητικά, ψήφισαν «ΠΑΡΩΝ», αν θυμάμαι καλά.
  • Θυμίζω ότι η θεματική εβδομάδα ήταν μόνο για μία εβδομάδα και αφορούσε μόνο το γυμνάσιο. Εμείς θεσπίσαμε τα εργαστήρια δεξιοτήτων τα οποία είναι για όλο τον χρόνο, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το γυμνάσιο σε ένα πολύ ευρύ φάσμα.
  • Ο στόχος των εργαστηρίων δεξιοτήτων είναι να εστιάσουμε περισσότερο στην ανάπτυξη, στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής, δεξιοτήτων τεχνολογίας μέσα από θεματικές, όπως είναι ο εθελοντισμός, ο σεβασμός των άλλων, η οδική ασφάλεια, η σεξουαλική αγωγή και ο σεβασμός στο περιβάλλον. Όλες αυτές οι θεματικές σταθμίζονται ανάλογα με την εκπαιδευτική ηλικία, δηλαδή την εκπαιδευτική βαθμίδα και γίνονται από το νηπιαγωγείο μέχρι και το γυμνάσιο. Ήδη γίνεται το πιλοτικό πρόγραμμα σε διακόσια δεκαοκτώ σχολεία στη χώρα γι’ αυτά τα εργαστήρια δεξιοτήτων. Θυμίζω ότι είναι κάθε εβδομάδα στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα και σε όλες τις τάξεις, από τα τέσσερα μέχρι και το γυμνάσιο.

Ν. Φίλης: Σας προτείναμε,   να επαναφέρετε τη θεματική εβδομάδα στα σχολεία, ώστε να κουβεντιάσουμε με τα παιδιά τα θέματα που αφορούν τις έμφυλες ταυτότητες, τις διακρίσεις, την ισοτιμία, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Τα παιδιά και στο γυμνάσιο είναι πια ώριμα να κουβεντιάσουν τα ζητήματα αυτά, για να μη γίνουν αντικείμενο αυτών των ενεργειών, των ακατανόμαστων ενεργειών.

Απαντήσατε ότι καταργήσατε τη θεματική εβδομάδα που είχαμε ορίσει, χωρίς αξιολόγηση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και την αντικαταστήσατε, είπατε, με τις δεξιότητες, τα εργαστήρια δεξιοτήτων.

Μάλιστα. Μόνο σε διακόσια σχολεία από ένα σύνολο περίπου δέκα χιλιάδων σχολικών μονάδων. Αυτή είναι η απάντηση;

Κοιτάξτε, είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή για την κοινωνία. Μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε. Μην περιμένουμε μια νέα περίπτωση Μπεκατώρου να μας ανοίξει τα μάτια. Τώρα στα σχολεία ανοίξτε το ζήτημα αυτό μέσα από τη θεματική εβδομάδα. Έμφυλες ταυτότητες, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ισότητα ανάμεσα στα φύλα.

Σχόλια (12)

 
ΝΙΚ
13 Φεβ 2021 07:49

Έκαναν μία πρόταση εκτός χρόνου και τόπου. Για να προτείνουν κάτι. Ως μεγαλειώδες.

 
Ιωάννης
13 Φεβ 2021 02:53

Εργαστήρια δεξιοτήτων=28 ώρες όλη τη χρονιά
Θεματική εβδομάδα=32 ώρες

 
Υπουργός - Νομικός
12 Φεβ 2021 22:15

Τι δεν καταλαβαίνετε; Όλοι οι άσχετοι πολιτικοί στου κασιδιάρη το κεφάλι μαθαίνουν και γίνονται Υπουργοί... Σκόπιμη αμάθεια του λαού, σκόπιμα πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των αθώων ψυχών, εξεταστικοκεντρικό σύστημα που ευνοεί την παραπαιδεία, εκατομμύρια σπατάλες σε ανούσια προγράμματα σπουδών, φοίτησης, κατάρτισης κλπ. από το νηπ/γείο ως το Πανεπιστήμιο και στο τέλος τι; ΤΙΠΟΤΑ! Ένα απόλυτο τίποτα... Σκοτάδι έτους 1821 και βάλε! Γιατί να μορφωθεί ο λαός; Άμα μορφωθεί θα ξυπνήσει. Κι άμα ξυπνήσει δε θα με ψηφίσει! Αμ πώς!

 
panos
12 Φεβ 2021 14:21

οχι στην προταση την ισοπεδωτικη των βουλευτών του συριζα.δεν χρειαζεται να μαθουν τιποτα τα παιδια απο αυτη την ηλικια.εχουν τους γονεις τους κι ας τους συμβουλευονται.το σχολειο κρινεται αναρμοδιο.

 
Η χειρότερη υπουργός
12 Φεβ 2021 11:28

Αδυνατεί να κατανοήσει η δεν θέλει να κατανοήσει όλο αυτό το απόστημα που έχει σπάσει στις μερες αυτές... 15χρονα σέρνονται στις ορέξεις του καθενός και η ίδια δεν θέλει να θωρακίσει τη νέα γενιά με εφόδια. Λέει ο @Η καλύτερη υπουργός "είναι τόσο ενημερωμένη που δεν είναι αδύνατον να μην έχει επιχείρημα" Ναι είναι ενημερωμένη για όλα αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες και δυστυχώς θα ξέρει πολύ περισσότερα από μας. Και ναι έχει επιχείρημα για να μην το αντιμετωπίσει. Όμως αν ήταν το δικό της παιδί, να δουμε αυτή η ενημέρωση που έχει και τα επιχειρήματα που έχει πως θα τα χρησιμοποιούσε. Ντροπή

 
Εκπαιδευτικός
12 Φεβ 2021 11:18

Το τσίρκο της θεματικής εβδομάδας το ζήσαμε επί 3 χρόνια... Το τσίρκο των εργαστηρίων δεξιοτήτων ακόμα δεν έφτασε σε όλους, αλλά όσοι το ζουν ήδη, το συγκρίνουν με την θεματική εβδομάδα και του δίνουν επίσης αρνητική βαθμολογία. Αναρωτιέμαι πότε και οι μεν (Κεραμέως) και οι δε (Φίλης) θα αντιληφθούν τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων και θα πάψουν να ζουν στον κόσμο τους...

 
Στέλιος
12 Φεβ 2021 10:36

Πολύ καλά έκανε. Θεματική εβδομάδα σήμαινε όταν εφαρμοζόταν διακοπές στο σχολείο, συν τις αντιδράσεις γονέων για τη θεματολογία της

 
Παρατηρητής
12 Φεβ 2021 10:21

Άσχετη με την ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα. Το αποδεικνύει καθημερινά. Καθιστά το σχολείο κλινικά νεκρό και αδιάφορο για τους μαθητές. Όλο και περισσότερο, πάρεργο του φροντιστηρίου.

 
ΓΣ
12 Φεβ 2021 09:53

Και πολύ καλά κάνατε κα. Υπουργέ!

 
@Ελεος
12 Φεβ 2021 09:26

30+ χρόνια τώρα η χώρα αυτή "γκρεμίζεται" και εσείς θεωρείτε αποκλειστικά υπεύθυνους για την καταστροφή αυτούς που κυβέρνησαν για 4.5.. Πραγματικά θλιβερή άποψη.. Είμαι σίγουρος ότι πιστεύετε ότι θα μας σώσουν τελικά οι "έμπειροι" πολιτικοί σωστά?

 
Η καλύτερη υπουργός
12 Φεβ 2021 08:45

Ακριβώς υπάρχουν τα εργαστηρια δεξιοτήτων ! Μάλλον δε θα ήταν ενημερωμένοι και πέταξαν ως ρουκέτα από το πουθενά τη θεματική εβδομάδα!!!! Είναι τόσο ενημερωμένη και μορφωμένη που είναι αδύνατον να μην έχει επιχείρημα!

 
Έλεος!
12 Φεβ 2021 08:24

Κυριε Φίλη,
αντί να κρύβεστε εσείς κ το κόμμα σας για τα τόσα δεινά που προκαλεσατε στη χώρα στα καταστροφικά 4,5 χρόνια διακυβέρνησής σας, έχετε μούτρα και μιλάτε;
Αίσχος!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ