ΒΟΥΛΗ

Το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας, όπως ψηφίστηκε στη Βουλή, με όλες τις διορθώσεις

Το νομοσχέδιο αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης μέσα στην εβδομάδα.
Δημοσίευση: 15/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το esos δημοσιεύει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας   «Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις»., με όλες τις διορθώσεις, όπως ψηφίστηκε  , την Πέμπτη το βράδυ, στη Βουλή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Το νομοσχέδιο αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης  μέσα στην εβδομάδα.

Ετικέτες: 
Βουλή Παιδεία

Σχόλια (13)

 
Τσιμπ. Ιωάννα.
21 Φεβ 2021 10:47

Στις "αξιοπρεπείς"χώρες δεν τολμούν να πάνε οι ανεγκέφαλοι επαναστάτες να καταλαμβάνουν κτήρια με το έτσι θέλω (π.χ. Ρουβίκωνας, 2018-19), να κάνουν καταστροφές και να γράφουν συνθήματα στα πανεπιστημιακα κτήρια. Και εννοείται οτι υπάρχει αστυνόμευση.
Η Ελλάδα που θα έπρεπε να είναι παγκόσμια κορυφή της παιδείας και πρότυπο σε όλους τους τομείς μάθησης με κτήρια που να κοσμούνται με παραστάσεις απο μεγάλους φιλοσόφους, αθλητικά δρώμενα, όρκος του Ιπποκράτη, (ιατρική) αρχιτεκτονικά επιτεύγματα( Ικτίνος ,Καλλικράτης) και να συρρέουν φοιτητές και επιστήμονες απο όλο το κόσμο οι οποίοι να θεωρούν
τιμή τους που θα σπουδάσουν ή θα διδάξουν σε πανεπιστήμια που έβαλαν τα θεμέλια της μάθησης, της σκέψης, της εξέλιξης.
Αυτό θα έπρεπε να είναι ο στόχος κάθε Έλληνα και κυβέρνησης.

 
@pakis 15 Φεβ 2021 14:37
18 Φεβ 2021 13:22

ναι είμαι σε δημόσιο. Όλα τα πανεπιστήμια στη Βρετανία εκτός 2 είναι το αντίστοιχο αυτού που λέγεται "δημόσιο" στην Ελλάδα. Νομικά όλα τα πανεπιστήμια του Η.Β. είναι ΜΚΟ.

 
Ωδή για το κράτος που τάζει λαγούς και πετραχήλια
16 Φεβ 2021 00:59

Ήταν μια φορά κι έναν καιρό τα τμήματα μηχανικών:
Από το 2019 λέγανε, ξεκινάνε να παίρνουν μπρος οι επιτροπές για την αντιστοίχιση σχολών μηχανικών και δίνονται τα i. Master. Έπειτα, λέγανε θέλουμε νέα αδιπ, αφού λοιπόν κάποιος ξεχνάει ( σίγουρα άθελά του ,προφανώς) να βάλει τις τελικές υπογραφές, πρέπει όλα τα τμήματα μηχανικών να ξαναπεράσουν από αξιολόγηση αφού πλέον έχουμε ΕΘΑΑΕ και όχι αδιπ. Το 2020 ακούγεται συνεχώς ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην όλη υπόθεση, κάποιοι κάνουν λόγο για άριστους, ποιότητες κλπ. Αφού, λοιπόν κάποιοι γράφονται στα παράλληλα μητρώα του ΤΕΕ τα οποία ουσιαστικά δεν σου δίνουν τίποτα, για 5 μήνες άκρα του τάφου σιωπή. Σου λέει τώρα οι επιτροπές παίρνουν μπρος, δουλεύουν πυρετωδώς για να βγάλουν κάποιο πόρισμα για το ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει. Εν τω μεταξύ, ο ΔΟΑΤΑΠ κάνει παπάδες. Αφού λοιπόν έγινε ένα απόλυτο, τίποτα, βγαίνει ο Α. Καραμανλής και λέει μέχρι τον Ιανουάριο θα έχει συσταθεί η επιτροπή για την αντιστοιχία. Αφού λοιπόν τα κολλέγια πήραν αυτόματα αντιστοιχία εγγράφονται κανονικά, με ΕΔ στο ΤΕΕ, ενώ το ΤΕΕ απλά γκρίνιαξε λιγάκι, πλέον έχουμε Φεβρουάριο. Τι έγινε εδώ και ένα χρόνο; Τίποτα. Γιατί δεν έγινε τίποτα; Γιατί μάλλον δεν θέλουν να δώσουν αυτά που τάζουν τόσο καιρό. Και γιατί τότε δεν το λένε για να ξέρουμε, να δώσουμε ή να μη δώσουμε ξανά πανελλαδικές; Γιατί μάλλον πιστεύουν ότι κάποιοι είναι μεγάλα κορόιδα...
Που λέτε τελικά, ζήσαν αυτοί καλά και για μας;; το 2022 θα συσταθεί η επιτροπή για να μας πει πως ζήσαμε (αν δεν μας μετατρέψουν σε 3ετη αμφιβόλου ποιότητας εφαρμοσμένων επιστημών. Γιατί όλοι μέχρι στιγμής πιστεύω ξέρουμε, πως οι ιδέες που υφίστανται και δουλεύουν καλά στο εξωτερικό στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα πετύχουν, όσο υπάρχουν κορόιδα , συντεχνίες και κομπάρσοι αυτών, αριστεία χωρίς και αριστεία με χρήμα).
Αναρωτιέται κανείς λοιπόν, αφού δεν γουστάρουν τα τμήματα μηχανικών, δεν θέλουν να τα συνεννώσουν, ούτε να τα καταργήσουν, εδώ και 20 χρόνια πλέον είναι ΑΕΙ και δεν έχουν ΕΔ στην Ελλάδα, γιατί δεν λένε την αλήθεια; Ότι αυτοί οι απόφοιτοι θα δουλεύουν ως κομπάρσοι κάποιου διπλωματούχου, ότι στη πραγματικότητα ακόμα κι αν υπάρχουν δεκάδες ή/και εκατοντάδες ομοειδή τμήματα στο εξωτερικό, δεν πρόκειται να δώσουν αυτά που υπόσχονται τόσα χρόνια.
Αυτό είναι το κράτος δικαίου που ακούει στο όνομα Ελλάδα. Αυτή είναι η κατάντια της και αυτή η αντιμετώπισή της στον τεχνολογικό τομέα που πλέον κάνουν λόγο κάποιοι ότι χρειάζεται. Όταν στη Γερμανία και σε άλλες χώρες είτε από ΤΕΙ είτε από πανεπιστήμιο είτε από μίξη αυτών (technological university όπως το technological university of Vienna, εδώ ξεκινάνε τα εγκεφαλικά για κάποιους )μηχανικός ορίζεται ένας, είτε είσαι από αντίστοιχο ΤΕΙ είτε από ΑΕΙ.
Εν κατακλείδι, ούτε βήμα πίσω, συνεχίστε παρακαλώ, ανυπομονώ για τις επόμενες εκπλήξεις!!!
Με εκτίμηση,
ένα από τα κορόιδα.

 
pakis
15 Φεβ 2021 14:37

@ Χρύσα

Εσείς που είστε ΔΕΠ στην Αγγλία, είστε σε δημόσιο πανεπιστήμιο ;
Αν συγκρίνουμε την Αγγλία (εκτός ΕΕ θα δούμε τι κύρος θα έχει) με την Ελλάδα εμπιστεύεστε το ίδιο στις δύο χώρες ; Στη συνείδηση μας (περισσότερων φαντάζομαι) αυτή η χώρα που ζούμε δεν είναι αξιοκρατική και δεν υπάρχει εμπιστοσύνη προς το κράτος.

 
@ Χρύσα
14 Φεβ 2021 14:16

Εγώ πάντως που είμαι ΔΕΠ στην Αγγλία με πετυχαίνουν τουλάχιστον 5 κάμερες όταν πηγαίνω από το γραφείο μου στο κτήριο με τα αμφιθέατρα. Δεν καταλαβαίνω το επιχείρημά σας, λοιπόν.

 
Δημητρης
13 Φεβ 2021 17:59

Το να μην αφήνεις να μπαινοβγαίνουν άσχετοι στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και να μην έχουν γιάφκες με ρόπαλα κτλ. Σίγουρα ΔΕΝ είναι αυτό που διώχνει τους νέους Χρύσα... Η ανεργία είναι και η λιγοστή έρευνα που γίνεται...

 
@Χρυσα
13 Φεβ 2021 11:51

Στο καλό!
Η Ελλάδα μας δεν χρειάζεται ψεκασμένους, αλλα ΑΡΙΣΤΟΥΣ πολίτες που την αγαπουν!!!

 
Νικος
13 Φεβ 2021 10:28

Μπράβο!! Εύγε!! Συγχαρητήρια για το επίτευγμα της κυβέρνησης η οποία θα μείνει στην ιστορία ως αυτή που προήγαγε τη μετριοκρατία και αναξιοκρατία. Συγχαρητήρια στην άξια κυβέρνηση η οποία διαλαλεί ότι η αστυνόμευση είναι αυτή που θα προάγει την ποιότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συγχαρητήρια για ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο θα μπορούσε να περάσει μόνο αν όλος ο κόσμος δεν μπορούσε να βγει από τα σπίτια του και να διαδηλώσει. Συγχαρητήρια γιατί ακόμα και όταν ο κόσμος είναι έξω καταστέλλεται κάθε ενημέρωση για αυτό το γεγονός και προάγονται μόνο αυτές που αφορούν τον εκφοβισμό και τα επιτεύγματα της κυβέρνησης.
Συγχαρητήρια γιατί πάντα είχαμε τη φήμη των καλών πρόβειων προϊόντων. Δεν αξίζει να τη χαλάσετε τώρα Ελληναράδες μου.

 
Χρυσα
13 Φεβ 2021 07:48

Με τι συμφωνεί η πλειοψηφεια, με την καταγραφή εικόνας και ήχου στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΑΕΙ και την εξάρτηση και έλεγχο των σχολών από την εκάστοτε κυβέρνηση μέσω της αστυνομίας?
Έτσι μπράβο, διώξτε και άλλους νέους στο εξωτερικό να μείνουν σε αυτή τη γελοιότητα που λέτε κρατος όσοι συμφωνούν με την καταπάτηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χίλιες φορές να είμαι μετανάστης σε μια αξιοπρεπή χώρα πάρα να μείνω σε αυτό το θέατρο του παραλόγου

 
@ Μπράβο! (και τους/ις δυο)
12 Φεβ 2021 19:15

Πάντως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κόσμος συμφωνεί στην πλειοψηφία του. Το να στέλνετε κενά συνθήματα σε τί εξυπηρετεί;

 
μελος δεπ
12 Φεβ 2021 17:43

να προχωρησει και ο νομος πλαίσιο!! Να μπει τάξη επιτελους.

 
Μπράβο!
12 Φεβ 2021 16:26

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!! για την πτώση σας !!!

 
Μπράβο!
12 Φεβ 2021 13:40

Συνέχεια στις εξαιρετικές μεταρρυθμίσεις Κεραμέως!
Μπράβο Κα Υπουργέ!
Συνεχίζουμε!!!!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ